Dekoráljunk egyszerűen vászonképpel, fotótapétával, térelválasztóval!

Egy enteriőr hangulatára a bútorok, textíliák és kiegészítők mellett a dekorációk is nagymértékben hatnak. Sőt meglehet, hogy egyik-másik díszítőelem sokkal inkább a figyelem fókuszába kerül, mint egy jellegtelen kanapé.


Aki otthona újrahangolásán töri a fejét, első körben semmiképpen se költséges megoldásokra gondoljon. Lehet, hogy néhány színes vagy látványos formájú kiegészítővel és dekorációval frissebb megjelenést kap az enteriőr. A Kép a falra webáruházban például számtalan lehetőség kínálkozik a lakásdíszítésre.

A vászonképek közül könnyen találunk olyat, amin kedvenc színeink, vagy az évszakhoz, a lakás színvilágához közel álló tónusok köszönnek vissza. Választhatunk nonfiguratív kompozíciókat, vagy virágos, geometrikus, grafikus, esetleg fotóhű ábrázolásokat.

Kép a falra vászonkép

Kép a falra vászonkép

A fotótapétákkal egy régi trend látszik feltámadni. Sokan emlékeznek a 80-as évek trópusi tengerpartos, havas hegycsúcsos vagy erdei óriásposztereire. Azért ennél most már jóval nagyobb a választék és a kivitelezés is modernebb. A látvány pedig valóban meghatározza az adott enteriőr megjelenését, éppen ezért válasszunk körültekintően.

Kép a falra fotótapéta

Kép a falra fotótapéta

A dekoratív térelválasztók némileg több funkcióval bírnak, mint egy falikép vagy fotótapéta, de nem elhanyagolható szempont, hogy egyedi látványt kölcsönöznek a térnek. Ha esetleg ráunnánk, nem gond, könnyebb kicserélni, mint egy komoly munkával összeszerelt polcot vagy rögzített térelválasztót.

Kép a falra térelválasztó

Kép a falra térelválasztó

http://www.kepafalra.hu/

Kapcsolódó cikkek

A nyugalom szigete, avagy mit nyújthat egy különleges ülőbútor

Elég egyszer kipróbálni, jó eséllyel függőséget okoz a puha fészekként ölelő relax-sziget, ez a flexibilis anyagú, a formák és színek kavalkádjában pompázó, multifunkciós családi pihenőhely.

Zöldövezet az otthonunkban

Talán még soha ekkora népszerűségnek nem örvendett a lakáson belüli növény dekoráció: fikuszok, pálmák és pozsgások borítják el az enteriőrök bizonyos részeit. Lessük el a fogásokat, a kellékekhez pedig mutatjuk a lelőhelyeket.

Praktikus és dekoratív: díszlécek a falon

A díszlécek felhelyezése a legvégső fázis lehet egy burkolás, vagy festés után, de dekorációs célt is szolgálhat. A ragasztást akár saját kezűleg is elvégezhetjük.

Látványosan alakítható falfelületek 2. – A fésűs technika

Alapanyagok és eszközök a fésűs technika hibátlan alkalmazásához. A végeredmény: egyedi és látványos felület.

Látványosan alakítható falfelületek 1. – A húzott technika

Hogyan lesz a felület strukturált és dekoratív? Íme, az úgynevezett húzott technika megfelelő alkalmazása.

Különleges hangulat rozsdás falakkal

Rusztikus, kopottas, úgynevezett “rozsdás” falat alakíthatunk ki egy kisebb falszakaszon vagy akár az egész falon. Fontos azonban a megfelelő technika elsajátítása.

Mire jó a táblafesték?

A táblafesték falon történő alkalmazása évek óta népszerű, nem véletlenül, hiszen számtalan lehetőséget kínál a falak további dekorálására. Íme, a legfontosabb technikai fogások.

Antik kő hatás egyszerűen, falfestéssel

Antik kő hatás és fényes, csillogó felület a speciális glett anyag és festék, valamint a megfelelő szerszámok segítségével. Ötletek a megvalósításhoz.

Metáleffekt hatás a falakon

A fémes hatás a falakon merész vállalkozás, ám a végeredményt látva érdemes belevágni. Íme, a legfontosabb anyagok és szerszámok a tökéletes felülethez.