Hirdetés

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Gondoltunk már arra, hogy egy üzletbe belépve a belső tér látványa, hangulata mennyire motiváló, vagy éppen a vásárlási kedvünket szegő tényező lehet? Bizony, a miliő meghatározó ebből a szempontból. A lakberendező felelőssége pedig – érthető módon – nem elhanyagolható, hiszen kulcs szerepet játszik az enteriőr kialakításában.

Mihálydeák Krisztina egyik legnépszerűbb munkája, a Székelyudvarhely központjában, egy műemléképület földszintjén található üzlethelyiség átalakítása. A 100 négyzetméteres, jól működő női divatszalon felújítási tervezéséhez társával, Csomor László Levente építésszel közösen láttak neki. Az üzletben egy kis iroda, raktár, illemhelyiség, próbafülke és a szalon (eladótér) található. - A tervek elkészítésekor figyelembe kellett vennünk a mindennapi működéshez szükséges funkciókat, a terek adottságait és a tulajdonosok kéréseit. A térszerkezetet újragondoltuk és annak megfelelően osztottuk fel, hogy a lehető legjobban szolgálja a vásárlók és a tulajdonosok igényeit – mesél a tervezés folyamatáról Krisztina. Ennek megfelelően a stílus és a színvilág is megváltozott, letisztultabb, elegánsabb megjelenést kapott a szalon. Mivel a kínálatban ugyancsak koncentráltan jelennek meg az elegáns, alkalmi női ruhák, cipők, táskák és kiegészítők, a belső tér megjelenésével is ezt a színvonalat szerették volna tükrözni a tervezők.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

- Az üzlet tulajdonosai inkább a funkcionális változtatásokkal kapcsolatban fogalmazott meg kéréseket. A stílust illetően szabad kezet kaptunk, amitől igazán szerencsésnek érezhettük magunkat, hiszen így szabadjára engedhettük a fantáziánkat – mutat körbe Krisztina. - Így a már említett kifinomult eleganciát modern és organikus stílusjegyekkel sikerült megteremteni.

Anyaghasználat tekintetében az időtállóság és a tartósság kapta a legnagyobb hangsúlyt. Az üzlet padlója nagyon jó minőségű hidegburkolatot kapott, melynek fényes felülete optikailag tégasabbnak mutatja a teret, ugyanakkor könnyen karbantartható és jól bírja a mindennapi igénybevételt. A bútorok lendületes, ívelt formájának kialakításához festett MDF lapot használtak az asztalosok, a ruhatartókhoz és a polcokhoz pedig hajlított fémet alkalmaztak. Fontos szerep jutott a tükröknek, melyek túl azon, hogy nélkülözhetetlenek egy ruhaszalonból, térnövelő elemként sem elhanyagolhatók.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

- A tulajdonos kérésére úgy alakítottuk ki az irodát, hogy onnan kifelé, az eladótér felé biztosított legyen a kilátás, ugyanakkor befelé ne lehessen látni. Ezt egy speciális, nyomtatott fólia alkalmazásával értük el, de a világítást is úgy terveztük, hogy a végeredmény ezt támogassa – hívja fel a figyelmet Krisztina egy fontos részletre.

A legnagyobb nehézséget a tér maximális kihasználása jelentette. – Minden ruhaneműnek meg kellett találnunk az ideális helyét. A bútorok az egyedi terveink alapján készültek és nagyon kellett figyelnünk arra, hogy mind a tárolás, mind pedig a design szempontjából tökéletesen illeszkedjenek ebbe a letisztult környezetbe. Az alaprajzon is módosítottunk annak érdekében, hogy az áru behozatal, az eladás és az irodai munka zökkenőmentesen működjön, miközben a tér kihasználása is optimális – mutatja Krisztina.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

A bútorok tervezésével rengeteg időt töltöttek Krisztináék, de az eredmény magáért beszél: az üzlet stílusának és funkciójának tökéletesen megfelelnek. Mivel minden részlet négyzetcentiméterre volt kiszámolva, a bútorok és kiegészítők gyártása folyamatos egyeztetés mellett zajlott. Krisztina szerint a tervezésnek ez a része, valamint az elrendezés jelentette a legnagyobb kihívást ebben a projektben.

