Hirdetés

Az otthon egy érzés, kültéren is! Hangulatos elemek a kertbe a Tó2-től

Elérkezett az ideje a kertbe költözésnek: telepítsük ide nappalinkat, olvasó- vagy társalgó sarkunkat. Nem csak kényelmessé, hangulatosság varázsolhatjuk a helyet néhány kiegészítő és kisebb bútor segítségével.

Izgalmas bemutatótérrel bővült a haza kertberendezési piac. A Törökbálinton található TÓ2 – Your Outdoor Living kert központ szinte minden témát lefed, ami egy kert esetén szóba kerülhet. Nem csak egy helyen tekinthetjük meg a négy prémium cég által felvonultatott széleskörű kínálatot, hanem kertünk kialakításában, tervezésében is segítséget kaphatunk, hiszen a TÓ2 egyik fő üzenete a kerttervezés fontossága.  Együtt szeretnénk inspirálni a kerti élet iránt érdeklődő közönséget professzionális megoldásainkon és prémium minőségű, innovatív termékeinken keresztül. Most azokat a hangulatos elemeket ajánljuk, melyekkel otthonossá varázsolhatod a kültereket is.

Néhány kiegészítővel pillanatok alatt hangulatossá varázsolhatjuk a kertbe vagy a teraszra telepített nappalinkat
Néhány kiegészítővel pillanatok alatt hangulatossá varázsolhatjuk a kertbe vagy a teraszra telepített nappalinkat

Nézz körül odabent, aztán vess egy pillantást a kertedre! Ugye, mennyi különbséget látsz? Odakint nem díszítjük vázákkal, kis szobrokkal, csecsebecsékkel vagy cserepes virágokkal a bútorainkat – pedig itt is könnyen dekorálhatunk. A jól megválasztott kiegészítőkkel a terasz, kert vagy erkély egy csapásra sokkal otthonosabb lehet! A kiegészítők időnkénti cseréjével teljesen megváltoztatható egy enteriőr és persze egy kert hangulata is. Egy új, domináns szín a textilek között, néhány új, praktikus kiegészítő, egy kültéri tűzrakó vagy új árnyékoló nagymértékben képes átalakítani az összképet. Gondolkozhatunk teljes stílusváltásban, vagy maradhat összhangban is a kül- és beltér: a lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt!

A dekorációs elemek, vázák, díszpárnák legalább olyan fontos kellékei a külső terek berendezésének, mint a bentieknek
A dekorációs elemek, vázák, díszpárnák legalább olyan fontos kellékei a külső terek berendezésének, mint a bentieknek

Ha végre elkészült a kert, berendezted álmaid bútoraival, és az esti világítást biztosító lámpatestekig minden praktikus kiegészítő a helyére került, akkor már csak a végső simítás hiányzik ahhoz, hogy igazán otthonos, varázslatos helyen pihenhess családoddal és barátaiddal: a megfelelő kiegészítők beszerzése. És bár érdemes ezekről is előre gondoskodni – például mert némely kiegészítőhöz áramkiállásra is szükséged lehet –, akkor is van számos ötletünk, ha utólag tennél hozzá ezt-azt az összképhez!

Puffok

Egy jó puff mindig fiatalos, játékos, látványos, és persze nagyon praktikus. Ez a sokoldalúan használható bútordarab bevethető lábtartóként, asztalkaként vagy akár csak dekoratív kiegészítőként, melytől még otthonosabb, kellemesebb lesz a külső tér. Ráadásul nagyszerű megoldást nyújtanak, ha extra ülőhelyekre van szükséged! Szép és elegáns puffok, gyönyörű színekben, ráadásul ezek a darabok még környezettudatosak is! Az újrahasznosított PET-palackokból készülő darabok erősek, időjárásállók és rendkívül praktikusak.

A puff az egyik legsokoldalúbban használható kis bútor. Használjuk bátran a kertben és a teraszon is!
A puff az egyik legsokoldalúbban használható kis bútor. Használjuk bátran a kertben és a teraszon is!

Szőnyeg

A belső terekben a szőnyeg összhangot teremt a tér és a különböző bútorok között, ezáltal kölcsönözve melegséget a lakásnak. Kültéren épp ugyanez a szőnyeg funkciója: otthonosságot, puhaságot sugároz, tapintása jólesik a talpnak, és remekül funkcionál designelemként is. Az Ambiente szőnyegek újrahasznosított PET-palackból készülnek: gyártásuk során először tartós és kényelmes rosttá alakítják át a palackokat, majd ezekből szálakat fonnak, és végül szövéssel készül el a szőnyeg. Környezetbarát, gyönyörű és rendkívül időjárásálló. Ellenáll a hőnek, a hidegnek, az esőnek és a szélnek, így nagyon jól alkalmazhatók kertben vagy teraszon.

