Természetes fény fokozása a lakásban

Ez már hivatalos, közeleg a nyár! Ahogy üdvözöljük a melegebb hónapokat, természetesen elkezdünk gondolkodni a hangulatos berendezésről, legyen több napfényes reggel, könnyedebb este és a nyári napfényt a lehető legjobban használjuk ki. A természetes napfény fokozza a jó hangulatot és ösztönzi a boldogságérzetet, de mi van, ha kevés ilyen lehetőségünk van? Itt négy gyors és egyszerű módot mutatunk arra, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az otthoni természetes fényből, függetlenül az ablak méretétől vagy elrendezésétől.

Mondjunk búcsút a vastag függönyöknek!
Míg télen jól szigetelnek, nyáron a vastag függönyök kevésbé engedik be a természetes fényt. Fontoljuk meg a nehéz függönyök cseréjét könnyű szövetekre, lágy színekben. A legfontosabb, hogy a nagy felületű tiszta ablak többszörözve engedi át a napfényt!
Távolítsa el az akadályokat a fény elől!
A belső tér élénkítése érdekében gondolja át a tér átszervezését, ne legyenek útban nagy bútorok, amelyek blokkolják az ablakok bármely részét. A kinti részekre is gondoljon, vágja vissza a főablakon kívül ülő cserjéket vagy bokrokat, mivel ezek akadályozhatják a természetes fény beáramlását otthonába.
Fehér és világos színek:
A fehér és a halvány színek jobban tükrözik a fényt, mint a sötét színek (amelyekről ismert, hogy elnyelik a fényt). A gyors átalakításhoz, a padló meszelésével és a mennyezet frissítésével friss, fehér festékréteggel a szoba nagyobbnak tűnik, és tükrözi a szobába belépő természetes fényt.
Sok sok TÜKÖR !
Van egy oka annak, hogy ez az egyik legrégebbi belsőépítészeti trükk. A tükrök használata a tér megteremtéséhez nagyobbnak és fényesebbnek tűnik egy próbált és tesztelt módszer, amely működik. Kis nappali? Nem probléma. A térben lévő természetes napfényt követve helyezzen el egymással szemben két tükröt.
És ez nemcsak a tükrökre korlátozódik. A fényes felületek nagy hatást gyakorolhatnak fényre. A fém kiegészítők és üvegbútorok minden szögben megfogják a fényt, és még a legsötétebb sarkoknál is világosabbá válik. A konyhában és a fürdőszobában keresse meg a fényes felületeket, ezek tükrözik a természetes fényt, és az összterület tiszta, világos és szép lesz.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.