9 lépés, hogy ne sérüljön otthon a gyermek

Mindent el kell követni, hogy otthon a gyermekének a legbiztonságosabb helye legyen. A kis felfedezők azonban gondot okozhatnak a megelőző intézkedések meghozatalakor. A láthatatlan veszélyek a ház minden szobájában rejtőzhetnek, a balesetek vagy sérülések elkerülése érdekében meg kell győződni arról, hogy otthona teljes mértékben "gyermekbiztos".
Lássuk a legfontosabb pontokat képekben is!

1. Belső és külső ajtók: Megbízható külső ajtózárak, valamint a bababiztos zárak, reteszek vagy ajtókapcsok segítenek elkerülni a baleseteket. Az ajtókilincsekre vagy a fogantyúkra szerelt belső ajtózárak megakadályozhatják a felügyelet nélküli helyiségek felfedezését. Használhatók akkor is, ha meg akarják akadályozni a gyerek elhagyja a szobát.
2. Gyermekbiztos ablakok: megakadályozzák, hogy kiessen a nyitott ablakon!
3. Biztonságos bútorok: A dohányzóasztalok, íróasztalok, tárolók és más kemény vagy éles szélű bútorok általában biztonsági párnázatot igényelnek a sérülések elkerülése érdekében. Ne helyezzen felülre játékokat vagy más tárgyakat. Ez megakadályozza, hogy gyermeke felmászhasson a bútorokra és esetleg leessen.
4. Kandalló és kályha védelem: A tűz és a kandalló is komoly kockázatot jelent a gyermekek számára. A gát megakadályozhatja a szikrák gyulladását. A habszélvédők vagy a teljes párnázott kandallók védik a kemény és éles éleket, a csecsemőket a dudoroktól, a zúzódásoktól vagy a leesésektől. Mivel a tűztér felmelegedhet, kell egy védő, amely a teljes kandallótól elválaszthatja a legjobban a gyermekét.
5. Lépcsők - A lépcsők tetején és alján lévő kisgyermeknél kapuk telepítésével megakadályozza az esést. Kerülje az olyan eszközöket, amelyek nagy résekkel rendelkeznek a lécek között, mivel a gyermek végtagjait a sínek közé szoríthatja.
6. Elektromos dugaljak védelme
7. Tűzvédelem:füstérzékelés, és tűzoltó készülékek biztositása
8. Bababiztos fürdőszoba:A csúszós, kemény felületek, éles sarkok és több vízforrás lehet katasztrófa receptje. Ahhoz, hogy fürdőszobája biztonságos legyen a kisgyermeke számára, fontos, hogy biztosítsa a helyes gyermekbiztosító eszközöket.A WC-fedél biztonsági reteszei és a csukott zárak zárhatják a gyermekét a WC-csészéből. Továbbá, a WC-öblítő fedél vagy a dugó megakadályozhatja a gyermek öblítését. A szülőknek általában ajánlott, hogy a vízmelegítőt 120 ° F vagy annál alacsonyabb hőmérsékletre állítsák, hogy ne maradhasson a baba gyengéd bőrén. A szekrényzárak vagy a reteszek szintén érdemes befektetni, mivel a fürdőszobákban számos elem van, hogy a csecsemőknek távol kell maradniuk. A borotvákat, a tisztítószereket, a gyógyszereket és az elektromos berendezéseket biztosítani kell és el kell távolítani. A fürdőszoba padlójára vagy kádjához rögzítő rudak vagy csúszásmentes szőnyegek is beszerelhetők a balesetek elkerülése érdekében, amelyek sérüléseket okozhatnak.
9. Konyhai veszélyek elkerülése:Míg a kíváncsiság kiváló minőségű, gyermeke veszélyes lehet, ha éles élek, a szekrények tartalma, a hőforrások és más eszközök révén megvizsgálja a konyhát. A főzés során használja a tűzhely hátsó égőit, hogy a tűz nehezebbé váljon gyermeke számára, és fordítsa a potfogantyúkat a tűzhely közepe felé, hogy megakadályozza a megragadást vagy húzást. Győződjön meg róla, hogy a kések, egyéb edények és minden éles tárgy nem érhető el, és biztonságosan tartják távol őket.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.