Hirdetés

Granny, a nagyik meghitt világa

A Granny vágyakozás a kényelem és a családi légkör felé, modern színekkel (fehér, homok) és valamelyest stilizált formákkal. Emellett levendulaillat, hímzett-horgolt felületek és csipkedíszítés minden mennyiségben.

A granny az angol ’nagymama’ szó kicsinyítőképzős változata, elnevezésével igazolva a stílus szerethetőségét és melegségét. A Granny a lakberendezési (belső design és dekoráció) stílusok egyik legérdekesebb és legújabb hulláma. Képes régmúlt emlékeket ébreszteni és új köntösbe öltöztetni. Manapság, mikor a retró reneszánszát éli és a minimál stílus megköveteli a kontrasztot, óhatatlanná vált a Granny őrület.

Otthon Granny stílusban

A stílusnak igazából nincs definíciója, de alapvetően régi dolgok megújítását jelenti. Minden, ami régi újjá válik és modern formát ölt; vicces, tradicionális és családias. A belső dekoráció legszembetűnőbb eleme a tapéta, melyet régi formájában a szó szoros értelmében levakartunk a falról, most újra divatossá vált. A Granny-tapéták stílusjegyeiben a világos színek, az ünnepélyes minták, az újra fogalmazott design és a gyengéd témák dominálnak.

Granny tapéta

A Grannyre jellemző másik szegmens a romantikus és antik bútorok megjelenése, melyek formájukban színesek és modernek A humor is határozottan nagy szerepet játszik a designban. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy ezekért a trendi berendezési tárgyakért és kiegészítőkért öreganyáink egy lyukas garast sem adtak volna.

Inkább időt és energiát nem sajnálva kézzel készítették, öröklődés útján gyűjtögették kincseiket. A Granny újragondolása a kézileg vagy géppel horgolt, varrott, csipkézett, (vesszővel) fonott tárgyaknak, kiegészítőknek és eszközöknek, igazából mindennek, ami kézileg készült.

Granny tapéta

Egy ilyen miliő megteremtése során felsejlik a ’kell egy ház’ életérzése, de mindenekelőtt fontos szempont, hogy ez a stílus családi, leginkább vidéki otthonok belső berendezésére alkalmas. A nagyszülői ház meghittsége, a kandalló melege, a sparherden gőzölgő étel illata mindannyiunkban felébreszti a bennünk rejlő unokát. Nosztalgia és a régi dolgok rácsodálkozásának ötvözete adja meg az igazi granny életérzést.

Granny, a nagyik meghitt világa

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Pataktól a jakuzziig – Beszélgetés Ács Erzsébettel és Kiszely Beátával

Beszélgetés Ács Erzsébettel, a LOSZ elnökével és Kiszely Beátával, a 2019 Év lakberendezőjével.

Irányt mutatni a bőség zavarában: álomfürdőszoba győztes kivitelben - Interjú Az év fürdőszobája 2020 pályázat első helyezett tervezőpárosával

52 látványterv közül választotta ki a szakmai zsűri Az év fürdőszobája 2020 pályázat legjobbjait. A Homeinfo és a Lakberendezők Országos Szövetsége által kiírt megmérettetésen Pongó Kriszta és Magyar Tibor végzett az első helyen.

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Stílusos színek a megújult Ceresit CE 40 fugázók között

Színesítse meg hétköznapjait prémium fugázókkal! A Henkel Magyarország Kft. a Ceresit termékkör esetében is folyamatosan törekszik arra, hogy a prémium minőség mellett olyan újításokat fejlesszen ki, amelyek igazodnak a mai kor követelményeihez és szükségleteihez. Ezért kerültek a színek a továbbfejlesztett Ceresit CE 40 termékünk középpontjába a legújabb Color Perfect formulával. Tökéletesen lehet vele dolgozni, és tökéletes velük együtt élni!

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Üzlettervezés mesterfokon: hangulatos és egyedi butik enteriőr

A belső tér praktikus kialakítása, a megfelelő hangulat megteremtése, mely számos egyéb szempont mellett a vásárlást is ösztönzi, az egyik legfontosabb momentuma egy új üzlet megnyitásának. A részletekbe avat be Vermes Dóri, tervező.