Hirdetés

Ismét épül a NagyCsaládiHáz

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Wienerberger Téglaipari Zrt, valamint a Tondach Magyarország Zrt. által útjára indított NagyCsaládiHáz pályázat 2014-es nyertesei az építkezés első fázisainál járnak. A fonyódi Kovács család igazán szerencsés helyzetben van, ugyanis már áprilisban megkezdhették a falazást.

A 2014-es NagyCsaládiHáz pályázat támogatói között a Kludi, a Pipelife, a Schiedel, a Tondach és a Wienerberger szerepel, akik az előző évek gyakorlatához híven 10 millió forint értékű, kiváló minőségű építőanyaggal támogatják a nyertes három vagy több gyermekes család házépítését. A támogató cégek biztosítják a családok számára a falazótéglákat, az áthidalókat, a födémrendszert, a kerámia tetőcserepeket, a tetőkiegészítőket, a kéményrendszert, a szanitereket, valamint az idei évben már a műanyag csöveket, a fűtésrendszert és a csaptelepeket is.

A fonyódi Kovács családnak éppen erre a segítségre volt szüksége, hogy folytathassa a munkálatokat. Speciális helyzetben indultak el a pályázaton, ugyanis esetükben az alapozás már készen volt, de az építkezés időlegesen megtorpant. Mivel jelenleg rendkívül szűk térben élnek, szerették volna mielőbb folytatni a házépítést, és ehhez kellő lökést biztosított számukra a pályázat. Kovács Balázs úgy fogalmazott: „A jóisten valahogy mindig kisegít minket.”

az első sor tégla

Mik a tervek?

A háromgyermekes Kovács család impozánsan nagy telkére 65,5 m2 alapterületű házat terveztek. Az előzetes elképzelések szerint sem volt céljuk ennél nagyobb ház építése, mivel Kovácsék úgy látják, már egyáltalán nem jellemző a generációk hosszú együttélése. Tetőtér beépítés mellett döntöttek végül, három gyermekük szobáját is ott képzelik el. Némileg változtattak az eredeti elképzelésekhez képest a terveken, ugyanis a földszintre megálmodott gardrób helyét egy fürdőszoba foglalja majd el, mivel nem tűnt jó megoldásnak, ha csak a tetőtérben alakítanak ki ilyen helyiséget. „Semmi különleges elképzelésünk nem volt a házzal kapcsolatban, hacsak az étkező melletti üvegfal nem számít annak” – nyilatkozta Kovács Balázs, aki feleségével együtt szerette volna, hogy az étkezőből rá lehessen látni a kertre. Végül fűtés tekintetében vízteres kandalló mellett döntöttek, mivel szerették volna, ha a tetőtér és ház többi részének fűtését praktikusan tudják megoldani.

Minden összevág

Kovácsék arra szerettek volna törekedni, hogy a házra inkább az építés során költsenek, vagyis készüljön minőségi alapanyagokból és végül minél energiatakarékosabb legyen. Kovács Balázs elmondása szerint minden valóra válik, amit szerettek volna, hiszen nemcsak Wienerberger téglával álmodták meg házukat, de régóta beszédtéma már a Tondach kerámia tetőcserép is. Arról, hogy a támogatás segítségével lehetőségük lesz kialakítani ez eddig csak áhított falfűtést, a Kovács család rendkívül lelkesen nyilatkozott. A családfő elmondása alapján valóban úgy tűnik, a pályázat minden tekintetben egy álom megvalósulását jelenti számukra.

megérkezett a tégla

Fonyódra áprilisban már megérkeztek a Wienerberger Porotherm téglák, és megkezdődtek a falazási munkálatok. Reményeik szerint a házépítés kora ősszel véget is érhet, és a telet már egy kellően tágas, elsőrangú alapanyagokból felépült, energiatakarékosabb környezetben tölthetik.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Öko-tűztér, a korszerű kandallók és cserépkályhák legfontosabb eleme

Bátran kijelethetjük, hogy a fatüzelésű cserépkályhák, kandallók ideje nem hogy lejárt volna, hanem egyenesen reneszánszukat élik. Az elsődleges okok között a látvánnyal, hangulattal kezdhetnénk a felsorolást, de legalább ennyire fontos, hogy fával fűteni manapság az egyik legkorszerűbb, sőt, a leginkább környezetbarát fűtési módnak számít.

Kandalló – soha nem megy ki a divatból. Új anyagok, innovatív tűzterek, energiatakarékosság

Számos fűtési megoldás közül választhatnak azok, akik tudatosan tervezik meg otthonaikat, figyelembe véve a bekerülési költségeket, megtérülési időt és a környezetre gyakorolt hatásokat.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

5+1 fontos tudnivaló az építkezést megelőző földmunkákról: gépek, árak, időtartam

A családi ház építésének első fázisát a földmunkákkal kezdjük. Íme, a legfontosabb információk a gépekről, árakról, időtartamról, hogy könnyebben tervezhessünk.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Minőségi építőanyagok környezettudatos szemlélettel

Az építőanyagokkal szemben támasztott egyik legfontosabb elvárás a magas minőség, mely mellett egyre inkább megkerülhetetlenné válik a környezettudatosság és az energiatakarékosság iránti igény. Azonban kérdés, hogy találunk-e a piacon ilyen termékeket? Ezzel kapcsolatban jó híreink vannak!

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.