Hirdetés

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Gondoltunk már arra, hogy egy üzletbe belépve a belső tér látványa, hangulata mennyire motiváló, vagy éppen a vásárlási kedvünket szegő tényező lehet? Bizony, a miliő meghatározó ebből a szempontból. A lakberendező felelőssége pedig – érthető módon – nem elhanyagolható, hiszen kulcs szerepet játszik az enteriőr kialakításában.

Mihálydeák Krisztina egyik legnépszerűbb munkája, a Székelyudvarhely központjában, egy műemléképület földszintjén található üzlethelyiség átalakítása. A 100 négyzetméteres, jól működő női divatszalon felújítási tervezéséhez társával, Csomor László Levente építésszel közösen láttak neki. Az üzletben egy kis iroda, raktár, illemhelyiség, próbafülke és a szalon (eladótér) található. - A tervek elkészítésekor figyelembe kellett vennünk a mindennapi működéshez szükséges funkciókat, a terek adottságait és a tulajdonosok kéréseit. A térszerkezetet újragondoltuk és annak megfelelően osztottuk fel, hogy a lehető legjobban szolgálja a vásárlók és a tulajdonosok igényeit – mesél a tervezés folyamatáról Krisztina. Ennek megfelelően a stílus és a színvilág is megváltozott, letisztultabb, elegánsabb megjelenést kapott a szalon. Mivel a kínálatban ugyancsak koncentráltan jelennek meg az elegáns, alkalmi női ruhák, cipők, táskák és kiegészítők, a belső tér megjelenésével is ezt a színvonalat szerették volna tükrözni a tervezők.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

- Az üzlet tulajdonosai inkább a funkcionális változtatásokkal kapcsolatban fogalmazott meg kéréseket. A stílust illetően szabad kezet kaptunk, amitől igazán szerencsésnek érezhettük magunkat, hiszen így szabadjára engedhettük a fantáziánkat – mutat körbe Krisztina. - Így a már említett kifinomult eleganciát modern és organikus stílusjegyekkel sikerült megteremteni.

Anyaghasználat tekintetében az időtállóság és a tartósság kapta a legnagyobb hangsúlyt. Az üzlet padlója nagyon jó minőségű hidegburkolatot kapott, melynek fényes felülete optikailag tégasabbnak mutatja a teret, ugyanakkor könnyen karbantartható és jól bírja a mindennapi igénybevételt. A bútorok lendületes, ívelt formájának kialakításához festett MDF lapot használtak az asztalosok, a ruhatartókhoz és a polcokhoz pedig hajlított fémet alkalmaztak. Fontos szerep jutott a tükröknek, melyek túl azon, hogy nélkülözhetetlenek egy ruhaszalonból, térnövelő elemként sem elhanyagolhatók.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

- A tulajdonos kérésére úgy alakítottuk ki az irodát, hogy onnan kifelé, az eladótér felé biztosított legyen a kilátás, ugyanakkor befelé ne lehessen látni. Ezt egy speciális, nyomtatott fólia alkalmazásával értük el, de a világítást is úgy terveztük, hogy a végeredmény ezt támogassa – hívja fel a figyelmet Krisztina egy fontos részletre.

A legnagyobb nehézséget a tér maximális kihasználása jelentette. – Minden ruhaneműnek meg kellett találnunk az ideális helyét. A bútorok az egyedi terveink alapján készültek és nagyon kellett figyelnünk arra, hogy mind a tárolás, mind pedig a design szempontjából tökéletesen illeszkedjenek ebbe a letisztult környezetbe. Az alaprajzon is módosítottunk annak érdekében, hogy az áru behozatal, az eladás és az irodai munka zökkenőmentesen működjön, miközben a tér kihasználása is optimális – mutatja Krisztina.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

A bútorok tervezésével rengeteg időt töltöttek Krisztináék, de az eredmény magáért beszél: az üzlet stílusának és funkciójának tökéletesen megfelelnek. Mivel minden részlet négyzetcentiméterre volt kiszámolva, a bútorok és kiegészítők gyártása folyamatos egyeztetés mellett zajlott. Krisztina szerint a tervezésnek ez a része, valamint az elrendezés jelentette a legnagyobb kihívást ebben a projektben.

