Hirdetés

Látványosan alakítható falfelületek 1. – A húzott technika

Hogyan lesz a felület strukturált és dekoratív? Íme, az úgynevezett húzott technika megfelelő alkalmazása.

A falak dekorálása többet jelent egy látványos tapétánál, néhány jól megválasztott faliképnél vagy műalkotásnál. Gondoltunk arra, hogy strukturált felületképzés is különlegessé varázsolhatja a helyiséget? A technika elsajátítása egyáltalán nem bonyulult, némi türelmet és időt persze igényel, de a végeredményért cserébe megéri ennyi áldozatot hozni.

Húzott technika alkalmazása a falakon

A húzott technika alkalmazásához nem lesz szükségünk különleges alapanyagokra vagy ritka eszközökre. Minden, ami ehhez kell, beszerezhető szaküzletben, csupán a pontos és precíz munkára kell figyelmet fordítanunk.

Az így kapott falfelület egyáltalán nem mondható unalmasnak, sőt! Jól mutat élénk színekkel, vagy akár hófehéren is. Modern vagy minimál stílusú enteriőrökbe különösen jó választás. Látványos az a megoldás is, ha nem egy egész falat, csupán kisebb szakaszt vagy szakaszokat alakítunk ily módon.

Mindent megtudhatunk a technikáról:

Videó megtekintése

Kapcsolódó cikkek

Gyerekszoba dekorálása egyszerűen, falfestéssel

Egy ötletes falfestéssel bármelyik gyerekszobából hangulatos, vidám kuckót varázsolhatunk, akár sajátkezűleg is.

Praktikus és dekoratív: díszlécek a falon

A díszlécek felhelyezése a legvégső fázis lehet egy burkolás, vagy festés után, de dekorációs célt is szolgálhat. A ragasztást akár saját kezűleg is elvégezhetjük.

Rések a falon, tömítések saját kezűleg

A fal és az ajtótok közötti rések tömítése nem csupán esztétikai, hanem energiatakarékossági szempontból is nagyon fontos.

Látványosan alakítható falfelületek 2. – A fésűs technika

Alapanyagok és eszközök a fésűs technika hibátlan alkalmazásához. A végeredmény: egyedi és látványos felület.

Különleges hangulat rozsdás falakkal

Rusztikus, kopottas, úgynevezett “rozsdás” falat alakíthatunk ki egy kisebb falszakaszon vagy akár az egész falon. Fontos azonban a megfelelő technika elsajátítása.

Mire jó a táblafesték?

A táblafesték falon történő alkalmazása évek óta népszerű, nem véletlenül, hiszen számtalan lehetőséget kínál a falak további dekorálására. Íme, a legfontosabb technikai fogások.

Antik kő hatás egyszerűen, falfestéssel

Antik kő hatás és fényes, csillogó felület a speciális glett anyag és festék, valamint a megfelelő szerszámok segítségével. Ötletek a megvalósításhoz.

Metáleffekt hatás a falakon

A fémes hatás a falakon merész vállalkozás, ám a végeredményt látva érdemes belevágni. Íme, a legfontosabb anyagok és szerszámok a tökéletes felülethez.

Ultraviola – 2018 trend színe a falakon

A Panton Intézet 2018-as évi színválasztása az ultraviola, a lilának egy bíborba hajló tónusa, mely egyszerre vibráló és elegáns, az eredetiséget és a kreativitást szimbolizálja.