5 szuper tipp, hogyan válasszunk a házhoz ablakot

A megfelelő ablak kiválasztása – akár műszaki felszereltség, akár stílus tekintetében – meglehetősen összetett feladat. Íme, a legfontosabb szempontok ablak kereséshez.

Új ablakot az ingatlanba? De hogyan?

Akár újonnan épülő ingatlanba, akár meglévő nyílászárók cseréjének kapcsán merül fel az új ablakok és ajtók beszerzése, különböző preferenciákat figyelembe véve választunk. Ahhoz, hogy minden tekintetben jó döntést hozzunk, nem árt, ha tisztában vagyunk azokkal a legfőbb sarokpontokkal, melyek hosszú távon garantálják számunkra a minőséget és a biztonságot. Mi az Internormnál már több mint 85 éve személyre szabott igények alapján segítjük ügyfeleink döntését. De vajon mi alapján válasszunk ajtót és ablakot?

Internorm ablak

1. Ellenőrizze a gyártót!

Talán az első és egyben legfontosabb szempont a nyílászárók kiválasztásakor, hogy kitől, milyen gyártási és szakmai múlttal rendelkező cégtől vásároljuk meg azokat. Természetesen a frissen alakult vállalkozásokkal sincs probléma, hiszen valahol mindenkinek el kell kezdenie üzleti tevékenységét, de ha minőségben gondolkodunk - amire akár mélyebben zsebünkbe nyúlva is hajlandóak vagyunk áldozni -, célszerű többéves múlttal, leinformálható referenciákkal rendelkező céget választani.

Internorm ablak

Joggal mondhatjuk, hogy láttunk már régóta működő vállalkozást egyik napról a másikra megszűnni, amire valóban nincs garancia. Ellenben mégis ad egyfajta megnyugtató, biztonságos érzést mind a szakmai múltat, mind pedig a gyártási és beépítési tapasztalatot, a technológiai fejlesztéseket illetően, ami nem csak a vásárlást és a nyílászárók beépítését jelenti, de a jövőbeni garanciát, alkatrész utánpótlás lehetőségét, szerviz tevékenységet, esetleges javításokkal kapcsolatban felmerült igényeket is magában foglalja.

2. Kabáthoz a gombot

A tervezés és kiválasztás során szintén fontos szempont, hogy melyik helyiséget kívánjuk ellátni ablakokkal. Miután az ingatlan helyiségei is különböző funkciót látnak el, úgy a nyílászárókat is érdemes ehhez mérni.

Internorm ablak

Mára már a megfelelő minőségű termékeknél mindegy, hogy a wellness részleghez, vizes helyiségekbe választunk-e ablakot és ajtót, vagy pedig a gyerekszobába és a nappaliba. Elsődlegesen az otthonról alkotott elképzelésünk, illetve az ablakokra szánt összeg és nem a helyiségek funkciója határozza meg az anyagválasztást. Ha nekünk pl. a műanyag-alumínium nyílászáró jelenti az időtálló megoldást, az ugyanúgy tökéletes lehet, mint ahogy a fa-alumínium verzió is jelentheti az igényeinknek megfelelő kialakítást. Az Internorm ablakai négy különböző designban rendelhetők, melyek tökéletes összhangot képeznek és tovább hangsúlyozzák az adott épület megálmodott stílusát.

Ha már az álmoknál tartunk: érdemes a tervezésnél átgondolni, hogy melyik helyiség miben támogatja majd mindennapjainkat, és ennek figyelembe vételével meghatározni az ablakok és ajtók helyét, méretét, valamint a rendeltetését. Fontoljuk meg, hová tehetünk fix ablakot, ha csak a kilátás vagy a fény fontos, vagy hogy éppen hány emelő-toló szükséges a boldogságunkhoz (vagy a kétszárnyú teraszajtóval is elégedetten tudunk élni)! Itt is igaz, hogy okos és megfontolt tervezéssel költségeinken úgy tudunk faragni, hogy megengedhessünk magunknak pl. egy látványos bejárati ajtót!

