Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Energiatakarékosság a topon: az Internorm Edition passzívház ablakai

Európa vezető ablakgyártója, az Internorm már több mint egy évtizede fejleszt és gyárt magas minőségű fa/aluablakokat és -ajtókat. Ezek a termékek Európa-szerte iránymutatók a gyártók és az építtetők között is. Az ablakok rendelkeznek a darmstadti passzívház intézet tanúsítványával.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Egyedülálló tapasztalatai a műanyagablakok terén tették ismertté az Internom nevét. Mára az energiatakarékos passzívházak első számú ablakmárkája lett Európában a fa/alu termékeivel. Így például Internorm ablakok vannak Európa legmagasabban fekvő passzívháza, a 2154 méter magasan fekvő alpesi menedékházban is a Schiestl-házban Stájerországban a Hochschwab tetején. Az épület 2005-ben elnyerte az osztrák Wolfgang Neumann által alapított „Energy Globe” első díját. Köszönhetően annak is, hogy az Internorm Edition passzívház ablakai jelentős mértékben hozzájárultak a legmagasabb ökológiai követelményeknek is megfelelő első passzív menedékház energiahatékonyságához.

20120119_internorm_edition_passzivhaz_ablak_02

A természetes első választás kifizetődik

Az ablak kiválasztása évtizedekre szóló döntés, így a minőségre adó házépítőknek és felújítóknak figyelniük érdemes a márka által szavatolt biztonságra is, mivel csak a márkás ablakok maradnak hosszú távon méretpontosak, és váltják be a hozzájuk fűzött reményeket az energiatakarékosság területén. Ilyenek az Internorm Edition és Edition 4 passzívház ablakai, amelyek hőszigetelők, gazdaságosak, tulajdonosaik pedig környezettudatosak.

Passzívház ablak – a legenergiatakarékosabb befektetés

Az Edition ablak időjárásálló alumínium, kiválóan szigetelő termohab (HFCKW-, HFKW- és FKW-mentes) és kellemes fa különleges alapanyag-összeállításából készül. Ennek köszönhetően az U-értéke nagyon kedvező, az Edition speciális üvegezéssel (Ug = 0,5 W/m²K) eléri az egyedülálló Uw = 0,68 W/m²K (!) hőszigetelési értéket. Az Edition így minden alacsony energiafelhasználású és passzívházhoz optimális.
Három design-változata és egyedülálló termékválasztéka bármely építészeti kívánságnak eleget tud tenni még a passzívházak esetében is.

Internorm Edition passzívház ablak

Internorm Edition passzívház ablak

Az Edition4 fa/alu ablak négyféleképpen véd: ez a kapcsolt szárnyú ablak a kiváló hő- és hangszigetelés mellett egyben árnyékoló szerepet is betölt, és betekintés elleni védelmet is nyújt. Ehhez választható az üvegek közé épített reluxa, pliszé vagy duett.

Ezzel a forradalmi technológiájú, kapcsolt szárnyú ablakkal a házépítők és felújítók nemcsak a fűtési szezonban csökkentik tartósan az energiaköltségeiket, mivel az integrált árnyékolókkal a szobák nyári túlmelegedése is hatékonyan megelőzhető. Így a belső terek hűtésének energiaköltségei is csökkennek. A különféle árnyékoló változatokkal akár 100 százalékos sötétítés is elérhető.

Internorm Edition passzívház ablak

Internorm Edition passzívház ablak

Szabadalom

Az Edition szabadalmaztatott üvegezési technikája – a szigetelőüveg összeragasztása az ablakszárnnyal, hasonlóan az autóipari technológiához – nagyobb szárnystabilitást és ezáltal hosszú távon kényelmes működtetést biztosít. A fa/alu ablak jól kidolgozott megjelenést kínál köszönhetően a rejtett vasalatoknak és vízkivezetésnek, a design-záróelemeknek (a falc területén is), a nemesacél jellegű vasalatoknak, valamint a hozzá illő kilincseknek.

Passzívház ablakok

A „passzívház” elnevezés onnan ered, hogy a fűtési szezonban az ablakon beeső napsugárzás, valamint a bent élő lakók és az elektromos készülékek hőleadásából származó hő passzív felhasználása lényegében elég az épület kellemes belső hőmérsékletének biztosítására. Az ablakok fontos szerepet játszanak a passzívházakban, mivel egyrészt passzív napenergiát nyernek, másrészt minimalizálják a hőátadás miatti hőveszteséget. A passzívház ablakok különösen pozitív konstrukciós jellemzője a csekély hőmérséklet-különbség az ablakfelület és a szobahőmérséklet között.

