Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?

Láthatatlan határ nappali és terasz között

Az újkori ablaktrendek többek között hangsúlyt fektetnek arra, hogy a természethez való közelséget ne akadályozzák. A trendi teraszajtók – vékony kereteikkel, akár 100%-ig akadálymentes küszöbeikkel szinte láthatatlanná válva mossák el a határt a nappali és a terasz között, miközben nem csak az esztétikai, de az energiahatékonysági elvárásoknak is meg kell felelniük. Nézzük, milyen látványos megoldásokat eredményeznek az innovatív technológiával gyártott nyílászárók.

A természet életterünkhöz történő közelebb hozása egyre fontosabb tényezővé, mi több, igénnyé válik rohanó világunkban. Az építészetben ennek hatására ezzel párhuzamosan terjednek az óriási üvegfalak, felületek és a nyitott, vagy optikailag annál inkább annak látszó terek. Modern otthonokban, vagy akár irodai környezetben pedig továbbra is fontos szempont, hogy a nyílászárók ne csak látványban, de költség- és energiahatékonyság szempontjából is illeszkedjenek ezekhez az elvárásokhoz.

Gealan teraszajtó

Innovatív ablakdesign

Az, hogy napjaink ablak- és üvegfelületeket koncepciózusan használó trendjei a belső terek növelésére összpontosítanak, meghatározzák az iparágban tevékenykedő cégek, mint például a műanyag nyílászáró profil gyártó Gealan termékfejlesztési irányait is. Az egyik legfontosabb szemponttá látszik válni a beltérbe jutó természetes fény maximalizálása, valamint a kül- és beltér közötti határ látszólagos eltüntetése. A német ablak- és ajtókeret gyártó Gealan egyik legfrissebb újítása GEALAN-SMOOVIO® tolószerkezetes rendszer, amely a letisztult látványt a kényelmes használattal, ugyanakkor időtálló minőséggel kombinálja. Ezek a helytakarékos, kifejezetten keskeny, elegáns kerettel tervezett megoldások gyönyörűen illeszthetők természetközeli életterekbe. Ugyanakkor ezek a nyílászárók nem csak külalakjukban kifinomultak és szépen, de funkcionalitásban is magas minőséget kínálnak megbízható műszaki megoldásaikkal. Az optimalizált tömítés kitűnő szigetelést biztosít, a keretek a csapóeső, a szél romboló hatásainak is ellenállnak. Mindennapi használatuk nagyon kényelmes, hiszen akadás-mentes gördítéssel mozgathatók, illetve tekintve, hogy tervezésnél nagy figyelmet fordítottak a látszó méretekre, a profilkialakítás – igény szerint – rendkívül keskeny is lehet. És mi az, ami miatt egy GEALAN ablakkeret még ezen felül is segítheti nyílászáró választás esetén a döntéshozatalunkat? Míg korábban jellemzően a fehér műanyag és PVC keretek voltak elterjedtek, sőt, sokszor egyetlen opcióként szerepeltek, addig mára a GEALAN-nál hét kategória színpalettájának felhozatalából készülnek ezek (pl. standard, fémhatású, matt). De most nézzük a többi szempontot, amiért érdemes odafigyelni arra, ha új ablakot vásárolunk, milyen feliratot látunk az ablakkereten.

Gealan teraszajtó

Ablak a természetre – szinte láthatatlan kerettel

A Gealan keretrendszerei – bár energiapazarlás szempontjából nem elsőként gondolunk ilyesféle okból származó hibára – teljes mértékben illeszkednek a kapcsolódó falfelületekhez, stabilan „harapnak rá” a tartandó üvegfelületre, ilyen módon is biztosítva a hosszútávú elégedettségünket, hiszen ahhoz, hogy egy nyílászáró műszakilag is kifogástalan működésű legyen, fontos, hogy a beépítés lépései is könnyen kivitelezhetők és pontosak legyenek. Az üveg passzoljon a keretbe, a keret a falfelületbe, ez a szigorú alapja egy jól működő nyílászárónak. Erre az alapfeltételre építkezhetnek a gyártó cégek egy jól megtervezett hang- és hőszigeteléssel, légzáró réteggel, betörés elleni fejlesztésekkel, vagy akár a napjainkban szintén elterjedni látszó okos szellőzőrendszerekkel. Jelen felsoroltak nagy része a hétköznapokban észrevehetetlen tulajdonságok, ám hatásukat együttes erővel fejtik ki és teszik komplex módon kényelmessé életünket.

Természetesen akadálymentes

A GEALAN másik igazán hasznos fejlesztése a tokszerkezen lévő küszöbök mélyre süllyesztése. Ezek a keretrendszerek a padlószintbe kerülve nem csak erősítik a nyitottság érzetét, de akadálymentessé teszik a közlekedést is. A fiatalabb generáció tagjainak nem is teljes mértékben, de az idősek és mozgáskorlátozottak számára ez az innováció igazán komoly segítséget nyújthat a mindennapi közlekedésben. Az újítás a legtöbb Gealan kerettel kompatibilis 74 és 83 mm-es beépítési mélységig, maga a küszöb pedig 20 mm-es magasságával megfelel az ún. DIN 18040-2 szabvány szerinti akadálymentes építési követelményeknek, úgy, hogy a beépítési folyamat közben semmi extra tennivaló nincsen, az ajtók záróeleme szorosan fog rá a küszöbre.

Gealan teraszajtó

A GEALAN szerkezetekbe foglalt üvegek tehát masszív és időtálló megoldásokat jelentenek, melyekkel több fronton is támogatják a modern otthon kialakításával kapcsolatos elképzeléseinket. Éppen ezért javasolt döntés előtt egy kicsit közelebbről szemügyre venni a profilon feltüntetett gyártó cég nevét. Egy biztos, ha GEALAN logo-t látunk, a nyílászáró kereteit tekintve nagyon nem nyúlhatunk félre.

Ismerje meg részletesebben a Gealan helytakarékos csúszó rendszereket:

Érdeklődöm a GEALAN-SMOOVIO® - Helytakarékos tolórendszerek iránt

Népszerűek a témában

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Nyiss a stílusodra! Körbenéztünk az Ajtógyár / Kilincsgyár beltéri ajtó és kilincs áruházban és megtaláltuk, amit kerestünk

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

Ez is érdekelhet

Tervezd meg tetődet egyszerűen, 6 lépésben!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Ezeket érdemes mérlegelni, ha napelem telepítésén gondolkozunk

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Így élvezheti a fürdőszobája panorámáját zuhanyzás közben és teheti tágasabbá a teret egyszerre Walk-In zuhanyfallal

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Napfényes penthouse lakás – Fókuszban a különleges beltéri ajtó

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Összekötve a természettel - Prémium nyílászáró megoldások

Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!

Jobbat választunk, ha nincs ki megjavítsa?

Ki mondta, hogy egy garázskapu nem lehet trendi?

Megnéztem, kipróbáltam, megértettem – GABO ablakok testközelből: így készülnek a prémium minőségű nyílászárók

Az ablak nem gyerekjáték - Hogyan válasszunk nyílászárót a gyerekszobába?

A nyílászáró-beépítés aranyszabályai

Felújítási támogatás bejárati ajtóra és garázskapura – Ne maradjunk le róla!

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

Különleges építészeti megoldás, speciális Hörmann termékekkel: BIG Omniturm Frankfurtban

Túlzott napfény és más betolakodók elleni védelem

Ablaktrend: látni vagy nem látszani