Hirdetés

Design fesztiválok hónapja Európában

A szeptemberrel nem csak az iskola, hanem a design fesztiválok sorozata is elkezdődött Európa szerte. Ezeken a napokon a szervezők a városok több helyszínén design újdonságokat, aktuális trendeket vonultatnak fel, tervezők mutatkozhatnak be kiállításokon, előadásokat tartanak mindenről, amit kapcsolatba lehet hozni az építészettel és designnal.

2015. szeptember 05. és 12. között szervezték meg Párizsban a párizsi design hetet (Paris Design Week), a londoni design fesztiválra (London Design Festival) szeptember 19. és 27. között kerül sor, szeptember 29. és október 04. között szervezik meg Amsterdamban az Otthon és Design Vásárt, (Wonen & Design Beurs) és Budapest sem maradhat ki a sorból, nálunk a Design Hét kerül megszervezésre szeptember 25. és október 04. között.

A Maison et Objet 2015 keretén belül szervezett párizsi design hetet egy holland lakberendező, sylist és fotográfus Souraya Hassan (a Binti Home bloggere) fényképezőgépének lencséjén keresztül láthatjuk, sok képpel és kevés írott tartalommal.

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

A párizsi design hét arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi a trend 2015 őszén.
Nos, a franciáknál a zöld szín újra trend, különösen a zöld különböző árnyalatai sárgarézzel kombinálva. A zöld mellett a kék és a vörös meleg, mély árnyalatai is szívesen használt színek, de ugyanúgy trendnek számítanak a botanikai minták és textúrák. A kiállításon a fókuszt a világításra és a lámpákra helyezték.

Párizsi Design Hét

Elizabeth Leriche stylist és trend figyelő, a botanikai trendet négy altrendbe sorolta, ezek: városi természet, értékes természet, boldog természet és titokzatos természet.

Ebben a megközelítésben a botanikai trend azokról az alkotásokról szólt, melyeket a tervezők természet iránti szeretete ihletett és ez a magyarázata annak, hogy a kiállításon sok zöld szín volt látható bútorokon, dekoráción, textilek mintázatán.

 Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

A következő design fesztivál beszámoló már az Amsterdami Design Vásárról készül, nézzük meg, mi számít trendnek idén ősszel a hollandoknál.

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák