Konyha felújítás - helytakarékos tippek átalakítás előtt

Mindenki álma egy tágas konyha, magas mennyezettel és hatalmas ablakon keresztül beömlő természetes fénnyel. Bár valójában a legtöbb embernek kisebb, furcsa alakú konyhai helyiséggel kell megbarátkoznia, ezt is lehet praktikusan, szépen átalakitani.
Helytakarékos ötletek:
- Konyhai készülékek cseréje kisebbre: ha van régi, hatalmas helyet foglaló készüléke, lecserélheti kisebbre és máris több lesz a hely a pulton: kávéfőző, robotgép, kenyérpiritó
- Asztal helyett konyhasziget : egy hosszú, keskeny konyhába egy sziget? Eretnek gondolatnak tűnik, de sokszor jól elhelyezhető és ezzel rengeteg tárolóhelyet nyerhetünk.
- Használjon semleges színeket: a semleges szín, fehér mintázatú lapokkal párosítva modern teret hoz létre, amelyen a fény visszaverődik, így a konyha sokkal tágasabbnak tűnik.
- Rend a konyhában: ha túlzsúfolja a munkalapokat, érdemes fontolóra venni olyan okos megoldásokat, mint a falra szerelt mágneses késcsíkok, az edények felfüggesztésére szolgáló sínek, edények, bögrék, fűszerüvegek és tárolóedények.
Ha új konyhára van szüksége, és szeretne felszabadítani egy nagyobb helyet, próbálja ki a fenti tippeket. Nézze meg, mennyi felhasználható helyet tudna létrehozni!

Kis tárolóhely, kicsi gépek, eszközök
Asztal helyett sziget?

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.