Újrahasznosított PET palackból készült szőnyeg, mely jól bírja a tűző napot, vagy az esős, szeles időt
Újrahasznosított PET palackból készült szőnyeg, mely jól bírja a tűző napot, vagy az esős, szeles időt

Hangulatos fények

Kültéri világítás, mely napenergiával működik? Mi lehetne ennél fenntarthatóbb? Helyezd el a lámpát odakint a teraszon vagy a kertben, ahol csak szükséged van rá, és felejtsd el a konnektorokat illetve a hozzájuk kötődő világítási tervet! Most végre szabadon tervezhetsz és álmodozhatsz, hiszen ezek a világító, szabadtéri műalkotások olyan tárgyak, melyek szépségén túl használati értékük is felbecsülhetetlen: jelentősen meghosszabbítják a kertben tölthető időt. Meglepő, szokatlan formájuknak köszönhetően különleges fényhatásokat érhetünk el, sőt, új lehetőségek is megnyílnak előttünk: segítségükkel akár olvasgathatunk is a csillagos ég alatt. Használatuk pedig igazán fenntartható: beépített napelemmel rendelkeznek, így a nap folyamán elegendő energiát gyűjtenek magukba ahhoz, hogy este sok-sok világosságot biztosítsanak, akár 18 órán keresztül, három különböző fényerőben. Az állólámpák állványból, lámpából és egy integrált napelem modulból állnak, a lámpa rész akár le is akasztható a vázról.

A hangulatos esti fényekről a napelemmel működő kerti lámpák gondoskodnak
A hangulatos esti fényekről a napelemmel működő kerti lámpák gondoskodnak

Kényelmes lerakók

Az igazán kényelmes kerti pihenéshez elengedhetetlenül szükség van kisebb méretű lerakóasztalokra. A nagyobb dohányzóasztalokkal ellentétben ezeket könnyedén a kanapé vagy fekvőfotel mellé húzhatod, így szó szerint karnyújtásnyira lesz tőled kedvenc italod, könyved vagy magazinod.

Kisebb méretű asztalkákkal még komfortosabbá tehetjük a kültéri nappalit
Kisebb méretű asztalkákkal még komfortosabbá tehetjük a kültéri nappalit
Kapcsolódó cikkek

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Tárolj okosan a Keterrel!

A Curver jól ismert brand Magyarországon, hiszen a márkanév magas minőséget, megbízhatóságot, tartósságot jelent, ha műanyagból készült háztartási kellékekről van szó. A Curver anyavállalatától, a világszerte 27 gyárat üzemeltető KETER-től ugyanezt a minőséget kaphatjuk meg, ha kerti tárolásra keresünk megnyugtató, és hosszú távú megoldást.

Otthon a kertben – Kiegészítőkkel lesznek igazán hangulatosak a külső terek

Miután kertünk funkcióit az igényeinkhez igazítottuk és a kerti bútorok, árnyékolók, lámpák, tárolók is a helyükre kerültek, már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy mindez otthonunk igazán hangulatos szegletévé váljon. Az i-re a pontot a kiegészítőkkel tehetjük fel.

Az egyszer használatostól az örök darabig – Mit jelent a minőség, ha kerti bútorokról van szó?

A szép kerti bútor valóságos élő tájképpé varázsolja a kertet és a teraszt, kellemes környezetet kínál a családi és baráti összejövetelekhez, miközben az évek folyamán egyre inkább a szívünkhöz nő.

A kert az új szoba – Kert és terasz trendek 2019-ben

A kert egyre inkább többet jelent a házunkat körülvevő, növényekkel övezett területnél. Ideje, hogy belső tereink kibővített részeit lássuk benne és ennek megfelelően gondoskodjunk róla.

Lakberendezés és otthon dekoráció mesterfokon

A lakás berendezésének legizgalmasabb fázisa, amikor a hangulatát, személyes jellegét meghatározó elemek, a tapéták, lakástextilek, kisbútorok és a dekoráció átgondolására kerül sor. Hiszen ezektől kapja meg valódi arculatát, így lesz otthonos. Hol és hogyan találhatunk rá ezekre a fontos kellékekre?

Lakástextíliák, a térharmonizálás eszközei – Dekorációs és térformáló ötletek

Ahogy egyéniségünkhöz is gondosan alakítjuk külső megjelenésünket, úgy érdemes az otthonunk színvilágát is átgondolnunk. A terek, a színek és kiegészítők összehangolása azonban nem mindig könnyű feladat.

Adj teret az élményeknek - Otthon, a kertben is!

Köztudott, hogy a fény hatással van hangulatunkra, közérzetünkre. Talán ez az egyik oka annak, hogy a napsütéses órák számának növekedésével párhuzamosan a szabadtéri programok iránti igényünk is növekszik.

Miért nagyon hasznos a jó lakberendezési terv?

A közösségi terekre fókuszálva nyújtunk segítséget abban, hogy mire érdemes figyelni a berendezési tárgyak elhelyezését illetően.