45 miniatűr tündérkert otthon

Megtettük az első lépést, a gyomokat eltávolítottuk és a talaj ültetésre kész. Valamiért beugrik egy kép: egy miniatűr kertre még lenne hely, amit ki tudnánk tölteni? Mi legyen a következő lépés? Nos, felfedeztem a kérdésre adott választ a múlt hétvégén, és itt van a történet hozzá.
"Családi nyaraláson voltunk, és a szállodában tartózkodva örömmel töltöttem egy délutánt a három éves unokámmal. Ideje elolvasni egy mesét Piroskáról, de a szoba nem tűnt olyan kényelmesnek, mint a nagymama házában. Szóval kihúztunk egy takarót az ágyból, rádobtuk az asztalra, és pár párnát tettünk alá. Miután bebújtunk a mi erődünkbe, és elkezdtem olvasni, otthonos, biztonságos érzés tört ránk. De hogy jön ki ebből egy mini kert?
Miért van szükség a mini kertekre? Fantáziavilág, újra átélhetjük mesebeli emlékeinket, és bárki meglátja, mosolyogni fog! Ráadásul gyermekünk, unokánk azonnal bekapcsolódik a kerti világba és közösen alakíthatjuk tovább.
Amikor egy kert ilyen fantáziával alakul, vonzóbbá válik, biztonságot nyújt. Kis kerítések határolják, ezek különböző anyagokból készülhetnek és érdekes háttereket hozhatnak létre. Vegyük például a klasszikus, fehér piszkos kerítést. Nemcsak a tündér ház körüli területet határolja, hanem vonzó hátteret nyújt a régimódi mini kertnek, színes virágokkal. Egy kábeldob is lehet a kismanók házikója? Ezzel ellentétben a nyírfa kerítés, csavart ágaival, szórakoztató és izgalmas hátteret biztosít. Ez a kerítés műalkotássá válik a mini kertben.
Végül, a kerítés felhasználható a tündérek, a tündék és a trollok üdvözlésére, miközben a kertbe vagy a házba vezetik őket. Legyen egy bejárat, amiből a többi kiskertbe átjárhatunk. Adjunk hozzá egy ajtót, hozzunk létre egy sétányt, és azonnal meglesz a hely funkciója, hogy üdvözölje a vendégeket, és otthon érezze magát. Nem gond, ha nincs nagy kert, egy kis erkélyre is talál ötleteket, és kialakíthatja saját emlékei alapján.
Miután kész a kerítés, itt az ideje kiválasztani a szereplőket és anyagokat, amiből készülnek.
Kisvonat, gombaházikó, törpék, kis állatok, kerekes kút, üvegházacska, - melyik gyereknek ne indítaná be a fantáziáját?
Rengeteg ötletet találunk a képeken!

Egyszerű kábeldob "felöltöztetése" Itt laknak a kismanók?

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.