Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

A Terrán története visszanyúlik egészen a 20. század elejéig, amikor Mészáros Kálmán belefogott a beton tetőcserépgyártásba a ma Szlovákiához tartozó Negyeden. A családi vállalkozást később fia, Mészáros Vilmos vitte tovább, a Baranya megyei, régi iparos hagyományokkal rendelkező Bóly városában. Ekkor már felváltotta a kézi erőt egy félautomata gépsor. A gyors és folyamatos technológiai fejlődés 1997-től indult el, amikor is belépett a vállalkozásba a család harmadik generációja.

2000-ben a vállalkozás átlépte az országhatárt és nemzetközi vállalattá nőtte ki magát. Első állomásként a gyökerekhez visszatérve Szlovákia (Mediterran Slovakia sro.), majd Horvátország (Mediterran Crijep d.o.o) és Románia (Mediterran Rom. srl.) következett. 2021-re a cégcsoport termékei már kilenc országban váltak elérhetővé, valamint öt különböző gyártósorról kerülnek a vásárlókhoz. Ezekből, a ma már teljesen automata gyáregységekből három Magyarországon (Bóly, Kunszentmiklós I, II) egy a szlovákiai Farkasdon, egy pedig a romániai Aranyosgyéresen található, ahol a gépek fáradhatatlanul készítik a Terrán beton tetőcserepeket.
A fenntartható fejlődés és környezettudatos gondolkodás a Terrán cégcsoport számára kiemelten fontos. Ennek jeles bizonyítéka, hogy 2019-ben a cég bevezette a piacon valódi innovációnak számító, napelemes tetőcserepet - a Terrán GENERON-t – mely azóta már több rangos hazai és nemzetközi elismerésben részesült.

Új tető állami támogatással

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.Új tető fele pénzből? Igen!

Fiatalos lendülettel menetel az idén 100 éves Terrán

Az immár 100 éves múlttal rendelkező, a tetőfedőanyag-gyártók között mai napig piacvezető Terrán 2019-ben is pozitív gazdasági mutatókkal zárta az évet.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Hogyan lehet életre szóló a tetőnk?

Épületünk stílusának, hangulatának meghatározó eleme a tető. Szinte végtelen lehetőség közül választhatunk a formák, a tetőhéjalást képező anyagok és a színek terén is. Az esztétika mellett azonban fontos szempont, hogy a számos igénybevétellel szemben is ellenálló legyen ez a meglehetősen összetett épületszerkezet.

Napelemes erőmű biztosítja a cserépgyártó üzem teljes villamosenergia ellátását

A Terrán Cégcsoport olyan napelemparkot hozott létre a Baranya megyei Bólyban, amelynek segítségével napenergiából tudják biztosítani cserépgyártó üzemük teljes villamosenergia-ellátását.

Best Buy Award díjas lett a Terrán

Az Icertias nevű, svájci minősítő szervezet piackutatása alapján, a Terrán elnyerte a neves „Best Buy Award” díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-minőség arányú tetőcserépmárkának Magyarországon.

Napelemes tetőcserép fejlesztésbe kezdett a Terrán. Elkészült a prototípus

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. közel másfél éve zajló kutatás-fejlesztésének eredménye mostanra lehetővé tette, hogy a vállalat széles körben bejelentse a tetőcserépbe integrált napelem fejlesztését.

Új név, változatlan tartalom és minőség – Brandnevet váltott a Mediterrán –

Hazánk több mint 90 éve működő, magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalata, a Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. tekintettel a piaci változásokra és a termékkínálat bővülésére, vezető márkanevüket 2014 februárjában Terránra módosította.

Terrán lett a betoncserép gyártó cég új neve

Terrán lett a Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. új neve. A cég a névváltoztatással termékkínálatának bővülésére utal.

Megújította tetőcserép kínálatát a Mediterrán betoncserépgyár

A bólyi Mediterrán betoncserépgyár új termékkel: a tetőfelújítást, tetőtér-beépítést tervezők számára ajánlott Renova betoncseréppel és új színválasztékkal indítja az őszi szezont.

Tetőfedés betoncseréppel

Sokan használják a betoncserepet, ez az egyik leggyakoribb tetőfedő anyag, és a beton, mint alapanyag több ezer éves múltra tekint vissza.

A Mediterrán betoncserépgyárat avatott

2012. március 26-án a Baranya megyei Bólyon fölavatták a Mediterrán betoncserépgyárát. A magyar tulajdonú vállalkozás új üzemében a legmodernebb technikával készülnek a betoncserepek, ahol a hagyományos tetőcserepek mellett egyedi igényeket is képesek kiszolgálni.