Hirdetés

Granny, a nagyik meghitt világa

A Granny vágyakozás a kényelem és a családi légkör felé, modern színekkel (fehér, homok) és valamelyest stilizált formákkal. Emellett levendulaillat, hímzett-horgolt felületek és csipkedíszítés minden mennyiségben.

A granny az angol ’nagymama’ szó kicsinyítőképzős változata, elnevezésével igazolva a stílus szerethetőségét és melegségét. A Granny a lakberendezési (belső design és dekoráció) stílusok egyik legérdekesebb és legújabb hulláma. Képes régmúlt emlékeket ébreszteni és új köntösbe öltöztetni. Manapság, mikor a retró reneszánszát éli és a minimál stílus megköveteli a kontrasztot, óhatatlanná vált a Granny őrület.

Otthon Granny stílusban

A stílusnak igazából nincs definíciója, de alapvetően régi dolgok megújítását jelenti. Minden, ami régi újjá válik és modern formát ölt; vicces, tradicionális és családias. A belső dekoráció legszembetűnőbb eleme a tapéta, melyet régi formájában a szó szoros értelmében levakartunk a falról, most újra divatossá vált. A Granny-tapéták stílusjegyeiben a világos színek, az ünnepélyes minták, az újra fogalmazott design és a gyengéd témák dominálnak.

Granny tapéta

A Grannyre jellemző másik szegmens a romantikus és antik bútorok megjelenése, melyek formájukban színesek és modernek A humor is határozottan nagy szerepet játszik a designban. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy ezekért a trendi berendezési tárgyakért és kiegészítőkért öreganyáink egy lyukas garast sem adtak volna.

Inkább időt és energiát nem sajnálva kézzel készítették, öröklődés útján gyűjtögették kincseiket. A Granny újragondolása a kézileg vagy géppel horgolt, varrott, csipkézett, (vesszővel) fonott tárgyaknak, kiegészítőknek és eszközöknek, igazából mindennek, ami kézileg készült.

Granny tapéta

Egy ilyen miliő megteremtése során felsejlik a ’kell egy ház’ életérzése, de mindenekelőtt fontos szempont, hogy ez a stílus családi, leginkább vidéki otthonok belső berendezésére alkalmas. A nagyszülői ház meghittsége, a kandalló melege, a sparherden gőzölgő étel illata mindannyiunkban felébreszti a bennünk rejlő unokát. Nosztalgia és a régi dolgok rácsodálkozásának ötvözete adja meg az igazi granny életérzést.

Granny, a nagyik meghitt világa

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Az Elevenház Panzió Projekt

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Okosotthon 46 négyzetméteren

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Pataktól a jakuzziig – Beszélgetés Ács Erzsébettel és Kiszely Beátával

Irányt mutatni a bőség zavarában: álomfürdőszoba győztes kivitelben - Interjú Az év fürdőszobája 2020 pályázat első helyezett tervezőpárosával

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Stílusos színek a megújult Ceresit CE 40 fugázók között

Ingyenes lakberendezési tanácsadás és konzultáció a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

L’azour Home, ha a szépség nem elég

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Vásárlási listák
További vásárlási listák