Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Így kezdődött: épüljenek családi házak

A NagyCsaládiHáz pályázatot építőanyag-gyártó cégek írták ki építkező nagycsaládosok számára. A pályázatot a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szervezte, most egyik vezetőjük számol be a kezdetekről.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

De hogy is jött a NagyCsaládiHáz ötlete? Kiss Márta, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnökségének tagja mondta el a NagyCsaládiHáz pályázatának történetét.
Úgy kezdődött, mint a mesében – kezdte a mindig mosolygós Márti a történetét. A NOE irodába bekopogott egy ifjú hölgy és egy fiatalember: Takács Eszter és Koltai András a Wienerberger munkatársai, és előadták, hogy ők segíteni szeretnének, olyan családoknak, akik még nem tudtak saját otthonba költözni vagy épp kinőtték a házukat. Ha jól megnézzük, a NagyCsaládiHáz logója is ezt szimbolizálja – tette hozzá Márti. Majd így folytatta: Eszter és András elmondták, hogy támogatói csoportot szerveznek, amelynek tagjai saját maguk által gyártott építőanyagokkal támogatnák évente két családi ház megépítését. Számunkra megtisztelő volt, hogy a NOE-t választották ehhez partnernek. Kérésüknek megfelelően tagcsaládokból pályázat útján választottuk ki a nyerteseket.
Tulajdonképpen először kicsit gyanakodva fogaduk őket, de mindemellett nagy örömmel – emlékezik Márti. Gondolkodóba ejtett bennünket, hogy két család álma is valóra válhat: igazi otthont építhetnek maguknak. A NOE nemcsak igyekszik felhívni a figyelmet a család értékeire, hanem lehetőségeihez képest támogatja is a családokat.
Ez most egy ilyen pillanat volt.
Tőlünk munkát kértek: hogy dolgozzuk ki a feltételrendszert, majd egyeztetés után írjuk ki, és bonyolítsuk le a pályázatot. Az értékelést közösen végeztük, az egyesület önkéntes építészcsapatának véleményét továbbítottuk a támogatói csoportnak, akik végül is meghozták a döntést.

NagyCsaládiHáz

Nagy sikerként értékelem a tavalyi pályázatot – fűzi tovább gondolatait Márti. A tavalyi adományozó építőanyag-ipari cégek segítettek a tervek szerinti  anyagszükséglet megállapításában, és intézték a szállítást is. Érdekes, hogy az építőanyag minősége, még a mestereket is meglepte: s örömmel dolgoztak a házakon. Az egész folyamat során az együttműködés végig gördülékeny volt, a cégek munkatársai pedig nagyon kedvesen segítettek.

Mindkét család fölépített a házát, azóta beköltöztek. Még épültek, amikor meglátogattam őket, nem fogom elfelejteni azt az örömöt, hálát, amit ott tapasztaltam. Leginkább a gyerekek várakozása, bizakodó tervezése érintett meg: a beton és a tégla helyett ők a berendezett szobát „mutogatták” nekem. „Tudod, itt fog állni az ágyam, és minden nap ezt láthatom majd – odavitt az ablakhoz – Látod? És ide majd eljönnek a barátaim is, mert beférnek.”

NagyCsaládiHáz

Az építőanyag-gyártó cégeket a Wienerberger részéről Eszter és András fogta össze, ők tartották a kapcsolatot a nyertes családok és a támogatók között. Igaz, mély türelemmel és szeretettel fogadták a kérdéseket, a nehézségeket pedig megoldották – természetesen egy csapatban dolgoztak a többi cég munkatársaival. Csak pozitív visszajelzést kaptunk a családoktól is. A cégek nagylelkűségét mutatja, hogy azok a családok is jelentős árengedményt kaphattak az építőanyagok árából, amelyek szintén pályáztak, de nem nyertek. Többen éltek is ezzel a lehetőséggel, így ők is több millió forintot megtakaríthattak.

Ez a pályázat lehetőség olyan családok számára, akiknek az építkezéshez  ez a segítség elég, hogy megvalósíthassák otthonukat. Mind a támogatóknak, mind a NOE-nak fontos szempont volt, hogy a házak biztosan felépüljenek. Bízom benne, hogy az idén is minden hasonlóan jól alakul, és a pályázat a cégek számára továbbra is fontos marad. Nagyon örülnénk, ha a jövőben is folytatódhatna ez a pályázat, és újabb családok költözhetnének saját otthonukba. 

NagyCsaládiHáz

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Ne mondjon le a görgős zuhanykabinokról, itt a legújabb generáció

Ha számít az energiatakarékosság: így válasszunk árnyékolót! Válaszol a szakértő

Mitől különleges a Tornado Ultracsendes WC ?

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Gyors és stresszmentes építkezés, akár a karosszék kényelméből

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Otthonunk felbecsülhetetlen értéke a csend és a nyugalom – Építkezés mészhomok téglával

Hőszigetelő anyag választás: miért jó az ISOTEX?

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Házépítés másképp: új típusú falazóelemek, típusházak, gyors kivitelezés

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Masszív épületszerkezet költséghatékonyan, rekordidő alatt - Ytong Vasalt Pallós építési rendszer

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg