Hirdetés

Készítsen fantáziadús trónszéket gyereknapra

Lepje meg a gyerekeit egy varázslatos és egyedi ajándékkal! Ezzel a fantáziadús trónszékkel egy kis királysággá változtathatja a gyerekszobát. Gyerekeket a hatalomra!

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

 

Szükséges eszközök:

Készítsen fantáziadús trónszéket Gyereknapra

 

 • PST 700 E Szúrófűrész
 • PSM 80 A Csiszolók
 • PSB 500 RE Fúrógép
 • PSR 14,4 LI-2 Akkus csavarozó
 • PFS 65 Festékszóró rendszer
 • Fafúró készlet
 • Süllyesztő
 • Fareszelő
 • Csiszolópapír, szemcseméret 100 – 240
 • Colstok, puha ceruza, radír, hegyező
 • Faragasztó, törlőkendő, szorító
 • Satu és két 8 mm-es fatipli (a golyókhoz)
 • Közepesen vastag farostlemez (MDF-lap), 19 mm

1. lépés – A hátlap és a lábak formára vágása

Először körző segítségével rajzolja meg a szék hátlapjának félkör alakú felső szegélyét, majd szúrófűrész segítségével vágja ki. Ezt követően a trónszék lábait készítse el úgy, hogy mind a négy elemet azonos módon kivágja. Itt szintén egy félkört rajzoljon fel, de oly módon, hogy a félkör kb. 50 mm hosszan, a képen látható módon egyenesen folytatódik. Rajzolja meg a formát egy papírlapra, és ezt másolja át a lemezekre, megkönnyítve ezzel a kivágást. A következő lépésben vágja ki a mintát szúrófűrész segítségével, a berajzolt vonal mentén. A karfákra pedig díszgömbök helyén, vágjon ki negyed-köröket.

A hátlap és a lábak formára vágása

2. lépés – Az ülőfelület elkészítése

Készítse el a megfelelő furatokat az ülőlapon, és mélyítse ki azokat a csavarok számára. Ezután tegye az ülőlap 262 mm-es oldalát az elülső láblemez peremére és szerelje össze a lemezeket az akkus csavarozó és 4 × 40 mm-es csavarok segítségével.

Az ülőfelület elkészítése

3. lépés – Az ülőfelület rögzítése a lábakhoz

Fektesse az egyik láblemezt a külső oldalára, és rajzolja meg a derékszögű elem körvonalát rá. Készítsen két-két furatot a megrajzolt körvonalon a későbbi csavarkötéshez, és kívülről mélyítse ki azokat. A másik láblemez esetében ugyanígy járjon el. Helyezze az egyik láblemezt külső oldalával lefelé a tartóbakra. Illessze rá a derékszögű elemet, és szorítók segítségével rögzítse. Ezután az egészet kényelmesen megfordíthatja, és elvégezheti az összeszerelést az akkus csavarozó és 4 × 40 mm-es csavarok segítségével. A másik oldalon ugyanígy járjon el.

Az ülőfelület rögzítése a lábakhoz

4. lépés – Hátlap felszerelése

Helyezze a hátlapot hátoldalával lefelé a tartóbakra. Helyezze rá a már elkészült ülőkét, és ceruzával rajzolja meg a körvonalát a hátlapra. A berajzolt körvonalon készítsen két-két furatot oldalanként a későbbi csavarkötéshez, és a hátlap hátoldalán mélyítse ki azokat. Helyezze a hátlapot ismét a tartóbakra, a szorítók segítségével rögzítse, majd csavarozza össze az elemeket az akkus csavarozó és 4 × 40 mm-es csavarok segítségével.

Hátlap felszerelése

5. lépés – Korona kivágása és felszerelése

Először rajzolja meg a korona körvonalát ceruzával a 100 ú 100 mm-es lemezre. Vágja ki szúrófűrész segítségével; használjon hozzá íves fűrészlapot. Fektesse a széket a hátoldalára, és illessze rá a koronát a kívánt pozícióban. Az alsó körvonalát jelölje be ceruzával a hátlapon. A berajzolt kontúron a csavarkötéshez fúrjon két lyukat középen, és a hátoldalon mélyítse ki azokat. Ezután akkus csavarozó és 4 × 35 mm-es csavarok segítségével felszerelheti a koronát.

6. lépés – Díszgömbök felszerelése

Fogja be a gömböket a satuba, és egy 8 mm-es fafúró segítségével fúrjon egy 15 mm mély lyukat; a karfák negyedkör alakú kivágásain szintén. Tegyen ragasztót a furatokba, és az egyikbe helyezzen egy fatiplit. Ezután felrakhatja a karfára a díszgömböt. A kinyomódó ragasztóanyagot nedves ruhával távolítsa el.

Díszgömbök felszerelése

Díszgömbök felszerelése

7. lépés - Felületkezelés

Először töltse ki fa spatulyázó masszával vagy kittel a látható MDF-felületeken levő furatokat. Száradás után csiszolja át ezeket a helyeket 120-as csiszolópapírral. MDF-felületek széleinek csiszolását csiszolóval és 120 – 180-as csiszolópapírral végezze. Ezek után vigye fel hengerrel vagy esetleg festékszóró rendszerrel az alapozó töltőanyagot. Hagyja jól megszáradni. Végül vigye fel a látható helyekre a színes festéket. A leggyorsabb és legjobb eredmény akrilfestékkel érhető el, amely egyszerűen és gyorsan vihető fel festékszóró rendszerrel. Miután a festéket a festéktartályba öntötte és higította valamennyi vízzel, állítsa be a fúvókán a porlasztott sugarat és az állítókeréken a festékmennyiséget. Végül pedig fesse gyermekének kedvenc figuráit az alapszínnel ellátott székre.

Ez is érdekelhet

Tisztíts úgy, mint egy profi!

Magasabb flexibilitás és vízlepergető hatás FX 66 Platinum Flexfugázóval!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Generon: Bárhonnan nézzük, fényes választás

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Medence kompromisszumok nélkül

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Lehet egyszerűbb a zuhanykabin építés! - ismerje meg a burkolható zuhanytálcáinkat

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Régi ládából látványos tároló – festéssel, saját kezűleg

Gyerekszobák kreatívan

Gyerekszoba dekorálása egyszerűen, falfestéssel

Kaméleon módjára változó bútorok

Ágyra fel! Emeletes gyerekágyak kis lakásokba

Kárpitozás saját kezűleg: mélytűzött alappárna készítése, korszerű kárpitozással

Játszóházak fából, fára építve

Régi szék új ruhában – felújítás saját kezűleg

Egyszerűen monokróm

Jutazsákok új élete

Régiből régit, avagy hódít a bútorantikolás

5 tipp tiniszoba kialakításához a tetőtérben

Vásárlási listák
További vásárlási listák