Nem mehetünk el szó nélkül a világítás tervezése mellett sem. A szalon stúdiólámpáit egy sín rendszeren helyezték el, így a helyiség különböző pontjai megfelelő megvilágítást kapnak. Ezen kívül a mennyezeten körbevezettek egy LED-es hangulatvilágítást, a próbafülkékbe pedig a tükrök mentén szereltek LED-eket. Központi elem a két kristálycsillár, melyek az eleganciát hangsúlyozzák.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

A színvilág visszafogott, egyszerű, hiszen a szalon kínálatában fellelhető ruhák színei egyszerű, fehér háttér előtt érvényesülnek legjobban. A fehér falak, bútorok nem vonják el a figyelmet a lényegről, magáról a termékről. A csőbútorok – az elegancia jegyében – meleg arany színűek. A próbafülkéket és a fűtőtestet fáradt rózsaszínűre festették, ezzel finoman elkülönítették ezt a zónát az eladótértől. A fülkék berendezésének részét képező bársony kanapék és térelválasztók smaragdzöldben pompáznak, ez az egyetlen merészebb színkombináció, ami látványos kontrasztot képez a tér többi részével.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

- Ez volt az első ruhaszalon, amit a párommal terveztünk, ezért igazi „szerelemgyerekként” tekintünk rá. Szabad kezet kaptunk a tervezéshez, úgy dolgozhattunk, mintha magunknak csinálnánk. Különösen jól esett, hogy a kivitelezés során remek csapattal, profi szakemberekkel működhettünk együtt, akik ugyancsak mindent megtettek, hogy a terv valósággá váljon. A tulajdonosokkal is nagyszerűen ment a kommunikáció. Úgy gondolom, hogy mindez együtt segített minket a legjobb végeredményhez, mellyel mindannyian elégedettek lehetünk – összegzi a bemutatót Krisztina.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Elsőre furcsa, de létezik: fény az éjszakában, a pihentető alvásért. Az éjszakai irányfény értékes segítséget nyújthat

Hogy napközben, a munkával, tanulással, bármilyen fizikai és/vagy szellemi tevékenységgel töltött időt milyen minőségben éljük meg, nagyban függ attól, hogy előtte milyen volt az éjszakánk.

Házat, de gyorsan! - 2. rész – Hűtés, fűtés, villanyszerelés: előkészítve

Manapság olyan kivitelezőt találni, aki belátható időn belül elvállalja új családi házunk megépítését, vagy egy komolyabb felújítás elvégzését, nem könnyű vállalkozás. Mutatunk egy olyan, az új trendnek megfelelő megoldást, mellyel a házak szerkezetei gyorsan és akár határidőre elkészülnek, és ahol a gépészet beépítése is egyszerűbb a megszokottnál.

Hazai építőanyag gyártók 2020 harmadik negyedévében és októberben: lassuló beruházások mellett széttartó keresleti trendek és kezdődő kivárás

A hazai építőanyag gyártók tapasztalata szerint 2020 harmadik negyedévében és októberében széttartó tendenciák érvényesültek az egyes gyártói szegmensekben.

Otthontámogatási kisokos – ezekkel fontos tisztában lenni, ha felújít, építkezik

Számos kérdés vetődhet fel a 2021. január 1-ével igényelhető felújítási támogatásokkal összefüggésben, melyekkel érdemes tisztában lenni, hogy a rendelkezésre álló összegeket minél hatékonyabban tudjuk felhasználni.

Energia- és pénz megtakarítás tudatos házkialakítással. Szakértők szerint a tudatos választás akár már 5 éven belül is megtérülhet a rezsiköltségekben

Az energiahatékony otthonok kialakítása egyszerűbb, mint gondolnánk. Az épületenergetikai szakmérnök szerint megfelelő házkialakítással, felújítással akár 5 éven belül is megtérülhet az egy-egy energiahatékonyabb megoldásba fektetett plusz pénz.

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Egy nyílászáró legfeljebb annyira lehet jó, mint amilyen a leggyengébb alkatrésze. Nem szabad megspórolni azt, ami műszakilag, illetve minőségben indokolt, és akkor hosszú távon szavatolható a működés és a működtetés.

Házat, de gyorsan! - 1. rész - Korszerű otthonok, pincétől a klímafödémig előregyártással

Ha érdekli egy olyan megoldás, amivel otthona szerkezetei gyorsan és időben elkészülnek, ahol akár a gépészet beépítése is egyszerűbb a megszokottnál, természetesen az egyediségéről és szépségéről sem akar lemondani, és a költségvetésnek legalább ezt a részét könnyen kézben akarja tartani, akkor ismerkedjen meg a korszerű, előgyártással készülő építőanyagokkal!