Hirdetés

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Gondoltunk már arra, hogy egy üzletbe belépve a belső tér látványa, hangulata mennyire motiváló, vagy éppen a vásárlási kedvünket szegő tényező lehet? Bizony, a miliő meghatározó ebből a szempontból. A lakberendező felelőssége pedig – érthető módon – nem elhanyagolható, hiszen kulcs szerepet játszik az enteriőr kialakításában.

Mihálydeák Krisztina egyik legnépszerűbb munkája, a Székelyudvarhely központjában, egy műemléképület földszintjén található üzlethelyiség átalakítása. A 100 négyzetméteres, jól működő női divatszalon felújítási tervezéséhez társával, Csomor László Levente építésszel közösen láttak neki. Az üzletben egy kis iroda, raktár, illemhelyiség, próbafülke és a szalon (eladótér) található. - A tervek elkészítésekor figyelembe kellett vennünk a mindennapi működéshez szükséges funkciókat, a terek adottságait és a tulajdonosok kéréseit. A térszerkezetet újragondoltuk és annak megfelelően osztottuk fel, hogy a lehető legjobban szolgálja a vásárlók és a tulajdonosok igényeit – mesél a tervezés folyamatáról Krisztina. Ennek megfelelően a stílus és a színvilág is megváltozott, letisztultabb, elegánsabb megjelenést kapott a szalon. Mivel a kínálatban ugyancsak koncentráltan jelennek meg az elegáns, alkalmi női ruhák, cipők, táskák és kiegészítők, a belső tér megjelenésével is ezt a színvonalat szerették volna tükrözni a tervezők.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

- Az üzlet tulajdonosai inkább a funkcionális változtatásokkal kapcsolatban fogalmazott meg kéréseket. A stílust illetően szabad kezet kaptunk, amitől igazán szerencsésnek érezhettük magunkat, hiszen így szabadjára engedhettük a fantáziánkat – mutat körbe Krisztina. - Így a már említett kifinomult eleganciát modern és organikus stílusjegyekkel sikerült megteremteni.

Anyaghasználat tekintetében az időtállóság és a tartósság kapta a legnagyobb hangsúlyt. Az üzlet padlója nagyon jó minőségű hidegburkolatot kapott, melynek fényes felülete optikailag tégasabbnak mutatja a teret, ugyanakkor könnyen karbantartható és jól bírja a mindennapi igénybevételt. A bútorok lendületes, ívelt formájának kialakításához festett MDF lapot használtak az asztalosok, a ruhatartókhoz és a polcokhoz pedig hajlított fémet alkalmaztak. Fontos szerep jutott a tükröknek, melyek túl azon, hogy nélkülözhetetlenek egy ruhaszalonból, térnövelő elemként sem elhanyagolhatók.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

- A tulajdonos kérésére úgy alakítottuk ki az irodát, hogy onnan kifelé, az eladótér felé biztosított legyen a kilátás, ugyanakkor befelé ne lehessen látni. Ezt egy speciális, nyomtatott fólia alkalmazásával értük el, de a világítást is úgy terveztük, hogy a végeredmény ezt támogassa – hívja fel a figyelmet Krisztina egy fontos részletre.

A legnagyobb nehézséget a tér maximális kihasználása jelentette. – Minden ruhaneműnek meg kellett találnunk az ideális helyét. A bútorok az egyedi terveink alapján készültek és nagyon kellett figyelnünk arra, hogy mind a tárolás, mind pedig a design szempontjából tökéletesen illeszkedjenek ebbe a letisztult környezetbe. Az alaprajzon is módosítottunk annak érdekében, hogy az áru behozatal, az eladás és az irodai munka zökkenőmentesen működjön, miközben a tér kihasználása is optimális – mutatja Krisztina.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

A bútorok tervezésével rengeteg időt töltöttek Krisztináék, de az eredmény magáért beszél: az üzlet stílusának és funkciójának tökéletesen megfelelnek. Mivel minden részlet négyzetcentiméterre volt kiszámolva, a bútorok és kiegészítők gyártása folyamatos egyeztetés mellett zajlott. Krisztina szerint a tervezésnek ez a része, valamint az elrendezés jelentette a legnagyobb kihívást ebben a projektben.

Nem mehetünk el szó nélkül a világítás tervezése mellett sem. A szalon stúdiólámpáit egy sín rendszeren helyezték el, így a helyiség különböző pontjai megfelelő megvilágítást kapnak. Ezen kívül a mennyezeten körbevezettek egy LED-es hangulatvilágítást, a próbafülkékbe pedig a tükrök mentén szereltek LED-eket. Központi elem a két kristálycsillár, melyek az eleganciát hangsúlyozzák.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

A színvilág visszafogott, egyszerű, hiszen a szalon kínálatában fellelhető ruhák színei egyszerű, fehér háttér előtt érvényesülnek legjobban. A fehér falak, bútorok nem vonják el a figyelmet a lényegről, magáról a termékről. A csőbútorok – az elegancia jegyében – meleg arany színűek. A próbafülkéket és a fűtőtestet fáradt rózsaszínűre festették, ezzel finoman elkülönítették ezt a zónát az eladótértől. A fülkék berendezésének részét képező bársony kanapék és térelválasztók smaragdzöldben pompáznak, ez az egyetlen merészebb színkombináció, ami látványos kontrasztot képez a tér többi részével.

Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája a Bolero ruhaszalon tervezése, Székelyudvarhely központjában

- Ez volt az első ruhaszalon, amit a párommal terveztünk, ezért igazi „szerelemgyerekként” tekintünk rá. Szabad kezet kaptunk a tervezéshez, úgy dolgozhattunk, mintha magunknak csinálnánk. Különösen jól esett, hogy a kivitelezés során remek csapattal, profi szakemberekkel működhettünk együtt, akik ugyancsak mindent megtettek, hogy a terv valósággá váljon. A tulajdonosokkal is nagyszerűen ment a kommunikáció. Úgy gondolom, hogy mindez együtt segített minket a legjobb végeredményhez, mellyel mindannyian elégedettek lehetünk – összegzi a bemutatót Krisztina.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

A legjobb megoldás a legjobb munkakörnyezetért – itt az emberközpontú világítás!

Valósággá válik minden építtető álma, a gyors és stresszmentes építkezés

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Masszív épületszerkezet költséghatékonyan, rekordidő alatt - Ytong Vasalt Pallós építési rendszer

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Praktikus újítás, magas hatásfok – itt az épületszigetelés új dimenziója!

Családiház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

S/ALON BUDAPEST 2021: vezető nemzetközi designerek Budapesten

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

5 lépés a minőségi homlokzat felé - Hogyan kíméljük meg magunkat a hosszas színválogatástól?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Vásárlási listák
További vásárlási listák