Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Játszóházak fából, fára építve

Megbújni egy sűrű lombos fa erős ágain, ott kuckót építeni, minden gyerek álma. Egy ilyen kuckó azonban lehet igazán professzionális módon kivitelezett is, ezzel pedig egyszerre tettünk a játék biztonságáért és gyermekeink öröméért.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.


Egyes hazai és külföldi alkotócsoportok több éve kutatják a játszótérkultúra megújításának lehetőségeit, és erre alapozva készítenek egyedi tervezésű, egyénre szabott házakat, nagyon tartós, időt álló anyagokból. Fontos tudni, hogy ezek a játékeszközök ma már természetes fából készülnek, allergén anyagoktól mentesek. A minimális hulladék ennek köszönhetően 100%-ig újrahasznosítható vagy komposztálható. A felhasznált alapanyagok 90-98%-a fa, általában tölgy, akác, és vörösfenyő. Leginkább olyan fát érdemes kiválasztani, mely nem igényel permetezést és semmilyen része nem mérgező. Az építménynek ezen felül az időjárás viszontagságaival szemben is ellenállónak, stabilnak, masszívnak, egyszóval időtállónak kell lennie. Fontos a terhelhetőség, hogy akár több generáció is együtt játszhasson, így fejlesztve a társas kapcsolatokat.

Fára épített játszóház

 

Fára épített játszóház

 

Fára épített játszóház

Építsünk fára házat!

A leginkább elterjedtek azok a játszóházak, amelyek csak néhány négyzetméteres, alkalmi pihenőhelyek, amit akár otthon is össze barkácsolhatunk. Ehhez nem kell semmi egyéb, mint a fáskamrában összegyűjtött lécek, illetve építkezésből visszamaradt alapanyagok, mint például pala, tégla, cserép, farostlemez, osb lapok. A dekoráció és díszítés legyen a kicsik dolga.

Ha nem érjük be ennyivel, gondolkozhatunk akár lakhatásra is alkalmas nyaralóban – ez a fajta építkezési kultúra sajnos Magyarországon kevésbé jellemző. Mindegy, hogy gyerekeknek vagy felnőtteknek épül a ház, annak statikai és biztonságtechnikai szempontból is tökéletesnek kell lennie. A magasba épült házak lényegét és hangulatát, a kuckós hatást, a magasság adja, de pontosan ez rejti a veszélyeket is. A legbiztonságosabb és a fa szempontjából is a legkedvezőbb megoldás, ha az építményt erős cölöpökkel támasztjuk alá.
Komolyabb felépítménynél, melyben több gyermek, sőt, akár felnőttek is elférnek és erős alátámasztást, megerősítést igényel, feltétlenül kérjük szakember segítségét!

Fára épített játszóház

 

Fára épített játszóház

Ez is érdekelhet

Kültéri világítás lépésről lépésre

Exkluzív termékek a kärcher online áruház kínálatában!

Látványos és elegáns öntöttmárvány térkádak az AREZZO design-tól

Tervezz ötcsillagos tetőt a gasztronómiából inspirálódva

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Most érdemes igazán napelemben gondolkozni

Hörmann fa beltéri ajtók

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Zuhanykabin lézergravírozás - üvegre visszük elképzelését

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Plusz egy helyiség tavasztól őszig - Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Ötletek a gyerekszoba festéséhez

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Készítsen mesebeli íróasztalt iskolakezdésre!

Tündérmesés lányka szoba

Készítsen fantáziadús trónszéket gyereknapra

Kincsesláda készítése lépésről lépésre

Gyerekszoba a szellemi fejlődés tekintetében