Metáleffekt hatás a falakon

A fémes hatás a falakon merész vállalkozás, ám a végeredményt látva érdemes belevágni. Íme, a legfontosabb anyagok és szerszámok a tökéletes felülethez.

Fontos, hogy jól válasszuk meg azt a felületet, ahova ezt a különleges festéket szánjuk, hiszen nem mindegyik enteriőr bírja el ezt a meglehetősen “erős” végeredményt és gondolnunk kell a harmonikus megjelenésre is. Ugyancsak nem elhanyagolható a festék felhordásának módja, hiszen a látvány ettől lesz igazán különleges és egyedi. Az alapos előkészítés és az előírt száradási idő végeztével nekiláthatunk kialakítani a metáleffekt hatást, ehhez azonban néhány nélkülözhetetlen eszközre is szükségünk lesz.

Metáleffekt hatású falfesték

A metáleffekt hatású falfesték jól illik a klasszikus, a modern és a most divatos vintage stílushoz is. Érdemes először kisebb falfelületen kísérletezni, és ha a végeredményt megfelelőnek találjuk, próbálkozzunk nagyobb területekkel is. Az egész lakás metálosra festését azonban nem ajánljuk, hiszen így éppen a lényeg vész el: egyediség helyett mesterkélt és túlzó lesz a látvány.

Bánjunk óvatosan a színekkel, ha a falon feltűnik ez a típusú festék: egyszerű, semleges színvilágra törekedjünk, egy-egy domináns tónust persze beengedhetünk, de óvakodjunk a színek kavalkádjától.

További tippek a metáleffekt festéssel kapcsolatban:

Videó megtekintése

Kapcsolódó cikkek

Fürdőszoba és otthoni wellness kiállítás: Budapest, január 17-19.

Ne csak a kádját töltse fel vízzel, hanem önmagát is ötletekkel! Új vagy régi, kicsi vagy nagy, költséghatékony vagy luxus – mindegy, mi mindent megmutatunk önnek. Több mint 100 márka és egyedi kedvezmények egy helyen!

5 tanács a tökéletes falszín kiválasztásához

Minden átalakításnál a tervezés a legfontosabb feladat, hiszen egy lakás, vagy akár csak egy szoba újrafestése nem kis feladat. Amennyiben követjük az alábbi lépéseket, könnyebben hozzuk meg a legnehezebb döntéseket is.

Új irányzat az indusztriál. 6 tipp stílusteremtéshez

Az ipari, más néven indusztriális stílust különösen a loftokban alkalmazzák előszeretettel, de a tágas, modern otthonokban, vendéglátó- és kereskedelmi egységekben ugyancsak szívesen látott irányzat.

Rések a falon, tömítések saját kezűleg

A fal és az ajtótok közötti rések tömítése nem csupán esztétikai, hanem energiatakarékossági szempontból is nagyon fontos.

Gyerekszoba dekorálása egyszerűen, falfestéssel

Egy ötletes falfestéssel bármelyik gyerekszobából hangulatos, vidám kuckót varázsolhatunk, akár sajátkezűleg is.

Bútorátalakítás ötletesen, antikolás technikával

Az úgynevezett antikoló technika segítségével bútorainkat hangulatos, patinás megjelenésűvé varázsolhatjuk. Átalakítás lépésről lépésre.

Bőr a falon?

Igen, ránézésre olyan, mint ha bőr lenne, de nem az! Viszont esztétikus, mutatós, könnyen és gyorsan elkészíthető, akár saját kezűleg is. Jó kézügyességre és figyelmes olvasásra lesz csupán szükség.

Mire jó a táblafesték?

A táblafesték falon történő alkalmazása évek óta népszerű, nem véletlenül, hiszen számtalan lehetőséget kínál a falak további dekorálására. Íme, a legfontosabb technikai fogások.

Antik kő hatás egyszerűen, falfestéssel

Antik kő hatás és fényes, csillogó felület a speciális glett anyag és festék, valamint a megfelelő szerszámok segítségével. Ötletek a megvalósításhoz.

Önnek ajánljuk