4+1 tipp - Ezekre figyel egy gyakorlott fürdőszoba felújító!

Fürdőszoba felújítás ON! Gyakorlati tanácsokkal és sok képpel segítünk! Hogyan kerülhetjük el a buktatókat?
1. Kád vagy zuhanykabin?
Amennyiben az alapterület és a helyiség egyéb tulajdonságai engedik, javasoljuk, hogy egyik megoldásról se mondjunk le, ne állítsa magát választás elé! Stílusos megjelenésű szabadon álló kádak, a klasszikus elgondolást modern értelmezésben újrafogalmazó szögletes modellek, valamint tágas szimmetrikus sarokkádak várják, hogy könnyedén megtaláljuk közöttük az igazit. De a zuhanykabinok terén is megnyugtatóan széles termékválasztékkal rendelkeznek!

Kád nélkül el sem tudják sokan képzelni fürdőszobá, és a zuhanyzó? Van egy tippünk: Talán szükség lehet kádparavánra vagy kádkabinra! Rendelkezésre állnak fix és nyitható megoldások, így a fürdőszoba valóban olyan lehet, amilyennek megálmodta. Elegendő hely maradjon a kényelmes be- és kiszállásra, az utóbbi esetén pedig figyelni kell a nyitáshoz szükséges szabad helyre. Ha pici fürdő esetén dönt a fürdőkád mellett, asszimmetrikus kád modelleket javasoljuk – kis helyet foglalva biztosítják a kényelmes fürdőteret!
Ha végül a zuhanykabin mellett dönt? Gondolja végig, nyíló- vagy tolóajtó megoldás lesz előnyös. Nyílóajtó esetében tervezni kell a teljes ajtószárny méretével és helyigényével, míg a tolóajtó nem vesz el helyet a rendelkezésre álló térből.
2. Elegendő teret a mosdónak!
Érdemes körültekintően eljárni: mindegy, hogy ovális, kerek vagy szögletes modellt, szimpla vagy dupla típust választ, ha nem tud könnyen hozzáférni, oda a kényelem.
Tervezzen okosan! A mosdó előtt minimum 70-80 cm az optimális szabad hely, ám duplamosdó esetén arra is figyeljen, hogy mindkét oldalt hagyjon szabad teret az egyidejű használat miatt. Ha van lehetőség széles pult tervezésére, javasoljuk, hogy két különálló mosdót alakítson ki egymás mellett, közöttük komfortos ráhagyással.
3. Ne spóroljon a szaniter kerámiák körül sem!
Akár a fürdőszobába, akár külön helyiségbe kerül a WC, a bidé, fontos, hogy biztosítsa a kényelmes használatot. Ez pedig kellő teret jelent, hiszen ki szeretne naponta több alkalommal szűk helyen üldögélni! De menni az annyi? Tapasztalataink alapján azt javasoljuk, hogy 20-20 cm legyen a csésze mindkét oldalán, egy átlagembernek ugyanis 80-90 cm szükséges ahhoz, hogy kényelmesen elférjen. A WC és a bidé között is legyen 40 cm!
4. Időben gondoljon a tárolásra!
Mindenképpen szüksége lesz egy praktikus, stílusos fürdőszobaszekrényre! Ne gondoljon robosztus típusokra: a RAVAK modelljei ötletesek, könnyed megjelenésűek, továbbá gyönyörű formatervezésüknek és kiváló minőségű alapanyagaiknak köszönhetően tökéletesen belesimulnak a fürdőszobai koncepciókba.
+1. Hova kerül a mosógép, hova a szárítógép?
Fontolja meg, hogy a mosógépet a fürdőszoba helyiségbe szeretné-e tenni. Amennyiben igen, már a tervezés elején keressen neki megfelelő helyet, hiszen méretes berendezésről van szó. Az elöltöltős mosógép esetében előtte, a felültöltős esetén felette számoljon az ajtónyitáshoz szükséges térrel! A szárító elhelyezését is sokszor a mosógép ajtaja szabja meg: kerülhet akár a mosógép mellé vagy fölé, de helyigényével így is, úgy is számolni kell.
Jó munkát kívánunk!
---------------------------------------------------------------------------
A fenti cikk a lakberinfo.hu oldalról átvett, szerkesztett szöveget és képeket tartalmazza. A termékek a #RAVAK kínálatból származnak.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.