Internorm ablak

Az Internorm nyílászárók a legmodernebb gyártás-technológiával készülnek Ausztriában, és nemcsak a műanyag ablakok terén számítanak úttörőnek, de piacvezető pozíciót is töltenek be az alacsony energia- és passzívház ablakok tekintetében is.

3. Legyen szép!

Míg a férfiaknál a műszaki tulajdonságok, a stabilitás, a biztonság és a praktikum számít, addig a hölgyek első számú preferenciája a szépség és a design. Amivel lássuk be, nincs is a világon semmi baj! Hiszen ma már az ablak nem csupán az ingatlan szellőztető- és fénybeeresztő-rendszerének egyik funkcionális része, de igen fontos trend-eleme, ami nemcsak a mindennapokban betöltött szerepével, de megjelenésével is nagyban meghatározza az enteriőrt.

Internorm ablak

Hogy az ablakok és ajtók a család minden tagjának igényét egyszerre elégítsék ki, van egy jó hírünk! Az elmúlt 85 évnyi ablakgyártásban szerzett tapasztalatunk során az egyedi design elemeket ötvöztük az I-tec innovációs technológiával, melynek során a tok és az üvegek hézagmentes ragasztása biztosítja az Internorm ablakok stabilitását, betörésbiztonságát, valamint hő- és hangszigetelését. Így már csak egyetlen apró dologra kell nagyon figyelni: hogy a kiválasztásban a család összes véleményvezére részt vegyen.

4. Hogyan kerül az ablak a nyílásba?

Természetesen az Internorm márkakereskedőknek köszönhetően! A legjobb termék sem ér ugyanis semmit, ha nincsen szakszerűen beépítve. A beépítés előkészítése optimális esetben már a tervezőasztalon megtörténik, amikor kereskedőink önnel és a tervezővel együtt és előre gondolkodva egyeztetnek és keresik meg az optimális megoldásokat. Részletkérdés, mégis a komfortérzetünkhöz fontos lesz, hogy pro és kontra érvekkel megismerjük az ún. kiegészítők variációit, hogy miért érdemes felszerelni rovarhálót, hová érdemes fix ablakokat rakatni, mekkora tolóajtó kerüljön a teraszhoz, és miért szükséges árnyékoló a déli fekvésű helyiségbe, stb.

Internorm ablak

A beépítés kapcsán részletesen tájékoztatjuk megrendelőinket, miért szükséges a helyszín előzetes ellenőrzése, hogyan történik a nyílászárók telken és épületen kívül, illetve azon belül történő mozgatása, esetleg emeletekre való feljuttatása. Hiszen a beépítés nemcsak a nyílászárók üresen hagyott falnyílásba való beszereléséről, és purhabbal való körbefújásáról szól. Fontos a nehezebb szerkezetek speciális anyagú, jó hőszigetelő és stabilitást adó, méretre vágott purenittel való alátámasztása, párazáró szalagok felragasztása, konzolok felszerelése, ezek előkészítése, majd a takarólécek felhelyezése.

Szakképzett beépítő csapatunknak köszönhetően ügyfeleink feladata csupán annyi, hogy megosztják velük elképzeléseiket, vágyaikat, felteszik az összes létező kérdést, melyre rövid időn belül meg is adjuk az igényeikhez illő megoldásokat.

Érdemes tehát olyan céget választanunk, aki nem csupán gyártja a nyílászárókat, de a legkorszerűbb szerszámokkal, eszközökkel és szakmai tudással felvértezett csapata el is végzi azok beépítését, levéve ezzel egy sor gondot a vállunkról.

5. Értékálló megoldások

A technikai újításoknak köszönhetően már nem kell kompromisszumot kötnünk, amikor az ablakok és ajtók kiválasztásán morfondírozunk. A beépített szellőző-rendszerrel ellátott ablakok, a minden igényt kielégítő design, az a rengeteg fény, ami nemcsak hangulatunkat, komfortérzetünket növeli az otthonunkban eltöltött idő alatt, de egyben tökéletes biztonságot is nyújt, mind-mind az évekre visszanyúló gondoskodás és a forradalmi technológiai fejlesztések eredménye. De vajon beérnénk ennél kevesebbel?

