Hirdetés

7 trükk a maximális térkihasználásra

Sokak számára okoz komoly fejtörést, hogy otthonukat miképpen rendezzék be oly módon, hogy az ne tűnjön zsúfoltnak, mégis eleget tegyen mind a praktikummal, mind pedig a funkcionalitással és az esztétikummal kapcsolatos elvárásaiknak. Számos megoldást találhatunk a problémára, így a teljesség igénye nélkül következzen 7 tipp, amivel saját kezűleg, komolyabb szakmai segítség nélkül is könnyen javíthatunk a belső terek kedvezőtlen adottságain.

1. Ne bánjunk pazarolón a rendelkezésre álló térrel

A tervezés során érdemes a függőleges térkihasználásban is gondolkodni. Ötletes tárolási lehetőségeket kínálnak a lebegő polcok és az egyedi tervezésű helytakarékos bútorok, melyek a szemet függőleges irányban felfelé vezetik.

Ötletes tárolás

2. Oszd meg és uralkodj

Fizikai térelválasztók, falak helyett, melyek elzárják a fényt és vizuálisan is behatárolják a helyiséget, használjunk inkább szimbolikus térelválasztókat: szőnyeget, bútort, eltérő megvilágítást.

Ezzel mintegy meghatározzuk a funkciót is, például: nappali-étkező-dolgozósarok. Válasszunk lábakon álló bútorokat, hogy látható legyen a padló, így vizuálisan is magasabbra emeljük a bútort.

Térelválasztás

3. Hozzunk létre többfunkciós tereket

Az épített bútor, a kanapé nem csak kevesebb helyet foglal, mint egy szabadon álló bútor, de extra tároló helyet is kínál, ha előre gondolkodunk és jól tervezünk.

Épített bútor

4. Számít a magasság

A padlótól a mennyezetig érő függöny függőleges vonalat képez, mely felfelé vezeti a tekintetet is, azt az érzetet keltve, hogy a helyiség nagyobb belmagasságú.

Függöny

5. Túlméretezett tárgyak

Túlméretezett műalkotások és szőnyegek használatával úgy tűnik, mintha a tér nagyobb lenne, mint amekkora valójában. Ezek fókuszpontok, amelyek elvonják a figyelmet arról, hogy milyen közel esnek egymáshoz a falak.

Műalkotás a falon

6. Keltsük a mélység illúzióját a térben

A tükrök mélységet és ragyogást adnak a helyiségnek azáltal, hogy visszaverik a fényt. Az ügyesen elhelyezett tükör tükrözheti a szemközti falon lévő műalkotást is. Ezzel a nagyon egyszerű megoldással a tér is nagyobbnak láttatható.

Tükör a falon

7. Engedjük szabadon a fényt!

A kevés fénytől a legtágasabb helyiség is kicsinek, zártnak és klausztrofóbnak tűnik. Nem titok, hogy ha több fényt engedünk be, az biztos módja annak, hogy tágasabbnak érezzük a teret.

Természetes fény a lakásban

Szenvedélyesen érdekel a történelem, a kultúra és a design. Tanulmányaim, utazásaim és a különböző kultúrájú emberekkel való kapcsolataim inspirálják a stílusomat és a munkámat. Különösen a skandináv életmód vonzó számomra, szeretem az északi stílus praktikumát, otthonosságát, kreativitását. Azokban az életterekben hiszek, amelyek funkcionálisak és egyedi stílusúak, ugyanakkor tükrözi a hagyományainkat, kultúránk örökségét.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Természetközeliség, a külső és belső terek határainak feszegetése, a hagyományos funkciók továbbgondolása, mindez kreatív formavilággal, igényes és harmonikus megjelenéssel. Ha röviden akarnánk összefoglalni, ez jellemezné legjobban Zámbó Tímea munkáit, aki formabontó megoldásokat is szívesen alkalmaz terveiben.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Pataktól a jakuzziig – Beszélgetés Ács Erzsébettel és Kiszely Beátával

Beszélgetés Ács Erzsébettel, a LOSZ elnökével és Kiszely Beátával, a 2019 Év lakberendezőjével.

Irányt mutatni a bőség zavarában: álomfürdőszoba győztes kivitelben - Interjú Az év fürdőszobája 2020 pályázat első helyezett tervezőpárosával

52 látványterv közül választotta ki a szakmai zsűri Az év fürdőszobája 2020 pályázat legjobbjait. A Homeinfo és a Lakberendezők Országos Szövetsége által kiírt megmérettetésen Pongó Kriszta és Magyar Tibor végzett az első helyen.

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Tárolj okosan a Keterrel!

A Curver jól ismert brand Magyarországon, hiszen a márkanév magas minőséget, megbízhatóságot, tartósságot jelent, ha műanyagból készült háztartási kellékekről van szó. A Curver anyavállalatától, a világszerte 27 gyárat üzemeltető KETER-től ugyanezt a minőséget kaphatjuk meg, ha kerti tárolásra keresünk megnyugtató, és hosszú távú megoldást.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.