Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Ablak tapasztalatok, ablak vélemények, ablak ötletek, ablak cégek, ablak képek, ablak tippek

ablak cikkek

Ablakok otthonfelújításhoz: időtálló teljesítmény és szépség

Az új nyílászárók továbbfejlesztett hőszigetelő-képességükkel jelentősen több energiát és ezzel hosszú távon pénzt segítenek megtakarítani. A magas műszaki minőség mellett azonban a modern ablakok dizájn-megoldást is nyújtanak használóiknak.

Tetőtér – Tervezéstől a berendezésig

A magastetők alatti terület, a padlástér a bővíthetőség ígéretét hordozza magában a lakóházak, de akár a középületek esetében is. Mindez azonban számos, statikai, gépészeti és belsőépítészeti kérdést vet fel, melyeket még a tervezés szakaszában kell alaposan átgondolnunk.

Tető – Minden, amit a tetővel kapcsolatban tudnunk kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Ablaktrendek 2024: kéz a kézben dizájn és teljesítmény

Napjainkban az ablakok és ajtók jelentősen többet tudnak, mint a pár évtizeddel ezelőtti társaik, persze ez laikus szemmel nézve nem feltétlenül szembetűnő. Miben fedezhető mégis fel a különbség és az elmúlt évek fejlesztései? Miben másak a modern nyílászárók és mit kínálnak használóiknak? Nézzük a legfrissebb trendeket!

Hatékony levegőcsere üzemeltetési költségek nélkül – Szakértői tanácsok szellőztetéshez

Az ablaknyitogatástól a gépi szellőztetésig bezárólag számos módja van annak, hogy friss levegőt juttassunk a belső terekbe, Bódis László kereskedelmi vezető jóvoltából most azt ismerhetjük meg, hogy az Archishade Kft. milyen megoldásokat kínál a hatékony szellőztetésre.

Csökkentse energiaköltségét 25 százalékkal akár egy nap alatt – mutatjuk hogyan!

Egy átlagos család éves rezsikiadása meghaladhatja az egymillió forintot is, melynek 75 százalékát a fűtés- és hűtés költsége adja. A legtöbb házban a megfelelő szigetelés hiánya miatt az energia 35 százaléka a falakon, 25 százaléka az ablakokon, 15 százaléka a padlón keresztül, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik. Ha nem akarjuk az utcát fűteni, már egy nap alatt is korszerűsíthetjük tetőnket, padlásunkat.

Eclisse 40, az átgondolt és kifinomult tokrendszer

Az ajtók és ablakok tervezése és kivitelezése az építészet egyik legfontosabb aspektusa. Az Eclisse 40 tökéletesen illeszkedik a modern belsőépítészet világába: egy olyan rendszer, amely az átgondolt tervezést és a funkcionalitást tükrözi. Teljes mértékben kompatibilis a modern építészeti stílusokkal, egyszerre elegáns és praktikus.

Fürdőszoba tükrök új megvilágításban: tippek a megfelelő kiválasztásához

A fürdőszoba tükör kiválasztására talán kevesebb energiát fordítunk, mint arra, hogy milyen mosdóban mosunk kezet vagy, hogy a WC-nk mennyiben felel meg a legújabb higiéniai trendeknek. Valójában egy nagyon is fontos berendezési tárgyról van szó, ami növeli a tervezési lehetőségeket a fürdőszobában, és remek kiegészítő megvilágítást biztosíthat egy ablak nélküli fürdőben.

Dizájn és tartósság: színes ablakok karcmentes felülettel

Épületeink külső megjelenését jelentősen formálják a mára számos színben választható nyílászárók. Újdonság, hogy a keretek felületi textúrája is akár úgy variálható, hogy nincs többé szükség kompromisszumokra tartósság és szépség tekintetében.

További cikkek ablak témában

ablak képek

Alumínium keretes osztott üvegajtó

Ajtó-ablak Gil-Trade Kft.

Fa-alumínium nyílászárók

Ajtó-ablak Gil-Trade Kft.

Családi ház homlokzata

SzeRaKo Csoport Építésziroda
További képek ablak témában

ablak cégek

További cégek ablak témában