A passzívházak kiemelkedő hőszigetelésű ablakok nélkül nem valósíthatók meg. A passzívház ablakoknak Ug = 0,7 W/m²K üvegezésnél és 50 %-os g-értéknél 0,8 W/m²K alatti Uw értékkel kell rendelkezniük. Ehhez gáztöltésű, 3-rétegű üvegezésre és hőszigetelő bevonatra van szükség, valamint kiemelkedő hőszigetelésű tokra és a lehető legjobb minőségű beépítésre.

Passzívház tanúsítással (Passzívház Intézet Darmstadt, dr. Feist passzívház-szabványa alapján) rendelkező építőelemként az Internorm „Edition passiv” és „Edition4 passiv” modelleket, valamint fix üvegezésű elemeket kínál.

Passzívház ajtók

Az Internorm által kínált Selection fa/alu házbejárati ajtó szintén rendelkezik passzívház tanúsítvánnyal. A beépített ajtó hőszigetelési értéke eléri a kitűnő 0,79 W/m²K U-értéket a darmstandti Passzívház Intézet mérése alapján.

A Selection különleges, fa, termohab és alumínium összeállítású. Az életteli fa a meleg és a kényelem szimbóluma, a szél és az időjárás viszontagságai ellen a külső oldalon alumínium borítás védi. Ez a kombináció sokféle színben kapható és rendkívül könnyen kezelhető. Az Internorm azonban nem kész, egyen ajtókat kínál ügyfeleinek. Mindenki személyes elképzeléseinek megfelelően állíthatja össze a kívánt ajtót. Legyen szó speciális méretelképzelésekről, kedvenc színekről, szigetelő- vagy díszüvegről, sőt még a kilincsek és a biztonsági garnitúrák is testre szabottak, így az Internorm gyárában pontosan olyan ajtót készítenek, amilyet az ügyfél kíván.

További információért, kérjük, forduljon az Internorm szakkereskedőkhöz, vagy keresse fel weboldalunkat  www.ablak-internorm.hu vagy www.internorm.hu címen.

U-, Ug-, Uw-érték
Hőátbocsátási tényező, megmutatja, hogy az adott szerkezeten, itt az ablakon keresztül egységnyi idő alatt mennyi energia távozik. Az ablakoknak négyféle U-értéke van: Ug az üvegé, Uf a toké, Uw az egész ablaké önmagában, az Uw, eff pedig a beépítést követően. Mértékegysége: W/m²K. Az U-érték annál jobb, minél kisebb a mérőszáma.

g-érték
Megmutatja, hogy az üveg a rajta keresztül tudatos módon beengedett napsugárzással milyen mértékben járul hozzá az épület hőszükségletének megtermeléséhez. Megadja, hogy az üveg a napenergia hány százalékát engedi át.

Kapcsolódó cikkeink
Biztos befektetés: pénztermelő ablakok az Internormtól
Passzívházablak
Passzívház, aktívház

Népszerűek a témában

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Ajtó, ablak javítása, szigetelése - HRH ablakszigetelés

Könnyedén tolható, izgalmas teraszajtók

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Mit tud a megújult Torrenta zuhanykabin család?

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Legyen fürdőszobája éke ez a modern kiegészítő

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Információ nélkül nem tudunk jó döntéseket hozni

Otthonos energiahatékonyság: a biomasszával működő fűtési rendszerhez nélkülözhetetlen a jó kémény

Ha jól csináljuk, rengeteget spórolhatunk a szigeteléssel – 5 szigetelési hiba, melyeket mindenképpen kerüljünk el!

Megnyílt a Zehnder új bemutató- és oktatóterme

Okosotthon: egy szinttel feljebb az energiatakarékosságban

A Hörmann tippjei az otthoni energiatakarékossághoz

A megfelelő csaptelepek használatával akár 40 százalékkal alacsonyabb lehet az energiafogyasztásunk

Tippek és tanácsok a panelek energetikai korszerűsítéséhez

Régi családi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

Sosem lesz itt gáz! Árelőny a lakáspiacon az alacsony rezsi