Hirdetés

Dekoráljunk egyszerűen vászonképpel, fotótapétával, térelválasztóval!

Egy enteriőr hangulatára a bútorok, textíliák és kiegészítők mellett a dekorációk is nagymértékben hatnak. Sőt meglehet, hogy egyik-másik díszítőelem sokkal inkább a figyelem fókuszába kerül, mint egy jellegtelen kanapé.


Aki otthona újrahangolásán töri a fejét, első körben semmiképpen se költséges megoldásokra gondoljon. Lehet, hogy néhány színes vagy látványos formájú kiegészítővel és dekorációval frissebb megjelenést kap az enteriőr. A Kép a falra webáruházban például számtalan lehetőség kínálkozik a lakásdíszítésre.

A vászonképek közül könnyen találunk olyat, amin kedvenc színeink, vagy az évszakhoz, a lakás színvilágához közel álló tónusok köszönnek vissza. Választhatunk nonfiguratív kompozíciókat, vagy virágos, geometrikus, grafikus, esetleg fotóhű ábrázolásokat.

Kép a falra vászonkép

Kép a falra vászonkép

A fotótapétákkal egy régi trend látszik feltámadni. Sokan emlékeznek a 80-as évek trópusi tengerpartos, havas hegycsúcsos vagy erdei óriásposztereire. Azért ennél most már jóval nagyobb a választék és a kivitelezés is modernebb. A látvány pedig valóban meghatározza az adott enteriőr megjelenését, éppen ezért válasszunk körültekintően.

Kép a falra fotótapéta

Kép a falra fotótapéta

A dekoratív térelválasztók némileg több funkcióval bírnak, mint egy falikép vagy fotótapéta, de nem elhanyagolható szempont, hogy egyedi látványt kölcsönöznek a térnek. Ha esetleg ráunnánk, nem gond, könnyebb kicserélni, mint egy komoly munkával összeszerelt polcot vagy rögzített térelválasztót.

Kép a falra térelválasztó

Kép a falra térelválasztó

http://www.kepafalra.hu/

Kapcsolódó cikkek

Látványosan alakítható falfelületek 1. – A húzott technika

Hogyan lesz a felület strukturált és dekoratív? Íme, az úgynevezett húzott technika megfelelő alkalmazása.

Különleges hangulat rozsdás falakkal

Rusztikus, kopottas, úgynevezett “rozsdás” falat alakíthatunk ki egy kisebb falszakaszon vagy akár az egész falon. Fontos azonban a megfelelő technika elsajátítása.

Mire jó a táblafesték?

A táblafesték falon történő alkalmazása évek óta népszerű, nem véletlenül, hiszen számtalan lehetőséget kínál a falak további dekorálására. Íme, a legfontosabb technikai fogások.

Antik kő hatás egyszerűen, falfestéssel

Antik kő hatás és fényes, csillogó felület a speciális glett anyag és festék, valamint a megfelelő szerszámok segítségével. Ötletek a megvalósításhoz.

Metáleffekt hatás a falakon

A fémes hatás a falakon merész vállalkozás, ám a végeredményt látva érdemes belevágni. Íme, a legfontosabb anyagok és szerszámok a tökéletes felülethez.

Praktikus mobil falak a lakásban

Lakásunk kapcsán felmerülhet az a probléma, hogy az egyébként megszokott falaink éppen rossz helyen vannak. Lehetnének fél méterrel arrébb, vagy ne is lennének ott egyáltalán. Aztán meg jó lenne egy adott funkciójú területet időlegesen elzárni, körbekeríteni valamilyen célra, munkára, vendégfogadásra. Fix falak esetén ez gyakorlatilag megoldhatatlan A helyzet feloldására megoldás lehet a falak, illetve azok egy részének rugalmas áthelyezése, mozgatása.

Indul a suli! Rendszerezzünk okosan!

A nyár utolsó napjait éljük, hamarosan újra megkezdődik az iskola. Hogy ne okozzon fejtörést mi, hová kerüljön, mutatunk néhány trükköt az iskolai holmi rendbentartására. Ezektől a kreatív  ötletektől garantáltan megjön a kedve minden gyereknek a sulihoz!

Divatos minták tapétán és textileken - dzsungel láz és dús virágok

Ha az idei minta trendet követjük, minden napunk kész nyaralás lesz otthonunk falai között. Mindenhonnan buja növényzet, pálmalevelek és rengeteg virág köszön vissza, a tapétákról, lakástextilekről és a kiegészítőkről is. Az életvidám hangulat garantálható.

7 trükk a maximális térkihasználásra

Sokak számára okoz komoly fejtörést, hogy otthonukat miképpen rendezzék be oly módon, hogy az ne tűnjön zsúfoltnak, mégis eleget tegyen mind a praktikummal, mind pedig a funkcionalitással és az esztétikummal kapcsolatos elvárásaiknak. Íme, néhány hasznos ötlet.