Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Vonzó tetőkertek kicsi, tetőtéri lakásokhoz

 | 

A tetőtéri lakások gyakran szükségmegoldásként jelennek meg. A nagy, belvárosi gangos házak gyakran eladják a tetőtereiket, melyeknek a térszerkezete eleve korlátokat állít a lakók elé. Ez még akkor is kényelmetlen lehet, ha egyébként a lakás viszonylag tágas. Ha egy mód van rá, cserébe legalább a tetőkert kialakításához ragaszkodjunk.

A tetőkert nagyszerű kiegészítője minden tetőtéri lakásnak. Nemcsak nyugodt és zöld területet biztosít a város szívében, de számos előnyt is kínál. A tetőtéri kertek természetes szigeteléssel, hőelnyeléssel és a légkondicionálás szükségességének csökkentésével segítenek alacsonyan tartani az energiafogyasztást. A szennyező anyagok és a szén-dioxid kiszűrésével javítják a levegő minőségét is, egészségesebb életkörnyezetet teremtve ily módon.
Válasszunk alacsony karbantartást igénylő növényeket, amelyek minimális öntözéssel és gondozással dekoratívak maradnak. Beépíthetünk kerti elemeket, a fa teraszt, kaviccsal szórt sétányt és minimalista szobrokat, de ügyeljünk arra, hogy vizuálisan ne terheljük túl a teret.
Ha elég tágas a tetőkert, akár még egy fedett terasz, vagy pergola is elférhet.
Gondoskodjunk az árnyékolásról és a kényelmes bútorzatról.
Hangulatos fényekkel napnyugta után is vonzó hely lesz a tetőkert.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →