Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Lakástextil gyár épül Pécsett

Ünnepélyes keretek között letették a Rovitex Homedeco Group új gyártó- és logisztikai központjának alapkövét Pécsett 2013. április 17-én.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A közel 4 ezer négyzetméter területen épülő üzemben a logisztikai központ idén ősszel megkezdi működését, 2014-ben pedig már a gyártó részleg is teljes kapacitással üzemel a legmodernebb technológiával dolgozó gépekkel.

A több mint 700 millió forintos beruházáshoz a cégcsoport saját erejét pályázati és banki forrás egészíti ki: a Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP) 99 millió és a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) 91 millió forint támogatást nyújt az építéshez.

Lakástextil gyár épül Pécsett

A fejlesztéssel a helyi gazdaság élénkítéséhez is hozzájárul a Rovitex: az építkezés elsősorban helyi cégek és alvállalkozók bevonásával zajlik, az üzem működésével pedig további munkahelyeket teremt a régióban.

A távol-keleti gyártókkal szemben a pécsi cégnek a gyorsaság, minőség és a pontosság megfelelő versenyelőnyt biztosítanak. Így A Rovitex új üzeméből kikerülő lakástextil termékekkel az európai piacokat célozzák, ahol egyre nagyobb a kereslet a minőségi, ugyanakkor elérhető árú termékek iránt.

Lakástextil gyár épül Pécsett

A tulajdonos időkapszulába zárt személyes üzenete a Rovitex új gyártó- és logisztikai központjának alapkőletétele alkalmából

Radnóti Miklós: Nem tudhatom (részletek)

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.

Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát;
az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg…

Közel 70 év távlatából is igazul csengnek e szavak, amelyek inspirációt adnak ahhoz, hogy könnyebb vagy nehezebb körülmények között, de mindig előre tekintve, újabb és újabb vállalkozásba fogva igyekezzünk értéket teremteni.
Szűkebb környezetünk, szülővárosunk, hazánk értékeit ne csak kiaknázzuk, de gyarapítsuk is. Felelősséget vállaljunk magunkáért, családunkért, dolgozóinkért. A jövő kihívásait már most próbáljuk meg előre látni, és elébe menni a változásoknak.

Dolgozzunk mindig szeretettel, szenvedéllyel.

Aki épít, az bízik a jövőben. Mi ezt a bizalmat-bizakodást szeretnénk kifejezni és továbbadni új üzemünk építésével, amelynek alapkövét ezennel letesszük.

Romeisz Norbert
tulajdonos-ügyvezető

Pécs-Reménypuszta, 2013. április 17. 11.00 óra

Népszerűek a témában

Európa egyik legmodernebb áthidaló- és gerendagyárát adta át Kőszegen a Wienerberger

Válaszd a hazait a Terránnal is!

Óriás gyártó, kis lábnyommal: a Hörmann élen jár a környezetvédelmi törekvésekben