Hirdetés

Az otthon egy érzés, kültéren is! Hangulatos elemek a kertbe a Tó2-től

Elérkezett az ideje a kertbe költözésnek: telepítsük ide nappalinkat, olvasó- vagy társalgó sarkunkat. Nem csak kényelmessé, hangulatosság varázsolhatjuk a helyet néhány kiegészítő és kisebb bútor segítségével.

Izgalmas bemutatótérrel bővült a haza kertberendezési piac. A Törökbálinton található TÓ2 – Your Outdoor Living kert központ szinte minden témát lefed, ami egy kert esetén szóba kerülhet. Nem csak egy helyen tekinthetjük meg a négy prémium cég által felvonultatott széleskörű kínálatot, hanem kertünk kialakításában, tervezésében is segítséget kaphatunk, hiszen a TÓ2 egyik fő üzenete a kerttervezés fontossága.  Együtt szeretnénk inspirálni a kerti élet iránt érdeklődő közönséget professzionális megoldásainkon és prémium minőségű, innovatív termékeinken keresztül. Most azokat a hangulatos elemeket ajánljuk, melyekkel otthonossá varázsolhatod a kültereket is.

Néhány kiegészítővel pillanatok alatt hangulatossá varázsolhatjuk a kertbe vagy a teraszra telepített nappalinkat
Néhány kiegészítővel pillanatok alatt hangulatossá varázsolhatjuk a kertbe vagy a teraszra telepített nappalinkat

Nézz körül odabent, aztán vess egy pillantást a kertedre! Ugye, mennyi különbséget látsz? Odakint nem díszítjük vázákkal, kis szobrokkal, csecsebecsékkel vagy cserepes virágokkal a bútorainkat – pedig itt is könnyen dekorálhatunk. A jól megválasztott kiegészítőkkel a terasz, kert vagy erkély egy csapásra sokkal otthonosabb lehet! A kiegészítők időnkénti cseréjével teljesen megváltoztatható egy enteriőr és persze egy kert hangulata is. Egy új, domináns szín a textilek között, néhány új, praktikus kiegészítő, egy kültéri tűzrakó vagy új árnyékoló nagymértékben képes átalakítani az összképet. Gondolkozhatunk teljes stílusváltásban, vagy maradhat összhangban is a kül- és beltér: a lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt!

A dekorációs elemek, vázák, díszpárnák legalább olyan fontos kellékei a külső terek berendezésének, mint a bentieknek
A dekorációs elemek, vázák, díszpárnák legalább olyan fontos kellékei a külső terek berendezésének, mint a bentieknek

Ha végre elkészült a kert, berendezted álmaid bútoraival, és az esti világítást biztosító lámpatestekig minden praktikus kiegészítő a helyére került, akkor már csak a végső simítás hiányzik ahhoz, hogy igazán otthonos, varázslatos helyen pihenhess családoddal és barátaiddal: a megfelelő kiegészítők beszerzése. És bár érdemes ezekről is előre gondoskodni – például mert némely kiegészítőhöz áramkiállásra is szükséged lehet –, akkor is van számos ötletünk, ha utólag tennél hozzá ezt-azt az összképhez!

Puffok

Egy jó puff mindig fiatalos, játékos, látványos, és persze nagyon praktikus. Ez a sokoldalúan használható bútordarab bevethető lábtartóként, asztalkaként vagy akár csak dekoratív kiegészítőként, melytől még otthonosabb, kellemesebb lesz a külső tér. Ráadásul nagyszerű megoldást nyújtanak, ha extra ülőhelyekre van szükséged! Szép és elegáns puffok, gyönyörű színekben, ráadásul ezek a darabok még környezettudatosak is! Az újrahasznosított PET-palackokból készülő darabok erősek, időjárásállók és rendkívül praktikusak.

A puff az egyik legsokoldalúbban használható kis bútor. Használjuk bátran a kertben és a teraszon is!
A puff az egyik legsokoldalúbban használható kis bútor. Használjuk bátran a kertben és a teraszon is!

Szőnyeg

A belső terekben a szőnyeg összhangot teremt a tér és a különböző bútorok között, ezáltal kölcsönözve melegséget a lakásnak. Kültéren épp ugyanez a szőnyeg funkciója: otthonosságot, puhaságot sugároz, tapintása jólesik a talpnak, és remekül funkcionál designelemként is. Az Ambiente szőnyegek újrahasznosított PET-palackból készülnek: gyártásuk során először tartós és kényelmes rosttá alakítják át a palackokat, majd ezekből szálakat fonnak, és végül szövéssel készül el a szőnyeg. Környezetbarát, gyönyörű és rendkívül időjárásálló. Ellenáll a hőnek, a hidegnek, az esőnek és a szélnek, így nagyon jól alkalmazhatók kertben vagy teraszon.

