Hirdetés

Metáleffekt hatás a falakon

A fémes hatás a falakon merész vállalkozás, ám a végeredményt látva érdemes belevágni. Íme, a legfontosabb anyagok és szerszámok a tökéletes felülethez.

Fontos, hogy jól válasszuk meg azt a felületet, ahova ezt a különleges festéket szánjuk, hiszen nem mindegyik enteriőr bírja el ezt a meglehetősen “erős” végeredményt és gondolnunk kell a harmonikus megjelenésre is. Ugyancsak nem elhanyagolható a festék felhordásának módja, hiszen a látvány ettől lesz igazán különleges és egyedi. Az alapos előkészítés és az előírt száradási idő végeztével nekiláthatunk kialakítani a metáleffekt hatást, ehhez azonban néhány nélkülözhetetlen eszközre is szükségünk lesz.

Metáleffekt hatású falfesték

A metáleffekt hatású falfesték jól illik a klasszikus, a modern és a most divatos vintage stílushoz is. Érdemes először kisebb falfelületen kísérletezni, és ha a végeredményt megfelelőnek találjuk, próbálkozzunk nagyobb területekkel is. Az egész lakás metálosra festését azonban nem ajánljuk, hiszen így éppen a lényeg vész el: egyediség helyett mesterkélt és túlzó lesz a látvány.

Bánjunk óvatosan a színekkel, ha a falon feltűnik ez a típusú festék: egyszerű, semleges színvilágra törekedjünk, egy-egy domináns tónust persze beengedhetünk, de óvakodjunk a színek kavalkádjától.

További tippek a metáleffekt festéssel kapcsolatban:

Videó megtekintése

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Közel nulla

2021 január 1-től már minden épületre a közel nulla szabályozás vonatkozik. A tavalyi év végén elrendelt türelmi idővel azonban 2021. július 1-ig elhalasztották az új követelmények számonkérését. Változott a rendelkezés azon pontja is, mely a megújuló energia minimális részarányát írta elő. Bővebben a videóban.

Bútorátalakítás ötletesen, antikolás technikával

Az úgynevezett antikoló technika segítségével bútorainkat hangulatos, patinás megjelenésűvé varázsolhatjuk. Átalakítás lépésről lépésre.

Gyerekszoba dekorálása egyszerűen, falfestéssel

Egy ötletes falfestéssel bármelyik gyerekszobából hangulatos, vidám kuckót varázsolhatunk, akár sajátkezűleg is.

Praktikus és dekoratív: díszlécek a falon

A díszlécek felhelyezése a legvégső fázis lehet egy burkolás, vagy festés után, de dekorációs célt is szolgálhat. A ragasztást akár saját kezűleg is elvégezhetjük.

Rések a falon, tömítések saját kezűleg

A fal és az ajtótok közötti rések tömítése nem csupán esztétikai, hanem energiatakarékossági szempontból is nagyon fontos.

Látványosan alakítható falfelületek 2. – A fésűs technika

Alapanyagok és eszközök a fésűs technika hibátlan alkalmazásához. A végeredmény: egyedi és látványos felület.

Látványosan alakítható falfelületek 1. – A húzott technika

Hogyan lesz a felület strukturált és dekoratív? Íme, az úgynevezett húzott technika megfelelő alkalmazása.

Különleges hangulat rozsdás falakkal

Rusztikus, kopottas, úgynevezett “rozsdás” falat alakíthatunk ki egy kisebb falszakaszon vagy akár az egész falon. Fontos azonban a megfelelő technika elsajátítása.