Hirdetés

Granny, a nagyik meghitt világa

A Granny vágyakozás a kényelem és a családi légkör felé, modern színekkel (fehér, homok) és valamelyest stilizált formákkal. Emellett levendulaillat, hímzett-horgolt felületek és csipkedíszítés minden mennyiségben.

A granny az angol ’nagymama’ szó kicsinyítőképzős változata, elnevezésével igazolva a stílus szerethetőségét és melegségét. A Granny a lakberendezési (belső design és dekoráció) stílusok egyik legérdekesebb és legújabb hulláma. Képes régmúlt emlékeket ébreszteni és új köntösbe öltöztetni. Manapság, mikor a retró reneszánszát éli és a minimál stílus megköveteli a kontrasztot, óhatatlanná vált a Granny őrület.

Otthon Granny stílusban

A stílusnak igazából nincs definíciója, de alapvetően régi dolgok megújítását jelenti. Minden, ami régi újjá válik és modern formát ölt; vicces, tradicionális és családias. A belső dekoráció legszembetűnőbb eleme a tapéta, melyet régi formájában a szó szoros értelmében levakartunk a falról, most újra divatossá vált. A Granny-tapéták stílusjegyeiben a világos színek, az ünnepélyes minták, az újra fogalmazott design és a gyengéd témák dominálnak.

Granny tapéta

A Grannyre jellemző másik szegmens a romantikus és antik bútorok megjelenése, melyek formájukban színesek és modernek A humor is határozottan nagy szerepet játszik a designban. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy ezekért a trendi berendezési tárgyakért és kiegészítőkért öreganyáink egy lyukas garast sem adtak volna.

Inkább időt és energiát nem sajnálva kézzel készítették, öröklődés útján gyűjtögették kincseiket. A Granny újragondolása a kézileg vagy géppel horgolt, varrott, csipkézett, (vesszővel) fonott tárgyaknak, kiegészítőknek és eszközöknek, igazából mindennek, ami kézileg készült.

Granny tapéta

Egy ilyen miliő megteremtése során felsejlik a ’kell egy ház’ életérzése, de mindenekelőtt fontos szempont, hogy ez a stílus családi, leginkább vidéki otthonok belső berendezésére alkalmas. A nagyszülői ház meghittsége, a kandalló melege, a sparherden gőzölgő étel illata mindannyiunkban felébreszti a bennünk rejlő unokát. Nosztalgia és a régi dolgok rácsodálkozásának ötvözete adja meg az igazi granny életérzést.

Granny, a nagyik meghitt világa

Kapcsolódó cikkek

Stílusos színek a megújult Ceresit CE 40 fugázók között

Színesítse meg hétköznapjait prémium fugázókkal! A Henkel Magyarország Kft. a Ceresit termékkör esetében is folyamatosan törekszik arra, hogy a prémium minőség mellett olyan újításokat fejlesszen ki, amelyek igazodnak a mai kor követelményeihez és szükségleteihez. Ezért kerültek a színek a továbbfejlesztett Ceresit CE 40 termékünk középpontjába a legújabb Color Perfect formulával. Tökéletesen lehet vele dolgozni, és tökéletes velük együtt élni!

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Üzlettervezés mesterfokon: hangulatos és egyedi butik enteriőr

A belső tér praktikus kialakítása, a megfelelő hangulat megteremtése, mely számos egyéb szempont mellett a vásárlást is ösztönzi, az egyik legfontosabb momentuma egy új üzlet megnyitásának. A részletekbe avat be Vermes Dóri, tervező.

Lakberendezés és otthon dekoráció mesterfokon

A lakás berendezésének legizgalmasabb fázisa, amikor a hangulatát, személyes jellegét meghatározó elemek, a tapéták, lakástextilek, kisbútorok és a dekoráció átgondolására kerül sor. Hiszen ezektől kapja meg valódi arculatát, így lesz otthonos. Hol és hogyan találhatunk rá ezekre a fontos kellékekre?

A bohém könnyedségtől a klasszikus eleganciáig – Trend prognózis Frankfurtból

A trendkutató ügynökségek évről évre kiadják kutatási eredményeiket, melyeket Frankfurtban a Heimtextil trendbemutatója foglal össze. A 2019/20-as trendelőrejelzés címe az “Utópia felé” (Towards Utopia).

A térelválasztók szerepe otthonunkban: design vagy funkcionalitás

Egy lakás belső terének kialakításakor mindig sarkalatos kérdés a térelválasztás, főleg ha garzonokról, kislakásokról van szó. Ezekben a lakásokban a térelválasztóknak inkább funkcionális, mind sem esztétikai szerepük van. Persze ez utóbbi sem hátrány életterünk megtervezésekor.

Belvárosi kis lakás luxus kivitelben

A kisebb alapterületű lakások tervezésénél az alaprajzi elrendezésre és a tárolásra kerül a legnagyobb hangsúly. Az itt bemutatott látványtervek koncepcióját Csikós Mihály – a Csikós Terv tulajdonosa és főépítésze – készítette, amelyhez az anyag és színvilágot Vermes Dóra enteriőrtervező álmodta meg.

Belvárosi lakás felújítása – főszerepben a harmonikaajtó

Budapest belvárosában, egy kifejezetten jó állapotú lakás “újrahangolására” került sor. A legkülönlegesebb új elem egy harmonikaajtó lett.

Így készül a jó alaprajz 2. – A kiállások tervezésétől a bútorozásig

A tervezési folyamat egyik kritikus pontja az elektromos-, víz- és gázcsatlakozások betervezése. A legapróbb figyelmetlenség is rengeteg kényelmetlenséggel és súlyos anyagi károkkal járhat, hiszen szerelés után már csak komoly nehézségek árán javíthatók a hibák.