55 briliáns ötlet fürdőszoba csempéhez, burkoláshoz

Fantasztikus képsorozat, képekkel inspirálódunk!
Új építésnél vagy felújításnál az első gondolatunk talán a csempe kigondolása, és ez a legnehezebb is.
Óriási választék van a csempe, a fal- és padlóburkolatok, méreteiben, anyagokban és mintákban.
Rengeteget tud segíteni egy lakberendező bevonása, aki mindenre gondol, arra is, ami nekünk eszünkbe se jutna - de menet közben kiderülhet fontos!
Nem kell minden felületet lefedni csempével, nem szükséges a plafonig leburkolni. A legbiztosabb, ha megvizsgáljuk, hogy a falak és a padló milyen mértékben érintkezik a vízzel. Legtöbbet zuhanykabinok, a fürdőkád és a mosdó körül szükséges a vízzáró csempe burkolás.
Többféle stílusban gondolkozhatunk, amiben szintén eligazít egy tervező. A hagyományos vidéki fürdőszobában a padlólapok vagy rusztikusabb földszínek jöhetnek szóba a falcsempe számára. A modern, rusztikus, mediterrán, vidéki, klasszikus, északi svéd stb. stílus mind más és más alap jellegzetességet hordoznak. Ezeket összhangba kell hozni, hogy ne legyen csiricsáré!
A fürdőszobai csempe méretét és elrendezését alaposan ki kell számolni, a kivitelező számára lerajzolni. A nagyméretű lapok nyilvánvalóan gyorsan és hatékonyan lefedik a nagyobb területet, míg a kis lapok ideálisak olyan kisebb területeken, mint a kád, zuhany körül. A mozaik csempe nagyon időigényes lehet, de képzett szakembernek nem gond és egyedülálló látványt hozhat. A téglalap alakú csempe oldalukra helyezése lehetővé teszi, hogy egy kis fürdőszoba szélesebb legyen, és a fal közepén egy gyémánt mintázatot adva mélységet és fókuszt eredményez.

Még 45 db kép megjelenítése

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.