Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Környezetbarát beltéri falfesték: Baumit KlimaFarbe

Ha fontos számunkra, hogy otthonunk belső terei ne csak kényelmünket, hanem egészségünket, környezetünket is szolgálják, mindenképpen ennek megfelelő anyagokat érdemes alkalmaznunk, legyen szó a berendezésről vagy a falak festéséről. Oly sok kutatás és kísérletezés ellenére számos, beltéren alkalmazható festékről még mindig nem mondható el, hogy környezetbarát lenne. A Baumit KlimaFarbe beltéri festéke azonban Ausztriában megkapta a „Környezetbarát termék” védjegyet.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A nap jelentős részét zárt helyen töltjük, ezért fontos, hogy ez a környezet, különös tekintettel otthonunk tereire, egészséges legyen. Ebben a falfestékek összetételének is fontos szerep jut. Az építkezés és az egészség védelme nem ellentétes fogalmak. A Baumit az elmúlt években olyan, innovatív, úgynevezett klímatermékeket hozott forgalomba, amelyek lehetővé teszik az egészséges otthon kialakítását.

Környezetbarát beltéri falfesték: Baumit KlimaFarbe

Ilyen például a Baumit - minden elemében kiváló páraáteresztő tulajdonsággal rendelkező - open hőszigetelő rendszere a ház külső szellőzése érdekében. Ez az egészséges otthon koncepció folytatódik a belső térben is a klímacsaládba tartózó vakolattal, glettel, majd a végső felületképzést adó KlimaFarbe fehér, beltéri festékkel.

A klímatermékek közé tartozó falfesték természetes ásványi anyagokat tartalmaz, így összetételével hatékonyan hozzájárul a Baumit klíma termékcsaládjának (vakolat, tapasz, glett) páraszabályozó hatásához, ezért megfelel azoknak az elvárásoknak, amelyek arra irányulnak, hogy az építtetők minél egészségesebb otthont alakítsanak ki. 

forrás: Baumit