Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

EGLO okoslámpa - Több, mint fényforrás: a jövő megoldása a jelenben

Élmény, kényelem és biztonság – mindezeket szavatolják otthonunkban a világhíres osztrák gyártó, az EGLO okoslámpái és fényforrásai. Az EGLO connect okoslámpáival nemcsak a fény minden tulajdonságát, így a fényerőt, a színt és a színhőmérsékletet igazíthatjuk a komfortérzetünkhöz, hanem komplex megoldásaival olyan funkciókat érhetünk el velük, amelyek messze túlmutatnak a hagyományos fényforrások nyújtotta lehetőségeken.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Végletek helyett

Képzelje el, hogy a kézmosáshoz, fürdéshez, zuhanyzáshoz csak jéghideg vagy tűzforró vizet használhat! Gondoljon bele abba, hogy a lakásában vagy 10, vagy 30 celsius fok lehet, átmenet nélkül. Szerencsére a gondolati síknál tovább nem kell ezekkel a helyzetekkel foglalkoznunk, hiszen az optimális vízhőmérséklethez megoldás a keverőcsap, és a termosztátot, klímát is beállíthatjuk a nekünk megfelelő hőmérsékletre. De ha a víz, illetve a lakótér hőmérsékletében nem elégszünk meg a két véglettel, akkor miért tennénk ezt otthonunk világításával?

EGLO connect
EGLO connect

Ránk hangolt fény, növekvő komfortérzet

Ahogyan komfortérzetünket a fentiekben felhozott példák szerint növelhetjük a nekünk megfelelő értékek beállításával, úgy van lehetőségünk arra is, hogy lakásunk, házunk világítása tekintetében túllépjünk a teljes világosság/teljes sötétség végletein. Ehhez nyújt teljes körű megoldást az EGLO Lux Kft. által forgalmazott EGLO connect okoslámpa vagy okos fényforrás. Ahogyan a pályafutása kezdetén elképesztő újdonságnak számító okostelefon mára egy praktikus hétköznapi eszközzé vált, úgy jár be hasonló utat a beltéri világítás is. Az ember kényelmét egyre hatékonyabban szolgáló okosotthon megoldások között így ott találjuk az EGLO okoslámpáit és fényforrásait is, amelyekkel a fény minden tulajdonságát, így a fényerőt, a színt és a színhőmérsékletet is igazíthatjuk a komfortérzetünkhöz, aktuális hangulatunkhoz.

Testre szabható világítás az EGLO connect segítségével
Testre szabható világítás az EGLO connect segítségével

EGLO termékek viszonteladói Vásárolok az EGLO webáruházban

Okos lépés a nagyobb biztonságért

Az EGLO lámpáit és fényforrásait együtt, illetve külön-külön is irányíthatjuk, legyen szó a fény bármelyik tulajdonságának a módosításáról. A cég okos megoldásai azt is lehetővé teszik, hogy a fényforrások működését az életritmusunkhoz igazítva időzítsük, de a lámpák előre beállított fel- és lekapcsolásával, fényerejük, színhőmérsékletük változtatásával olyan, közvetett biztonsági funkciót is ellátnak, mint az otthoni jelenlét szimulációja.

Kezünkben az irányítás

Ma már belső falakhoz is az alapján választhatunk festékszínt, tapétát, hogy melyik illik hozzánk, a habitusunkhoz, melyik mellett érezzük magunkat a legjobban. Ennél szélesebb megoldási lehetőséget biztosítanak az EGLO fényforrásai, amelyeknek fényszíne az okostelefonra, okosórára, tabletre letölthető magyar nyelvű(!) applikáció segítségével, vagy a fényforrásokhoz megvásárolható távirányítóval módosítható bármikor. Ugyancsak egy mozdulatba kerül állítani a fényerősséget, illetve a színhőmérsékletet a hideg fehértől a melegig, de ahogyan a felhasználó folyamatosan ismeri meg a rendszer kínálta lehetőségeket, úgy juthat el addig a szintig, ahol az EGLO connect lámpák és kiegészítői egy jól összehangolt rendszert alkotva élményt biztosítanak számára az otthonában.

