Hirdetés

Tetőfedés korcolt lemezekkel

Az állókorcos lemezfedés régi megoldás az építészetben. A Polmetál Pruszynski új korcolt lemezeket kínál a családi házak tetőfedéséhez. Sokféle színben kaphatók az új korcolt lemezek (PD-510).

A tető és a homlokzat összhangját teremti meg az állókorcos lemezfedés. Többféle felülettel a sok-sok színben készülnek a korcolt lemezfedések, amelyeket családi házak, társasházak, de akár templomok és más műemlék jellegű épületek mellett gazdasági épületek tetőfedésére is kínálja a gyártó, Polmetál Pruszynski.

Tetőfedés korcolt lemezekkel

Az egyik legrégebben használt tetőfedési módszer az állókorcos lemezfedés. Manapság már modern megoldásokat kínál a gyártó a hagyományos formájú állókorcos lemezekkel. A lemezek kétféle szélességben készülnek: 350 vagy 510 mm-esek, hosszúságuk a vevő igényei alapján készülnek, de legfeljebb egy méteresek lehetnek.

A lemez tömege körülbelül tizede a hagyományos cserepeknek: folyóméterenként körülbelül 5 kg. A korcolt lemezeket olyan épületek tetőfedésére lehet alkalmazni, amelyek dőlésszöge nem kisebb, mint 8 fok, azaz 14 százalék.

Tetőfedés korcolt lemezekkel Tetőfedés korcolt lemezekkel Tetőfedés korcolt lemezekkel

A tetőlemezek szerelési furatokkal készülnek, ezek könnyítik meg a lemez rögzítését a tetőszerkezethez. A lemez előnye, hogy előre korcolt, így a helyszínen könnyen, gyorsan elkészül a munka: a lemez egyik széle perforált így azt csak csavarozni kell, amíg a másik felét pedig csak be kell pattintani.

Tetőfedés korcolt lemezekkel Tetőfedés korcolt lemezekkel
Az előre korcolt lemezek pattintással könnyen összeilleszthetők

 

2011 novemberétől új 510 mm hasznos fedőszélességű panelek kaphatók: az eddigihez képest többfajta profilmintázatú felülettel, és az ereszfelőli lemezélek gyári kiképzésével, ennek következtében az ereszcseppentő egyszerűen és gyorsan illeszthető. A lemezeken hosszirányú profilt alakítanak ki, ez korlátozza a hőtágulás hatására kialakuló hullámosodást.

A lemez alá nem kell a tetőt teljesen bedeszkázni, úgy kell kialakítani, mint a hagyományos tetőszerkezetet.

A tető rétegei

  • szarufa
  • párazáró fólia
  • ellenléc
  • 2,5 × 10 cm-es deszka 25–35 cm távolságra
  • korcolt lemez

Tetőfedés korcolt lemezekkel

A két oldalon horganyozott, és több rétegű festékkel bevont korcolt lemezek garantálják a hosszú élettartamot, és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja, mivel a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.
A lemezek 25 μm fényes poliészter vagy 35 μm matt poliészter, illetve 50 μm pural festékbevonattal készülhetnek, ez a horganyréteg, a passziváló réteg és a primer réteg felett helyezkedik el.

A lemezek bevonati rendszere

  • horganyréteg mindkét oldalon: 275 g/m²
  • passziváló réteg mindkét oldalon
  • primer réteg mindkét oldalon
  • színoldali festékbevonat 25 μm, 35 μm, vagy 50 μm festékréteggel
  • hátoldali védőlakk

www.pruszynski.hu

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Energia- és pénz megtakarítás tudatos házkialakítással. Szakértők szerint a tudatos választás akár már 5 éven belül is megtérülhet a rezsiköltségekben

Az energiahatékony otthonok kialakítása egyszerűbb, mint gondolnánk. Az épületenergetikai szakmérnök szerint megfelelő házkialakítással, felújítással akár 5 éven belül is megtérülhet az egy-egy energiahatékonyabb megoldásba fektetett plusz pénz.

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Egy nyílászáró legfeljebb annyira lehet jó, mint amilyen a leggyengébb alkatrésze. Nem szabad megspórolni azt, ami műszakilag, illetve minőségben indokolt, és akkor hosszú távon szavatolható a működés és a működtetés.

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Magyarországon 2,7 millió családi ház van. Energetikailag korszerűnek 5-10%-uk mondható, melyek energetikai korszerűsítést nem igényelnek, hiszen ezeket eleve a kor követelményeinek megfelelően építették, vagy már energiahatékonysági szempontból teljes körűen felújították azokat.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban