Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

3+1 ok, amiért érdemes térkövet választani

A térkő az outdoor terek egyik leginkább multifunkciós eleme. Egyszerre biztosít szilárd, jól járható, nagy kopásállóságú felületet, miközben dekorál, sőt, a jól megválasztott térkő segítségével megteremthetjük a kertünk, kerítésünk és házunk homlokzatának harmóniáját.

A térkő manapság a legnépszerűbb kültéri térburkolat. Tény, hogy az esztétikus, gondosan kiválasztott és lefektetett térkővel bármilyen más kültéri burkolatnak nehéz felvenni a versenyt, hiszen olyan előnyökkel rendelkezik, melyekkel a legtöbb termék nem vagy kevésbé dicsekedhet.

1. Harmóniába hozza a külső tereket

Az épület stílusához, a homlokzat színéhez, a kert formájához, méretéhez, a kerítés jellegéhez igazodva javasolt alaposan átgondolni az oda illő térkövek kiválasztását. Érdemes erre időt fordítani, mivel a formák és a színek sokfélék, azonban nincs olyan stílus vagy alkalmazási terület, ahol a térkő ne a maximumot nyújtaná. Inkább keresgéljünk hosszan, ha kell, mérjünk, vessük össze a színeket, felületeket, hogy megtaláljuk a házunkhoz leginkább illő terméket.

Hofstädter Sempre Grando térkő

A Hofstädter Építőanyag Centrum által forgalmazott Sempre Grando térkő például jól mutat modern épületek környezetében is. A Sempre Grando egy kombi termék, mely azt jelenti, hogy három különböző méretű nagyobb lap kerül a megfelelő mennyiségben egy raklapra. Így a lerakási minták ígény szerint kombinálhatók. Ez a térkő letisztult, elegáns megjelenést kölcsönöz a külső tereknek.

ÉRDEKLŐDÖM A SEMPRE GRANDO TÉRKŐ IRÁNT

2. Egyszerűen javítható

Minden más kültéri hidegburkolattal szemben a térkő viszonylag könnyen javítható. Ha csorbul, reped, esetleg eltörik vagy kilazul, billeg, a hibás darabot könnyű felszedni és helyére egy épet illeszteni, vagy a lazaságot megszüntetni. Vásárláskor mindig számoljunk plusz darabokkal, így ha megtörténik a baj, gond nélkül pótolhatjuk a törött térkövet.

Fontos, hogy a javítást, ahogy a térkő fektetését is, bízzuk szakemberre. Eleve a szakszerűen lerakott térkőnél minimális a meghibásodás lehetősége, de ha mégis probléma adódik, minden esetben hagyatkozzunk egy szakember segítségére.

Hofstädter SW Maros térkő

A Hofsädter kínálatában kapható 6 cm vastagságú SW Maros térkő akár nagyobb tömegű gépjárművek terhelését is jól viseli, így bátran ajánljuk kocsibeállók burkolásához is.

ÉRDEKLŐDÖM AZ SW MAROS TÉRKŐ IRÁNT

3. Nem kell öntözni

Nyilvánvaló, hogy a gyeppel ellentétben a térkő nem igényel öntözést, ha mégis nagyobb mennyiségű víz, vagy csapadék éri, nem lesz sáros, nem süpped, biztonsággal közlekedhetünk rajta. Kertünk zöld felületeit esztétikusan megbonthatjuk, határolhatjuk a térkővel borított kerti utakkal, járófelületekkel.

Hofstädter Sempre Grando térkő

A terasznak kijelölt területet érdemes térkővel burkolni, hiszen így egyenletes felületet kapunk, melyeken jól elhelyezhetők a kerti bútorok, a grill készülék vagy akár egy kültéri jakuzzi is. Tisztításához elég leseperni, a makacsabb szennyeződések nagy nyomású mosóval, kefével eltávolíthatók, de gyakran a csapadék elvégzi helyettünk a munka oroszlánrészét.

+1. A kialakítás szabadsága

A kert rendezésénél nagy előny, ha mindent úgy alakíthatunk ki, ahogyan azt elképzeltük. A térkő esetében ez szintén egy fontos előny, hiszen ez a kerten belüli terek alapjaként szolgál. Legyen szó egy kerti sütögetőről, vagy étkezőről, esetleg a medence melletti napozóteraszról, a térkövekkel mindegyiket oda és úgy tervezhetjük be, ahogy csak szeretnénk.

Hofstädter SW Hernádkő térkő

Ismét hangsúlyozzuk, hogy mindig az adott környezethez ajánlott kiválasztani a megfelelő térkövet. Az antracit színtől a terrakottáig, a szögletestől a gömbölyített élekig, a világostól a sötét tónusokig, számos színben és formában elérhető. A Hofstädter térkő kínálata ebben is a legjobbat nyújtja.

ÉRDEKLŐDÖM AZ SW HERNÁDKŐ TÉRKŐ IRÁNT

Népszerűek a témában

Váltsunk WPC-re! Milyen előnyökkel szolgál ez a burkolat?

Mutat és megtakarít: pala, kerámia, fém – homlokzaton és tetőn

Burkolásnál erre figyeljünk! – Hasznos tanácsok lépésről lépésre

Ez is érdekelhet

Minden olasz burkolatra 10% kedvezmény

Így csaljunk a csempével: hidegburkolattal is formálhatjuk a teret

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hatékony, megtérülő és környezettudatos – fűtés hőszivattyúval

A legtöbb energia a falakon távozik, ne hagyjuk! Felújítás Austrotherm szigeteléssel

Hörmann szekcionált garázskapu

Miért fontos a tetőcserepek felületkezelése?

A Terrán TetőKalkulátorával egyedi, gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást készíthet!

Leier Típusházak méretpontos, előregyártott betonelemekből, gyors kivitelezéssel!

Leier Durisol magaságyás: Kertészkedés egyenes derékkal, környezetbarát módon!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

A mai görgős zuhanykabinok csak hírből ismerik a '90-es évekbeli elődeiket

A pliszé, mely forradalmasította a szúnyogháló fogalmát

Erre figyeljünk, ha pergolát vásárolunk! – válaszol a specialista

RAVAK Espirit csaptelepek - Természetes és időtálló szépség a haszonelvű formatervezés jegyében.

Schiedel Kingfire kandallók

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Checklist - Mire gondoljunk a konyha tervezéskor, felújításkor?

Padlófűtés melegburkolattal? Igen, lehetséges!

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

Rendhagyó burkolatok: különlegességek és újdonságok a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

Milyen lesz a fürdőszobánk 2022-ben? Bemutatjuk a legfrissebb burkolat trendeket

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?