Hirdetés

Az otthon egy érzés, kültéren is! Hangulatos elemek a kertbe a Tó2-től

Elérkezett az ideje a kertbe költözésnek: telepítsük ide nappalinkat, olvasó- vagy társalgó sarkunkat. Nem csak kényelmessé, hangulatosság varázsolhatjuk a helyet néhány kiegészítő és kisebb bútor segítségével.

Izgalmas bemutatótérrel bővült a haza kertberendezési piac. A Törökbálinton található TÓ2 – Your Outdoor Living kert központ szinte minden témát lefed, ami egy kert esetén szóba kerülhet. Nem csak egy helyen tekinthetjük meg a négy prémium cég által felvonultatott széleskörű kínálatot, hanem kertünk kialakításában, tervezésében is segítséget kaphatunk, hiszen a TÓ2 egyik fő üzenete a kerttervezés fontossága.  Együtt szeretnénk inspirálni a kerti élet iránt érdeklődő közönséget professzionális megoldásainkon és prémium minőségű, innovatív termékeinken keresztül. Most azokat a hangulatos elemeket ajánljuk, melyekkel otthonossá varázsolhatod a kültereket is.

Néhány kiegészítővel pillanatok alatt hangulatossá varázsolhatjuk a kertbe vagy a teraszra telepített nappalinkat
Néhány kiegészítővel pillanatok alatt hangulatossá varázsolhatjuk a kertbe vagy a teraszra telepített nappalinkat

Nézz körül odabent, aztán vess egy pillantást a kertedre! Ugye, mennyi különbséget látsz? Odakint nem díszítjük vázákkal, kis szobrokkal, csecsebecsékkel vagy cserepes virágokkal a bútorainkat – pedig itt is könnyen dekorálhatunk. A jól megválasztott kiegészítőkkel a terasz, kert vagy erkély egy csapásra sokkal otthonosabb lehet! A kiegészítők időnkénti cseréjével teljesen megváltoztatható egy enteriőr és persze egy kert hangulata is. Egy új, domináns szín a textilek között, néhány új, praktikus kiegészítő, egy kültéri tűzrakó vagy új árnyékoló nagymértékben képes átalakítani az összképet. Gondolkozhatunk teljes stílusváltásban, vagy maradhat összhangban is a kül- és beltér: a lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt!

A dekorációs elemek, vázák, díszpárnák legalább olyan fontos kellékei a külső terek berendezésének, mint a bentieknek
A dekorációs elemek, vázák, díszpárnák legalább olyan fontos kellékei a külső terek berendezésének, mint a bentieknek

Ha végre elkészült a kert, berendezted álmaid bútoraival, és az esti világítást biztosító lámpatestekig minden praktikus kiegészítő a helyére került, akkor már csak a végső simítás hiányzik ahhoz, hogy igazán otthonos, varázslatos helyen pihenhess családoddal és barátaiddal: a megfelelő kiegészítők beszerzése. És bár érdemes ezekről is előre gondoskodni – például mert némely kiegészítőhöz áramkiállásra is szükséged lehet –, akkor is van számos ötletünk, ha utólag tennél hozzá ezt-azt az összképhez!

Puffok

Egy jó puff mindig fiatalos, játékos, látványos, és persze nagyon praktikus. Ez a sokoldalúan használható bútordarab bevethető lábtartóként, asztalkaként vagy akár csak dekoratív kiegészítőként, melytől még otthonosabb, kellemesebb lesz a külső tér. Ráadásul nagyszerű megoldást nyújtanak, ha extra ülőhelyekre van szükséged! Szép és elegáns puffok, gyönyörű színekben, ráadásul ezek a darabok még környezettudatosak is! Az újrahasznosított PET-palackokból készülő darabok erősek, időjárásállók és rendkívül praktikusak.

A puff az egyik legsokoldalúbban használható kis bútor. Használjuk bátran a kertben és a teraszon is!
A puff az egyik legsokoldalúbban használható kis bútor. Használjuk bátran a kertben és a teraszon is!

Szőnyeg

A belső terekben a szőnyeg összhangot teremt a tér és a különböző bútorok között, ezáltal kölcsönözve melegséget a lakásnak. Kültéren épp ugyanez a szőnyeg funkciója: otthonosságot, puhaságot sugároz, tapintása jólesik a talpnak, és remekül funkcionál designelemként is. Az Ambiente szőnyegek újrahasznosított PET-palackból készülnek: gyártásuk során először tartós és kényelmes rosttá alakítják át a palackokat, majd ezekből szálakat fonnak, és végül szövéssel készül el a szőnyeg. Környezetbarát, gyönyörű és rendkívül időjárásálló. Ellenáll a hőnek, a hidegnek, az esőnek és a szélnek, így nagyon jól alkalmazhatók kertben vagy teraszon.

