Hőszigetelő vékonyvakolat, amely csökkenti a fűtésszámlát

Új termék a Construmán a hőszigetelő, energiamegtakarító színezhető vékonyvakolat a ThermoShield termékcsaládban: a StuccoTex könnyű színvakolat, amely csökkenti a téli fűtési költséget.

A KIVÉT védjeggyel bíró ThermoShield név eddig is egyet jelentett a jó minőségű, tartós festékkel. A hőpajzsként viselkedő ThermoShield festék számos előnyös tulajdonságának köszönhetően kiemelkedik a hagyományos festékek sorából.
A piaci igényeknek megfelelve a ThermoShield bevonatok gyártója – a németországi SICC GmbH. – néhány évvel ezelőtt olyan színvakolat fejlesztésébe kezdett, amely szintén rendelkezik a ThermoShield festékekre jellemző előnyös tulajdonságokkal. A termékfejlesztés és a tartós ciklusvizsgálat után került piacra a ThermoShield StuccoTex színvakolat. Ez a vakolat is a gyártó által kifejlesztett membrántechnológián alapul. A vakolat a hőelnyelő tulajdonságának köszönhetően gondoskodik arról, hogy

 • nyáron a napsugárzás visszaverése és a párolgási hőelvonás miatt az épület hűvös maradjon,
 • télen pedig, megőrzi a nap melegét, valamint javítja a homlokzat hővisszatartó képességét.

A referenciákon végzett mérések akár 20 százalékos fűtési költségmegtakarítást is igazolnak.

Hőszigetelő vékonyvakolat

A ThermoShield StuccoTex felhasználásra kész, kis fajsúlyú, gördülőszemcsés színvakolat, amely a termokeramikus membrántechnológián alapul. A nagy ellenálló képességű vékonyvakolat szinte minden szokásos kültéri alapra felhordható és dekoratív felületet lehet vele kialakítani. A különleges összetételének köszönhetően StuccoTex mind a nyári, mind a téli hővédelemre alkalmazható.

A vakolat tulajdonságai

 • változóan diffúz, jó páraáteresztő
 • magas az ellenállása az agresszív környezeti hatásokkal szemben: mint a szmog és az ózon
 • kipárolgásmentes és oldószermentes
 • magas az UV-ellenállása és az időjárás-ellenállósága
 • fényvisszaverő
 • termikusan csillapítja a homlokzatot, rugalmas

Felület

A StuccoTex felhordható minden tiszta, száraz, rozsdamentes és zsírmentes felületre, mint például fémre, fára, műanyagra, betonra, vakolt felületre illetve festékre is. Az energetikai tulajdonságok biztosítása érdekében páraáteresztő, alapot kell készíteni számára. Az alapozáshoz Stucco-Primer alapozót kell használni.

Keménységi teszt

A bevonatgyártásban szerzett nyolcéves tapasztalat mutatkozott meg a termékfejlesztésben. Az elvégzett extrém tesztek eredménye még a gyártót is meglepte: 30 napon keresztül napi 23 órán át –30 Celsius-fokra fagyasztották a vakolatot, majd egy órára át extrém UV-sugárzással körülbelül 80 Celsius-fokra melegítették. Más, hagyományos vakolatokkal összehasonlítva, semmilyen öregedési jelek sem mutatkoztak az anyagon. Ez a keménységi teszt messze meghaladja az EN 15824:2009 szabvány előírásait.

 Hőszigetelő vékonyvakolat

Felújításra

A vakolat egyedi tulajdonságai különösen alkalmassá teszik az anyagot hőszigetelő rendszerek felújítására:

 • az alapot statikailag nem terheli,
 • páraáteresztő,
 • rugalmasságának köszönhetően repedésáthidaló hatású,
 • nedvességszabályozó hatása csökkenti a homlokzati algásodás lehetőségét.

A vakolás

Felhordása rendkívül egyszerű. A hagyományos alapelőkészítés után a színvakolatot glettvassal csak fel kell húzni a falra. Dörzsölni nem kell, csupán a glettvas nyomait szükséges elsimítani. A vakolat szinte minden színárnyalatban kapható. Igény esetén a ThermoShield Exterieur bevonattal – amely már hosszú évek óta bizonyít a piacon – átfesthető.
A vakolat könnyű, így akár kritikus alapokra is felhordható, például meggyengült régi vakolatokra, amelyek hagyományos homlokzati vakolattal már nem lennének javíthatók.
A magas kerámiagömb-tartalomnak köszönhetően a könnyűvakolat a termikus feszültségeket eddig nem tapasztalt módon csökkenti. A jelentősen kisebb tömeg miatt a feldolgozás érezhetően egyszerűbb, mint a szokásos vakolatok esetében. A szerszámok vízzel tisztíthatók.

A ThermoShield StuccoTex színvakolat megtekinthető a Construma 2013 kiállításon a Czinege és Fiai Kft. standján: A pavilon 312/E.

