Hirdetés

Design fesztiválok hónapja Európában

A szeptemberrel nem csak az iskola, hanem a design fesztiválok sorozata is elkezdődött Európa szerte. Ezeken a napokon a szervezők a városok több helyszínén design újdonságokat, aktuális trendeket vonultatnak fel, tervezők mutatkozhatnak be kiállításokon, előadásokat tartanak mindenről, amit kapcsolatba lehet hozni az építészettel és designnal.

2015. szeptember 05. és 12. között szervezték meg Párizsban a párizsi design hetet (Paris Design Week), a londoni design fesztiválra (London Design Festival) szeptember 19. és 27. között kerül sor, szeptember 29. és október 04. között szervezik meg Amsterdamban az Otthon és Design Vásárt, (Wonen & Design Beurs) és Budapest sem maradhat ki a sorból, nálunk a Design Hét kerül megszervezésre szeptember 25. és október 04. között.

A Maison et Objet 2015 keretén belül szervezett párizsi design hetet egy holland lakberendező, sylist és fotográfus Souraya Hassan (a Binti Home bloggere) fényképezőgépének lencséjén keresztül láthatjuk, sok képpel és kevés írott tartalommal.

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

A párizsi design hét arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi a trend 2015 őszén.
Nos, a franciáknál a zöld szín újra trend, különösen a zöld különböző árnyalatai sárgarézzel kombinálva. A zöld mellett a kék és a vörös meleg, mély árnyalatai is szívesen használt színek, de ugyanúgy trendnek számítanak a botanikai minták és textúrák. A kiállításon a fókuszt a világításra és a lámpákra helyezték.

Párizsi Design Hét

Elizabeth Leriche stylist és trend figyelő, a botanikai trendet négy altrendbe sorolta, ezek: városi természet, értékes természet, boldog természet és titokzatos természet.

Ebben a megközelítésben a botanikai trend azokról az alkotásokról szólt, melyeket a tervezők természet iránti szeretete ihletett és ez a magyarázata annak, hogy a kiállításon sok zöld szín volt látható bútorokon, dekoráción, textilek mintázatán.

 Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

Párizsi Design Hét

A következő design fesztivál beszámoló már az Amsterdami Design Vásárról készül, nézzük meg, mi számít trendnek idén ősszel a hollandoknál.

Szenvedélyesen érdekel a történelem, a kultúra és a design. Tanulmányaim, utazásaim és a különböző kultúrájú emberekkel való kapcsolataim inspirálják a stílusomat és a munkámat. Különösen a skandináv életmód vonzó számomra, szeretem az északi stílus praktikumát, otthonosságát, kreativitását. Azokban az életterekben hiszek, amelyek funkcionálisak és egyedi stílusúak, ugyanakkor tükrözi a hagyományainkat, kultúránk örökségét.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Kilincs a stílus szolgálatában

Mindennapi használata során fel sem merül, hogy létezhet-e az ajtó kilincs nélkül. Akkor azonban feltűnővé válhat, ha stílusidegen az adott környezetben, ha a használata nehézkes, nem praktikus, illetve ha Olivari kilincsről van szó.

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

Még ha sokszor átvitt értelemeben is használjuk, a “híd alatt lakás” mibenlétével sokan tisztában vannak. A fogalom, szerte a világon, kevés pozitív jelentést hordoz. Egy spanyol tervező, fittyet hányva a sztereotípiákra, saját pop-up stúdiót alakított ki egy valenciai híd alatt. Jól tette!

Páratlan páros – a beton és a fa

A beton és a fa együttes alkalmazása asztali lámpatesteknél roppant tetszetős designt eredményez.  A hideg érzetet magában hordozó, karakteres anyag, a beton és a természetes, meleg fa összepárosítva nagyszerű hatást kelt és különleges színfolttal gazdagítja otthonunkat.

Beton-tárgyak térhódítása a lakberendezésben

A látszó-beton létjogosultsága már korábban is megmutatkozott a lakberendezésben. Mára már nem csupán a padlón, falon vagy mennyezeten hagyjuk látszani a betont. A betonból készült design darabok rendkívül szép kiegészítői lehetnek minden otthonnak.

Klíma, design és lakberendezés

A klímaberendezések hasznossága otthonunkban, főleg a nyári kánikulák idején vitathatatlan, sok esetben nélkülözhetetlen. A helyiségekben való elhelyezésük is nagyjából problémamentesen megoldható, finomítva ezt a megfelelő készüléktípus választásával is.

Meyou, avagy lakhely házi kedvencünknek

Végre megérkezett egy hiánypótló darab a design iránt elkötelezett macskatulajdonosoknak, és ezúttal a funkcionalitást iránti vágyat sem kell feladni. A francia tervezőpáros, Aude Sanchez és Guillaume Gadenne megalkotta a Meyou nevű macskaház kollekciót.

Meleget adó design – formatervezett radiátorok

Gyakran támad olyan érzésünk, mintha a radiátorok a lakberendezés mostoha gyermekei lennének. Pedig némi utánajárással igazán különleges példányokra akadhatunk, melyeknél a  belbecs a legmodernebb technikát hozza, ám a külcsín minden eddiginél ütősebb.

A hetvenes évek fürdőszobái 3 kontinensen

A hetvenes évek mozgalmas volt: a NASA megépítette az űrrepülőgépet, feltalálták a mikrocsipet, a Pink Floyd kiadta a The Dark Side of the Moon című albumot, de vajon mit csináltak az emberek a világ különböző pontjain, amikor hazaértek és a fürdőbe vonultak?

Ingatlan buborék – másképp

Július 1-től hivatalosan is bérelhetünk buborékot. Nem is akármilyet! Igaz, hogy ez is felfújható, aztán leereszthető, viszont ebben órákig elidőzhetünk, sőt, akár lakhatunk. A CasaBubble egy nagyszerű innováció, érdemes vele megbarátkozni.