5 szuper tipp, hogyan válasszunk a házhoz ablakot

A megfelelő ablak kiválasztása – akár műszaki felszereltség, akár stílus tekintetében – meglehetősen összetett feladat. Íme, a legfontosabb szempontok ablak kereséshez.

Új ablakot az ingatlanba? De hogyan?

Akár újonnan épülő ingatlanba, akár meglévő nyílászárók cseréjének kapcsán merül fel az új ablakok és ajtók beszerzése, különböző preferenciákat figyelembe véve választunk. Ahhoz, hogy minden tekintetben jó döntést hozzunk, nem árt, ha tisztában vagyunk azokkal a legfőbb sarokpontokkal, melyek hosszú távon garantálják számunkra a minőséget és a biztonságot. Mi az Internormnál már több mint 85 éve személyre szabott igények alapján segítjük ügyfeleink döntését. De vajon mi alapján válasszunk ajtót és ablakot?

Internorm ablak

1. Ellenőrizze a gyártót!

Talán az első és egyben legfontosabb szempont a nyílászárók kiválasztásakor, hogy kitől, milyen gyártási és szakmai múlttal rendelkező cégtől vásároljuk meg azokat. Természetesen a frissen alakult vállalkozásokkal sincs probléma, hiszen valahol mindenkinek el kell kezdenie üzleti tevékenységét, de ha minőségben gondolkodunk - amire akár mélyebben zsebünkbe nyúlva is hajlandóak vagyunk áldozni -, célszerű többéves múlttal, leinformálható referenciákkal rendelkező céget választani.

Internorm ablak

Joggal mondhatjuk, hogy láttunk már régóta működő vállalkozást egyik napról a másikra megszűnni, amire valóban nincs garancia. Ellenben mégis ad egyfajta megnyugtató, biztonságos érzést mind a szakmai múltat, mind pedig a gyártási és beépítési tapasztalatot, a technológiai fejlesztéseket illetően, ami nem csak a vásárlást és a nyílászárók beépítését jelenti, de a jövőbeni garanciát, alkatrész utánpótlás lehetőségét, szerviz tevékenységet, esetleges javításokkal kapcsolatban felmerült igényeket is magában foglalja.

2. Kabáthoz a gombot

A tervezés és kiválasztás során szintén fontos szempont, hogy melyik helyiséget kívánjuk ellátni ablakokkal. Miután az ingatlan helyiségei is különböző funkciót látnak el, úgy a nyílászárókat is érdemes ehhez mérni.

Internorm ablak

Mára már a megfelelő minőségű termékeknél mindegy, hogy a wellness részleghez, vizes helyiségekbe választunk-e ablakot és ajtót, vagy pedig a gyerekszobába és a nappaliba. Elsődlegesen az otthonról alkotott elképzelésünk, illetve az ablakokra szánt összeg és nem a helyiségek funkciója határozza meg az anyagválasztást. Ha nekünk pl. a műanyag-alumínium nyílászáró jelenti az időtálló megoldást, az ugyanúgy tökéletes lehet, mint ahogy a fa-alumínium verzió is jelentheti az igényeinknek megfelelő kialakítást. Az Internorm ablakai négy különböző designban rendelhetők, melyek tökéletes összhangot képeznek és tovább hangsúlyozzák az adott épület megálmodott stílusát.

Ha már az álmoknál tartunk: érdemes a tervezésnél átgondolni, hogy melyik helyiség miben támogatja majd mindennapjainkat, és ennek figyelembe vételével meghatározni az ablakok és ajtók helyét, méretét, valamint a rendeltetését. Fontoljuk meg, hová tehetünk fix ablakot, ha csak a kilátás vagy a fény fontos, vagy hogy éppen hány emelő-toló szükséges a boldogságunkhoz (vagy a kétszárnyú teraszajtóval is elégedetten tudunk élni)! Itt is igaz, hogy okos és megfontolt tervezéssel költségeinken úgy tudunk faragni, hogy megengedhessünk magunknak pl. egy látványos bejárati ajtót!

Internorm ablak

Az Internorm nyílászárók a legmodernebb gyártás-technológiával készülnek Ausztriában, és nemcsak a műanyag ablakok terén számítanak úttörőnek, de piacvezető pozíciót is töltenek be az alacsony energia- és passzívház ablakok tekintetében is.

3. Legyen szép!

Míg a férfiaknál a műszaki tulajdonságok, a stabilitás, a biztonság és a praktikum számít, addig a hölgyek első számú preferenciája a szépség és a design. Amivel lássuk be, nincs is a világon semmi baj! Hiszen ma már az ablak nem csupán az ingatlan szellőztető- és fénybeeresztő-rendszerének egyik funkcionális része, de igen fontos trend-eleme, ami nemcsak a mindennapokban betöltött szerepével, de megjelenésével is nagyban meghatározza az enteriőrt.

Internorm ablak

Hogy az ablakok és ajtók a család minden tagjának igényét egyszerre elégítsék ki, van egy jó hírünk! Az elmúlt 85 évnyi ablakgyártásban szerzett tapasztalatunk során az egyedi design elemeket ötvöztük az I-tec innovációs technológiával, melynek során a tok és az üvegek hézagmentes ragasztása biztosítja az Internorm ablakok stabilitását, betörésbiztonságát, valamint hő- és hangszigetelését. Így már csak egyetlen apró dologra kell nagyon figyelni: hogy a kiválasztásban a család összes véleményvezére részt vegyen.

4. Hogyan kerül az ablak a nyílásba?

Természetesen az Internorm márkakereskedőknek köszönhetően! A legjobb termék sem ér ugyanis semmit, ha nincsen szakszerűen beépítve. A beépítés előkészítése optimális esetben már a tervezőasztalon megtörténik, amikor kereskedőink önnel és a tervezővel együtt és előre gondolkodva egyeztetnek és keresik meg az optimális megoldásokat. Részletkérdés, mégis a komfortérzetünkhöz fontos lesz, hogy pro és kontra érvekkel megismerjük az ún. kiegészítők variációit, hogy miért érdemes felszerelni rovarhálót, hová érdemes fix ablakokat rakatni, mekkora tolóajtó kerüljön a teraszhoz, és miért szükséges árnyékoló a déli fekvésű helyiségbe, stb.

Internorm ablak

A beépítés kapcsán részletesen tájékoztatjuk megrendelőinket, miért szükséges a helyszín előzetes ellenőrzése, hogyan történik a nyílászárók telken és épületen kívül, illetve azon belül történő mozgatása, esetleg emeletekre való feljuttatása. Hiszen a beépítés nemcsak a nyílászárók üresen hagyott falnyílásba való beszereléséről, és purhabbal való körbefújásáról szól. Fontos a nehezebb szerkezetek speciális anyagú, jó hőszigetelő és stabilitást adó, méretre vágott purenittel való alátámasztása, párazáró szalagok felragasztása, konzolok felszerelése, ezek előkészítése, majd a takarólécek felhelyezése.

Szakképzett beépítő csapatunknak köszönhetően ügyfeleink feladata csupán annyi, hogy megosztják velük elképzeléseiket, vágyaikat, felteszik az összes létező kérdést, melyre rövid időn belül meg is adjuk az igényeikhez illő megoldásokat.

Érdemes tehát olyan céget választanunk, aki nem csupán gyártja a nyílászárókat, de a legkorszerűbb szerszámokkal, eszközökkel és szakmai tudással felvértezett csapata el is végzi azok beépítését, levéve ezzel egy sor gondot a vállunkról.

5. Értékálló megoldások

A technikai újításoknak köszönhetően már nem kell kompromisszumot kötnünk, amikor az ablakok és ajtók kiválasztásán morfondírozunk. A beépített szellőző-rendszerrel ellátott ablakok, a minden igényt kielégítő design, az a rengeteg fény, ami nemcsak hangulatunkat, komfortérzetünket növeli az otthonunkban eltöltött idő alatt, de egyben tökéletes biztonságot is nyújt, mind-mind az évekre visszanyúló gondoskodás és a forradalmi technológiai fejlesztések eredménye. De vajon beérnénk ennél kevesebbel?

Internorm ablak

A választás nehéz, de a fenti preferenciákat figyelembe véve talán mégis segíthet abban, hogy átgondoljuk: az ingatlan befektetés. Nem csupán a földrajzi elhelyezkedés, az infrastruktúra, a kialakítás, de a beépített anyagok minősége is nagyban befolyásolja az adott épület élettartamát és értékét.

Internorm ablakok

Személyi kölcsön
Kapcsolódó cikkek

Így lesz az ablakból design elem

A jól megválasztott nyílászárók új magaslatokba emelhetik otthonunk megjelenését, míg egy oda nem illő ablak az egész épületet vizuális katasztrófává változtathatja. Érdemes tehát kiemelt figyelmet fordítani erre a kérdésre.

A legjobb tippek betörés ellen – Hogyan minimalizálhatjuk a kockázatot?

Mit tehetünk, hogy megóvjuk otthonunkat az illetéktelen behatolóktól? Íme öt biztos tipp a betörések kockázatának minimalizálására!

Könnyen nyitjuk, könnyen csukjuk

Mikor jó egy ajtó vagy ablak? Ha szép keret, a jó üveg, a megbízható vasalat, esetleg a könnyű nyitni és csukni - ahány ház, annyi válasz. Az elmúlt években előtérbe kerül energiatakarékossági és biztonsági kérdések miatt a lista természetesen ezekkel a tényezőkkel bővült. Ezekért a nyílászárók több alkotóeleme is felelős. Nézzük tehát mitől jó egy ajtó vagy egy ablak!

Forró a helyzet – Tűzvédelem és biztonsági óvintézkedések otthonainkban

Bekapcsolva hagyott vasaló, a tűzhelyen felejtett fazék, a konnektorban hagyott elektromos töltők vagy épp a garázsban tárolt lakkok és más gyúlékony anyagok – a mindennapokból jól ismert tűzesetek okozói. A tűzesetek nagyja sajnos emberi mulasztás vagy gondatlanság miatt következik be, de vajon hogyan küzdhetünk ellene? Hogy tehetjük otthonunkat a leghatékonyabban tűzbiztossá?

Hörmann innovációk a Construmán: LPU67 Thermo garázskapu és SmartKey

Európa piacvezető ajtó- és kapugyártója is részt vesz 2018.április 11-15. között a legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállításon – standján meg lehet tekinteni a vállalat legújabb fejlesztéseit, a jelen lévő Hörmann szakemberektől pedig lehet kérdezni, vagy egyedi árajánlatot kérni.

Kilincs választás, a fogós kérdés

A megfelelő kilincs kiválasztásához a műszaki paraméterekkel, illetve az adott stílussal kell tisztában lennünk.

Hogyan lesz lakóház egy konténerből? – Engedélyek, átalakítás, közművek

Hazai elterjedtsége még eléggé csekély a konténerből átalakított és lakhatóvá tett házaknak, de nagy érdeklődéssel figyeljük azokat a külföldi és már néhány hazai oldalt, ahol ilyen kiváló, mutatós, környezetbarát, költséghatékony építményeket mutatnak be. Több magyar vállalkozás foglalkozik a konténer házak tervezésével, átalakításával, árusításával, továbbá a helyszínre telepítésével, a szükséges közműbekötésekkel és az engedélyeztetéssel is.

Káros anyagok a szoba levegőjében

A szigorú épületenergetikai előírások miatt csak olyan épület épülhet, ami eléggé „becsomagolt” ahhoz, hogy a fűtési hőenergiát bent tartsa. Ugyanez igaz a felújításokra is, amikor ablakot cserélnek. Ezekből a lakásokból nem szökik ki a hőenergia, de nem is szellőznek megfelelően Az ablakok ötletszerű nyitogatása sajnos nem elég a jó levegőhöz. Két ablaknyitás között, zárt ablakok mellett levegő nem jut sem ki, sem be. Mi ennek a következménye?

Árnyékolók és üvegezés a télikertben

A technikailag és stílusban is megfelelő árnyékolók, valamint a jól megválasztott üvegezés nélkülözhetetlen elemei a télikertnek.

Álmennyezet tudástár