Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Nyissuk meg a tetőteret!

Padlásbeépítés nyaralóban, otthonunk tereinek tágítása a család bővülés esetén, vagy éppen 100 éves belvárosi bérházak tető alatti tereiből trendi lakás – a cél mindenhol az otthonos, napfényes terek kialakítása. Lássuk, hogyan értelmezik újra a tetőtéri lakás fogalmát a modern Roto tetőablakok kreatív beépítési lehetőségei!

Ki ne szeretné, ha a konyha, fürdő, nappali vagy háló kellemesen napos tér lenne? Ha mindez azonban a tetőtérben van, bonyolultnak tűnik a vágyott nagy üvegfelületeket megvalósítani. Vagy mégsem? A tetőablakok kreatív kombinációjának csak a tér szab határt!

A tetőterek szerves részét képezik egy-egy otthonnak, sőt a többnyire remek kilátással, terasszal rendelkező tetőtéri lakások fiatalos hangulatát sokan szeretik. Elsőre talán bonyolultnak látszik egy tetőteret nagy üvegfelületekkel elképzelni, pedig vannak olyan tetőablakok, melyekkel a tetőtér is ugyanolyan kellemes fényárban úszó tér lehet, mint egy hatalmas teraszajtókkal tervezett lakás. Ehhez remek választás a Roto tetőablakait kreatív, ún. csoportos beépítése. Segítünk elképzelni.

Roto tetőablak

Praktikus és trendi tetőterek

Egy tetőtér kényelmes otthonná alakításához nem is kérdés, hogy számtalan kreatív ötletre, anyagra és persze megfelelő szakemberre van szükség. A tetőtérnek a ház többi részérhez hasonló energetikai jellemzővel kell rendelkeznie, hogy az teljes értékű otthoni funkciókat tudjon ellátni. A berendezése gyakran a tetősíkok miatt is kompromisszumokkal jár, de egy biztos: a fény legalább olyan fontos egy ilyen élettérben - ha nem fontosabb -, mint az ötletes berendezés.

Családi ház tervezése esetén, ha a tulajdonos úgy dönt, sor kerül a tetőtér beépítésére, ott rendszerint a mindennapi élettér fontos funkció kapnak helyet: hálószobák, fürdő, gardrób. De ha konyha vagy nappali kialakítása a cél, ott különösen nem kérdés, hogy szükség van természetes fényre – minél többre, melyek záloga a tetőtéri ablak.

Égre néző ablakok jól kigondolva, ügyesen kombinálva

A tetőtér átalakítása vagy felújítása csoportosan beépített tetőablakokkal, megnehezítheti a kivitelező dolgát. De a jó szakember mellett a megfelelő ablak megléte is kulcskérdés. Olyan tetőablakokat kell választani, melyek ezt a fajta beépítést nem csak lehetővé, de műszakilag biztossá is teszik. Ilyenek a Roto tetőablakai, melyek moduláris rendszerüknek köszönhetően rugalmasan kombinálhatók.

Roto tetőablak

Jó kombináció lehet, ha felülre egy Roto R8 felnyíló ablak és alá egy R6 középen billenő tetőablak, vagy felülre egy Roto R7 felső harmadban nyíló ablak és alá egy R4 középen billenő tetőablak kerül. A két-két típusnak azonos a formai megjelenése, így könnyedén összeépíthetők. A középen billenő elektromos ablakok ideális megoldást jelentenek a nehezen vagy egyáltalán nem elérhető helyek esetén, de megfelelő kiegészítői a csoportos beépítéseknek is. Működtetésük gombnyomásra történik, ami már a kényelem egy magasabb szintje.

Az intelligens Roto vasalatokkal és nyitásmódokkal a szellőztetés és az ablaktisztítás gyerekjáték és garantáltan biztonságos.

Biztonságos beépítés Roto módra

Tetőtérbeépítések esetén abból is adódhatnak gondok, ha a tetőn bármilyen okból megszakítjuk a fedést, de főleg a hőszigetelést. Ezek között az ún. tetőáttörések között a legnagyobb a tetőablakok számára készül. Az a szakember, aki az ilyen módon, párosan, tandem módon, vagy csoportosan beépített ablakok mellé megfelelő burkolókerettel érkezik, tudhatjuk, profi kivitelező és pontosan tudja, milyen ablakkal dolgozik. A Roto ugyanis kifejezetten kínálja az ilyen esetek kivitelezési biztonságát nagyban segítő speciális burkolókereteket. A burkolókeret a tető külső síkjára, az ablak köré kerül, amely az egyébként gyárilag előszerelt és minden, a tetőhöz való vízzáró csatlakozást tartalmazó tetőablakok minőségi beépítésének egyik utolsó lépéseként biztosítja a tetősík és az ablak csatlakozását.

Roto tetőablak

Így a napfényes, kényelmes tér nem lesz a ház vagy lakás energetikailag gyenge pontja. Ennek fontossága a növekvő energiaárak mellett talán már nem is kétséges.

ÉRDEKLŐDÖM A ROTO TETŐABLAKOK IRÁNT

Népszerűek a témában

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Ajtó, ablak javítása, szigetelése - HRH ablakszigetelés

Ablaktrend: látni vagy nem látszani

Ez is érdekelhet

Napsütötte terasz, erkély? Nem hiányozhat a napellenző!

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Zuhanykabin ötletek – hogy a fürdőszoba is ízléses legyen

Erre figyeljünk oda, ha redőnyt vásárolunk! – válaszol a szakértő

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Láthatatlan határ nappali és terasz között

Túlzott napfény és más betolakodók elleni védelem

Ablaktrend: látni vagy nem látszani

Okos házhoz okos nyílászáró!

Így válasszunk bejárati ajtót! Design, biztonság, tartósság – és még számos fontos szempont

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Összekötve a természettel - Prémium nyílászáró megoldások

Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!

Jobbat választunk, ha nincs ki megjavítsa?

Szebb otthon home staging-gel: Villa projekt