EGLO fényforrások fényszíne okostelefonra
Az EGLO fényforrások fényszíne okostelefonra, okosórára, tabletre letölthető magyar nyelvű applikáció segítségével, vagy a fényforrásokhoz megvásárolható távirányítóval módosítható

Az EGLO connect dugaljak lehetőséget kínálnak az applikációval történő időzített vezérlésre. Például a reggeli kávé, juice már készen vár, amikor felébredünk (Connect Plug), illetve hazaérünk (Connect Plug Plus). Ehhez csupán a megfelelő konyhai eszközt kell bekapcsolni.

Az EGLO connect magyar nyelvű applikációval nemcsak az okos lámpák/izzók fényerejét, intenzitását, színárnyalatait vezérelhetjük, vagy időzíthetjük, csoportba rendezhetjük és akár az energiafogyasztásunkat is mérhetjük vele, hanem az okos dugaljak - ezáltal konyhai eszközeink - irányítását is megoldhatjuk.

Az EGLO connect dugaljak alkalmazásával konyhai eszközeinket is vezérelhetjük
Az EGLO connect dugaljak alkalmazásával konyhai eszközeinket is vezérelhetjük

Bár a teljes okos otthonok kialakítása még nagy kérdés a fejlesztőknek, hiszen minden cég a saját modelljét vezeti be és alkalmazza; az integrált rendszerbe helyezésük pedig még a jövő megoldandó feladatai közé tartozik, azt azonban leszögezhetjük, hogy az EGLO mint vezető lámpagyártó és forgalmazó cég sem elégszik meg a jelenlegi innovációs helyzetével. Továbbra is követi a trendeket és a technikai fejlődést (saját fejlesztő csapattal), így része lesz a globális sikerben.

Az EGLO további fejlesztéseket tervez az okos eszközök terén
Az EGLO további fejlesztéseket tervez az okos eszközök terén

EGLO termékek viszonteladói Vásárolok az EGLO webáruházban

Telepítés egyszerűen, gyorsan

Az EGLO connect lámpák nyújtotta lehetőségek nem korlátoznak házon belülre, ugyanis az esőnek, hónak, szélnek, fagynak, hőségnek ellenálló kültéri fényforrások is integrálhatók a rendszerbe.

Az EGLO connect rendszerbe kültéri fényforrások is integrálhatók
Az EGLO connect rendszerbe kültéri fényforrások is integrálhatók

Az EGLO okoslámpák és izzók nagy előnye továbbá az is, hogy telepítésük rendkívül felhasználó barát, semmilyen technikai előképzettséget nem igényel, így a személyre szabott termékcsomag megvásárlása után nagyon könnyen rendszerbe helyezhető.

Az EGLO okoslámpák és izzók előnyei közé tartozik többek között az egyszerű telepítés is
Az EGLO okoslámpák és izzók előnyei közé tartozik többek között az egyszerű telepítés is

Az ELGO connect nyújtotta további lehetőségekről az alábbi gombra kattintva tudhat meg még többet.

EGLO applikáció QR kód
EGLO applikáció QR kód

Érdeklődöm a termék iránt

Népszerűek a témában

„A legfőbb célom olyan életművet hátra hagyni, amiért nem volt hiába a sok küzdelem” – beszélgetés Papp Lindával, az Év Lakberendezője pályázat fődíjasával

Mit csinál egy lakberendező?

Látható minimum: a szinte észrevétlen kapcsolók és dugaljak világa

Ez is érdekelhet

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Így élvezheti a fürdőszobája panorámáját zuhanyzás közben és teheti tágasabbá a teret egyszerre Walk-In zuhanyfallal

A pliszé, mely forradalmasította a szúnyogháló fogalmát

Erre figyeljünk, ha zsaluziát vásárolunk! - válaszol a szakértő

Legyen fürdőszobája éke ez a modern kiegészítő

Az egyrétegű falazatok használata a gyakorlatban

Így válassz lámpát!

Professzionális LED világítási rendszer, nem csak profiknak

Okosotthon egyszerűen

Finomhangolások az okosotthon vezérlésben – Fókuszban a világítás

Megfelelő világítással az egészséges környezetért

Épülő belső térből igazi otthon – lakberendezés a gyakorlatban

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat