Hirdetés

Kompakt és design vízmelegítők az ARISTON-tól

A lakberendezésben és enteriőr tervezésben, a lakásátalakítások, részleges felújítások kapcsán gyakran merül fel olyan igény, hogy otthonunk egy kisebb részterületét szeretnénk korszerűen ellátni hideg‑meleg folyóvízzel, aminek is a melegvíz biztosítása a sarkalatos pontja. Érthető, hogy a meglévő melegvíz rendszert nem akarjuk, vagy nagyobb felfordulás nélkül nem tudjuk megbolygatni, esetleg szeretnénk egy adott területnek, helyiségnek teljesen független melegvíz ellátást biztosítani. Lehet ez egy kiadó lakórész, vendégszoba, vagy hozzáépített helyiség, vagy éppen kis igényekre szóló komfortosítás része, de egy irodai mosdó, vagy teakonyha ellátása is.

Rögtön felmerülnek azok a korszerű, 21. századnak megfelelő igények, melyek már természetesen elvárhatóak az adott rendszertől, pontosabban egy új készüléktől.
Elektromos rendszerre van először is szükségünk, aminek nincs károsanyag kibocsájtása, precízen szabályozható, továbbá nem kell kiépíteni kéményt és légbeeresztőt a számára, ráadásul gond nélkül integrálható egy környezettudatos, napelemes támogatású hálózati rendszerbe is.
Nyilvánvaló, hogy vannak méretbeli, formai és tartalmi azaz működésbeli elvárások is, ezeket vegyük sorra.

20140214 ariston konyha 640

Kis méret és design

Amikor csak 10‑30 liter forróvíz előállítására van szükségünk, egy‑két személytől A néhány fős családig, akkor egy kisméretű készülék is tökéletes szolgáltatást nyújthat. Egy megfelelően tervezett, formailag átgondolt és kivitelezett külsővel megjelenő készülék, bútorba való elrejtés nélkül is beilleszkedik a mai korszerű lakókörnyezetbe.
Szükség szerint elhelyezhető a mosdó alatti térben, vagy a mosdó fölé, a tükör mellé szerelve, gondosan tervezett megjelenésénél fogva lehet akár a helyiség dísze is. Nem ritka, hogy a világ élvonalbeli formatervezői biztosítják a lenyűgöző megjelenést.

Maximális kényelem

Az ilyen korszerű vízmelegítőktől elvárható fontos hőtechnikai követelmény, hogy képesek legyenek hosszú ideig melegen tartani a felfűtött vizet, a speciális nagy tömörségű és vastag szigetelésnek köszönhetően. Ez a szigetelő réteg megakadályozza az idő előtti hőveszteséget, így könnyebb optimalizálni a vízmelegítő teljesítményét.
A luxuskivitelű változatok ne csak külsőségekben tűnjenek ki, hanem a funkcionalitásban is. Például a készülék elektronikus vezérlése 2 hét után memorizálja a család vízfogyasztási szokásait, majd ezt követően a lehető legoptimálisabban állítja be önmagát, és csak akkor melegít vizet, amikor a szokásoknak megfelelően valóban igény van rá.
A korszerű kis vízmelegítők merülő termosztáttal rendelkeznek, így biztosítva a víz hőmérsékletének precíz beállítását.

Biztonság és higiénia

A hazánkban is forgalomba kerülő készülékeknél alapvető követelmény, hogy teljes mértékben megfelelnek az uniós CE irányelveknek. A CE jelölés általában a biztonsággal kapcsolatos megfelelőséget jelzi.
Például, hogy biztonságosan kezelhető, elektromos érintésvédelme megfelelő, nem zavarja az elektronikus berendezéseket, megfelelő mértékig érzéketlen a rádiófrekvenciás zavarokra (pl.: mobiltelefon), és így tovább.

Kompakt és design vízmelegítők az ARISTON-tól

További kiemelt elvárások

Túlmelegítés elleni védelem: hiba esetén, az elektromos termosztát blokkolja a felfűtést, meggátolva a túlmelegítést és a fűtőszál kiégését.
Fagyvédelem: hideg helyeken, a fagyott víz komolyan károsíthatja a készüléket.
Ez a funkció meggátolja, hogy a tartályban a víz hőmérséklete 5 °C alá essen, akár lekapcsolt állapotban is (hálózatra való állandó csatlakozás szükséges)
Dry heating auto diagnosztika: a vízmelegítő érzékeli a tartályban a víz hiányát, ilyenkor leállítja a fűtést, megelőzve bármilyen károsodást.
Legionella elleni védelem: havonta egyszer, a készülék automatikusan 65 °C-ra fűti fel a vizet, így az esetleges legionella baktériumok elpusztulnak, ezzel garantálva a víz megfelelő minőségét.
A rézből készült fűtőszál: növeli a felmelegített víz tisztaságát és a baktériummentességét.

