Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

5 szuper tipp, hogyan válasszunk a házhoz ablakot

A megfelelő ablak kiválasztása – akár műszaki felszereltség, akár stílus tekintetében – meglehetősen összetett feladat. Íme, a legfontosabb szempontok ablak kereséshez.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Új ablakot az ingatlanba? De hogyan?

Akár újonnan épülő ingatlanba, akár meglévő nyílászárók cseréjének kapcsán merül fel az új ablakok és ajtók beszerzése, különböző preferenciákat figyelembe véve választunk. Ahhoz, hogy minden tekintetben jó döntést hozzunk, nem árt, ha tisztában vagyunk azokkal a legfőbb sarokpontokkal, melyek hosszú távon garantálják számunkra a minőséget és a biztonságot. Mi az Internormnál már több mint 85 éve személyre szabott igények alapján segítjük ügyfeleink döntését. De vajon mi alapján válasszunk ajtót és ablakot?

Internorm ablak

1. Ellenőrizze a gyártót!

Talán az első és egyben legfontosabb szempont a nyílászárók kiválasztásakor, hogy kitől, milyen gyártási és szakmai múlttal rendelkező cégtől vásároljuk meg azokat. Természetesen a frissen alakult vállalkozásokkal sincs probléma, hiszen valahol mindenkinek el kell kezdenie üzleti tevékenységét, de ha minőségben gondolkodunk - amire akár mélyebben zsebünkbe nyúlva is hajlandóak vagyunk áldozni -, célszerű többéves múlttal, leinformálható referenciákkal rendelkező céget választani.

Internorm ablak

Joggal mondhatjuk, hogy láttunk már régóta működő vállalkozást egyik napról a másikra megszűnni, amire valóban nincs garancia. Ellenben mégis ad egyfajta megnyugtató, biztonságos érzést mind a szakmai múltat, mind pedig a gyártási és beépítési tapasztalatot, a technológiai fejlesztéseket illetően, ami nem csak a vásárlást és a nyílászárók beépítését jelenti, de a jövőbeni garanciát, alkatrész utánpótlás lehetőségét, szerviz tevékenységet, esetleges javításokkal kapcsolatban felmerült igényeket is magában foglalja.

2. Kabáthoz a gombot

A tervezés és kiválasztás során szintén fontos szempont, hogy melyik helyiséget kívánjuk ellátni ablakokkal. Miután az ingatlan helyiségei is különböző funkciót látnak el, úgy a nyílászárókat is érdemes ehhez mérni.

Internorm ablak

Mára már a megfelelő minőségű termékeknél mindegy, hogy a wellness részleghez, vizes helyiségekbe választunk-e ablakot és ajtót, vagy pedig a gyerekszobába és a nappaliba. Elsődlegesen az otthonról alkotott elképzelésünk, illetve az ablakokra szánt összeg és nem a helyiségek funkciója határozza meg az anyagválasztást. Ha nekünk pl. a műanyag-alumínium nyílászáró jelenti az időtálló megoldást, az ugyanúgy tökéletes lehet, mint ahogy a fa-alumínium verzió is jelentheti az igényeinknek megfelelő kialakítást. Az Internorm ablakai négy különböző designban rendelhetők, melyek tökéletes összhangot képeznek és tovább hangsúlyozzák az adott épület megálmodott stílusát.

Ha már az álmoknál tartunk: érdemes a tervezésnél átgondolni, hogy melyik helyiség miben támogatja majd mindennapjainkat, és ennek figyelembe vételével meghatározni az ablakok és ajtók helyét, méretét, valamint a rendeltetését. Fontoljuk meg, hová tehetünk fix ablakot, ha csak a kilátás vagy a fény fontos, vagy hogy éppen hány emelő-toló szükséges a boldogságunkhoz (vagy a kétszárnyú teraszajtóval is elégedetten tudunk élni)! Itt is igaz, hogy okos és megfontolt tervezéssel költségeinken úgy tudunk faragni, hogy megengedhessünk magunknak pl. egy látványos bejárati ajtót!

Internorm ablak

Az Internorm nyílászárók a legmodernebb gyártás-technológiával készülnek Ausztriában, és nemcsak a műanyag ablakok terén számítanak úttörőnek, de piacvezető pozíciót is töltenek be az alacsony energia- és passzívház ablakok tekintetében is.

3. Legyen szép!

Míg a férfiaknál a műszaki tulajdonságok, a stabilitás, a biztonság és a praktikum számít, addig a hölgyek első számú preferenciája a szépség és a design. Amivel lássuk be, nincs is a világon semmi baj! Hiszen ma már az ablak nem csupán az ingatlan szellőztető- és fénybeeresztő-rendszerének egyik funkcionális része, de igen fontos trend-eleme, ami nemcsak a mindennapokban betöltött szerepével, de megjelenésével is nagyban meghatározza az enteriőrt.