Újrahasznosított PET palackból készült szőnyeg, mely jól bírja a tűző napot, vagy az esős, szeles időt
Újrahasznosított PET palackból készült szőnyeg, mely jól bírja a tűző napot, vagy az esős, szeles időt

Hangulatos fények

Kültéri világítás, mely napenergiával működik? Mi lehetne ennél fenntarthatóbb? Helyezd el a lámpát odakint a teraszon vagy a kertben, ahol csak szükséged van rá, és felejtsd el a konnektorokat illetve a hozzájuk kötődő világítási tervet! Most végre szabadon tervezhetsz és álmodozhatsz, hiszen ezek a világító, szabadtéri műalkotások olyan tárgyak, melyek szépségén túl használati értékük is felbecsülhetetlen: jelentősen meghosszabbítják a kertben tölthető időt. Meglepő, szokatlan formájuknak köszönhetően különleges fényhatásokat érhetünk el, sőt, új lehetőségek is megnyílnak előttünk: segítségükkel akár olvasgathatunk is a csillagos ég alatt. Használatuk pedig igazán fenntartható: beépített napelemmel rendelkeznek, így a nap folyamán elegendő energiát gyűjtenek magukba ahhoz, hogy este sok-sok világosságot biztosítsanak, akár 18 órán keresztül, három különböző fényerőben. Az állólámpák állványból, lámpából és egy integrált napelem modulból állnak, a lámpa rész akár le is akasztható a vázról.

A hangulatos esti fényekről a napelemmel működő kerti lámpák gondoskodnak
A hangulatos esti fényekről a napelemmel működő kerti lámpák gondoskodnak

Kényelmes lerakók

Az igazán kényelmes kerti pihenéshez elengedhetetlenül szükség van kisebb méretű lerakóasztalokra. A nagyobb dohányzóasztalokkal ellentétben ezeket könnyedén a kanapé vagy fekvőfotel mellé húzhatod, így szó szerint karnyújtásnyira lesz tőled kedvenc italod, könyved vagy magazinod.

Kisebb méretű asztalkákkal még komfortosabbá tehetjük a kültéri nappalit
Kisebb méretű asztalkákkal még komfortosabbá tehetjük a kültéri nappalit
Kapcsolódó cikkek

EGLO lámpakínálat felsőfokon

Az EGLO egyedülálló szolgáltatásokkal és szokatlanul gazdag kínálattal áll a vásárlók rendelkezésére. Szinte minden megtalálható, amit a világítással kapcsolatban keresünk: kül- és beltéri lámpák különféle stílusban, technikai újdonságok, különleges fényforrások és tartozékok. Az EGLO közel 7000 darabos évente megújuló kollekciójának számos terméke elérhető az EGLO Bemutatótermeiben és Lámpaszalonjaiban, valamint az országszerte megtalálható EGLO SHOP in SHOP partnerüzletekben.

Kis erkélytől a nagy teraszig – burkolatok, világítás, berendezés

A tavasztól őszig tartó időszakban különösen felértékelődnek még a tágasnak nem mondható külső terek is. A legapróbb erkélynek is örülni tudunk, ha pedig a talpalattnyinál több hely is jutott, azt már szinte felér a mennyországgal. Feltéve, ha jól használjuk és paradicsomi állapotot teremtünk.

Nyaralás a kertben – a kerti vakáció nélkülözhetetlen kellékei

A kertünk - legyen bármekkora méretű - az egyik legjobb helyszíne lehet nyaralásunknak. Nincs más teendőnk tehát, mint minden kényelemmel és extrával felszerelni otthonunk külső tereit és kezdődhet a vakáció!

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Tárolj okosan a Keterrel!

A Curver jól ismert brand Magyarországon, hiszen a márkanév magas minőséget, megbízhatóságot, tartósságot jelent, ha műanyagból készült háztartási kellékekről van szó. A Curver anyavállalatától, a világszerte 27 gyárat üzemeltető KETER-től ugyanezt a minőséget kaphatjuk meg, ha kerti tárolásra keresünk megnyugtató, és hosszú távú megoldást.

Otthon a kertben – Kiegészítőkkel lesznek igazán hangulatosak a külső terek

Miután kertünk funkcióit az igényeinkhez igazítottuk és a kerti bútorok, árnyékolók, lámpák, tárolók is a helyükre kerültek, már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy mindez otthonunk igazán hangulatos szegletévé váljon. Az i-re a pontot a kiegészítőkkel tehetjük fel.

Az egyszer használatostól az örök darabig – Mit jelent a minőség, ha kerti bútorokról van szó?

A szép kerti bútor valóságos élő tájképpé varázsolja a kertet és a teraszt, kellemes környezetet kínál a családi és baráti összejövetelekhez, miközben az évek folyamán egyre inkább a szívünkhöz nő.

A kert az új szoba – Kert és terasz trendek 2019-ben

A kert egyre inkább többet jelent a házunkat körülvevő, növényekkel övezett területnél. Ideje, hogy belső tereink kibővített részeit lássuk benne és ennek megfelelően gondoskodjunk róla.

Lakberendezés és otthon dekoráció mesterfokon

A lakás berendezésének legizgalmasabb fázisa, amikor a hangulatát, személyes jellegét meghatározó elemek, a tapéták, lakástextilek, kisbútorok és a dekoráció átgondolására kerül sor. Hiszen ezektől kapja meg valódi arculatát, így lesz otthonos. Hol és hogyan találhatunk rá ezekre a fontos kellékekre?