Szaniterek a NagyCsaládiHázakban

A NagyCsaládiHáz pályázatot építőanyag-gyártó cégek – Baumit Kft., Hella Árnyékolástechnikai Kft., Hörmann Hungária Kft., Schiedel Kéménygyár Kft., Tondach Magyarország Zrt., Villeroy & Boch Magyarország Kft., Wienerberger Téglaipari Zrt. – írták ki építkező nagycsaládosok számára. Fehér Erzsébet, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. marketingvezetője arról tájékoztatta a Homeinfo.hu-t, miként csatlakozott a cég a kezdeményezéshez.

Az építőanyag-gyártók a NagyCsaládiHáz pályázatot a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a NOE együttműködésével hirdették meg. Azért kérték fel a NOE-t partnerül, mert ők állnak kapcsolatban a nagycsaládokkal. Most az egyik támogató, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. marketingvezetője, Fehér Erzsébet meséli el, miért is támogatják a kezdeményezést.

A programban már első évben szereplő cégek 2011 őszén kerestek meg bennünket azzal, hogy az idei pályázaton mi is vegyünk részt – mondta el Fehér Erzsébet −, és két családot segítsünk termékeinkkel új otthonuk kialakításában.

A pályázat két szempontból is szimpatikus volt a számunkra. Egyrészt azért, mert a résztvevőknek maguknak is aktívan részt kell vállalniuk az új otthonuk megalkotásában. Másrészt nagy öröm, hogy olyan családok részesülhetnek − többek között a mi − támogatásunkban is, ahol több gyermeket nevelnek, és számukra bizonyára minden apró segítség nagyon sokat számít.

A NagyCsaládiHázakba Alföldi szaniter kerül

A NagyCsaládiHázakba Alföldi szaniter kerül

A két nyertes pályázónak megkötések nélkül elsősorban szanitereket − mosdót, vécét, kézmosót − szeretnénk felkínálni fürdőszobájukhoz. Ez azt jelenti, hogy az Alföldi meglévő választékából az ízlésüknek, igényüknek megfelelő terméket választhatnak. A tervezés folyamatában szeretnénk a családokat segíteni abban, hogy új otthonukban − amellett, hogy ízléses, a mai kor igényeinek megfelelő fürdőszobát alakíthatnak ki −, azt minél inkább környezettudatos termékekkel − így például alacsonyabb vízfelhasználású szaniterekkel, takarítást megkönnyítő mázfelületű termékekkel – tegyék ezt.

NagyCsaládiHáz

Kapcsolódó cikkek

Miért fontos felelősségbiztosítást kötni kivitelezéskor?

Egyértelmű, hogy mind tervezői, mind kivitelezői oldalról körüljárható a szakmai és pénzügyi felelősség, éppen ezért a felelősség kérdését megnyugtatóan a felelősségbiztosítás rendezheti.

Az elektronikus építési napló már az Apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető

Az apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető 2017. december 12-től az elektronikus építési napló. Az iOS-es mobilapplikáció segítségével a felhasználók napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket vihetnek fel a webes e-építési naplóval szinkronizált alkalmazásba, akárcsak az androidos, vagy a webes verzióban.

Mire jó az általános felelősségbiztosítás?

Szeptembertől bizonyos építési tevékenységeket végzőktől minimum 1 millió forint összegű felelősségbiztosítás meglétét várja el két kormányrendelet. Habár a jogszabályi követelménynek megfelelő felelősségbiztosítás eddig is elérhető volt a piacon, mindenkinek, aki rendelkezik ilyennel, érdemes ellenőrizni, hogy a konkrét szerződés mire nyújt fedezetet, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A rönkház tervezése, alapozása és építése

Rönkházban lakni valódi természetközeli élmény. Azonban a stabil, időtálló szerkezet megköveteli a körültekintő tervezést és kivitelezést.

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

Még ha sokszor átvitt értelemeben is használjuk, a “híd alatt lakás” mibenlétével sokan tisztában vannak. A fogalom, szerte a világon, kevés pozitív jelentést hordoz. Egy spanyol tervező, fittyet hányva a sztereotípiákra, saját pop-up stúdiót alakított ki egy valenciai híd alatt. Jól tette!

Rönkház, faház, gerendaház – Egyszerre modern és tradicionális

Sokan félnek fából építeni új otthonukat, vagy nyaralójukat, megalapozatlan tévhitek tömkelege terjeng ugyan is a fa- és rönkházakról. Pedig egy megfelelő módon kezelt fából emelt épület több generációnak adhat otthont. A könnyűszerkezetes házak, faházak száma növekszik az elmúlt évtizedekhez képest, igaz ez a gerendaházakra és rönkházakra is. Kialakulóban van egy új trend is Európában, ugyanis a faalapú lakóházaknak több előnye is mutatkozik a hagyományos épületekkel szemben.

Fontos kérdés építkezés előtt: hogyan válasszunk építészt?

Megvásároltuk a telkünket, többé-kevésbé az anyagi forrásaink is egyben vannak és a fejünkben összeállt a kép arról, milyen házat szeretnénk. De ki fogja ezt nekünk megtervezni? És lehet-e úgy, ahogy mi szeretnénk? Vajon tud-e ehhez még hozzátenni vagy a téves elképzeléseinket kijavítani? Kire bízhatjuk ezt a nagy felelősséggel járó feladatot?

Hogyan válasszuk ki a homlokzat színét?

  Régi épület felújításánál, de új ház építésénél is izgalmas tervezési szempont és komoly vita tárgya is lehet, hogy milyen színű legyen a homlokzat? A szín választását befolyásolhatja a ház stílusa, lakóinak ízlése vagy kedvenc színei. Több irányelvet is figyelembe vehetünk a szín választásakor.

Jó gyakorlatok építkezésben, felújításban 3. rész - A komplett szigetelés

Felújításnál és új építkezésnél is cél a maximális energiahatékonyság, új építésű épületek esetében a „közelnulla” standard elérése.