Internorm ablak

A választás nehéz, de a fenti preferenciákat figyelembe véve talán mégis segíthet abban, hogy átgondoljuk: az ingatlan befektetés. Nem csupán a földrajzi elhelyezkedés, az infrastruktúra, a kialakítás, de a beépített anyagok minősége is nagyban befolyásolja az adott épület élettartamát és értékét.

Internorm ablakok

Kapcsolódó cikkek

Így lesz az ablakból design elem

A jól megválasztott nyílászárók új magaslatokba emelhetik otthonunk megjelenését, míg egy oda nem illő ablak az egész épületet vizuális katasztrófává változtathatja. Érdemes tehát kiemelt figyelmet fordítani erre a kérdésre.

Megbízható gyártótól válasszunk nyílászárót!

Számos, keserves tapasztalat mutatja, hogy a címadó mondat nem minden esetben evidencia. Pedig éppen a nyílászárók és az ezekhez kapcsolódó kiegészítők tipikusan azon termékek körébe tartoznak, melyeket nem áll szándékunkban sűrűn cserélgetni. A minőségért pedig érdemes alaposan körülnézni a kínálatban.

7 kérdés a nyílászárók kiválasztásáról – válaszok a szakértőtől

Legyen szó köz- vagy lakóépületekről, megjelenésüket és üzemeltetési költségeiket jelentősen befolyásolják a homlokzatokon alkalmazott nyílászárók. Ezek kiválasztása, az igényeknek megfelelő ablakok, bejárati- és teraszajtók felkutatása az építkezők, felújítók számára nem egyszerű feladatok. Szakértőnk tanácsaival igyekszünk megkönnyíteni az eligazodást.

Miért fontos a revíziós ajtók alkalmazása?

Szigorú előírások szabályozzák, hogy az épületek gépészeti-, elektromos- és egyéb berendezéseihez szükség esetén a szakemberek egyszerűen hozzáférjenek. A takaráshoz használt, úgynevezett revíziós ajtó azonban – túl azon, hogy nélkülözhetetlen – esztétikus megjelenésű is kell, hogy legyen.

Minőségi tűzgátló ajtók az otthonok védelmében

A nyílászárók kiválasztásánál otthonunk biztonsága az egyik legfontosabb szempont. A tűzgátló biztonsági ajtók ebben nyújtanak hatékony segítséget.

Belvárosi lakás felújítása – főszerepben a harmonikaajtó

Budapest belvárosában, egy kifejezetten jó állapotú lakás “újrahangolására” került sor. A legkülönlegesebb új elem egy harmonikaajtó lett.

Automatizált szellőztetés – intelligens megoldásokkal az egészségesebb otthonokért

Az időnk 90 százalékát beltérben töltjük, annak kétharmadát otthonunk fogságában, miközben a beltéri levegő akár ötször szennyezettebb is lehet a kintinél – derült ki a VELUX Cégcsoport kutatásából.

5 tanács a tökéletes bejárati ajtó kiválasztásához

Bejárati ajtóval minden ház, lakás rendelkezik, így akár otthonunk névjegyeként is tekinthetünk rá. Ha új bejárati ajtó vásárlában gondolkodunk, számos olyan körülményt, tényezőt kell figyelembe vennünk, melyek döntőek lehetnek a helyes választásban.

Tágítsuk a teret napsütéssel! – Teraszajtók és tetőablakok kényelmes használattal

Egy hatalmas, esztétikus teraszajtóról a panoráma, a fény, a kertipartik jutnak eszünkbe. A tolóajtók, harmonika ajtók a teraszon, vagy a csoportosan beépített tetőablakok, a fényár felelősei otthonunkban. De mi felel azért, hogy az esztétikai élményt ne befolyásolja semmiféle funkcionális probléma?