Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Kiemelkedően sikeres évet zárt a Terrán

Dinamikusan növelte árbevételét a több mint száz éves hazai vezető tetőcserépgyártó, ezzel kiemelkedően sikeres esztendőt tudhat maga mögött. A Terrán 2022-es évét a pozitív gazdasági mutatói mellett a körülményekre való gyors reagálás, a rugalmasság és a stabil ellátásbiztonság jellemezte, továbbá a tavalyi évben Németország egyik vezető, nagy tapasztalattal rendelkező tetőfedőanyag-gyártója és a Terrán hosszú távú együttműködésre lépett.

A tavalyi évben minden eddiginél fontosabbá vált az energetikai korszerűsítés, a környezettudatosság és az energiatakarékosság. A fenntarthatósági kérdésekben a Terrán nemcsak lépést tart, hanem irányt mutat saját megoldásával, a Generon napelemes tetőrendszerrel, mely bevezetése óta töretlen sikernek örvend, több mint 230.000 db beépített modullal már bizonyított hazai terepen. Ráadásul a piaci igényekre reagálva a Terrán 2023-as terveiben további fejlesztés is várható a szolárpanellel kapcsolatban.

Terrán Generon napelemes tetőrendszer
Terrán Generon napelemes tetőrendszer

Gazdasági útmutatók

Az elmúlt év minden piaci szereplőnek tartogatott kihívásokat, de a Terrán gyors reagálásának, rugalmasságának is köszönhetően kiemelkedő évet zárt. A cégcsoport stabilitását és folyamatos növekedését bizonyítja, hogy nettó árbevételét az 5 évvel ezelőttihez képest megháromszorozta, ezzel meghaladta a 33 milliárd forintot. Ebből több mint 21 milliárd forint hazánkban teljesült. A KSH adatai szerint a tavalyi évben az építőipari termelés összességében 3,0%-kal bővült, ezen belül az épületek építésének volumene 6,3%-kal nőtt. Ehhez igazodott a cégcsoport cserép gyártásának mértéke, amely meghaladta a 94 millió darabot. A Terrán munkavállalói számát is növelte, közel 8 százalékos létszámbővítés történt 2022-ben.

Nemzetközi terepen is szilárd alapokon

Nagyvállalatként a Terrán számára fontos, hogy a szabályozások is egyre pontosabbak és széleskörűbbek legyenek. A cégcsoportnál a minőségbiztosítás kiemelt jelentőségű a hatékony működés szempontjából és előkészíti az ISO9001 bevezetését, amely hozzájárul a vállalati folyamatok racionalizálásához itthon és a külpiacokon egyaránt.

“Örömmel jelenthetjük be együttműködésünket a Nelskamp GmbH-val, Németország egyik vezető, nagy tapasztalattal bíró tetőfedőanyag-gyártójával. Hasonlóan a Terránhoz a Nelskamp is családi tulajdonban lévő vállalat, így értékrendünk, rugalmas reagálásunk az aktuális piaci igényekre megegyezik. Napelemes tetőcserepünk, a Generon immár a partnercég termék-portfóliójának része, így a német vásárlók igényeit is ki tudjuk szolgálni. Cégünk a külföldi piacokon is egyre erőteljesebben jelen van, ezzel is garantálva a cégcsoport stabilitását. Az idei évben Németország mellett együttműködések indultak Nagy-Britanniában is, elsősorban Generon termékünk vonatkozásában. Délszláv piacaink továbbfejlesztése is kulcsfontosságú lesz 2023-ban a hazai gyártási feladatok hatékonyságának megőrzésében” – mondja Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Ha kérdés a tető, a válasz a Terrán!

A cégcsoport a környezettudatosság mellett fő feladatának tartja a hiteles, alapos tájékoztatást, mind a szakma, mind az érdeklődők, vásárlók számára. A magasabb szintű kiszolgálás és a megbízható forrásból történő tájékozódást egy platformmal segíti a Terrán. A fogyasztói szokások megváltozására reagálva újította meg TetőtÉpítek felületét: a platform nem csupán minden részletre kiterjedő információval szolgál, hanem edukációs anyagokkal, videókkal, kalkulátorral segíti az érdeklődőket az inspirációtól a tervezésen át a kivitelezésig. Természetesen továbbra is rendelkezésre áll a Terrán egész országot lefedő szaktanácsadói hálózata is.

A 2022-es év sem múlhatott el zöld innováció nélkül, a Terrán minden telephelyén napelemparkok fejlesztése történt: Bóly mellett már Pécsett és Kunszentmiklóson is napenergia fedezi a cégcsoport gyártás-energiaigényének jelentős hányadát. A napelemparkokkal a Terrán elkötelezettségét hangsúlyozza a fenntarthatóság, a zöld gondolkodás mellett, hasonló fejlesztésekre a jövőben is készül a cégcsoport.

Mint az építőanyag-ipar piaci szereplői általában, úgy a Terrán is kihívásokkal teli 2023-as évre számít. A nagy múltú cégcsoport a piaci bizonytalanságok ellenére is stabil, adaptív, rugalmas szereplő, aki három hazai és két külföldi gyárával megfelelő termelési kapacitásokkal rendelkezik és biztosan képes lesz maximálisan kiszolgálni a piacait itthon és külföldön egyaránt.

A Terrán 2022-ben is két Superbrands díjjal gazdagodott, ami egyet jelent a magas szakmai minőséggel.

ÉRDEKLŐDÖM A TERRÁN GENERON NAPELEMES TETŐRENDSZER IRÁNT!

Népszerűek a témában

Európa egyik legmodernebb áthidaló- és gerendagyárát adta át Kőszegen a Wienerberger

Óriás gyártó, kis lábnyommal: a Hörmann élen jár a környezetvédelmi törekvésekben

Válaszd a hazait a Terránnal is!

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

A mai görgős zuhanykabinok csak hírből ismerik a '90-es évekbeli elődeiket

Ha számít az energiatakarékosság: így válasszunk árnyékolót! Válaszol a szakértő

Mitől különleges a Tornado Ultracsendes WC ?

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai