Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Elegáns karácsonyfadísz saját kezűleg

Készítsen csillogó hópelyheket idéző elegáns gömböket! Az elkészült díszekkel nemcsak a karácsonyfáját, hanem az ünnepi asztalt is díszítheti. A csillogó gömbök egyedi ajándéknak is kiválóak. – Lépésről lépésre a Dremellel.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

A karácsonyfadíszek elkészítéséhez használja a Dremel 3000 multifunkcionális szerszámot, a ragasztópisztolyt, és kövesse a Lépésről-lépésre útmutatót. Az ajándék elkészítésének nehézségi fokozata kezdő.

Szükséges eszközök

  • Dremel 3000 multifunkcionális szerszám és flexibilis szár (225), gyémántcsiszoló szár (7105) és Dremel védőszemüveg
  • Dremel 930-as ragasztópisztoly, 7 mm-es színtelen és ezüst csillámos ragasztó rudak, valamint ragasztó alátét (GG40).

Szükséges alapanyagok

  • 8 cm átmérőjű átlátszó karácsonyi üveggömbök
  • fehér és kristályosan csillogó glitter por
  • kéztörlő vagy puha anyagdarab
  • tálak, kanál

Első lépés

Tegye az üveggömböt a kéztörlőre, majd a Dremel 3000 multifunkcionális szerszámmal a flexibilis szárat és a gyémántcsiszoló szárat használva gravírozzon egy kisebb és egy nagyobb hópelyhet a letisztított és már száraz gömb felületére. Nagyon finoman és körültekintően gravírozza a mintát, ne nyomja rá a fejet a felületre, mert akkor eltörhet az üveggömb. Használjon védőszemüveget.

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Második lépés

Tegye a fehér és kristályosan csillogó glitter port egy-egy külön tálba. Készítsen elő egy kanalat is. Ezt követően állítsa a Dremel 930 ragasztópisztolyt alacsony hőmérsékletre és a 7 milliméteres ragasztó rudat használva töltse fel a gravírozás során létrehozott mélyedéseket az üveggömbön. Gyorsan dolgozzon, hogy a ragasztó folyékony maradjon.

 Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Harmadik lépés

A biztonságos munkavégzés érdekében helyezze a Dremel ragasztópisztolyt az Dremel alátétre, amíg nem használja azt. Tartsa az üveggömböt a fehér porral feltöltött tál felé, és hintse a port egy kanál segítségével a folyékony ragasztóra úgy, hogy a hópelyhet formázó mintát teljesen beborítsa. A felesleges port szórja vissza a tálba. A fehér és a kristályosan csillogó porokat felváltva használja az egyes hópelyhek feltöltésénél, így különböző színű mintákat fog kapni.

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Negyedik lépés

Helyezze az ezüstszínű csillogó ragasztórudat a kihűlt ragasztópisztolyba, és kapcsolja be újra, alacsony hőmérsékletre állítva. Az ezüst csillámos ragasztórúddal díszítse tovább az üveggömböt az ábra szerint. Ha elkészült, akassza fel a díszt és hagyja megszáradni.

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Tipp: Az egyedi készítésű gömbökkel a karácsonyfát is díszíthei vagy ajándékba is adhatja. Ebben az esetben jóval több díszre lesz szüksége. Először a gravírozási munkákat végezze el, majd a ragasztási folyamatot.

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg

Elegáns karácsonyfadísz – saját kezűleg