Ismét épül a NagyCsaládiHáz

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Wienerberger Téglaipari Zrt, valamint a Tondach Magyarország Zrt. által útjára indított NagyCsaládiHáz pályázat 2014-es nyertesei az építkezés első fázisainál járnak. A fonyódi Kovács család igazán szerencsés helyzetben van, ugyanis már áprilisban megkezdhették a falazást.

A 2014-es NagyCsaládiHáz pályázat támogatói között a Kludi, a Pipelife, a Schiedel, a Tondach és a Wienerberger szerepel, akik az előző évek gyakorlatához híven 10 millió forint értékű, kiváló minőségű építőanyaggal támogatják a nyertes három vagy több gyermekes család házépítését. A támogató cégek biztosítják a családok számára a falazótéglákat, az áthidalókat, a födémrendszert, a kerámia tetőcserepeket, a tetőkiegészítőket, a kéményrendszert, a szanitereket, valamint az idei évben már a műanyag csöveket, a fűtésrendszert és a csaptelepeket is.

A fonyódi Kovács családnak éppen erre a segítségre volt szüksége, hogy folytathassa a munkálatokat. Speciális helyzetben indultak el a pályázaton, ugyanis esetükben az alapozás már készen volt, de az építkezés időlegesen megtorpant. Mivel jelenleg rendkívül szűk térben élnek, szerették volna mielőbb folytatni a házépítést, és ehhez kellő lökést biztosított számukra a pályázat. Kovács Balázs úgy fogalmazott: „A jóisten valahogy mindig kisegít minket.”

az első sor tégla

Mik a tervek?

A háromgyermekes Kovács család impozánsan nagy telkére 65,5 m2 alapterületű házat terveztek. Az előzetes elképzelések szerint sem volt céljuk ennél nagyobb ház építése, mivel Kovácsék úgy látják, már egyáltalán nem jellemző a generációk hosszú együttélése. Tetőtér beépítés mellett döntöttek végül, három gyermekük szobáját is ott képzelik el. Némileg változtattak az eredeti elképzelésekhez képest a terveken, ugyanis a földszintre megálmodott gardrób helyét egy fürdőszoba foglalja majd el, mivel nem tűnt jó megoldásnak, ha csak a tetőtérben alakítanak ki ilyen helyiséget. „Semmi különleges elképzelésünk nem volt a házzal kapcsolatban, hacsak az étkező melletti üvegfal nem számít annak” – nyilatkozta Kovács Balázs, aki feleségével együtt szerette volna, hogy az étkezőből rá lehessen látni a kertre. Végül fűtés tekintetében vízteres kandalló mellett döntöttek, mivel szerették volna, ha a tetőtér és ház többi részének fűtését praktikusan tudják megoldani.

Minden összevág

Kovácsék arra szerettek volna törekedni, hogy a házra inkább az építés során költsenek, vagyis készüljön minőségi alapanyagokból és végül minél energiatakarékosabb legyen. Kovács Balázs elmondása szerint minden valóra válik, amit szerettek volna, hiszen nemcsak Wienerberger téglával álmodták meg házukat, de régóta beszédtéma már a Tondach kerámia tetőcserép is. Arról, hogy a támogatás segítségével lehetőségük lesz kialakítani ez eddig csak áhított falfűtést, a Kovács család rendkívül lelkesen nyilatkozott. A családfő elmondása alapján valóban úgy tűnik, a pályázat minden tekintetben egy álom megvalósulását jelenti számukra.

megérkezett a tégla

Fonyódra áprilisban már megérkeztek a Wienerberger Porotherm téglák, és megkezdődtek a falazási munkálatok. Reményeik szerint a házépítés kora ősszel véget is érhet, és a telet már egy kellően tágas, elsőrangú alapanyagokból felépült, energiatakarékosabb környezetben tölthetik.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai

A magastetős épületek nélkülözhetetlen tartozéka az ereszcsatorna, mely nélkül a falazat súlyos károkat szenvedne. Mikor mondhatjuk, hogy az ereszcsatorna jó minőségű?

Így alakulhat egy falusi ház modern lakótérré

Egy eklektikus sváb falusi ház felújítása és letisztult modern stílusúvá alakítása nem mindennapi feladat, de a Csikós Terv építészeti elképzeléseit alapul véve ezt a kihívást is sikerült egy rendkívül elégedett megrendelővel zárni.

4 fontos dolog, melyek nélkülözhetetlenek a jó tetőhöz

A megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel, minőségi anyagokból épített tető hosszú évtizedekig ellenáll az időjárás viszontagságainak, és hatékonyan támogatja az otthonok energia-megtakarítását. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a tető hibátlanul tegye a dolgát? Íme, a legfontosabb tényezők, melyek figyelmet érdemelnek az építés, felújítás során.

Hogyan lehet életre szóló a tetőnk?

Épületünk stílusának, hangulatának meghatározó eleme a tető. Szinte végtelen lehetőség közül választhatunk a formák, a tetőhéjalást képező anyagok és a színek terén is. Az esztétika mellett azonban fontos szempont, hogy a számos igénybevétellel szemben is ellenálló legyen ez a meglehetősen összetett épületszerkezet.

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Miért előnyös a hőtárolós kandalló?

Akár felújítás, akár új ingatlan építése, építtetése esetén laikusok számára mindig dilemmát jelent, hogy milyen korszerű fűtési rendszert alkalmazzanak. Nem csak a kínálat gazdagsága, változatossága okozhat gondot a megfelelő technológia kiválasztásánál, de a sok szabályozás miatt is érdemes szakember segítségét igénybe venni.

Miért kell egyáltalán kémény egy épületbe?

A modern, alternatív fűtési módok tervezésekor gyakran felmerül a fenti kérdés. A válaszok pedig nagyon egyszerűek!