A Gardenexpon jártunk

Régóta várt esemény a 9. alkalommal megrendezett Gardenexpo, melynek fókuszában idén az ókori Egyiptom áll, ehhez méltó színekkel és virágdekorációkkal. A rendezvény idén is számtalan ötletet kínál nem csupán a kert szerelmeseinek.

Kertészkedők örömére

A legelszántabb kertészkedő is örömmel fogadja, ha a munkát néhány okos szerkezet könnyíti meg, nos, ebben nincs hiány. Az ismert cégek közül szinte valamennyi képviselteti magát és olyan készülékekkel kerülhetünk testközelbe, melyek használatával valóban örömmé válik a kertészkedés. A fűnyíróktól kezdve a különböző méretű sövény vágókig, gallyazókig, aprítókig, kisebb és nagyobb motoros fűkaszák, fűrészek és ágvágók várják az érdeklődőket, akár kedvezményes árú vásárlással is. A hölgyek könnyített terepen mozoghatnak, hiszen vannak kimondottan nőknek tervezett alkalmatosságok, sőt, kertészruhák, kesztyűk, cipők is.
Elleshetünk néhány ötletet a helyszínen megépített kész kertekből, majd megvásárolhatjuk a hozzá való növényeket, kaspókat, kerti kiegészítőket, növényvédő szereket. Hogy a legjobbat hozzuk ki az egészből, komoly kertészeti és növényápolási szakirodalommal is bővíthetjük könyvtárunkat.

Gardenexpo

Aztán a munka utáni jól megérdemelt pihenést egy kényelmes és tetszetős nyugágyban vagy hintaágyban tölthetjük, de az itt felsorakoztatott kerti bútorok közül választhatunk akár baldachinos kerti ágyat, étkező asztalt székekkel, kanapét a hozzá illő textíliákkal, pergolát a fejünk fölé és persze az elmaradhatatlan színes, nagyméretű napernyőket, árnyékolókat. Mindez fellelhető a Gardenexpon.

  

Séfek a kertben is

A közös sütés-főzés a kertben, aztán a finomságok elfogyasztása családi baráti körben – felér egy alapos kikapcsolódással. Ehhez minden hozzávalót megtalálunk itt: kerti grillek és kemencék, begyújtók, kisebb és nagyobb sütőeszközök és kiegészítők, edények és a teríték a megfelelően stílusos dekorációval.
Nem hiányozhatnak az egészséges hozzávalók sem: az egészséges, hidegen sajtolt olajak, a mézek, a fűszerek, melyekből válogathatunk.

Gardenexpo

Kerti wellness

Egy masszázsmedence a kertbe vagy a teraszra már egyáltalán nem számít luxusnak. Kedvező ajánlatokkal találkoztunk a rendezvényen, akinek pedig szűkös a helye, kicsi a terasza, akár hordozható készüléket is vásárolhat. A medence építéséhez, tervezéséhez helyben kérhetünk árajánlatot. Egyik kedvencünk volt az apró kerti szauna és egy kicsi, felfújható masszázsmedence, ezeket többször is körbejártuk.

Röviden összefoglalva, megéri a hétvége egyik délutánját itt tölteni, akár családostul, hiszen a kiállítottakon kívül külön programok, hastánc- és virágkötészeti bemutató, termékbemutatók, kóstolók várják a látogatókat.

http://www.gardenexpo.hu/

Kapcsolódó cikkek

Maximális fürdő élmény Swim Spa-val

Uszodai, illetve valóságos fürdőbeli körülményeket nehéz, vagy csak komoly kompromisszumok árán lehet otthon megteremteni. Azonban a Wellis új kollekciója olyan megoldásokat kínál, melyekkel akár egy uszoda, vagy egy wellness központ lehetőségeit tudhatjuk magunkénak.

Tárolj okosan a Keterrel!

A Curver jól ismert brand Magyarországon, hiszen a márkanév magas minőséget, megbízhatóságot, tartósságot jelent, ha műanyagból készült háztartási kellékekről van szó. A Curver anyavállalatától, a világszerte 27 gyárat üzemeltető KETER-től ugyanezt a minőséget kaphatjuk meg, ha kerti tárolásra keresünk megnyugtató, és hosszú távú megoldást.

Tiszta udvar, rendes ház újratöltve: Kärcher megoldások kintre, bentre

Függőleges vagy vízszintes, sarok vagy lépcső, kint vagy bent, szőnyeg vagy padló, csempe vagy üveg – nehéz olyan felületet találni, amelyet nem lehet hatékonyan tisztítani a Kärcher háztartási gépeivel. A tisztítástechnika világpiaci éllovasa több, mint 80 év tapasztalatát gyúrta össze a felhasználói igényekkel, hogy az ennek eredményeként kifejlesztett eszközök használatával időt és energiát takaríthassunk meg a takarítással.

Kerti kisházak a Ketertől: a tárolás gyors és időtálló megoldása

A Curver név évtizedek óta jól cseng Magyarországon, hiszen a cég műanyagból készült háztartási kellékei egyet jelentenek a magas minőséggel, megbízhatósággal, tartóssággal. Ugyanezek a tulajdonságok jellemzik a cég anyavállalatának, a világszerte 27 gyárat üzemeltető KETER-nek a kisházait is, melyek egyre több magyar háztartásban jelentenek megoldást a kerti tárolásra.

Fontos dolog, melyről a medence építést tervezők gyakran elfeledkeznek

Egy kertes ház számtalan lehetőséget rejt magában: egyik ezek közül a kerti medence. A medence szezon viszonylagos rövidsége miatt azonban más alternatívában is érdemes gondolkodnunk.

Vízszigetelés – ragasztás szakszerűen medencéknél

Az úszómedencék nagy értéket képviselnek, ennek folytán kivitelezésük mindig is magas költséggel járó, sok problémát, sok rejtett csapdát tartogató feladat.

Magaságyás, a kertészkedés új formája

Sokan szívesen kertészkednének, nevelnének növényeket, gondoznának konyhakertet, de vagy a kert hiánya, a nem megfelelő minőségű talaj, a kevés hely, esetleg valamilyen mozgásbeli korlátozottság akadályt gördít eléjük. Ezek a problémák egy magaságyás segítségével egyszerűen megoldhatók.

Otthon a kertben – Kiegészítőkkel lesznek igazán hangulatosak a külső terek

Miután kertünk funkcióit az igényeinkhez igazítottuk és a kerti bútorok, árnyékolók, lámpák, tárolók is a helyükre kerültek, már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy mindez otthonunk igazán hangulatos szegletévé váljon. Az i-re a pontot a kiegészítőkkel tehetjük fel.

Az egyszer használatostól az örök darabig – Mit jelent a minőség, ha kerti bútorokról van szó?

A szép kerti bútor valóságos élő tájképpé varázsolja a kertet és a teraszt, kellemes környezetet kínál a családi és baráti összejövetelekhez, miközben az évek folyamán egyre inkább a szívünkhöz nő.