Látványosan alakítható falfelületek 2. – A fésűs technika

Alapanyagok és eszközök a fésűs technika hibátlan alkalmazásához. A végeredmény: egyedi és látványos felület.

Az önmagában is már dekorációnak számító, strukturált felületű falak talán még soha nem voltak olyan népszerűek mint manapság. Nem csoda, hiszen az ily módon alakított felület nagyon jól illik a modern és minimál stílusú otthonkba. Szinte bármelyik helyiségben, kisebb, nagyobb szakaszon, vagy akár az egész falon kialakítható. A minta nem bonyolult, nem zavaró a szemnek és egyhamar nem unalmas sem. Jól illeszkedik a színes falakhoz is, akár 2018 trend színéhez, az ultravioálhoz is.

Fésűs technika alkalmazása

Most lássuk, hogy működik a technika a gyakorlatban! Ne gondoljunk túlzásokra, persze a precíz munkához nem árt némi gyakorlat, de egy kevés kézügyességgel bárki számára elsajátítható. Nagyon fontos a megfelelő alapanyag és szerszám kiválasztása és a használati utasítások pontos betartása.

Ha mindenben az előírtak szerint járunk el, kizárt, hogy ne arassunk sikert saját kezünk munkájával. A látványos végeredmény pedig megéri a fáradozást.

A fésűs technika elsajátításához, a szükséges anyagok és szerszámok kiválasztásához kapunk segítséget az alábbi videóban:

Videó megtekintése

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bútorátalakítás ötletesen, antikolás technikával

Az úgynevezett antikoló technika segítségével bútorainkat hangulatos, patinás megjelenésűvé varázsolhatjuk. Átalakítás lépésről lépésre.

Gyerekszoba dekorálása egyszerűen, falfestéssel

Egy ötletes falfestéssel bármelyik gyerekszobából hangulatos, vidám kuckót varázsolhatunk, akár sajátkezűleg is.

Praktikus és dekoratív: díszlécek a falon

A díszlécek felhelyezése a legvégső fázis lehet egy burkolás, vagy festés után, de dekorációs célt is szolgálhat. A ragasztást akár saját kezűleg is elvégezhetjük.

Rések a falon, tömítések saját kezűleg

A fal és az ajtótok közötti rések tömítése nem csupán esztétikai, hanem energiatakarékossági szempontból is nagyon fontos.

Látványosan alakítható falfelületek 1. – A húzott technika

Hogyan lesz a felület strukturált és dekoratív? Íme, az úgynevezett húzott technika megfelelő alkalmazása.

Különleges hangulat rozsdás falakkal

Rusztikus, kopottas, úgynevezett “rozsdás” falat alakíthatunk ki egy kisebb falszakaszon vagy akár az egész falon. Fontos azonban a megfelelő technika elsajátítása.

Mire jó a táblafesték?

A táblafesték falon történő alkalmazása évek óta népszerű, nem véletlenül, hiszen számtalan lehetőséget kínál a falak további dekorálására. Íme, a legfontosabb technikai fogások.

Antik kő hatás egyszerűen, falfestéssel

Antik kő hatás és fényes, csillogó felület a speciális glett anyag és festék, valamint a megfelelő szerszámok segítségével. Ötletek a megvalósításhoz.

Metáleffekt hatás a falakon

A fémes hatás a falakon merész vállalkozás, ám a végeredményt látva érdemes belevágni. Íme, a legfontosabb anyagok és szerszámok a tökéletes felülethez.