Hirdetés

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Amikor elhatározzuk, hogy felújítjuk a fürdőszobánkat, akkor előre tudjuk, hogy nagy fába vágjuk a fejszénket: nehéz, hosszadalmas és nagy kosszal járó munkába kezdünk bele.

A régi csempe leverése, a kád és a csaptelep kibontása, a falak újravakolása, az új csempe és szaniterek beépítése akár hetekig eltarthat, hatalmas felfordulást okozva a lakásban és család életében. Ha könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb és tisztább megoldást szeretnénk választani a fürdőszoba-felújításra, akkor dönthetünk az építőelemes megoldás mellett, ebben az esetben a régi csempét sem kell feltétlenül eltávolítani. A Wedi gyártmányú, speciálisan fürdő helyiségekbe kérgesített keményhabból készült építőlemezek használatával a falak azonnal burkolhatók. Az építőlemezekből kialakítható kádtakaró vagy akár egy egész kád is, mosdópult, zuhanykabin, polcok vagy bármely tetszőleges szögletes vagy íves forma. Könnyen és gyorsan megmunkálható, tökéletesen vízálló, strapabíró és hosszú élettartamú. Új fürdőszobánk, akár napok alatt elkészülhet időt, pénzt és sok bosszúságot takarítva meg nekünk.

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Fürdőkád beépítése

Miután eldöntöttük, hogy milyen kádat szeretnénk a fürdőszobánkba, klasszikus, sarok- vagy aszimmetrikus kádat, először alátámasztjuk, szintbe állítjuk, majd bekötjük a lefolyórendszert. Ha nem szeretnénk megvenni a drága előlapot, vagy le szeretnénk csempézni az oldalát, akkor könnyen, gyorsan és koszmentesen lefalazhatjuk a Wedi kádbeépítő elemekkel. Ennek nem csak az az előnye, hogy idő- és pénztakarékos, hanem az is, hogy sokkal egyszerűbb a mai divatos mozaikcsempével beburkolni, mivel felülete tökéletesen sima. A kérgesített keményhabból készült kádépítő elemek könnyen megmunkálhatók, tökéletesen vízállók és hosszú az élettartamuk. Ha szükséges, a méretre vágás után mind az aljzathoz, mind a peremhez, gyári állító- és feszítőcsavarokkal vagy szilikon segítségével rögzítjük.

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

Mosdó beépítése

Csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy milyen mosdópultot vagy mosdótálat építünk a fürdőszobánkba, amennyiben Wedi építőlemezekből alakítjuk ki őket. A speciális, tökéletesen vízálló és strapabíró kérgesített keményhab építőlemezek tetszőleges méretre vághatók, és irdalással könnyen készíthetünk íves formákat belőlük.

Ráültethető vagy beépíthető mosdót is választhatunk vagy magát a mosdótálat is kialakíthatjuk a Wedi lemezekből, amelyek könnyen és gyorsan burkolhatunk tetszőleges csempével, mozaikkal. A lapok rögzítéséhez használjunk Wedi-Tools rendszereket: ragasztót és erősítőszalagot.

Fürdőszoba-felújítás

Épített zuhanykabin

Ha kisebb a fürdőszobánk és zuhanykabin mellett döntünk, akkor sem kell lemondanunk a különlegességekről. Az előre gyártott kabin helyett választhatjuk a tetszőlegesen megépíthető zuhanyzót is. A Wedi által gyártott zuhanykabin megoldások számos lehetőséggel kecsegtetnek. A Wedi-Fundo burkolható zuhanytálca több formában kapható, és komplett lefolyórendszerrel ellátott. A fal kialakításához a kérgesített keményhabból készült építőelem javasolt, a toldásoknál és az elemek csatlakozásánál erősítő- vagy tömítő szalag alkalmazása szükséges. Abban az esetben, ha íves formát szeretnénk, a Wedi lemezeket irdalni, hajlítani majd ragasztani kell, így alakíthatjuk ki a tetszőleges ívet. Mechanikus rögzítéseknél, mint például a falcsatlakozók, Wedi-Tools rögzítő elemek használata ajánlott.

