Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Ablaktrendek 2024: kéz a kézben dizájn és teljesítmény

Napjainkban az ablakok és ajtók jelentősen többet tudnak, mint a pár évtizeddel ezelőtti társaik, persze ez laikus szemmel nézve nem feltétlenül szembetűnő. Miben fedezhető mégis fel a különbség és az elmúlt évek fejlesztései? Miben másak a modern nyílászárók és mit kínálnak használóiknak? Nézzük a legfrissebb trendeket!

Éles vonalak nagy üvegfelülettel

Formavilágukban egyre stabilabb népszerűségnek örvendenek a homlokzattal szinte eggyé váló, hatalmas üvegfelületek. A kimondottan vékony keretes, akár mennyezettől padlóig érő ablakokon át rengeteg természetes fény jut a belső terekbe, ugyanakkor az épület külső részein harmonikusan simulnak az épületek síkjába, illeszkedve a kortárs megjelenés igényéhez. Nem meglepő, hogy a 2024-es évben ezeknek a nagy üvegezésű nyílászáróknak a csúsztatható, ún. emelő-toló szerkezetes változataik is rendkívül közkedveltek. Míg pár évtizede a tolóajtók mozgatásból eredő minőségi kifogások gyakoriak voltak, mára a fejlesztéseknek köszönhetően ezek a típusok is stabil, megbízható teljesítményt nyújtanak. De mit jelent ez? A profilgyártó GEALAN esetében ez nem csak azt jelenti, hogy azok szépek és elegánsak, illetve sokkal könnyebben, kevesebb fizikai erő kifejtésével mozgathatók, de pontos záródásuknak, többszörös tömítési síkjuknak köszönhetően a hőszigetelési teljesítményük is megfelel a modern felhasználói igényeknek.

GEALAN teraszajtó

Innovatív felület: ez a GEALAN akril paletta

A modern építészet egyik fő jellemzője, hogy a nyílászárók többé már nem csak unalmas épületelemként részei a homlokzatoknak. Az elmúlt években ugyanis tisztán formálódott az igény, miszerint az ablakok és bejárati ajtók mára igazi design-elemként kezelendők. Mind kívülről, mind belülről. A GEALAN számos stílusirányzat mentén tervezi és fejleszti nyílászáró profiljait, ahol a folyamatok közben nagy figyelmet szentel az aktuális trendszíneket is. Karc-, eső- és UV-álló extra erős akril felületük, a GEALAN-acrylcolor® évről-évre megújul és a legdivatosabb árnyalatokkal bővül. Ugyanakkor az új színek a még rugalmasabb tervezhetőség biztosítása érdekében egyre többféle kerethez is elérhetővé válnak, többek között mára az egyenes, éles vonalú, minimalista GEALAN-KONTUR® is rendelhető az egyedülálló akrilüveges felülettel. Mindez olyan friss és izgalmas színekben, mint a szürkés bézs, bronz, gyöngybézs, vagy a töretlenül divatos antracit és fémes árnyalatok.

Az ablak, mint lakásdekoráció

A nyílászárók ma már a lakberendezés kortárs kellékei. A magasfényű gyöngybézs, arany és bronz harmonizálnak más, fényes berendezési felülettel és elegánsan illeszkednek kifinomult, klasszikus stílusjegyű terekbe. Emellett a merész megoldások kedvelőinek is több lehetőséget kínálnak, például a vagány tűzpiros vagy mély éjkék színekkel, amelyek egy-egy egyedi bútordarab társaságában különleges összképet eredményezhetnek.

GEALAN teraszajtó

Azonban az elmúlt évek ablaktrendjeinek alakulását továbbra is a szürkés, sötét keretek túlsúlya jellemzi, amely mellett egyre gyakrabban jelenik meg a még bátrabb tiszta fekete szín használata is. Ezek az árnyalatok bár elsőre meghökkentőnek tűnhetnek, mégis világos, minimalista terekbe helyezve remekül érvényesül egyensúly teremtő vagy éppen a környezetüket hangsúlyozó hatásuk.

Szép és korszerű: most duplán érdemes lehet felújítani!

A nyílászárók természetesen számos, szemmel nem látható, de annál fontosabb tulajdonsággal is rendelkeznek, hiszen egy ablak vagy bejárati ajtó minősége nem csak attól jó, hogy külsőre szép. Sőt! Fontos, hogy az esztétikus megjelenés erős, megbízható szerkezetet takarjon, ami a használóinak hosszú távon több energia megtakarítását jelentheti egy fenntarthatóbb háztartásban. Egy műszakilag elhasználódott ablakon ugyanis a téli fűtés vagy a nyári hűtés akár 30%-a is kiszökhet, így otthonfelújításnál érdemes a meglévő nyílászárók állapotát az elsők között felmérni. A GEALAN korszerű profiljai magas hőszigetelési értékeket biztosítanak, legyen szó normál ablak, bejárati ajtó vagy éppen emelő-tolóajtóról - így több mint jó választás lehetnek a számlákon is látható energiamegtakarításhoz - akár a most nyíló régvárt lehetőséggel, a 2024. július 1. napjától pályázható új Otthonfelújítási támogatással.

GEALAN teraszajtó

GEALAN 2024-es design-megoldások és akril színek

Népszerűek a témában

6 tipp a beltéri ajtó kiválasztásához – Mire figyeljünk a fa szobaajtóknál? Tanácsok a Hörmanntól

Új otthonfelújítási program – most lesz érdemes házbejárati ajtót és garázskaput cserélni

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Ez is érdekelhet

Ablakok otthonfelújításhoz: időtálló teljesítmény és szépség

Outdoor élettek modern árnyékolókkal

4K Napelemes megoldás

Így lesz energetikailag korszerűbb a kockaház

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Miért a Ksenia okosotthont érdemes választani?

Lehet egyszerűbb a zuhanykabin építés! - ismerje meg a burkolható zuhanytálcáinkat

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

6 tipp a beltéri ajtó kiválasztásához – Mire figyeljünk a fa szobaajtóknál? Tanácsok a Hörmanntól

Láthatatlan határ nappali és terasz között

Ablaktrend: látni vagy nem látszani

Nyissuk meg a tetőteret!

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Jobbat választunk, ha nincs ki megjavítsa?

Az ablak nem gyerekjáték - Hogyan válasszunk nyílászárót a gyerekszobába?

Felújítási támogatás bejárati ajtóra és garázskapura – Ne maradjunk le róla!

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Új otthonfelújítási program – most lesz érdemes házbejárati ajtót és garázskaput cserélni

Zuhanykabinok egyedi tervezésben – Mutasd meg a saját stílusodat!

Szebb otthon lakberendező segítségével: Villa projekt

Magas minőségű ajtókialakítás, bármely lakberendezési stílushoz