Hirdetés

Készítsen fantáziadús trónszéket gyereknapra

Lepje meg a gyerekeit egy varázslatos és egyedi ajándékkal! Ezzel a fantáziadús trónszékkel egy kis királysággá változtathatja a gyerekszobát. Gyerekeket a hatalomra!

 

Szükséges eszközök:

Készítsen fantáziadús trónszéket Gyereknapra

 

 • PST 700 E Szúrófűrész
 • PSM 80 A Csiszolók
 • PSB 500 RE Fúrógép
 • PSR 14,4 LI-2 Akkus csavarozó
 • PFS 65 Festékszóró rendszer
 • Fafúró készlet
 • Süllyesztő
 • Fareszelő
 • Csiszolópapír, szemcseméret 100 – 240
 • Colstok, puha ceruza, radír, hegyező
 • Faragasztó, törlőkendő, szorító
 • Satu és két 8 mm-es fatipli (a golyókhoz)
 • Közepesen vastag farostlemez (MDF-lap), 19 mm

1. lépés – A hátlap és a lábak formára vágása

Először körző segítségével rajzolja meg a szék hátlapjának félkör alakú felső szegélyét, majd szúrófűrész segítségével vágja ki. Ezt követően a trónszék lábait készítse el úgy, hogy mind a négy elemet azonos módon kivágja. Itt szintén egy félkört rajzoljon fel, de oly módon, hogy a félkör kb. 50 mm hosszan, a képen látható módon egyenesen folytatódik. Rajzolja meg a formát egy papírlapra, és ezt másolja át a lemezekre, megkönnyítve ezzel a kivágást. A következő lépésben vágja ki a mintát szúrófűrész segítségével, a berajzolt vonal mentén. A karfákra pedig díszgömbök helyén, vágjon ki negyed-köröket.

A hátlap és a lábak formára vágása

2. lépés – Az ülőfelület elkészítése

Készítse el a megfelelő furatokat az ülőlapon, és mélyítse ki azokat a csavarok számára. Ezután tegye az ülőlap 262 mm-es oldalát az elülső láblemez peremére és szerelje össze a lemezeket az akkus csavarozó és 4 × 40 mm-es csavarok segítségével.

Az ülőfelület elkészítése

3. lépés – Az ülőfelület rögzítése a lábakhoz

Fektesse az egyik láblemezt a külső oldalára, és rajzolja meg a derékszögű elem körvonalát rá. Készítsen két-két furatot a megrajzolt körvonalon a későbbi csavarkötéshez, és kívülről mélyítse ki azokat. A másik láblemez esetében ugyanígy járjon el. Helyezze az egyik láblemezt külső oldalával lefelé a tartóbakra. Illessze rá a derékszögű elemet, és szorítók segítségével rögzítse. Ezután az egészet kényelmesen megfordíthatja, és elvégezheti az összeszerelést az akkus csavarozó és 4 × 40 mm-es csavarok segítségével. A másik oldalon ugyanígy járjon el.

Az ülőfelület rögzítése a lábakhoz

4. lépés – Hátlap felszerelése

Helyezze a hátlapot hátoldalával lefelé a tartóbakra. Helyezze rá a már elkészült ülőkét, és ceruzával rajzolja meg a körvonalát a hátlapra. A berajzolt körvonalon készítsen két-két furatot oldalanként a későbbi csavarkötéshez, és a hátlap hátoldalán mélyítse ki azokat. Helyezze a hátlapot ismét a tartóbakra, a szorítók segítségével rögzítse, majd csavarozza össze az elemeket az akkus csavarozó és 4 × 40 mm-es csavarok segítségével.

Hátlap felszerelése

5. lépés – Korona kivágása és felszerelése

Először rajzolja meg a korona körvonalát ceruzával a 100 ú 100 mm-es lemezre. Vágja ki szúrófűrész segítségével; használjon hozzá íves fűrészlapot. Fektesse a széket a hátoldalára, és illessze rá a koronát a kívánt pozícióban. Az alsó körvonalát jelölje be ceruzával a hátlapon. A berajzolt kontúron a csavarkötéshez fúrjon két lyukat középen, és a hátoldalon mélyítse ki azokat. Ezután akkus csavarozó és 4 × 35 mm-es csavarok segítségével felszerelheti a koronát.

6. lépés – Díszgömbök felszerelése

Fogja be a gömböket a satuba, és egy 8 mm-es fafúró segítségével fúrjon egy 15 mm mély lyukat; a karfák negyedkör alakú kivágásain szintén. Tegyen ragasztót a furatokba, és az egyikbe helyezzen egy fatiplit. Ezután felrakhatja a karfára a díszgömböt. A kinyomódó ragasztóanyagot nedves ruhával távolítsa el.

Díszgömbök felszerelése

Díszgömbök felszerelése

7. lépés - Felületkezelés

Először töltse ki fa spatulyázó masszával vagy kittel a látható MDF-felületeken levő furatokat. Száradás után csiszolja át ezeket a helyeket 120-as csiszolópapírral. MDF-felületek széleinek csiszolását csiszolóval és 120 – 180-as csiszolópapírral végezze. Ezek után vigye fel hengerrel vagy esetleg festékszóró rendszerrel az alapozó töltőanyagot. Hagyja jól megszáradni. Végül vigye fel a látható helyekre a színes festéket. A leggyorsabb és legjobb eredmény akrilfestékkel érhető el, amely egyszerűen és gyorsan vihető fel festékszóró rendszerrel. Miután a festéket a festéktartályba öntötte és higította valamennyi vízzel, állítsa be a fúvókán a porlasztott sugarat és az állítókeréken a festékmennyiséget. Végül pedig fesse gyermekének kedvenc figuráit az alapszínnel ellátott székre.

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák