Hirdetés

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Amikor elhatározzuk, hogy felújítjuk a fürdőszobánkat, akkor előre tudjuk, hogy nagy fába vágjuk a fejszénket: nehéz, hosszadalmas és nagy kosszal járó munkába kezdünk bele.

A régi csempe leverése, a kád és a csaptelep kibontása, a falak újravakolása, az új csempe és szaniterek beépítése akár hetekig eltarthat, hatalmas felfordulást okozva a lakásban és család életében. Ha könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb és tisztább megoldást szeretnénk választani a fürdőszoba-felújításra, akkor dönthetünk az építőelemes megoldás mellett, ebben az esetben a régi csempét sem kell feltétlenül eltávolítani. A Wedi gyártmányú, speciálisan fürdő helyiségekbe kérgesített keményhabból készült építőlemezek használatával a falak azonnal burkolhatók. Az építőlemezekből kialakítható kádtakaró vagy akár egy egész kád is, mosdópult, zuhanykabin, polcok vagy bármely tetszőleges szögletes vagy íves forma. Könnyen és gyorsan megmunkálható, tökéletesen vízálló, strapabíró és hosszú élettartamú. Új fürdőszobánk, akár napok alatt elkészülhet időt, pénzt és sok bosszúságot takarítva meg nekünk.

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Fürdőkád beépítése

Miután eldöntöttük, hogy milyen kádat szeretnénk a fürdőszobánkba, klasszikus, sarok- vagy aszimmetrikus kádat, először alátámasztjuk, szintbe állítjuk, majd bekötjük a lefolyórendszert. Ha nem szeretnénk megvenni a drága előlapot, vagy le szeretnénk csempézni az oldalát, akkor könnyen, gyorsan és koszmentesen lefalazhatjuk a Wedi kádbeépítő elemekkel. Ennek nem csak az az előnye, hogy idő- és pénztakarékos, hanem az is, hogy sokkal egyszerűbb a mai divatos mozaikcsempével beburkolni, mivel felülete tökéletesen sima. A kérgesített keményhabból készült kádépítő elemek könnyen megmunkálhatók, tökéletesen vízállók és hosszú az élettartamuk. Ha szükséges, a méretre vágás után mind az aljzathoz, mind a peremhez, gyári állító- és feszítőcsavarokkal vagy szilikon segítségével rögzítjük.

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Mosdó beépítése

Csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy milyen mosdópultot vagy mosdótálat építünk a fürdőszobánkba, amennyiben Wedi építőlemezekből alakítjuk ki őket. A speciális, tökéletesen vízálló és strapabíró kérgesített keményhab építőlemezek tetszőleges méretre vághatók, és irdalással könnyen készíthetünk íves formákat belőlük.

Ráültethető vagy beépíthető mosdót is választhatunk vagy magát a mosdótálat is kialakíthatjuk a Wedi lemezekből, amelyek könnyen és gyorsan burkolhatunk tetszőleges csempével, mozaikkal. A lapok rögzítéséhez használjunk Wedi-Tools rendszereket: ragasztót és erősítőszalagot.

Fürdőszoba-felújítás

Épített zuhanykabin

Ha kisebb a fürdőszobánk és zuhanykabin mellett döntünk, akkor sem kell lemondanunk a különlegességekről. Az előre gyártott kabin helyett választhatjuk a tetszőlegesen megépíthető zuhanyzót is. A Wedi által gyártott zuhanykabin megoldások számos lehetőséggel kecsegtetnek. A Wedi-Fundo burkolható zuhanytálca több formában kapható, és komplett lefolyórendszerrel ellátott. A fal kialakításához a kérgesített keményhabból készült építőelem javasolt, a toldásoknál és az elemek csatlakozásánál erősítő- vagy tömítő szalag alkalmazása szükséges. Abban az esetben, ha íves formát szeretnénk, a Wedi lemezeket irdalni, hajlítani majd ragasztani kell, így alakíthatjuk ki a tetszőleges ívet. Mechanikus rögzítéseknél, mint például a falcsatlakozók, Wedi-Tools rögzítő elemek használata ajánlott.

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

A zuhanytálca beépítése

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a zuhanytálcánk lecsempézve, szépen illeszkedjen a fürdőszobánkba, válasszunk a Wedi-Fundo burkolható zuhanytálcái közül. Négyzet, téglalap, negyed kör és kör alakú, és ezeken belül több méret közül választhatunk. A kijelölt helyre rakjunk három-négy esztrich ragasztó pogácsát, és amíg lágy, helyezzük rá a zuhanytálcát. Miután beállítottuk a magasságot vegyük le, és dolgozzuk ki a lefolyórendszert, amely lehet függőleges és vízszintes egyaránt. Ezek után a Wedi-Fundo tálca helyét töltsük fel esztrich ragasztóval, helyezzük vissza rá, és kössük be a lefolyórendszert. Az aljzat és a tálca találkozásánál használjunk Wedi tömítőanyagot.

Ha ennél is több információt szeretne tudni a fürdőszoba felújítás teljes menetéről, ebben a cikkünkben mindent megtalál a tervezéstől kezdve a szigetelésen át, a berendezésig és világításig. Sőt egy 33 oldalas kalauz is segítségére lesz, hogy álmai fürdőszobája kompromisszumok nélkül megvalósulhasson.

Forrás: R. W. Bautech

 | 
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

Hőszigetelés centikben, számokban és forintokban

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

5 lépés a minőségi homlokzat felé - Hogyan kíméljük meg magunkat a hosszas színválogatástól?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Így csökkentheti rezsiköltségeit állami pénzből

Vásárlási listák
További vásárlási listák