Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

WC-választó kisokos – Milyen szempontok alapján érdemes új vécét választani építkezéskor vagy felújításkor?

A mellékhelyiség kialakítása ma már nem mellékes kérdés. A sokszínű kínálat lehetővé teszi, hogy teljesen személyre szabottá tegyük és saját igényeinkre szabjuk otthonunk ezen helyiségét is.

A megfelelő vécé kiválasztásánál több szempontot is érdemes mérlegelni: mennyi a rendelkezésre álló hely, a beépítési és rögzítési lehetőségeket, higiéniai tényezőket, formai és kialakítási tulajdonságokat, nem utolsó sorban pedig azt, hogy milyen előnyökkel járnak az okos WC-rendszerek.

Fali wc

Rögzítési és a beépítési szabályok

A rögzítési lehetőségek és a beépítési szituációk terén is hatalmas kínálattal találkozhatunk. Megválaszthatjuk, hogy a WC-tartály falra vagy aljzatra szerelhető, álló, monoblokkos, mozgássérültek számára megfelelő, illetve alsó vagy hátsó kifolyású legyen. A rögzítések közül gondolkodhatunk látszó, design vagy rejtett megoldásokban. Amennyiben álló WC-t választunk fontos meghatározni, hogy alsó kifolyású vagy hátsó kifolyású legyen. Ehhez érdemes szakember segítségét kérni. Az alsó kifolyású modelleknél a szennyvíz alulról távozik, míg a hátsó kialakításnál ugyanez hátulról történik.

A WC-csésze kiválasztásakor dönthetünk úgy, hogy falba süllyesztett szerelőkeret segítségével falra rögzített legyen vagy határozhatunk úgy, hogy a padlóra csavarozva „álljon” a vécé. A döntésnél fontos még figyelembe venni, hogy míg az állók hátsó és alsó kifolyásúak is lehetnek, addig a falra szerelhető vécék minden esetben hátsó kifolyásúak. Ha álló modellben gondolkodunk azt is érdemes megfontolni, hogy monoblokkos változatot válasszunk-e, amelynél a csésze és a tartály egybeépített.

Fali wc

Higiéniai tényezők és megjelenés

Legyen bármekkora is a helyünk a kompakt méret oltárán ma már nem szükséges feláldoznunk a funkcionalitást és a stílusos formatervezést. A Gap Rimless kompakt fali WC-t Antonio Bullo tervezte a Roca számára. Modern, szögletes formája és funkcionális stílusa, valamint kis mérete lehetővé teszi, hogy optimálisan használjunk ki minden helyet a fürdőszobában. Mélyöblítésű kialakításával kevésbé vízkövesedik, könnyebb tisztítani és szagmentesebb is, mint a síköblítésű vécék. Mérlegelhetünk olyan egyedi funkciók beépítéséről is, mint az örvényöblítés vagy a tablettázórendszer integrálása.

Fali wc

Az új Laufen Pro Rimless fali WC csészéje a kerek formavilágot és az ipari designt képviseli. Nem rendelkezik peremmel, így a szennyeződés és a lerakódások számára nem marad hely. Rejtett fali rögzítése ideális megoldást kínál mindenfajta térbeli elhelyezés esetén. Ha valaki nem feltétlen ezt a formavilágot keresi, a Laufen Pro termékcsalád sokoldalúságának köszönhetően biztosan megtalálja a számára ideális formavilágot, szerelést vagy öblítési megoldást.

Fali wc

Wellness és okos megoldások

Szerencsére ma már a WC-választásnál is dönthetünk úgy, hogy a fenti szempontokon túl olyan kényelmi funkciókkal és okos megoldásokkal is éljünk, mint a TurboFlush öblítési technológia, az automatikus felnyíló WC-ülőke vagy a kellemetlen szagok semlegesítésére szolgáló kerámia-méhsejtszűrő. A Geberit AquaClean Sela komplett higiéniai berendezést kínál ezekre a célokra öblítőperem nélküli, kerámia fali WC-jével. Letisztult formatervezés és a magas minőségű anyagok jellemzik, emellett rendkívül egyszerű, intuitív módon kezelhető funkcióit távirányítóval irányíthatjuk.

Fali wc

Szabadalmaztatott WhirlSpray zuhanytechnológiával és közelségérzékelő automatikusan felnyíló vécé ülőkével rendelkezik, lezárásához sincs szükség kézmozdulatokra. A különböző modellek kivitelének függvényében további olyan komfort funkciók is elérhetők, mint a női zuhany, szagelszívóegység, meleg levegős szárítás vagy a WC-ülőke fűtés. A tisztítás megkönnyítése érdekében purista designt terveztek a modellnek, amelyből mellőzték a sarkokat és peremeket.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉKEK IRÁNT

Népszerűek a témában

Megmutatjuk, mit hozhatsz ki fürdőszobádból – Segítőnk a Kolpa San szakértője

3 tipp a modern, színes fürdőszoba kialakításához

Melyiket válasszam? Burkolt zuhanyzó vagy kőhatású zuhanytálca?

Ez is érdekelhet

A mai görgős zuhanykabinok csak hírből ismerik a '90-es évekbeli elődeiket

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Egyedi érzés a talp alatt - SOLIDSoft zuhanytálca

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hatékony, megtérülő és környezettudatos – fűtés hőszivattyúval

Házvásárlás: innen tudhatjuk, hogy kell-e tetőcsere

Készítsen díjmentes, gyors nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Hatékonyabb árnyékolás: tartós, időjárásálló és könnyen működtethető megoldások

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

5+1 belsőépítészeti trend a fürdőszobában – Fókuszban a fekete csaptelepek

Hidegburkolat variációk dekoratív és különleges terekbe

Rendezzük be fürdőszobánkat a netről, a Kolpa San segítségével!

„Számomra a tervezés nem munka, hanem lehetőség egy olyan világ létrehozására, amiben örömét leli a megrendelő” – Árvai-Komódi Klaudia lakberendezővel, az „Év fürdőszobai moodboardja 2023” pályázat harmadik helyezettjével beszélgettünk

„Sok mindent szükséges átgondolni a tervezés során” – beszélgetés Szilágyi Dórával, az Év fürdőszobai moodboardja 2023 pályázat közönségdíjas lakberendezőjével

A legmodernebb csaptelepekkel energiatakarékossá és fenntarthatóvá tehetjük otthonunkat

Ikonikus design innovatív anyaghasználattal: egy kultikus fürdőszoba berendezés újjászületése

Hogyan ültetheted be a japandi stílust az otthonodba? Útmutató a minimalista esztétikához

Hatalmas sikerrel zárult a 2023-as Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás

Hogy fürdenek a Halálcsillagon? És miért épp az M-Acryl kádjait szerelnék be?

Csaptelepek indusztriális stílusban – loft fürdőszobák szabad szellemben

Fürdőszoba másképp: ahonnan “a világ kint marad”