Hirdetés

Metáleffekt hatás a falakon

A fémes hatás a falakon merész vállalkozás, ám a végeredményt látva érdemes belevágni. Íme, a legfontosabb anyagok és szerszámok a tökéletes felülethez.

Fontos, hogy jól válasszuk meg azt a felületet, ahova ezt a különleges festéket szánjuk, hiszen nem mindegyik enteriőr bírja el ezt a meglehetősen “erős” végeredményt és gondolnunk kell a harmonikus megjelenésre is. Ugyancsak nem elhanyagolható a festék felhordásának módja, hiszen a látvány ettől lesz igazán különleges és egyedi. Az alapos előkészítés és az előírt száradási idő végeztével nekiláthatunk kialakítani a metáleffekt hatást, ehhez azonban néhány nélkülözhetetlen eszközre is szükségünk lesz.

Metáleffekt hatású falfesték

A metáleffekt hatású falfesték jól illik a klasszikus, a modern és a most divatos vintage stílushoz is. Érdemes először kisebb falfelületen kísérletezni, és ha a végeredményt megfelelőnek találjuk, próbálkozzunk nagyobb területekkel is. Az egész lakás metálosra festését azonban nem ajánljuk, hiszen így éppen a lényeg vész el: egyediség helyett mesterkélt és túlzó lesz a látvány.

Bánjunk óvatosan a színekkel, ha a falon feltűnik ez a típusú festék: egyszerű, semleges színvilágra törekedjünk, egy-egy domináns tónust persze beengedhetünk, de óvakodjunk a színek kavalkádjától.

További tippek a metáleffekt festéssel kapcsolatban:

Videó megtekintése

Kapcsolódó cikkek

Rések a falon, tömítések saját kezűleg

A fal és az ajtótok közötti rések tömítése nem csupán esztétikai, hanem energiatakarékossági szempontból is nagyon fontos.

Látványosan alakítható falfelületek 2. – A fésűs technika

Alapanyagok és eszközök a fésűs technika hibátlan alkalmazásához. A végeredmény: egyedi és látványos felület.

Látványosan alakítható falfelületek 1. – A húzott technika

Hogyan lesz a felület strukturált és dekoratív? Íme, az úgynevezett húzott technika megfelelő alkalmazása.

Különleges hangulat rozsdás falakkal

Rusztikus, kopottas, úgynevezett “rozsdás” falat alakíthatunk ki egy kisebb falszakaszon vagy akár az egész falon. Fontos azonban a megfelelő technika elsajátítása.

Mire jó a táblafesték?

A táblafesték falon történő alkalmazása évek óta népszerű, nem véletlenül, hiszen számtalan lehetőséget kínál a falak további dekorálására. Íme, a legfontosabb technikai fogások.

Antik kő hatás egyszerűen, falfestéssel

Antik kő hatás és fényes, csillogó felület a speciális glett anyag és festék, valamint a megfelelő szerszámok segítségével. Ötletek a megvalósításhoz.

Ultraviola – 2018 trend színe a falakon

A Panton Intézet 2018-as évi színválasztása az ultraviola, a lilának egy bíborba hajló tónusa, mely egyszerre vibráló és elegáns, az eredetiséget és a kreativitást szimbolizálja.

Falfestés kisokos 1. – Ahány helyiség, annyiféle festék

Festeni egyszerű! – gondolhatnánk, pedig nem az. A bonyodalmak már ott elkezdődnek, hogy nem mindegy, milyen típusú festéket használunk otthonunk különféle helyiségeibe.

Padlófelújítás bontás nélkül

Egyre többen vállalkoznak arra, hogy otthonukat saját kezűleg újítsák fel. A régi, kopott járólapokat viszonylag egyszerűen újrafesthetjük, ha nem szeretnénk újraburkolni a teret.