Panel fürdőszoba felújítás 1. - Varga Judit blogja

A közelgő #Fürdőszoba #Kiállítás adta az ötletet, hogy a sokakat érdeklő panel fürdő átalakítás témájában megosszam ezt az érdekes blogot:

Varga Judit blogja:
Egy panel lakás fürdőszobájának szűkös méretei nem túl sok szabadságot engednek, ami a designt, a térformálást, vagy épp az aktuális trendet illeti. Imádnám a térben álló lábas kádat, a legalább 5 lépést a kád és a mosdó között és hogy nem kell döntenem, hogy épp mosok, vagy fürdök, mert a kettő egymástól függetlenül is lehetséges.

Nos, a falakat kidönteni nem lehet, de van 1-2 okos ötlet, amivel a tér vizuálisan és a valóságban is némileg növelhető. Az eredeti elrendezés szerint belépve a fürdőbe a következő kép tárul elénk:
Jobbra a 40 cm mélységű mosógép (tehát már itt is trükközni kellett a vásárláskor, nem lehet akármilyen mély az a mosógép!), szemben a kád és bal kézre a mosdó, kicsit munkásszállóra emlékeztető dizájnnal.
A leggondosabb takarítás ellenére is a fugák elszíneződtek, a tömítések már régen elkoptak, és itt-ott a csempe is mocorog.
És ami a legjobb, hogy a vasbetonnak köszönhetően még egy nyamvadt akasztót sem lehet egyszerűen felfúrni! Maradt hát egy kósza csavar és egy, az előző lakó által itthagyott lyuk: íme a DIY egyperces törölköző akasztó! Azt már alig merem megemlíteni, hogy a szemmagasságig felrakott csempe nem igazán zuhanyzóbarát megoldás, ettől felfele ugyanis, a ráfröccsenő víztől szép lassan, de annál biztosabban jön le a vakolat.
Eljött hát az ideje az újratervezésnek! Úgy gondoltam, hogy helyet azzal nyerhetek, ha a mosógépet kitelepítem a fürdőből és elrejtem a fürdőszoba melletti beépített szekrényben. Ehhez persze egy falat majd ki kell lyukasztani a vízcsőnek befele és kifele. Valamint plafonig fogok csempéztetni, egyrészről mert praktikus, másrészről azt az érzetet kelti, hogy itt nagyon sok csempe elfér, kvázi nagy a tér. Végül pedig játszom egy kicsit a csempe színével és kombinálom a világosat a sötéttel. Gyorsan kellett cselekednem, mert amíg azon agyaltam, hogy honnan szerezzem be a csempét és valójában hogyan is nézzen ki a fürdőszoba, addigra ez történt:
Így hát egyetlen napom volt csempét találni, és bár nem sok reményt fűztem hozzá, sikerült! Szerencsére volt egy hozzávetőleges elképzelés a fejemben és tudatosan indultam a csempéért: márványmintás, kék/zöld/rozsdabarna és társai szóba sem jöhettek. Valami egyszerűt akartam, amit évek múltán sem unok meg és színes törölközőkkel, kiegészítőkkel bármikor fel lehet dobni! Így esett a választás a lengyel Paradyz Bambus kollekciójának barna-bézs árnyalataira, amire a Gerőcs Kerámia Kft-nél bukkantam.
Egyébként pont a bambuszokat éreztem túlzásnak, és ezeket mellőztem is a rendeléskor, hiszen nem egy wellnes-spa központot akartam a 2.4 m2 alapterületű minifürdőbe. A zöld tetszett volna, ha egy picit élénkebb, de leginkább halvány avokádókrémre emlékeztetett.

Nos, a sötét árnyalatok ugyan kis térben nem előnyösek, de egyetlen jól megválasztott falon nem árthat.
Azért lett a mosdó fala a sötét, mert sok része lesz így takarásban (tükör, kád, mosdószekrény, lámpa miatt), ráadásul színben kontrasztos tárgyak vannak előtte. A tükörben ráadásul a szemközti világos fal színe fog látszani, és így a világos felület árnyalatit szórja szét.

Holnap már a burkoló érkezik, úh. folyt. köv.
A 2. részt itt találja: http://bit.ly/2ZObVpi
--------------------------
Varga Judit (a Szerző)

Végzettségemet tekintve villamosmérnök és bankinformatikus vagyok, majd lettem inkább dekoratőr, stylist, később lakberendező, látványtervező, aztán televíziós szereplő, amatőr fotós, de leginkább lelkes DIY és életmód blogger. Jelenlegi munkám fő profilja az erre épülő tartalomgyártás.

A Juditu blog illetve a Facebook és Instagram oldal a diy projekteken túl nem az életemről szól, inkább egyfajta hozzáállásról és szemléletmódról. Azt szeretném megmutatni, hogy a “boldogulás” és a “jólét” nem feltétlenül pénz kérdése, mert lehet kitartással, kreativitással is olyan otthont, környezetet illetve mindennapokat teremteni magunknak, amiben jól érezzük magunkat. Célom, hogy az olvasóimat akár az otthonteremés, akár az élethez való hozzáállás tekintetében inspiráljam.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.