Hirdetés

Energiatakarékosság a topon: az Internorm Edition passzívház ablakai

Európa vezető ablakgyártója, az Internorm már több mint egy évtizede fejleszt és gyárt magas minőségű fa/aluablakokat és -ajtókat. Ezek a termékek Európa-szerte iránymutatók a gyártók és az építtetők között is. Az ablakok rendelkeznek a darmstadti passzívház intézet tanúsítványával.

Egyedülálló tapasztalatai a műanyagablakok terén tették ismertté az Internom nevét. Mára az energiatakarékos passzívházak első számú ablakmárkája lett Európában a fa/alu termékeivel. Így például Internorm ablakok vannak Európa legmagasabban fekvő passzívháza, a 2154 méter magasan fekvő alpesi menedékházban is a Schiestl-házban Stájerországban a Hochschwab tetején. Az épület 2005-ben elnyerte az osztrák Wolfgang Neumann által alapított „Energy Globe” első díját. Köszönhetően annak is, hogy az Internorm Edition passzívház ablakai jelentős mértékben hozzájárultak a legmagasabb ökológiai követelményeknek is megfelelő első passzív menedékház energiahatékonyságához.

20120119_internorm_edition_passzivhaz_ablak_02

A természetes első választás kifizetődik

Az ablak kiválasztása évtizedekre szóló döntés, így a minőségre adó házépítőknek és felújítóknak figyelniük érdemes a márka által szavatolt biztonságra is, mivel csak a márkás ablakok maradnak hosszú távon méretpontosak, és váltják be a hozzájuk fűzött reményeket az energiatakarékosság területén. Ilyenek az Internorm Edition és Edition 4 passzívház ablakai, amelyek hőszigetelők, gazdaságosak, tulajdonosaik pedig környezettudatosak.

Passzívház ablak – a legenergiatakarékosabb befektetés

Az Edition ablak időjárásálló alumínium, kiválóan szigetelő termohab (HFCKW-, HFKW- és FKW-mentes) és kellemes fa különleges alapanyag-összeállításából készül. Ennek köszönhetően az U-értéke nagyon kedvező, az Edition speciális üvegezéssel (Ug = 0,5 W/m²K) eléri az egyedülálló Uw = 0,68 W/m²K (!) hőszigetelési értéket. Az Edition így minden alacsony energiafelhasználású és passzívházhoz optimális.
Három design-változata és egyedülálló termékválasztéka bármely építészeti kívánságnak eleget tud tenni még a passzívházak esetében is.

Internorm Edition passzívház ablak

Internorm Edition passzívház ablak

Az Edition4 fa/alu ablak négyféleképpen véd: ez a kapcsolt szárnyú ablak a kiváló hő- és hangszigetelés mellett egyben árnyékoló szerepet is betölt, és betekintés elleni védelmet is nyújt. Ehhez választható az üvegek közé épített reluxa, pliszé vagy duett.

Ezzel a forradalmi technológiájú, kapcsolt szárnyú ablakkal a házépítők és felújítók nemcsak a fűtési szezonban csökkentik tartósan az energiaköltségeiket, mivel az integrált árnyékolókkal a szobák nyári túlmelegedése is hatékonyan megelőzhető. Így a belső terek hűtésének energiaköltségei is csökkennek. A különféle árnyékoló változatokkal akár 100 százalékos sötétítés is elérhető.

Internorm Edition passzívház ablak

Internorm Edition passzívház ablak

Szabadalom

Az Edition szabadalmaztatott üvegezési technikája – a szigetelőüveg összeragasztása az ablakszárnnyal, hasonlóan az autóipari technológiához – nagyobb szárnystabilitást és ezáltal hosszú távon kényelmes működtetést biztosít. A fa/alu ablak jól kidolgozott megjelenést kínál köszönhetően a rejtett vasalatoknak és vízkivezetésnek, a design-záróelemeknek (a falc területén is), a nemesacél jellegű vasalatoknak, valamint a hozzá illő kilincseknek.

Passzívház ablakok

A „passzívház” elnevezés onnan ered, hogy a fűtési szezonban az ablakon beeső napsugárzás, valamint a bent élő lakók és az elektromos készülékek hőleadásából származó hő passzív felhasználása lényegében elég az épület kellemes belső hőmérsékletének biztosítására. Az ablakok fontos szerepet játszanak a passzívházakban, mivel egyrészt passzív napenergiát nyernek, másrészt minimalizálják a hőátadás miatti hőveszteséget. A passzívház ablakok különösen pozitív konstrukciós jellemzője a csekély hőmérséklet-különbség az ablakfelület és a szobahőmérséklet között.

A passzívházak kiemelkedő hőszigetelésű ablakok nélkül nem valósíthatók meg. A passzívház ablakoknak Ug = 0,7 W/m²K üvegezésnél és 50 %-os g-értéknél 0,8 W/m²K alatti Uw értékkel kell rendelkezniük. Ehhez gáztöltésű, 3-rétegű üvegezésre és hőszigetelő bevonatra van szükség, valamint kiemelkedő hőszigetelésű tokra és a lehető legjobb minőségű beépítésre.

Passzívház tanúsítással (Passzívház Intézet Darmstadt, dr. Feist passzívház-szabványa alapján) rendelkező építőelemként az Internorm „Edition passiv” és „Edition4 passiv” modelleket, valamint fix üvegezésű elemeket kínál.

Passzívház ajtók

Az Internorm által kínált Selection fa/alu házbejárati ajtó szintén rendelkezik passzívház tanúsítvánnyal. A beépített ajtó hőszigetelési értéke eléri a kitűnő 0,79 W/m²K U-értéket a darmstandti Passzívház Intézet mérése alapján.

A Selection különleges, fa, termohab és alumínium összeállítású. Az életteli fa a meleg és a kényelem szimbóluma, a szél és az időjárás viszontagságai ellen a külső oldalon alumínium borítás védi. Ez a kombináció sokféle színben kapható és rendkívül könnyen kezelhető. Az Internorm azonban nem kész, egyen ajtókat kínál ügyfeleinek. Mindenki személyes elképzeléseinek megfelelően állíthatja össze a kívánt ajtót. Legyen szó speciális méretelképzelésekről, kedvenc színekről, szigetelő- vagy díszüvegről, sőt még a kilincsek és a biztonsági garnitúrák is testre szabottak, így az Internorm gyárában pontosan olyan ajtót készítenek, amilyet az ügyfél kíván.

További információért, kérjük, forduljon az Internorm szakkereskedőkhöz, vagy keresse fel weboldalunkat  www.ablak-internorm.hu vagy www.internorm.hu címen.

U-, Ug-, Uw-érték
Hőátbocsátási tényező, megmutatja, hogy az adott szerkezeten, itt az ablakon keresztül egységnyi idő alatt mennyi energia távozik. Az ablakoknak négyféle U-értéke van: Ug az üvegé, Uf a toké, Uw az egész ablaké önmagában, az Uw, eff pedig a beépítést követően. Mértékegysége: W/m²K. Az U-érték annál jobb, minél kisebb a mérőszáma.

g-érték
Megmutatja, hogy az üveg a rajta keresztül tudatos módon beengedett napsugárzással milyen mértékben járul hozzá az épület hőszükségletének megtermeléséhez. Megadja, hogy az üveg a napenergia hány százalékát engedi át.

Kapcsolódó cikkeink
Biztos befektetés: pénztermelő ablakok az Internormtól
Passzívházablak
Passzívház, aktívház

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Otthontámogatási kisokos – ezekkel fontos tisztában lenni, ha felújít, építkezik

Számos kérdés vetődhet fel a 2021. január 1-ével igényelhető felújítási támogatásokkal összefüggésben, melyekkel érdemes tisztában lenni, hogy a rendelkezésre álló összegeket minél hatékonyabban tudjuk felhasználni.

Energia- és pénz megtakarítás tudatos házkialakítással. Szakértők szerint a tudatos választás akár már 5 éven belül is megtérülhet a rezsiköltségekben

Az energiahatékony otthonok kialakítása egyszerűbb, mint gondolnánk. Az épületenergetikai szakmérnök szerint megfelelő házkialakítással, felújítással akár 5 éven belül is megtérülhet az egy-egy energiahatékonyabb megoldásba fektetett plusz pénz.

Kandalló – soha nem megy ki a divatból. Új anyagok, innovatív tűzterek, energiatakarékosság

Számos fűtési megoldás közül választhatnak azok, akik tudatosan tervezik meg otthonaikat, figyelembe véve a bekerülési költségeket, megtérülési időt és a környezetre gyakorolt hatásokat.

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Egy nyílászáró legfeljebb annyira lehet jó, mint amilyen a leggyengébb alkatrésze. Nem szabad megspórolni azt, ami műszakilag, illetve minőségben indokolt, és akkor hosszú távon szavatolható a működés és a működtetés.

Cseregyanús tetőtéri ablakok – ROTO akció

A sötétebb őszi hónapokban beáradó napfény kellemes melegséggel tölti meg a szobát. A tél beköszöntével azonban felbukkanhatnak váratlan meglepetések, ha nem a megfelelően szigetelt tetőtéri ablakokat használjuk. Érdemes még a hideg idő előtt átvizsgálnunk ablakainkat, és felkészülnünk egy esetleges cserére.

„Na, ez jó vétel volt!” – Amikor a nyílászáró hosszú távú befektetés

Mindenképpen érdemes kicsit benézni a dolgok mögé, ahol megtalálhatjuk azokat tényezőket, illetve azok részleteit, amitől egy termékcsoport, mint például a házunk ablakai, a bejárati ajtó, a teraszajtó a „Na, ez jó vétel volt!” kategóriába kerül.

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Magyarországon 2,7 millió családi ház van. Energetikailag korszerűnek 5-10%-uk mondható, melyek energetikai korszerűsítést nem igényelnek, hiszen ezeket eleve a kor követelményeinek megfelelően építették, vagy már energiahatékonysági szempontból teljes körűen felújították azokat.