Hirdetés

Lakástextil gyár épül Pécsett

Ünnepélyes keretek között letették a Rovitex Homedeco Group új gyártó- és logisztikai központjának alapkövét Pécsett 2013. április 17-én.

A közel 4 ezer négyzetméter területen épülő üzemben a logisztikai központ idén ősszel megkezdi működését, 2014-ben pedig már a gyártó részleg is teljes kapacitással üzemel a legmodernebb technológiával dolgozó gépekkel.

A több mint 700 millió forintos beruházáshoz a cégcsoport saját erejét pályázati és banki forrás egészíti ki: a Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP) 99 millió és a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) 91 millió forint támogatást nyújt az építéshez.

Lakástextil gyár épül Pécsett

A fejlesztéssel a helyi gazdaság élénkítéséhez is hozzájárul a Rovitex: az építkezés elsősorban helyi cégek és alvállalkozók bevonásával zajlik, az üzem működésével pedig további munkahelyeket teremt a régióban.

A távol-keleti gyártókkal szemben a pécsi cégnek a gyorsaság, minőség és a pontosság megfelelő versenyelőnyt biztosítanak. Így A Rovitex új üzeméből kikerülő lakástextil termékekkel az európai piacokat célozzák, ahol egyre nagyobb a kereslet a minőségi, ugyanakkor elérhető árú termékek iránt.

Lakástextil gyár épül Pécsett

A tulajdonos időkapszulába zárt személyes üzenete a Rovitex új gyártó- és logisztikai központjának alapkőletétele alkalmából

Radnóti Miklós: Nem tudhatom (részletek)

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.

Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát;
az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg…

Közel 70 év távlatából is igazul csengnek e szavak, amelyek inspirációt adnak ahhoz, hogy könnyebb vagy nehezebb körülmények között, de mindig előre tekintve, újabb és újabb vállalkozásba fogva igyekezzünk értéket teremteni.
Szűkebb környezetünk, szülővárosunk, hazánk értékeit ne csak kiaknázzuk, de gyarapítsuk is. Felelősséget vállaljunk magunkáért, családunkért, dolgozóinkért. A jövő kihívásait már most próbáljuk meg előre látni, és elébe menni a változásoknak.

Dolgozzunk mindig szeretettel, szenvedéllyel.

Aki épít, az bízik a jövőben. Mi ezt a bizalmat-bizakodást szeretnénk kifejezni és továbbadni új üzemünk építésével, amelynek alapkövét ezennel letesszük.

Romeisz Norbert
tulajdonos-ügyvezető

Pécs-Reménypuszta, 2013. április 17. 11.00 óra

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Falra való szőnyegek

A faliszőnyegek használata komoly tradícióval, évezredekre visszatekintő múlttal rendelkezik. Népszerűségéből valójában soha nem vesztett, legfeljebb rövidebb időszakokban kevésbé volt divatos. Most azonban újra fénykorát éli a faliszőnyeg.

Fehérre hangolt otthon

Minden év utolsó hónapjában a nagy festékgyártók nyilvánosságra hozták, melyik szín lesz a következő esztendő trendje. Míg a Pantone két árnyalatot is választott, a Rózsakvarcot és a Derűs Kéket, másik négy vállalat a tört fehér mellett tette le a voksát.

4 rafinált ötlet lakás színezéshez

A lakásfelújítás során előbb-utóbb sor kerül a szín választásra: milyen legyen a falak, a burkolatok, a bútorok, a textíliák és a kiegészítők színe? Kikerülhetetlen téma, ám sokan még attól is visszarettenek, hogy letegyék voksukat egyetlen szín mellett.

Találjuk meg a tökéletes szőnyeget!

A szőnyeg kiválasztása egyike a legnehezebb feladatoknak otthonunk berendezésekor. A megfelelő méretű szőnyeg tereket határol körbe, a tökéletes szín a helyiség egész hangulatát meghatározza, míg a textúra melegséget adhat otthonunknak.

7 trükk a maximális térkihasználásra

Sokak számára okoz komoly fejtörést, hogy otthonukat miképpen rendezzék be oly módon, hogy az ne tűnjön zsúfoltnak, mégis eleget tegyen mind a praktikummal, mind pedig a funkcionalitással és az esztétikummal kapcsolatos elvárásaiknak. Íme, néhány hasznos ötlet.

Kollégiumban is otthonosan

Becsöngettek több száz gimisnek és egyetemistának és bizony sokan közülük kollégiumban laknak a tanév során. Az elsőre ridegnek és nem túl otthonosnak nevezhető koliszobák könnyedén barátságossá tehetők egy kis kreativitással.

A függöny öltöztet – 4 kerülendő hiba függönyözéskor

A rosszul felhelyezett függönyöktől a legszebben berendezett helyiség is stílustalannak tűnik és aki szobába lép nem érzi majd jól magát ott. Éppen ezért fontos tudni, hogy mely hibákat kerüljük el mindenképpen.