5 Tipp egy vonzó minimalista otthonhoz

A minimalizmus egy olyan stílusirányzat, ahol csak a legszükségesebb dolgok kerülnek elhelyezésre a lakásban. Nincsenek túlzások, feleslegesnek tűnő díszítések, egy minimalista lakás olyan tárgyakról szól , amelyek megkönnyítik a mindennapi életet.
Nincs rendetlenség !
Nézzen körül otthonában. Mi az első dolog, amit észrevesz? Legtöbben azt mondják, cipők, halom újság, könyv, papírok, mosatlan edények, ételek és ruhák. Tény, hogy az amerikaiak 90% -a szerint a zűrzavar negatívan befolyásolja az életüket. A minimalizmus kulcsa: megszabadulni a rendetlenségtől.
Ez nem jelenti azt, hogy nem rendelkezhet TV-vel vagy kanapéval vagy más kényelmi elemekkel. Ez csak azt jelenti, hogy megszabadulunk olyan dolgoktól, amelyek valóban nem szükségesek.
Azok, akik elfogadták a minimalista megközelítést, azt mondják, hogy a stílus ezekben segített nekik:
- A pillanatnak élni
- Tapasztalja meg az igazi szabadságot
- Fókuszban a szenvedélyek
- Egyéni érdeklődés előtérbe helyezése
- Fedezze fel az élete célját
Csak azért, mert a minimalizmus a szükségességre összpontosít, nem jelenti azt, hogy unalmasnak kell lennie. Valójában a minimalizmus elegáns és stílusos változatai a komplett házaktól, a kislakásokon át a luxus kúriákig terjednek.
Lássuk a tippeket!

Legyen átlátható a rend és a rendszer!
Hogyan kezdjünk hozzá? Tegye el a szekrényekbe, tárolókba a holmikat! Adja el vagy adományozza el azokat a tárgyakat, amelyekre nincs szüksége.
Fókuszban a funkcionalitás
A minimalizmus a helyiségek működésének módjáról szól, nemcsak arról, hogyan néz ki. Nézzen át minden szobát, és döntse el, hogy mi a cél vele. Gyakran meghívja a vendégeket? Talán szeretné, hogy egy konyha tágas munkalapokkal és rengeteg asztallal legyen ellátva? Vagy talán több ülőhelyes nappali lenne jó?
Otthon dolgozik? Akkor érdemes egy zavartalan helyet biztosítani ehhez, mint például a természetes fény, a növényi dekoráció és a kék kiemelő színek. A dedikált minimalista többfunkciós bútorokat vásárol, mint például egy kanapé, amely kihúzható egy vendégágyba, vagy egy tárolóként működő ottomán.
Ne felejtse el a színeket!
A minimalista stílus tiszta és egyszerű - amit színválasztással lehet ábrázolni. Míg egy bordó vagy smaragdzöld is jól nézhet ki, a szoba többi részéből elvonja a figyelmet. Válasszon semleges színeket, mint az elefántcsont, a bézs vagy a drapp. Ha valamit melegebbre szeretne, nyugodtan tegye bele az arany, kék és őszibarack árnyalatait.

A színek kiválasztásakor próbáljon meg ragaszkodni a 60-30-10 szabályhoz, amely a következőképpen bomlik:
A szoba 60% -a domináns
A szoba 30% -a másodlagos szín
A szoba 10% -a kiemelkedő színek
Legyen a fény!
A minimalista otthon egyik fontos eleme a természetes napfény, amely vonzóbbá teszi a szobákat és plusz D-vitamin forrás.
Függönyök: válasszon olyan padlóhosszúságú függönyt, amelyek megfelelnek a szoba színsémájának.
Válassza ki a megfelelő dekorációs elemeket
Ez egy gyakori mítosz, hogy a minimalista otthon azt jelenti, nincs díszítése. Azok a helyek, ahol semmilyen dekoráció nincs, befejezetlenek, függetlenül attól, hogy milyen jól tervezték. Néhány jól elhelyezett kiegészítés kiemelheti az otthon stílusát anélkül, hogy a minimalista esztétikát károsítaná.
A minimalista otthonban legjobban megjelenő dekoráció típusai:
- Gyertyák
- Könyvek
- takarók
- Tükrök
- Növények
Figyeljen a mennyiségre, ne zsúfolja be az összeset!

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.