Ismét épül a NagyCsaládiHáz

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Wienerberger Téglaipari Zrt, valamint a Tondach Magyarország Zrt. által útjára indított NagyCsaládiHáz pályázat 2014-es nyertesei az építkezés első fázisainál járnak. A fonyódi Kovács család igazán szerencsés helyzetben van, ugyanis már áprilisban megkezdhették a falazást.

A 2014-es NagyCsaládiHáz pályázat támogatói között a Kludi, a Pipelife, a Schiedel, a Tondach és a Wienerberger szerepel, akik az előző évek gyakorlatához híven 10 millió forint értékű, kiváló minőségű építőanyaggal támogatják a nyertes három vagy több gyermekes család házépítését. A támogató cégek biztosítják a családok számára a falazótéglákat, az áthidalókat, a födémrendszert, a kerámia tetőcserepeket, a tetőkiegészítőket, a kéményrendszert, a szanitereket, valamint az idei évben már a műanyag csöveket, a fűtésrendszert és a csaptelepeket is.

A fonyódi Kovács családnak éppen erre a segítségre volt szüksége, hogy folytathassa a munkálatokat. Speciális helyzetben indultak el a pályázaton, ugyanis esetükben az alapozás már készen volt, de az építkezés időlegesen megtorpant. Mivel jelenleg rendkívül szűk térben élnek, szerették volna mielőbb folytatni a házépítést, és ehhez kellő lökést biztosított számukra a pályázat. Kovács Balázs úgy fogalmazott: „A jóisten valahogy mindig kisegít minket.”

az első sor tégla

Mik a tervek?

A háromgyermekes Kovács család impozánsan nagy telkére 65,5 m2 alapterületű házat terveztek. Az előzetes elképzelések szerint sem volt céljuk ennél nagyobb ház építése, mivel Kovácsék úgy látják, már egyáltalán nem jellemző a generációk hosszú együttélése. Tetőtér beépítés mellett döntöttek végül, három gyermekük szobáját is ott képzelik el. Némileg változtattak az eredeti elképzelésekhez képest a terveken, ugyanis a földszintre megálmodott gardrób helyét egy fürdőszoba foglalja majd el, mivel nem tűnt jó megoldásnak, ha csak a tetőtérben alakítanak ki ilyen helyiséget. „Semmi különleges elképzelésünk nem volt a házzal kapcsolatban, hacsak az étkező melletti üvegfal nem számít annak” – nyilatkozta Kovács Balázs, aki feleségével együtt szerette volna, hogy az étkezőből rá lehessen látni a kertre. Végül fűtés tekintetében vízteres kandalló mellett döntöttek, mivel szerették volna, ha a tetőtér és ház többi részének fűtését praktikusan tudják megoldani.

Minden összevág

Kovácsék arra szerettek volna törekedni, hogy a házra inkább az építés során költsenek, vagyis készüljön minőségi alapanyagokból és végül minél energiatakarékosabb legyen. Kovács Balázs elmondása szerint minden valóra válik, amit szerettek volna, hiszen nemcsak Wienerberger téglával álmodták meg házukat, de régóta beszédtéma már a Tondach kerámia tetőcserép is. Arról, hogy a támogatás segítségével lehetőségük lesz kialakítani ez eddig csak áhított falfűtést, a Kovács család rendkívül lelkesen nyilatkozott. A családfő elmondása alapján valóban úgy tűnik, a pályázat minden tekintetben egy álom megvalósulását jelenti számukra.

megérkezett a tégla

Fonyódra áprilisban már megérkeztek a Wienerberger Porotherm téglák, és megkezdődtek a falazási munkálatok. Reményeik szerint a házépítés kora ősszel véget is érhet, és a telet már egy kellően tágas, elsőrangú alapanyagokból felépült, energiatakarékosabb környezetben tölthetik.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Családiház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Új tető állami támogatással

Házat, de gyorsan! - 3. rész - A sokezer éves az új modern

Házat, de gyorsan! - 2. rész – Hűtés, fűtés, villanyszerelés: előkészítve

Kandalló – soha nem megy ki a divatból. Új anyagok, innovatív tűzterek, energiatakarékosság

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

5+1 fontos tudnivaló az építkezést megelőző földmunkákról: gépek, árak, időtartam

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Otthonunk felbecsülhetetlen értéke a csend és a nyugalom – Építkezés mészhomok téglával

A jövő a tetőn: megkezdte működését az ország első napelemes tetőcserép gyára

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Vásárlási listák
További vásárlási listák