Fontosabb műszaki adatok

Sűrűség: 0,85 kg/dm3
Anyagszükséglet: 1,3 kg/m2
Szemcseméret: 3 mm
VOC-tartalom: < 4 gr/liter, ami a megengedett értéknek csaknem 1 tizede
Összetevők: poliakrilát diszperzió, cink-oxid, kaolin, kalcium-karbonát, szilikát, glükoléter, víz, cellulóz, tartósítószer.

Ismerje meg alaposan az új színvakolatot: thermoshield.hu

Forgalmazó

Czinege és Fiai Kft.
5100 Jászberény
Pesti utca 36.
Telefon: (+36) 57-500-190
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó írásaink
Hőpajzs – a hőszigetelő festék
Harc a penésszel, avagy penészmentesítés hőszigetelő festékkel

3 diplomás mérnök, 3 gyermek édesapja, a Czinege és Fiai Kft. ügyvezető tulajdonosa. Rendkívül gyakorlatias szakember. Rendszeresen részt vesz Európa piacvezető elektromos fűtésgyártóinak képzésein. Kitartóan kutatja a szakmával és a kereskedelemmel kapcsolatos szakirodalmat. Tanácsadóként rendszeresen látogat villamos- és épületgépész tervezőket, segíti munkájukat. Első elektromos padlófűtését 1982-ben készítette, ami azóta is karbantartás nélkül üzemel. Cikkeiben 20 év saját tapasztalatát, és munkatársai hasznos észrevételeit foglalja össze, osztja meg közérthető formában, hogy bárki hiba nélkül alakíthassa ki álmai otthonát. Évek óta rendszeres előadója szakmai/épületgépészeti konferenciáknak, ahol nem teóriákról beszél, hanem gyakorlati példákat mutat be. Az általa javasolt fűtőkábelek fűtik az IKEA, a KÖKI mélygarázsainak lehajtóit, a Kossuth tér lépcsőit, de védik a budavári Mátyás-templom homlokzatát is. Több ezer magán- és irodaépületben működnek a használók nagy örömére hiba nélkül elektromos fűtései. Szakmai tapasztalatával sok ügyfelének jelentős összegeket takarított meg. Küldetése, hogy egyszerű megoldásokkal hosszú időre komfortosabbá, élhetőbbé tegye a Te otthonodat is.
Kapcsolódó cikkek

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit

Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül, 25%-a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.

A masszázsmedence karbantartása: víztisztítás, hőszigetelés, téliesítés

Ha olyan dolgokat kellene hirtelen felsorolnunk, melyek segítségével pihentető oázist varázsolhatunk otthonunkból, akkor a masszázsmedence biztosan az első háromba kerülne. A felhőtlen ejtőzésnek azonban némi ára van: jól működő masszázsmedence nem létezik karbantartás nélkül. Vegyük sorra a teendőket!

Új hőszigetelő panel technológiát vezet be a magyar piacon az Isopan

Energiatakarékos hőszigetelő megoldást mutatott be a magyar piacon a fém hőszigetelő panelek szegmensének az egyik piacvezető gyártója az Isopan.

Hogyan szigeteljük utólag a tetőteret?

A tetőtér szigetelése a felújítások egyik legkényesebb területe, hiszen ha a tetőtér már lakórészként funkcionál, csak kívülről végezhető el a szigetelés. Az egyedüli megoldást a szarufák fölötti szigetelő panelek beépítése jelentheti.

Tetőtér beépítés könnyebben – Változó szabályok a tetőterek beépítésénél

Idén március 15-től változás történt a tetőtér beépítésére vonatkozó szabályozásokban.

Vízszigetelés – a vizes helyiségek építésének egyik legfontosabb fázisa. Tippek felújításhoz, építéshez

A vízszivárgás elleni hatékony védelem akkor értékelődik fel igazán, amikor a mindennapi használat mellett, a kisebb fürdőszobai balesetekből fakadóan a helyiséget elárasztja a víz. Legjobb tehát elébe menni a problémáknak és gondoskodni a megfelelő védelemről.

Szaniter szilikon használata a fürdőszobában

Ez a 3D animációs film a szaniter szilikon fürdőszobai használatát mutatja be.

Oldószermentes kenhető vízszigetelés - Soudal Hydro System

Rugalmas és ellenálló fólia beltéri aljzatok vízszigetelésére, vizes helységek falainak és padlóinak vízzárására, kerámia járólapok alá. A felület nem lehet kitéve állandó nedvességnek. Elsősorban fürdőszobákba, zuhanyzó tálcák alá, konyhákba, mosókonyhákba stb. Kerámia járólapok/csempék alá.

Talajhoz simulva: hőszigetelés a lábazaton és a pinceszinten

A megfelelő hőszigetelésen nemcsak az épület stabilitása és költséghatékonysága múlik, hanem a lehetőségek kiaknázása is – például azzal, hogy a pince több legyen, mint tároló.