Fürdőszoba-felújítás gyorsan

A zuhanytálca beépítése

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a zuhanytálcánk lecsempézve, szépen illeszkedjen a fürdőszobánkba, válasszunk a Wedi-Fundo burkolható zuhanytálcái közül. Négyzet, téglalap, negyed kör és kör alakú, és ezeken belül több méret közül választhatunk. A kijelölt helyre rakjunk három-négy esztrich ragasztó pogácsát, és amíg lágy, helyezzük rá a zuhanytálcát. Miután beállítottuk a magasságot vegyük le, és dolgozzuk ki a lefolyórendszert, amely lehet függőleges és vízszintes egyaránt. Ezek után a Wedi-Fundo tálca helyét töltsük fel esztrich ragasztóval, helyezzük vissza rá, és kössük be a lefolyórendszert. Az aljzat és a tálca találkozásánál használjunk Wedi tömítőanyagot.

Ha ennél is több információt szeretne tudni a fürdőszoba felújítás teljes menetéről, ebben a cikkünkben mindent megtalál a tervezéstől kezdve a szigetelésen át, a berendezésig és világításig. Sőt egy 33 oldalas kalauz is segítségére lesz, hogy álmai fürdőszobája kompromisszumok nélkül megvalósulhasson.

Forrás: R. W. Bautech

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Lakásfelújításnál még a leggondosabban tervezőket is érhetik kellemetlen és - szerencsére - kellemes meglepetések, hogy mire elég az a pénz, amit az anyagokra és a munkákra szántak. Sorra vettük, hogy mit tudunk kihozni 200 ezer, 1,5 millió és 5 millió forintból.

Építkezés, felújítás, lakberendezés – elrajtolt a kuponletöltés! Hamarosan indul a HOMEINFO Kedvezmény Hetek

Kevesebb, mint egy hónap múlva többet fog érni a pénze annak, aki az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez szükséges termékeket a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival vásárolja meg. Az akció iránt már most nagy az érdeklődés, a Homeinfo meg is kérdezte olvasóit, hogy leginkább mire használnák fel a több, mint 200 kedvezményre jogosító kupont.

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Gondoltunk már arra, hogy egy üzletbe belépve a belső tér látványa, hangulata mennyire motiváló, vagy éppen a vásárlási kedvünket szegő tényező lehet? Bizony, a miliő meghatározó ebből a szempontból. A lakberendező felelőssége pedig – érthető módon – nem elhanyagolható, hiszen kulcs szerepet játszik az enteriőr kialakításában.

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Hamarosan élhetünk a kedvezményekkel és jelentős összeget, akár 50 százalékot is megtakaríthatunk az építkezéshez, felújításhoz szükséges termékek árából. Most egy fürdőszoba felújítását véve alapul bemutatjuk, hogyan működik majd ez a gyakorlatban.

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Egy üzlethelyiség tervezése, az adott tevékenységet tükröző kialakítása legalább akkora kihívást tartogat, mint egy privát lakással kapcsolatos projekt. Pongó Kriszta és Magyar Tibor legújabb munkáját mutatjuk be: egy Andrássy úti férfi szépségszalon megszületését.

Otthontámogatási kisokos – ezekkel fontos tisztában lenni, ha felújít, építkezik

Számos kérdés vetődhet fel a 2021. január 1-ével igényelhető felújítási támogatásokkal összefüggésben, melyekkel érdemes tisztában lenni, hogy a rendelkezésre álló összegeket minél hatékonyabban tudjuk felhasználni.

Energia- és pénz megtakarítás tudatos házkialakítással. Szakértők szerint a tudatos választás akár már 5 éven belül is megtérülhet a rezsiköltségekben

Az energiahatékony otthonok kialakítása egyszerűbb, mint gondolnánk. Az épületenergetikai szakmérnök szerint megfelelő házkialakítással, felújítással akár 5 éven belül is megtérülhet az egy-egy energiahatékonyabb megoldásba fektetett plusz pénz.