Tükör a fürdőben - Varga Judit blogja

A közelgő Fürdőszoba Kiállítás miatt is kerestem érdekességeket és megtaláltam "juditu" blogját, melyet olvasásra ajánlok:

Lassan két és fél éve lakom itt, és még csak most jutottam odáig, hogy a mosdó fölé végre tükör kerüljön. Nem, nem lustaságból, csak valahogy a fürdőszoba felújítását a többi helyiség kipofozása mindig beelőzte…

A fürdő is folyamatban van, szép komótosan haladok vele, kb. havonta kerül be valami új dolog: friss festés a falon, a csempe egy részén, a járólapon, egy zuhanyfüggöny, egy régi, de ráncbaszedett szék, egy tárolószekrény, és legutóbb a tükör.

Most már csak azért sem kapkodom el a dolgot, mert tervezem, hogy leválok a kéményről és áttérek az elektromos vízmelegítésre, ami miatt egyszer majd megint meg kell bolygatni a fürdőt, ezért pl. az érintett – kád mögötti – falon a csempét nem is festettem le, de ezt hagyjuk, majd írok róla akkor, amikor aktuális lesz. Szóval egyelőre csak részleteiben adagolom a fürdőt.

Szóval lássuk a tükröt. Erre a – kád és ajtótok közötti – keskeny részre kerestem a megfelelő darabot, ami ideális esetben egy 50×70 cm-es méret. Na most ilyet jó ideig égen-földön nem találtam, pláne olyat, ami tetszene.
Már ott tartottam, hogy csináltatok egyet, vagy előkotrok valami régi keretet és abba vágatok tükröt. Végül a Praktiker fürdőszoba részlegén találtam rá a (majdnem) megfelelő darabra.
Ez a Claire tükör méretre, formára tökéletes, csak hát ezüst színű, amivel egyébként semmi baj nem lenne, ha nálam nem az arany dominálna a fürdőszobai kiegészítőkön, illetve a lakás több pontján.

Úgyhogy két opció volt: vagy átfújom, vagy átfestem. Mivel szerettem volna, hogy a szék egészen sötét, szinte már fekete színe visszaköszönjön a fürdőben, így adta magát, hogy ugyanazzal a dekorfestékkel fessem át.
Úgy festettem két rétegben, hogy picit látszódjon, hogy ecsettel dolgoztam (ahogyan a széken is). Szépen eloszlattam, de igyekeztem azt a hatást elérni, mintha régi fa keret lenne többször mázolva, párhuzamosan húzni az ecsetet a kerettel. Egyébként a menő rosegold ecsetem is a Praktikerből van, jut eszembe, ezt is bevehettem volna a kedvencek listájára ITT.
Persze a maszkolószalag sem maradt ki, csak olyan lelkes voltam, hogy elfelejtettem időben felragasztani. Itt már a második réteg szárad:
A végén az egészet egy rongy segítségével viaszpasztával kezeltem le. A csempe feletti – már meglévő – akasztóra függesztettem a tükröt, és hogy biztosan álljon, az alsó sarkokon még erős, kétoldalas ragasztószalaggal is rögzítettem.
Ez nem is látszik, nagyon szépen a csempére simul a tükör és ezen a fotón talán egy picit az ecsetvonások által létrehozott textúrát is ki lehet.
Távolabbról szemlélve egyelőre így fest a dolog. A tükörben feltűnhet, hogy még van lefestetlen rész a csempén, valamint az is, hogy nincs mosdóm, csaptelepem, hogy a mosdószekrény fehér lába a jelenlegi állapotban kakukktojás, benne van a pakliban, hogy átfestem.
Egyébként mosdó nélkül is remekül lehet ám élni, hisz a kádtöltőnél és a konyhai csaptelepnél mindent meg tudok oldani. Csak már annyira szeretném, ha nem lenne ilyen kis suta fürdőszobám…

Varga Judit:

Végzettségemet tekintve villamosmérnök és bankinformatikus vagyok, majd lettem inkább dekoratőr, stylist, később lakberendező, látványtervező, aztán televíziós szereplő, amatőr fotós, de leginkább lelkes DIY és életmód blogger. Jelenlegi munkám fő profilja az erre épülő tartalomgyártás.

A Juditu blog illetve a Facebook és Instagram oldal a diy projekteken túl nem az életemről szól, inkább egyfajta hozzáállásról és szemléletmódról. Azt szeretném megmutatni, hogy a “boldogulás” és a “jólét” nem feltétlenül pénz kérdése, mert lehet kitartással, kreativitással is olyan otthont, környezetet illetve mindennapokat teremteni magunknak, amiben jól érezzük magunkat. Célom, hogy az olvasóimat akár az otthonteremés, akár az élethez való hozzáállás tekintetében inspiráljam.

Még 2 db kép megjelenítése

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.