Hirdetés

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Amikor elhatározzuk, hogy felújítjuk a fürdőszobánkat, akkor előre tudjuk, hogy nagy fába vágjuk a fejszénket: nehéz, hosszadalmas és nagy kosszal járó munkába kezdünk bele.

A régi csempe leverése, a kád és a csaptelep kibontása, a falak újravakolása, az új csempe és szaniterek beépítése akár hetekig eltarthat, hatalmas felfordulást okozva a lakásban és család életében. Ha könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb és tisztább megoldást szeretnénk választani a fürdőszoba-felújításra, akkor dönthetünk az építőelemes megoldás mellett, ebben az esetben a régi csempét sem kell feltétlenül eltávolítani. A Wedi gyártmányú, speciálisan fürdő helyiségekbe kérgesített keményhabból készült építőlemezek használatával a falak azonnal burkolhatók. Az építőlemezekből kialakítható kádtakaró vagy akár egy egész kád is, mosdópult, zuhanykabin, polcok vagy bármely tetszőleges szögletes vagy íves forma. Könnyen és gyorsan megmunkálható, tökéletesen vízálló, strapabíró és hosszú élettartamú. Új fürdőszobánk, akár napok alatt elkészülhet időt, pénzt és sok bosszúságot takarítva meg nekünk.

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Fürdőkád beépítése

Miután eldöntöttük, hogy milyen kádat szeretnénk a fürdőszobánkba, klasszikus, sarok- vagy aszimmetrikus kádat, először alátámasztjuk, szintbe állítjuk, majd bekötjük a lefolyórendszert. Ha nem szeretnénk megvenni a drága előlapot, vagy le szeretnénk csempézni az oldalát, akkor könnyen, gyorsan és koszmentesen lefalazhatjuk a Wedi kádbeépítő elemekkel. Ennek nem csak az az előnye, hogy idő- és pénztakarékos, hanem az is, hogy sokkal egyszerűbb a mai divatos mozaikcsempével beburkolni, mivel felülete tökéletesen sima. A kérgesített keményhabból készült kádépítő elemek könnyen megmunkálhatók, tökéletesen vízállók és hosszú az élettartamuk. Ha szükséges, a méretre vágás után mind az aljzathoz, mind a peremhez, gyári állító- és feszítőcsavarokkal vagy szilikon segítségével rögzítjük.

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Mosdó beépítése

Csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy milyen mosdópultot vagy mosdótálat építünk a fürdőszobánkba, amennyiben Wedi építőlemezekből alakítjuk ki őket. A speciális, tökéletesen vízálló és strapabíró kérgesített keményhab építőlemezek tetszőleges méretre vághatók, és irdalással könnyen készíthetünk íves formákat belőlük.

Ráültethető vagy beépíthető mosdót is választhatunk vagy magát a mosdótálat is kialakíthatjuk a Wedi lemezekből, amelyek könnyen és gyorsan burkolhatunk tetszőleges csempével, mozaikkal. A lapok rögzítéséhez használjunk Wedi-Tools rendszereket: ragasztót és erősítőszalagot.

Fürdőszoba-felújítás

Épített zuhanykabin

Ha kisebb a fürdőszobánk és zuhanykabin mellett döntünk, akkor sem kell lemondanunk a különlegességekről. Az előre gyártott kabin helyett választhatjuk a tetszőlegesen megépíthető zuhanyzót is. A Wedi által gyártott zuhanykabin megoldások számos lehetőséggel kecsegtetnek. A Wedi-Fundo burkolható zuhanytálca több formában kapható, és komplett lefolyórendszerrel ellátott. A fal kialakításához a kérgesített keményhabból készült építőelem javasolt, a toldásoknál és az elemek csatlakozásánál erősítő- vagy tömítő szalag alkalmazása szükséges. Abban az esetben, ha íves formát szeretnénk, a Wedi lemezeket irdalni, hajlítani majd ragasztani kell, így alakíthatjuk ki a tetszőleges ívet. Mechanikus rögzítéseknél, mint például a falcsatlakozók, Wedi-Tools rögzítő elemek használata ajánlott.

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

A zuhanytálca beépítése

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a zuhanytálcánk lecsempézve, szépen illeszkedjen a fürdőszobánkba, válasszunk a Wedi-Fundo burkolható zuhanytálcái közül. Négyzet, téglalap, negyed kör és kör alakú, és ezeken belül több méret közül választhatunk. A kijelölt helyre rakjunk három-négy esztrich ragasztó pogácsát, és amíg lágy, helyezzük rá a zuhanytálcát. Miután beállítottuk a magasságot vegyük le, és dolgozzuk ki a lefolyórendszert, amely lehet függőleges és vízszintes egyaránt. Ezek után a Wedi-Fundo tálca helyét töltsük fel esztrich ragasztóval, helyezzük vissza rá, és kössük be a lefolyórendszert. Az aljzat és a tálca találkozásánál használjunk Wedi tömítőanyagot.

Ha ennél is több információt szeretne tudni a fürdőszoba felújítás teljes menetéről, ebben a cikkünkben mindent megtalál a tervezéstől kezdve a szigetelésen át, a berendezésig és világításig. Sőt egy 33 oldalas kalauz is segítségére lesz, hogy álmai fürdőszobája kompromisszumok nélkül megvalósulhasson.

Forrás: R. W. Bautech

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Díszítő elemek használata a burkolatoknál

A burkolt felület látványát, esztétikus megjelenését nem csupán a hibátlan kivitelezés befolyásolja, hanem a különböző kiegészítők, díszítőelemek alkalmazása is. Hogyan válasszuk ki a díszítőelemeket? Melyik burkolathoz, mi illik legjobban? Erre keressük a válaszokat.

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Családi ház felújítása 2. rész - Falazás és nyílászáró beépítés, előkészítési munkák

Korábbi cikkünkben egy családi ház felújítási munkáinak személyes tapasztalatait mutattuk be. A cikksorozat nem a szakembereknek szánt műszaki megoldásokkal teletűzdelt írás, hanem azoknak szól, akik felújításra szánják el magukat és képesek azt végigvinni, akár saját kezűleg is.

Újragondolt terek – Egy társasházi lakás újjászületése

Mintha új lakásba költöztünk volna – így érezhetik magukat, akik egy mindent felforgató, szakszerűen levezényelt, alapos felújítás mellett döntenek. Íme, egy látványos átalakítás, mely igazolja, hogy megéri a munkát profi lakberendezőre bízni.

Hézagok és repedések megszüntetése - tartós ragasztás és tömítés a legszélsőségesebb körülmények között is

A ablakok és a falazat találkozásánál, vagy a különféle burkolatok érintkező pontjain megjelenő hézagok, a mozgásból adódó repedések a legbosszantóbb problémák közé tartoznak. Ezek megszüntetése mindenképpen ajánlott, hiszen idővel még több baj okozói lehetnek.

Így alakulhat egy falusi ház modern lakótérré

Egy eklektikus sváb falusi ház felújítása és letisztult modern stílusúvá alakítása nem mindennapi feladat, de a Csikós Terv építészeti elképzeléseit alapul véve ezt a kihívást is sikerült egy rendkívül elégedett megrendelővel zárni.