A Gardenexpon jártunk

Régóta várt esemény a 9. alkalommal megrendezett Gardenexpo, melynek fókuszában idén az ókori Egyiptom áll, ehhez méltó színekkel és virágdekorációkkal. A rendezvény idén is számtalan ötletet kínál nem csupán a kert szerelmeseinek.

Kertészkedők örömére

A legelszántabb kertészkedő is örömmel fogadja, ha a munkát néhány okos szerkezet könnyíti meg, nos, ebben nincs hiány. Az ismert cégek közül szinte valamennyi képviselteti magát és olyan készülékekkel kerülhetünk testközelbe, melyek használatával valóban örömmé válik a kertészkedés. A fűnyíróktól kezdve a különböző méretű sövény vágókig, gallyazókig, aprítókig, kisebb és nagyobb motoros fűkaszák, fűrészek és ágvágók várják az érdeklődőket, akár kedvezményes árú vásárlással is. A hölgyek könnyített terepen mozoghatnak, hiszen vannak kimondottan nőknek tervezett alkalmatosságok, sőt, kertészruhák, kesztyűk, cipők is.
Elleshetünk néhány ötletet a helyszínen megépített kész kertekből, majd megvásárolhatjuk a hozzá való növényeket, kaspókat, kerti kiegészítőket, növényvédő szereket. Hogy a legjobbat hozzuk ki az egészből, komoly kertészeti és növényápolási szakirodalommal is bővíthetjük könyvtárunkat.

Gardenexpo

Aztán a munka utáni jól megérdemelt pihenést egy kényelmes és tetszetős nyugágyban vagy hintaágyban tölthetjük, de az itt felsorakoztatott kerti bútorok közül választhatunk akár baldachinos kerti ágyat, étkező asztalt székekkel, kanapét a hozzá illő textíliákkal, pergolát a fejünk fölé és persze az elmaradhatatlan színes, nagyméretű napernyőket, árnyékolókat. Mindez fellelhető a Gardenexpon.

  

Séfek a kertben is

A közös sütés-főzés a kertben, aztán a finomságok elfogyasztása családi baráti körben – felér egy alapos kikapcsolódással. Ehhez minden hozzávalót megtalálunk itt: kerti grillek és kemencék, begyújtók, kisebb és nagyobb sütőeszközök és kiegészítők, edények és a teríték a megfelelően stílusos dekorációval.
Nem hiányozhatnak az egészséges hozzávalók sem: az egészséges, hidegen sajtolt olajak, a mézek, a fűszerek, melyekből válogathatunk.

Gardenexpo

Kerti wellness

Egy masszázsmedence a kertbe vagy a teraszra már egyáltalán nem számít luxusnak. Kedvező ajánlatokkal találkoztunk a rendezvényen, akinek pedig szűkös a helye, kicsi a terasza, akár hordozható készüléket is vásárolhat. A medence építéséhez, tervezéséhez helyben kérhetünk árajánlatot. Egyik kedvencünk volt az apró kerti szauna és egy kicsi, felfújható masszázsmedence, ezeket többször is körbejártuk.

Röviden összefoglalva, megéri a hétvége egyik délutánját itt tölteni, akár családostul, hiszen a kiállítottakon kívül külön programok, hastánc- és virágkötészeti bemutató, termékbemutatók, kóstolók várják a látogatókat.

http://www.gardenexpo.hu/

Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Okos megoldások a kertben - Tökéletes kényelem, gombnyomásra

Mindaz, amit eddig csak filmekben láttál, mára valósággá vált: az intelligens otthon ma már olyan összehangolt rendszerként működik, mely szinte önálló életre kel. A te igényeidre szabva, a te kényelmedet szolgálva távolról is vezérelhetővé teszi a ház és a kert működését a világítási és biztonsági rendszerektől az árnyékolásig és medencefűtésig, a legújabb anyagok segítségével pedig minimálisra csökkenti kerti bútoraid karbantartási idejét – így még több időd marad pihenésre!

Az otthon egy érzés, kültéren is! Hangulatos elemek a kertbe a Tó2-től

Elérkezett az ideje a kertbe költözésnek: telepítsük ide nappalinkat, olvasó- vagy társalgó sarkunkat. Nem csak kényelmessé, hangulatosság varázsolhatjuk a helyet néhány kiegészítő és kisebb bútor segítségével.

Kerttervezés lépésről lépésre

Milyen lehetőségek rejlenek a kertben? Hogyan tervezzünk, hogyan épül fel egy tervezői folyamat? Mire érdemes figyelni, ha tervezőt választunk? Cikkünkben erről is beszélgetünk Nagy Dorina okleveles kerttervező mérnökkel.

Tó2 – A kerti élet örömei

Izgalmas bemutatótérrel bővült a hazai kertberendezési piac. A Törökbálinton található Tó2 – Your Outdoor Living kert központ szinte minden témát lefed, ami egy kert esetén szóba kerülhet.

Kis erkélytől a nagy teraszig – burkolatok, világítás, berendezés

A tavasztól őszig tartó időszakban különösen felértékelődnek még a tágasnak nem mondható külső terek is. A legapróbb erkélynek is örülni tudunk, ha pedig a talpalattnyinál több hely is jutott, azt már szinte felér a mennyországgal. Feltéve, ha jól használjuk és paradicsomi állapotot teremtünk.

Nyaralás a kertben – a kerti vakáció nélkülözhetetlen kellékei

A kertünk - legyen bármekkora méretű - az egyik legjobb helyszíne lehet nyaralásunknak. Nincs más teendőnk tehát, mint minden kényelemmel és extrával felszerelni otthonunk külső tereit és kezdődhet a vakáció!

Akinek kertje van, pergolája is lesz - napfény és árnyék harmóniája a Sunwoodtól

Kint, és mégis bent. Vagy bent, és mégis kint? Nézőpont kérdése, de a lényeg, hogy nyári- és télikertjeihez hasonlóan a Sunwood Kft. pergolái is tökéletes kapcsolatot biztosítanak a lakótér és a kert között, komplex megoldásaival jelentősen emelve otthoni komfortérzetünket, életminőségünket.