Internorm ablak

Hogy az ablakok és ajtók a család minden tagjának igényét egyszerre elégítsék ki, van egy jó hírünk! Az elmúlt 85 évnyi ablakgyártásban szerzett tapasztalatunk során az egyedi design elemeket ötvöztük az I-tec innovációs technológiával, melynek során a tok és az üvegek hézagmentes ragasztása biztosítja az Internorm ablakok stabilitását, betörésbiztonságát, valamint hő- és hangszigetelését. Így már csak egyetlen apró dologra kell nagyon figyelni: hogy a kiválasztásban a család összes véleményvezére részt vegyen.

4. Hogyan kerül az ablak a nyílásba?

Természetesen az Internorm márkakereskedőknek köszönhetően! A legjobb termék sem ér ugyanis semmit, ha nincsen szakszerűen beépítve. A beépítés előkészítése optimális esetben már a tervezőasztalon megtörténik, amikor kereskedőink önnel és a tervezővel együtt és előre gondolkodva egyeztetnek és keresik meg az optimális megoldásokat. Részletkérdés, mégis a komfortérzetünkhöz fontos lesz, hogy pro és kontra érvekkel megismerjük az ún. kiegészítők variációit, hogy miért érdemes felszerelni rovarhálót, hová érdemes fix ablakokat rakatni, mekkora tolóajtó kerüljön a teraszhoz, és miért szükséges árnyékoló a déli fekvésű helyiségbe, stb.

Internorm ablak

A beépítés kapcsán részletesen tájékoztatjuk megrendelőinket, miért szükséges a helyszín előzetes ellenőrzése, hogyan történik a nyílászárók telken és épületen kívül, illetve azon belül történő mozgatása, esetleg emeletekre való feljuttatása. Hiszen a beépítés nemcsak a nyílászárók üresen hagyott falnyílásba való beszereléséről, és purhabbal való körbefújásáról szól. Fontos a nehezebb szerkezetek speciális anyagú, jó hőszigetelő és stabilitást adó, méretre vágott purenittel való alátámasztása, párazáró szalagok felragasztása, konzolok felszerelése, ezek előkészítése, majd a takarólécek felhelyezése.

Szakképzett beépítő csapatunknak köszönhetően ügyfeleink feladata csupán annyi, hogy megosztják velük elképzeléseiket, vágyaikat, felteszik az összes létező kérdést, melyre rövid időn belül meg is adjuk az igényeikhez illő megoldásokat.

Érdemes tehát olyan céget választanunk, aki nem csupán gyártja a nyílászárókat, de a legkorszerűbb szerszámokkal, eszközökkel és szakmai tudással felvértezett csapata el is végzi azok beépítését, levéve ezzel egy sor gondot a vállunkról.

5. Értékálló megoldások

A technikai újításoknak köszönhetően már nem kell kompromisszumot kötnünk, amikor az ablakok és ajtók kiválasztásán morfondírozunk. A beépített szellőző-rendszerrel ellátott ablakok, a minden igényt kielégítő design, az a rengeteg fény, ami nemcsak hangulatunkat, komfortérzetünket növeli az otthonunkban eltöltött idő alatt, de egyben tökéletes biztonságot is nyújt, mind-mind az évekre visszanyúló gondoskodás és a forradalmi technológiai fejlesztések eredménye. De vajon beérnénk ennél kevesebbel?

Internorm ablak

A választás nehéz, de a fenti preferenciákat figyelembe véve talán mégis segíthet abban, hogy átgondoljuk: az ingatlan befektetés. Nem csupán a földrajzi elhelyezkedés, az infrastruktúra, a kialakítás, de a beépített anyagok minősége is nagyban befolyásolja az adott épület élettartamát és értékét.

Internorm ablakok

Népszerűek a témában

Ajtó, ablak javítása, szigetelése - HRH ablakszigetelés

Eclisse 40, az átgondolt és kifinomult tokrendszer

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Ne mondjon le a görgős zuhanykabinokról, itt a legújabb generáció

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Csendes mosdóhasználat otthonában egyetlen kiegészítővel!

Már 100 éve bizonyít a pórusbeton

Ablaktrend: látni vagy nem látszani

Nyissuk meg a tetőteret!

Okos házhoz okos nyílászáró!

Így válasszunk bejárati ajtót! Design, biztonság, tartósság – és még számos fontos szempont

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Összekötve a természettel - Prémium nyílászáró megoldások

Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!

Jobbat választunk, ha nincs ki megjavítsa?