Hirdetés

Kompakt és design vízmelegítők az ARISTON-tól

A lakberendezésben és enteriőr tervezésben, a lakásátalakítások, részleges felújítások kapcsán gyakran merül fel olyan igény, hogy otthonunk egy kisebb részterületét szeretnénk korszerűen ellátni hideg‑meleg folyóvízzel, aminek is a melegvíz biztosítása a sarkalatos pontja. Érthető, hogy a meglévő melegvíz rendszert nem akarjuk, vagy nagyobb felfordulás nélkül nem tudjuk megbolygatni, esetleg szeretnénk egy adott területnek, helyiségnek teljesen független melegvíz ellátást biztosítani. Lehet ez egy kiadó lakórész, vendégszoba, vagy hozzáépített helyiség, vagy éppen kis igényekre szóló komfortosítás része, de egy irodai mosdó, vagy teakonyha ellátása is.

Rögtön felmerülnek azok a korszerű, 21. századnak megfelelő igények, melyek már természetesen elvárhatóak az adott rendszertől, pontosabban egy új készüléktől.
Elektromos rendszerre van először is szükségünk, aminek nincs károsanyag kibocsájtása, precízen szabályozható, továbbá nem kell kiépíteni kéményt és légbeeresztőt a számára, ráadásul gond nélkül integrálható egy környezettudatos, napelemes támogatású hálózati rendszerbe is.
Nyilvánvaló, hogy vannak méretbeli, formai és tartalmi azaz működésbeli elvárások is, ezeket vegyük sorra.

20140214 ariston konyha 640

Kis méret és design

Amikor csak 10‑30 liter forróvíz előállítására van szükségünk, egy‑két személytől A néhány fős családig, akkor egy kisméretű készülék is tökéletes szolgáltatást nyújthat. Egy megfelelően tervezett, formailag átgondolt és kivitelezett külsővel megjelenő készülék, bútorba való elrejtés nélkül is beilleszkedik a mai korszerű lakókörnyezetbe.
Szükség szerint elhelyezhető a mosdó alatti térben, vagy a mosdó fölé, a tükör mellé szerelve, gondosan tervezett megjelenésénél fogva lehet akár a helyiség dísze is. Nem ritka, hogy a világ élvonalbeli formatervezői biztosítják a lenyűgöző megjelenést.

Maximális kényelem

Az ilyen korszerű vízmelegítőktől elvárható fontos hőtechnikai követelmény, hogy képesek legyenek hosszú ideig melegen tartani a felfűtött vizet, a speciális nagy tömörségű és vastag szigetelésnek köszönhetően. Ez a szigetelő réteg megakadályozza az idő előtti hőveszteséget, így könnyebb optimalizálni a vízmelegítő teljesítményét.
A luxuskivitelű változatok ne csak külsőségekben tűnjenek ki, hanem a funkcionalitásban is. Például a készülék elektronikus vezérlése 2 hét után memorizálja a család vízfogyasztási szokásait, majd ezt követően a lehető legoptimálisabban állítja be önmagát, és csak akkor melegít vizet, amikor a szokásoknak megfelelően valóban igény van rá.
A korszerű kis vízmelegítők merülő termosztáttal rendelkeznek, így biztosítva a víz hőmérsékletének precíz beállítását.

Biztonság és higiénia

A hazánkban is forgalomba kerülő készülékeknél alapvető követelmény, hogy teljes mértékben megfelelnek az uniós CE irányelveknek. A CE jelölés általában a biztonsággal kapcsolatos megfelelőséget jelzi.
Például, hogy biztonságosan kezelhető, elektromos érintésvédelme megfelelő, nem zavarja az elektronikus berendezéseket, megfelelő mértékig érzéketlen a rádiófrekvenciás zavarokra (pl.: mobiltelefon), és így tovább.

Kompakt és design vízmelegítők az ARISTON-tól

További kiemelt elvárások

Túlmelegítés elleni védelem: hiba esetén, az elektromos termosztát blokkolja a felfűtést, meggátolva a túlmelegítést és a fűtőszál kiégését.
Fagyvédelem: hideg helyeken, a fagyott víz komolyan károsíthatja a készüléket.
Ez a funkció meggátolja, hogy a tartályban a víz hőmérséklete 5 °C alá essen, akár lekapcsolt állapotban is (hálózatra való állandó csatlakozás szükséges)
Dry heating auto diagnosztika: a vízmelegítő érzékeli a tartályban a víz hiányát, ilyenkor leállítja a fűtést, megelőzve bármilyen károsodást.
Legionella elleni védelem: havonta egyszer, a készülék automatikusan 65 °C-ra fűti fel a vizet, így az esetleges legionella baktériumok elpusztulnak, ezzel garantálva a víz megfelelő minőségét.
A rézből készült fűtőszál: növeli a felmelegített víz tisztaságát és a baktériummentességét.

Tartósság

Amikor vízmelegítőt választunk és vásárolunk, nagyon fontos tényező annak várható élettartama, használati ideje is.
A márkás vízmelegítők tartósságának titka az alapanyagok megválasztása, például a készülékekben található fűtőszálak anyaga réz, ami biztosítja a korrózióvédelmet.
A minőségi készüléktípusok víztartálya speciális titánium-bevonattal van ellátva, amely tovább növeli az élettartamot és a korrózióvédelmet.
A gondos megerősített szerkezeti kialakítás csökkenti a szivárgások esélyét és az esetleges karbantartások számát.
Vizes helyiségben fontos, hogy a készülék cseppálló, valamint további biztonsági és kényelmi funkcióval felszerelt.
Az is előny ha a készülék legalább 15 százalék energiamegtakarításra képes. Több modellje is elérhető az elkövetkező hónapokban hazai piacon. Részletek az Ariston honlapján.

Termékek

A fenti igényeknek, funkcióknak és paramétereknek tökéletesen megfelelnek az Ariston legújabb konstrukciójú vízmelegítő készülékei.
Töretlenül követik a megszokott és sikeres formatervezési hagyományokat, a műszaki tartalomban és a működésben is a világ élvonalát képviselik.
Az Ariston azoknak fejlesztette ki az AN LUX, ECO LUX és RS vízmelegítőket, akik az energiatakarékosság mellett az igényes, olasz dizájnt is kellően értékelik.

Forrás: Ariston Thermo Hungária Kft

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Hővisszanyerős szellőztető: összeköti az egészségest a kötelezővel

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Újdonságok a légkondicionálók között - BreezeleSS+

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit

Új hőszigetelő panel technológiát vezet be a magyar piacon az Isopan

Megéri szigetelni: mutatjuk, mennyivel drágábban adható el egy korszerűsített családi ház

Nimbus Garden – Jövő a jelenben. Az energiamegtakarítás és a környezetvédelem tökéletes ötvözete

Felújítás, építkezés: kapcsolók, dugaljak – ne hagyjuk a végére!

Energiafogyasztásban dobogós helyen a lakosság

A lakosság a legnagyobb energiafogyasztó

Most éri meg igazán szigetelni - Az állami lakásfelújítási programmal akár egy nap alatt 25 százalékkal csökkentheti fűtési költségeit

Vásárlási listák
További vásárlási listák