Hirdetés

Metáleffekt hatás a falakon

A fémes hatás a falakon merész vállalkozás, ám a végeredményt látva érdemes belevágni. Íme, a legfontosabb anyagok és szerszámok a tökéletes felülethez.

Fontos, hogy jól válasszuk meg azt a felületet, ahova ezt a különleges festéket szánjuk, hiszen nem mindegyik enteriőr bírja el ezt a meglehetősen “erős” végeredményt és gondolnunk kell a harmonikus megjelenésre is. Ugyancsak nem elhanyagolható a festék felhordásának módja, hiszen a látvány ettől lesz igazán különleges és egyedi. Az alapos előkészítés és az előírt száradási idő végeztével nekiláthatunk kialakítani a metáleffekt hatást, ehhez azonban néhány nélkülözhetetlen eszközre is szükségünk lesz.

Metáleffekt hatású falfesték

A metáleffekt hatású falfesték jól illik a klasszikus, a modern és a most divatos vintage stílushoz is. Érdemes először kisebb falfelületen kísérletezni, és ha a végeredményt megfelelőnek találjuk, próbálkozzunk nagyobb területekkel is. Az egész lakás metálosra festését azonban nem ajánljuk, hiszen így éppen a lényeg vész el: egyediség helyett mesterkélt és túlzó lesz a látvány.

Bánjunk óvatosan a színekkel, ha a falon feltűnik ez a típusú festék: egyszerű, semleges színvilágra törekedjünk, egy-egy domináns tónust persze beengedhetünk, de óvakodjunk a színek kavalkádjától.

További tippek a metáleffekt festéssel kapcsolatban:

Videó megtekintése

Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Bőr a falon?

Igen, ránézésre olyan, mint ha bőr lenne, de nem az! Viszont esztétikus, mutatós, könnyen és gyorsan elkészíthető, akár saját kezűleg is. Jó kézügyességre és figyelmes olvasásra lesz csupán szükség.

Bútorátalakítás ötletesen, antikolás technikával

Az úgynevezett antikoló technika segítségével bútorainkat hangulatos, patinás megjelenésűvé varázsolhatjuk. Átalakítás lépésről lépésre.

Gyerekszoba dekorálása egyszerűen, falfestéssel

Egy ötletes falfestéssel bármelyik gyerekszobából hangulatos, vidám kuckót varázsolhatunk, akár sajátkezűleg is.

Praktikus és dekoratív: díszlécek a falon

A díszlécek felhelyezése a legvégső fázis lehet egy burkolás, vagy festés után, de dekorációs célt is szolgálhat. A ragasztást akár saját kezűleg is elvégezhetjük.

Rések a falon, tömítések saját kezűleg

A fal és az ajtótok közötti rések tömítése nem csupán esztétikai, hanem energiatakarékossági szempontból is nagyon fontos.

Látványosan alakítható falfelületek 2. – A fésűs technika

Alapanyagok és eszközök a fésűs technika hibátlan alkalmazásához. A végeredmény: egyedi és látványos felület.

Látványosan alakítható falfelületek 1. – A húzott technika

Hogyan lesz a felület strukturált és dekoratív? Íme, az úgynevezett húzott technika megfelelő alkalmazása.