Tartósság

Amikor vízmelegítőt választunk és vásárolunk, nagyon fontos tényező annak várható élettartama, használati ideje is.
A márkás vízmelegítők tartósságának titka az alapanyagok megválasztása, például a készülékekben található fűtőszálak anyaga réz, ami biztosítja a korrózióvédelmet.
A minőségi készüléktípusok víztartálya speciális titánium-bevonattal van ellátva, amely tovább növeli az élettartamot és a korrózióvédelmet.
A gondos megerősített szerkezeti kialakítás csökkenti a szivárgások esélyét és az esetleges karbantartások számát.
Vizes helyiségben fontos, hogy a készülék cseppálló, valamint további biztonsági és kényelmi funkcióval felszerelt.
Az is előny ha a készülék legalább 15 százalék energiamegtakarításra képes. Több modellje is elérhető az elkövetkező hónapokban hazai piacon. Részletek az Ariston honlapján.

Termékek

A fenti igényeknek, funkcióknak és paramétereknek tökéletesen megfelelnek az Ariston legújabb konstrukciójú vízmelegítő készülékei.
Töretlenül követik a megszokott és sikeres formatervezési hagyományokat, a műszaki tartalomban és a működésben is a világ élvonalát képviselik.
Az Ariston azoknak fejlesztette ki az AN LUX, ECO LUX és RS vízmelegítőket, akik az energiatakarékosság mellett az igényes, olasz dizájnt is kellően értékelik.

Forrás: Ariston Thermo Hungária Kft

A lakberendezői szakma összetettségében megtaláltam mindazt ami külön-külön is érdekel és foglalkoztat. Az esztétika, a harmónia keresése, a színek, a bútorok, a fa, a textilek, a fémek, az üveg csillogó felületének szépsége, a világítás hangulatteremtő ereje, és a különleges háztartási és konyhagépek technikai újdonságai, lenyűgöző működése. A kilencvenes évek végén irányult a figyelmem a lakberendezői szakma felé, és születtek meg első terveim. 2004‑ben a Lakberendezők Országos Szövetségébe felvételt nyertem, és annak tervező tagja vagyok ma is. Különösen kedvelem a XX. század elejének, a 20-40-es évek Art Deco dekoratív kultúráját és a Bauhaus praktikus emberléptékű formavilágát. Ezeket szívesen vegyítem a posztmodern és a korszerű kortárs design elemivel, élhető stílusos terek létrehozására. A skandináv praktikusság mellett, nem idegen tőlem a glamour és a Hollywood-Regency stílus, fényűzés érzetét keltő elemeinek alkalmazása sem. A képzőművész szemléletemet is felhasználom a lakberendezési tervezésben, a kompozíciók, színek és kontrasztok kialakításában.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.

Újdonságok a légkondicionálók között - BreezeleSS+

Aki igazán előrelátó, az a légkondicionáló készülék megvásárlását sem hagyja az utolsó pillanatra, amikor már elviselhetetlen forróság tombol a lakásban. Sőt, így elegendő ideje marad arra is, hogy alaposan körülnézzen az aktuális újdonságok között és felfedezheti a Midea egyik forradalmi innovációját.

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

A korszerűtlen épületek többlet energiafogyasztása nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz. Szigetelésükkel azonban több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét, ugyanis így több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat.

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit

Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül, 25%-a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.

Új hőszigetelő panel technológiát vezet be a magyar piacon az Isopan

Energiatakarékos hőszigetelő megoldást mutatott be a magyar piacon a fém hőszigetelő panelek szegmensének az egyik piacvezető gyártója az Isopan.

Hővisszanyerős szellőztetők a Zehnder kínálatában

A magyar követelményeknek megfelelő, közel nulla energiaigényű házaknak nincs természetes szellőzése, gépi szellőzés nélkül a pára nem jut ki, és a friss levegő nem jut be.

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság. Csupán néhány tulajdonság, mely a Tétény-Ker termékeit és szolgáltatásait jellemzi.