Hirdetés

Tetőfedés korcolt lemezekkel

Az állókorcos lemezfedés régi megoldás az építészetben. A Polmetál Pruszynski új korcolt lemezeket kínál a családi házak tetőfedéséhez. Sokféle színben kaphatók az új korcolt lemezek (PD-510).

A tető és a homlokzat összhangját teremti meg az állókorcos lemezfedés. Többféle felülettel a sok-sok színben készülnek a korcolt lemezfedések, amelyeket családi házak, társasházak, de akár templomok és más műemlék jellegű épületek mellett gazdasági épületek tetőfedésére is kínálja a gyártó, Polmetál Pruszynski.

Tetőfedés korcolt lemezekkel

Az egyik legrégebben használt tetőfedési módszer az állókorcos lemezfedés. Manapság már modern megoldásokat kínál a gyártó a hagyományos formájú állókorcos lemezekkel. A lemezek kétféle szélességben készülnek: 350 vagy 510 mm-esek, hosszúságuk a vevő igényei alapján készülnek, de legfeljebb egy méteresek lehetnek.

A lemez tömege körülbelül tizede a hagyományos cserepeknek: folyóméterenként körülbelül 5 kg. A korcolt lemezeket olyan épületek tetőfedésére lehet alkalmazni, amelyek dőlésszöge nem kisebb, mint 8 fok, azaz 14 százalék.

Tetőfedés korcolt lemezekkel Tetőfedés korcolt lemezekkel Tetőfedés korcolt lemezekkel

A tetőlemezek szerelési furatokkal készülnek, ezek könnyítik meg a lemez rögzítését a tetőszerkezethez. A lemez előnye, hogy előre korcolt, így a helyszínen könnyen, gyorsan elkészül a munka: a lemez egyik széle perforált így azt csak csavarozni kell, amíg a másik felét pedig csak be kell pattintani.

Tetőfedés korcolt lemezekkel Tetőfedés korcolt lemezekkel
Az előre korcolt lemezek pattintással könnyen összeilleszthetők

 

2011 novemberétől új 510 mm hasznos fedőszélességű panelek kaphatók: az eddigihez képest többfajta profilmintázatú felülettel, és az ereszfelőli lemezélek gyári kiképzésével, ennek következtében az ereszcseppentő egyszerűen és gyorsan illeszthető. A lemezeken hosszirányú profilt alakítanak ki, ez korlátozza a hőtágulás hatására kialakuló hullámosodást.

A lemez alá nem kell a tetőt teljesen bedeszkázni, úgy kell kialakítani, mint a hagyományos tetőszerkezetet.

A tető rétegei

  • szarufa
  • párazáró fólia
  • ellenléc
  • 2,5 × 10 cm-es deszka 25–35 cm távolságra
  • korcolt lemez

Tetőfedés korcolt lemezekkel

A két oldalon horganyozott, és több rétegű festékkel bevont korcolt lemezek garantálják a hosszú élettartamot, és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja, mivel a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.
A lemezek 25 μm fényes poliészter vagy 35 μm matt poliészter, illetve 50 μm pural festékbevonattal készülhetnek, ez a horganyréteg, a passziváló réteg és a primer réteg felett helyezkedik el.

A lemezek bevonati rendszere

  • horganyréteg mindkét oldalon: 275 g/m²
  • passziváló réteg mindkét oldalon
  • primer réteg mindkét oldalon
  • színoldali festékbevonat 25 μm, 35 μm, vagy 50 μm festékréteggel
  • hátoldali védőlakk

www.pruszynski.hu

Kapcsolódó cikkek

A lakásokkal szemben egyre nagyobb kereslet mutatkozik a házakra

A korábban nagy népszerűségnek örvendő lakások kezdik elveszteni a varázserejüket. Persze még mindig vannak olyanok, akik szívesebben alakítják ki otthonukat egy lakásban, mint egy házban, de egyre többet vannak azok, akik a házakat részesítik előnyben. Az Ingatlannet.hu utánajárt minek köszönhető a változás.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.