Újrahasznosított PET palackból készült szőnyeg, mely jól bírja a tűző napot, vagy az esős, szeles időt
Újrahasznosított PET palackból készült szőnyeg, mely jól bírja a tűző napot, vagy az esős, szeles időt

Hangulatos fények

Kültéri világítás, mely napenergiával működik? Mi lehetne ennél fenntarthatóbb? Helyezd el a lámpát odakint a teraszon vagy a kertben, ahol csak szükséged van rá, és felejtsd el a konnektorokat illetve a hozzájuk kötődő világítási tervet! Most végre szabadon tervezhetsz és álmodozhatsz, hiszen ezek a világító, szabadtéri műalkotások olyan tárgyak, melyek szépségén túl használati értékük is felbecsülhetetlen: jelentősen meghosszabbítják a kertben tölthető időt. Meglepő, szokatlan formájuknak köszönhetően különleges fényhatásokat érhetünk el, sőt, új lehetőségek is megnyílnak előttünk: segítségükkel akár olvasgathatunk is a csillagos ég alatt. Használatuk pedig igazán fenntartható: beépített napelemmel rendelkeznek, így a nap folyamán elegendő energiát gyűjtenek magukba ahhoz, hogy este sok-sok világosságot biztosítsanak, akár 18 órán keresztül, három különböző fényerőben. Az állólámpák állványból, lámpából és egy integrált napelem modulból állnak, a lámpa rész akár le is akasztható a vázról.

A hangulatos esti fényekről a napelemmel működő kerti lámpák gondoskodnak
A hangulatos esti fényekről a napelemmel működő kerti lámpák gondoskodnak

Kényelmes lerakók

Az igazán kényelmes kerti pihenéshez elengedhetetlenül szükség van kisebb méretű lerakóasztalokra. A nagyobb dohányzóasztalokkal ellentétben ezeket könnyedén a kanapé vagy fekvőfotel mellé húzhatod, így szó szerint karnyújtásnyira lesz tőled kedvenc italod, könyved vagy magazinod.

Kisebb méretű asztalkákkal még komfortosabbá tehetjük a kültéri nappalit
Kisebb méretű asztalkákkal még komfortosabbá tehetjük a kültéri nappalit
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Otthoni medence – lehetőség a tartalmas időtöltésre, az egészségmegőrzésre és a biztonságos nyaralásra

Egy saját medence a kertben vagy a házban egyszerre kínálja a biztonságos és kellemes otthoni időtöltés lehetőségét, valamint jelentősen növeli az ingatlan értékét.

Konyha a szabadban – ahogy te szeretnéd

A legizgalmasabb idei kültéri trendek egyike a komplett, épített kerti konyha – egy olyan tér, amely minden, a konyhákkal szemben támasztott elvárásnak megfelel: rengeteg tároló- és munkafelületet tartalmaz, mosogathatsz, hűthetsz és süthetsz benne, emellett formatervezett és stílusos, valamint teljesen időjárásálló.

Világítás kül- és beltéren: tervezés, kiválasztás, energiatakarékosság, lámpa trendek és egyedi lámpák

A világítás tervezése az építkezés, felújítás vagy átalakítás egyik legfontosabb és legtöbb összetevőt magában foglaló mozzanata. Komoly szakértelmet kívánó terület, hiszen olyan műszaki kérdések merülnek fel, melyek szorosan kapcsolódnak a villamos hálózat tervezéséhez, kivitelezéséhez is. Ahhoz, hogy egységes egészként átláthatóvá váljon ez a folyamat, nem árt legalább az alapokkal tisztában lenni.

Okos megoldások a kertben - Tökéletes kényelem, gombnyomásra

Mindaz, amit eddig csak filmekben láttál, mára valósággá vált: az intelligens otthon ma már olyan összehangolt rendszerként működik, mely szinte önálló életre kel. A te igényeidre szabva, a te kényelmedet szolgálva távolról is vezérelhetővé teszi a ház és a kert működését a világítási és biztonsági rendszerektől az árnyékolásig és medencefűtésig, a legújabb anyagok segítségével pedig minimálisra csökkenti kerti bútoraid karbantartási idejét – így még több időd marad pihenésre!

Kerttervezés lépésről lépésre

Milyen lehetőségek rejlenek a kertben? Hogyan tervezzünk, hogyan épül fel egy tervezői folyamat? Mire érdemes figyelni, ha tervezőt választunk? Cikkünkben erről is beszélgetünk Nagy Dorina okleveles kerttervező mérnökkel.

Tó2 – A kerti élet örömei

Izgalmas bemutatótérrel bővült a hazai kertberendezési piac. A Törökbálinton található Tó2 – Your Outdoor Living kert központ szinte minden témát lefed, ami egy kert esetén szóba kerülhet.

EGLO lámpakínálat felsőfokon

Az EGLO egyedülálló szolgáltatásokkal és szokatlanul gazdag kínálattal áll a vásárlók rendelkezésére. Szinte minden megtalálható, amit a világítással kapcsolatban keresünk: kül- és beltéri lámpák különféle stílusban, technikai újdonságok, különleges fényforrások és tartozékok. Az EGLO közel 7000 darabos évente megújuló kollekciójának számos terméke elérhető az EGLO Bemutatótermeiben és Lámpaszalonjaiban, valamint az országszerte megtalálható EGLO SHOP in SHOP partnerüzletekben.