Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Hidegburkolat variációk dekoratív és különleges terekbe

Az enteriőrök - különösen a fürdőszoba - látványát, stílusát, azt a bizonyos első benyomást a falakon és a padlón alkalmazott burkolatok markánsan meghatározzák. Ezen felül viszont a burkolat erőteljes optikai tuningra, vagy a helyiség térarányait illetően némi csalásra is lehetőséget ad.

A már ismert kő-, márvány-, beton-, és fahatású hidegburkolatok mellé felzárkózni látszanak a fém és a szövet látványát visszaadó burkolat felületek. Mivel tabuk és korábban kőbe vésett szabályok egész sora dől meg arról, hogy hol, hogyan és mikor használhatunk hidegburkolatot, a belső terek egyedi, sajátos megjelenést kaphatnak.

Hofstädter hidegburkolatok

A hidegburkolat már nem csak a konyháé és a fürdőszobáé

A padlófűtéses helyiségekbe még mindig a hidegburkolat a legjobb választás, de a fűtés jellegétől függetlenül is számtalan oka lehet, hogy a nappaliba vagy a hálószobába a hidegburkolat mellett döntünk. Ha a konyha, az étkező és a nappali egy légtérben található, az azonos padlóburkolat elegánssá teszi a tér látványát: optikailag tágasabbnak, egységesebbnek hat, mintha különböző burkolatokkal és burkolatváltókkal szabdalnánk funkció szerinti részekre a helyiséget.

Hofstädter hidegburkolatok

Tipp:

  • Minimalista, modern térbe jól illik a beton- vagy fahatású hidegburkolat, az elegáns, klasszikus terekbe a márvány-, illetve a kőhatású, míg a rusztikus, klasszikus, vagy mediterrán stílushoz válasszuk a fa, vagy kőhatású hidegburkolatokat.

A kő- vagy betonhatású burkolatokon a szőnyegek – akár egy színes, nagy méretű kilim – is jól érvényesülnek. Ha dekoratív, különleges szőnyeget szeretnénk leteríteni, érdemes elgondolkodni egy homogén felületű burkolaton, ez ugyanis nem viszi el a fókuszt a szőnyeg látványáról.

Néhány éve még pogány gondolatnak számított a nappali falát, leginkább a fal egy részét hidegburkolattal borítani, ma már inkább csak merészség. Mindenkit arra bíztatunk, hogy legyenek merészek! A fém- vagy szövethatású burkolatot mintha erre találták volna ki. A kandalló környékét vagy a kanapé, társalgó rész mögötti falszakaszt ily módon kiemelni, egészen egyedi hatást kelt.

Hofstädter hidegburkolatok

Hangsúlyos részletek és a tökéletes egész – új látvány a fürdőszobákban

Se írott, se íratlan szabály nincs arról, hogy lehet-e és hogyan többféle felületű burkolatot variálni a fürdőszobában, vagy az egész helyiségnek egységesnek kell-e lennie. Bármelyik lehet, ha jól választunk.

Hofstädter hidegburkolatok

Keverhetjük a matt, puritán megjelenésű, betonhatású burkolatot a szövet hatásúval, ahogy a fahatásút a márvány jellegűvel. A kérdés, hogy milyen végeredményre törkeszünk? Nézzünk néhány lehetőséget!

Elegáns, nagyvonalú térbe még mindig a márvány, a fényes felület a legjobb választás, ahogy a most trendinek számító indusztriális stílushoz is a fémhatású felület illik a legjobban. A letisztult, szellős skandináv jellegű fürdők a fa- és kőhatású felületektől válnak jellegzetessé.

Hofstädter hidegburkolatok

Az erőteljes színekhez jól illik a neutrális kő, vagy beton jelleg, ha egyediségünket hangsúlyoznánk vagy szeretnénk kiemelni egy-egy területet – a fürdőkád környékét, a zuhanykabint, a mosdó környékét – nézzünk szét a szövethatású burkolatok között.

Optikailag csalhatunk a méretekkel – mélységet, magasságot adhatunk a térnek -, ha a világos vagy fényes felületű burkolatokat sötét, illetve matt felületűvel párosítjuk.

Hofstädter hidegburkolatok

Tipp:

  • Ha jól választunk hidegburkolatot, izgalmas és különleges látvánnyal bíró tereket alkothatunk. A jó választáshoz érdemes felkeresni a megfelelő választékkal rendelkező szaküzletet vagy fürdőszobaszalont, ahol szakértők segítenek a tervezésben.

MEGNÉZEM A HOFSTÄDTER CSEMPEVÁLASZTÉKÁT IDŐPONTOT FOGLALOK TERVEZÉSHEZ

Népszerűek a témában

Leier Rendszerház ajándék térkővel és kerítéssel az építkezőknek

Burkolás kültéren – Milyen előnyökkel jár a legjobb minőségű anyagok használata?

A fa látványa tartóssággal kombinálva

Ez is érdekelhet

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Eclisse 40, az átgondolt és kifinomult tokrendszer

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Tízből kilencen korszerűsítenék otthonukat

Ahogyan még soha nem gondolt a zuhanyajtókra

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Komfortosan a télikertben – válasszunk hozzá árnyékolót!

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Masszázsmedence – a jó közérzet és az egészségmegőrzés különleges eszköze. Hogyan válasszunk masszázsmedencét?

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

Hőszigeteléssel a valódi és tartós rezsicsökkentésért

Burkolás kültéren – Milyen előnyökkel jár a legjobb minőségű anyagok használata?

Mutat és megtakarít: pala, kerámia, fém – homlokzaton és tetőn

Újraszervezett terek és különleges részletek - 55 négyzetméteres lakás felújítása

Checklist - Mire gondoljunk a konyha tervezéskor, felújításkor?

Padlófűtés melegburkolattal? Igen, lehetséges!

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

Rendhagyó burkolatok: különlegességek és újdonságok a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

Milyen lesz a fürdőszobánk 2022-ben? Bemutatjuk a legfrissebb burkolat trendeket

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Extra vékony, különleges kültéri burkolólapok