Nem mehetünk el szó nélkül a világítás tervezése mellett sem. A szalon stúdiólámpáit egy sín rendszeren helyezték el, így a helyiség különböző pontjai megfelelő megvilágítást kapnak. Ezen kívül a mennyezeten körbevezettek egy LED-es hangulatvilágítást, a próbafülkékbe pedig a tükrök mentén szereltek LED-eket. Központi elem a két kristálycsillár, melyek az eleganciát hangsúlyozzák.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

A színvilág visszafogott, egyszerű, hiszen a szalon kínálatában fellelhető ruhák színei egyszerű, fehér háttér előtt érvényesülnek legjobban. A fehér falak, bútorok nem vonják el a figyelmet a lényegről, magáról a termékről. A csőbútorok – az elegancia jegyében – meleg arany színűek. A próbafülkéket és a fűtőtestet fáradt rózsaszínűre festették, ezzel finoman elkülönítették ezt a zónát az eladótértől. A fülkék berendezésének részét képező bársony kanapék és térelválasztók smaragdzöldben pompáznak, ez az egyetlen merészebb színkombináció, ami látványos kontrasztot képez a tér többi részével.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

- Ez volt az első ruhaszalon, amit a párommal terveztünk, ezért igazi „szerelemgyerekként” tekintünk rá. Szabad kezet kaptunk a tervezéshez, úgy dolgozhattunk, mintha magunknak csinálnánk. Különösen jól esett, hogy a kivitelezés során remek csapattal, profi szakemberekkel működhettünk együtt, akik ugyancsak mindent megtettek, hogy a terv valósággá váljon. A tulajdonosokkal is nagyszerűen ment a kommunikáció. Úgy gondolom, hogy mindez együtt segített minket a legjobb végeredményhez, mellyel mindannyian elégedettek lehetünk – összegzi a bemutatót Krisztina.

Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

A kalkulátort a 70-240 m2 közötti lakások, családi házak központi hővisszanyerős rendszereinek bekerülési árának becsléséhez terveztük.

Családiház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Egy családi ház építésénél még egy hozzáértő által összeállított kiadás-kalkulációban is több százezres, akár milliós különbség alakulhat ki, mire befejeződik a kivitelezés. Íme egy ötletet, ami segíthet mindezt kordában tartani.

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Felújításkor minden forint és minden perc számít, ezért jól jön, ha például a tetőablakok gyárilag előszereltek vagy egyszerűen, akár pár óra alatt a régi helyére illeszthetők, gondoskodva a tetőtér energiatakarékossá tételéről.

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Egy új építésű, lakóparki lakás nagyvonalú átalakítása a lakberendező tapaszatalataival.

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

A megbízó és vállalkozó jogait és kötelezettségeit tartalmazó szerződéssel elejét vehetjük a későbbi vitáknak és pereskedéseknek, nem utolsósorban pedig a szerződés anyagilag is védi a feleket.

Az otthonfelújítási támogatás igénybevételére jogosultak közel fele 3 és 6 millió forint közötti összeget költene lakásfelújításra

A megkérdezettek több mint kétharmada tervez idén felújítást, a támogatásra jogosultak közel fele 3 és 6 millió forint közötti összeget, míg a lakásfelújítási támogatásra nem jogosultak 50 százaléka 1 és 3 millió forint közötti összeget költene erre – derült ki a Wallplex Magyarország legfrissebb felmérésből. A kutatás a lakásfelújítással és a lakásfelújítási támogatás igénybevételével kapcsolatos szokásokat vizsgálta.

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Az otthonuk korszerűsítését tervezők kívánságlistájának egyik első helyén a tető felújítása áll, és többen tervezik saját napelemes rendszer telepítését is. A Terrán szakértőjének segítségével bemutatjuk a rendelkezésre álló lehetőségeket.

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Lakásfelújításnál még a leggondosabban tervezőket is érhetik kellemetlen és - szerencsére - kellemes meglepetések, hogy mire elég az a pénz, amit az anyagokra és a munkákra szántak. Sorra vettük, hogy mit tudunk kihozni 200 ezer, 1,5 millió és 5 millió forintból.