Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

A kicsi hálószoba is lehet nagyon kényelmes

 | 

Megelégelted, hogy minden reggeled egy zsúfolt és rendezetlen hálószobában indul, majd ott fejeződik be? Szeretnéd, ha több hely jutna a holmidnak? Íme, a legegyszerűbb tippek és trükkök, melyek segítségével könnyedén alakíthatsz ki parányi hálószobádból kényelmes és pihentető teret.
Készíts tervet, nézd át, melyek azok a tárgyak, melyek nélkülözhetetlenek, a többit add vagy ajándékozd el. Most pedig jöhet a tér maximalizálása!

Minden centiméter számít! A falakra mehetnek a függőleges rendszerezők, polcok, az ágy alatti területre fiókos rendszerezők. Legjobb, ha maga az ágy eleve fiókos.
Kicsi terekben hasznosak a többfunkciós bútorok, mint például itt: eredetileg zsúrkocsi volt, most könyvek, újságok és fontos apróságok helye. Hasznosak a fiókba illeszhető rendszerezők, a kisebb nagyobb dobozok, melyek elférnek a polcokon és a helyiség rendezetté válik tőlük.
Egy benapozott, világos színekkel hangolt hálószoba, mely eleve nincs telezsúfolva bútorokkal, sokkal tágasabb hatást kelt valódi méreteinél.
Bármilyen kicsi a hálószobánk, ha rendet tartunk, ha nem tömjük tele felesleges holmival, látványosan nagyobbnak fog látszani, mint gondolnánk.
Ha a padlón alig van hely, használjuk a falakat! A magasra szerelt könyvespolc nem lesz zavaró a mindennapokban. A doboz szerű polcok változatossá teszik a teret, még gyerekszobában is jól alkalmazhatók.
Az ágy végére, oldalára erősíthető textil tároló minden fontos apróságot elrejt és akár saját kezűleg is elkészíthető.
Íme, néhány okos tárolási trükk cipőknek, zokniknak, fehérneműnek.
Az ajtó felülete is jó lehet egy kosaras tároló elhelyezésére. Nézzük meg mi minden elfér benne!

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →