Hirdetés

Elegáns karácsonyfadísz saját kezűleg

Készítsen csillogó hópelyheket idéző elegáns gömböket! Az elkészült díszekkel nemcsak a karácsonyfáját, hanem az ünnepi asztalt is díszítheti. A csillogó gömbök egyedi ajándéknak is kiválóak. – Lépésről lépésre a Dremellel.

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

A karácsonyfadíszek elkészítéséhez használja a Dremel 3000 multifunkcionális szerszámot, a ragasztópisztolyt, és kövesse a Lépésről-lépésre útmutatót. Az ajándék elkészítésének nehézségi fokozata kezdő.

Szükséges eszközök

  • Dremel 3000 multifunkcionális szerszám és flexibilis szár (225), gyémántcsiszoló szár (7105) és Dremel védőszemüveg
  • Dremel 930-as ragasztópisztoly, 7 mm-es színtelen és ezüst csillámos ragasztó rudak, valamint ragasztó alátét (GG40).

Szükséges alapanyagok

  • 8 cm átmérőjű átlátszó karácsonyi üveggömbök
  • fehér és kristályosan csillogó glitter por
  • kéztörlő vagy puha anyagdarab
  • tálak, kanál

Első lépés

Tegye az üveggömböt a kéztörlőre, majd a Dremel 3000 multifunkcionális szerszámmal a flexibilis szárat és a gyémántcsiszoló szárat használva gravírozzon egy kisebb és egy nagyobb hópelyhet a letisztított és már száraz gömb felületére. Nagyon finoman és körültekintően gravírozza a mintát, ne nyomja rá a fejet a felületre, mert akkor eltörhet az üveggömb. Használjon védőszemüveget.

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Második lépés

Tegye a fehér és kristályosan csillogó glitter port egy-egy külön tálba. Készítsen elő egy kanalat is. Ezt követően állítsa a Dremel 930 ragasztópisztolyt alacsony hőmérsékletre és a 7 milliméteres ragasztó rudat használva töltse fel a gravírozás során létrehozott mélyedéseket az üveggömbön. Gyorsan dolgozzon, hogy a ragasztó folyékony maradjon.

 Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Harmadik lépés

A biztonságos munkavégzés érdekében helyezze a Dremel ragasztópisztolyt az Dremel alátétre, amíg nem használja azt. Tartsa az üveggömböt a fehér porral feltöltött tál felé, és hintse a port egy kanál segítségével a folyékony ragasztóra úgy, hogy a hópelyhet formázó mintát teljesen beborítsa. A felesleges port szórja vissza a tálba. A fehér és a kristályosan csillogó porokat felváltva használja az egyes hópelyhek feltöltésénél, így különböző színű mintákat fog kapni.

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Negyedik lépés

Helyezze az ezüstszínű csillogó ragasztórudat a kihűlt ragasztópisztolyba, és kapcsolja be újra, alacsony hőmérsékletre állítva. Az ezüst csillámos ragasztórúddal díszítse tovább az üveggömböt az ábra szerint. Ha elkészült, akassza fel a díszt és hagyja megszáradni.

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Tipp: Az egyedi készítésű gömbökkel a karácsonyfát is díszíthei vagy ajándékba is adhatja. Ebben az esetben jóval több díszre lesz szüksége. Először a gravírozási munkákat végezze el, majd a ragasztási folyamatot.

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Közel nulla

2021 január 1-től már minden épületre a közel nulla szabályozás vonatkozik. A tavalyi év végén elrendelt türelmi idővel azonban 2021. július 1-ig elhalasztották az új követelmények számonkérését. Változott a rendelkezés azon pontja is, mely a megújuló energia minimális részarányát írta elő. Bővebben a videóban.

Karácsonyi dekoráció kül- és beltérre

Koszorúk, csillámló díszek, fényfüzérek és girlandok, no meg az elmaradhatatlan fenyőfa. Ezek nélkül elképzelni sem tudjuk a karácsonyt.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Különleges beton használati tárgyak

A beton használata már régen túlnőtt az építőiparban ismert módokon. Ma már ez az erőteljes, masszív anyag nem csupán az alap. Egyéni lakberendezési tárgyak köntösében kelt új életre.

Kaméleon módjára változó bútorok

A régi bútorok átalakításával azok stílusa is megváltozik. Az újraformált darabokat azok értékelik igazán, akik a lakberendezés terén is bátran kilépnek komfortzónájukból.

Fából, szeretettel

Különleges, száz százalékban kézi munkával készülő lakberendezési tárgyak és kedves kiegészítők. Ezekkel büszkélkedhet egy tehetséges és elkötelezett magyar pár, aki azért hívta létre vállalkozását, hogy jó minőségű alapanyagokból készítsen egyedi, modern használati tárgyakat, fából.

Édes kis ölelke-párnák

A cukiság fogalma új szintre emelkedett az ölelke-párnák alkotójának köszönhetően. A rendkívül sokféle típusban létező párnák, aranyos figuráikkal, igazán babáknak és kisgyermekeknek való termékek.

Festett párna, egyszeri és megismételhetetlen

Ki ne szeretne olyan díszpárnát otthonra, amely egyedi, akár személyre szabott? Olyat, ami tökéletesen illeszkedik a berendezési tárgyaihoz és a lakás hangulatához, stílusához.