Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?

Hogyan vásároljunk bútort az interneten?

Manapság nem lepődünk meg, ha egy bútort, vagy kiegészítőket árusító cég a világhálón kínálja termékeit. Változatos és erre a célra szolgáló profi webshopok állnak rendelkezésre, melyeket nem csupán kényelmi szempontok miatt érdemes kipróbálni.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Vajon az interneten való vásárlás mennyiben kell, hogy megváltoztassa vételi szokásainkat, milyen tanácsokat kaphatunk és mi az amire fontos különösen figyelnünk?

Az internetes vásárlás előnyei

Gyors, kényelmes, otthonról végezhető, házhoz szállítják. Csak ülünk egy monitor előtt, az egérrel és a billentyűkkel könnyedén megtalálunk szinte bármilyen megvásárolható terméket, amire szükségünk lehet. Hatalmas áruházakban való személyes és sokszor fárasztó bolyongás helyett villámgyorsan rátalálhatunk a keresett árucikkre.

Ne kapkodjunk, gondoljuk át!

Pontosan gondoljuk át, mire is van szükségünk! Ez még fontosabb akkor, amikor egyszerre több dolgot is beszereznénk. Jó ha van saját, határozott elképzelésünk, de kikérhetjük a kérdésben lakberendezőnk tanácsát, így rengeteg időd spórolhatunk meg.

Bútorvásárlás az interneten

Kulcs a kulcsszó

Az internetes keresés alapvető módja, hogy a keresőbe beírjuk a keresendő kulcsszót. Azonban a különböző webshop áruházak, esetlegesen más szavakkal, eltérően csoportosíthatják, kategorizálhatják holmijaikat. Például ugyanazt az ülőbútort az egyik helyen „szófa” a másikon pedig „kanapé” kulcsszóval találjuk meg, tehát érdemes különféle kulcsszavakkal keresgélni.

Mindent a szemnek - vizuális keresés

Agyunk a vizuális információkat sokkal gyorsabban és közvetlenebbül dolgozza fel, mint a leírt szóbelieket. A beírt kulcsszó találatai után érdemes rögtön képekre átváltani a böngészőt, mert ott azonnal láthatjuk, áttekinthetjük, van-e igényeinknek megfelelő termék. Ha van, akkor a fotónál bemehetünk a webshop oldalra, ahol a termékkel kapcsolatos részleteket, árakat, egyéb mellékleteket is láthatjuk, elolvashatjuk.

Bútorvásárlás az interneten

Mennyi pénz áll rendelkezésre?

Érdemes a bútorvásárlás előtt egy kis kutató munkát végezni, néhány napot, hetet is ráfordítani, hogy megtaláljuk az optimális terméket, a pénztárcánknak megfelelő árral.
Ne zárjuk ki a nagyon kedvező árú használt bútorok vásárlását sem, bőven vannak ilyenek a világhálón. A ráfordított pénz összege nem mindig dönti el a termék minőségét, viszont egy külföldi márkás, vagy hazai kisipari, kézműves bútor hosszú évtizedekig kiválóan szolgálhat.

Mire figyeljünk?

Fizetési mód

  • Magyarországon a webshop vásárlók körében legelterjedtebb az utánvétes fizetési mód. Ez azt jelenti, hogy a terméket kiszállító futárnak kell fizetni, az átadást követően. Ha a webshop biztosítja az utánvét lehetőségét, akkor csak a bútor átvételét követően kell fizetnünk, ha egyébként a termék az, amit választottunk. Vannak más veszélytelen, ugyanakkor egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldások is, mint pl. a virtuális kártya és a PayPal is.

Szállítás


  • Az áruházak egymástól eltérően szállítanak. Van, aki saját szállítókkal, egyesek csomagküldő partnerrel, vagy mások a Magyar Posta szolgálatait használják. Egy jó webáruház átvállalja a kiszállítás díját. A termékek kiválasztása mellett vizsgáljuk meg a szállítási feltételeket is, például emeletre fehozzák-e a bútort?

A webshop üzemeltető adatai


  • Kezeljük fenntartással azokat a webáruházakat, ahol nem adják meg az üzemeltető cég adatait! A hagyományos, fizikai jelenléttel rendelkező boltok esetén pontosan tudod, hova menj vissza, ha gond van a megvásárolt termékkel.

Webshop üzletszabályzat


  • Ezeket érdemes figyelmesen elolvasni, mielőtt megrendelünk valamit a webáruház kínálatából.

Származási ország


  • Érdemes figyelni a bútor származási országára. Bár már egyre kevésbé jellemző, hogy a távol‑keleti termékek rossz minőségűek, de a hagyományos európai, olasz, spanyol, német, dán gyártók látatlanban is nagyobb minőségi garanciát jelentenek.

Gyártói garancia


  • A bútorokra is alapesetben 1 év garancia jár, de a gyártó adhat jóval hosszabb garanciát. Figyeljünk, hogy kiszállításnál megkapjuk a kitöltött garanciajegyet! Ha a vásárlás előtt nincs lehetőség személyesen kipróbálni a terméket, az átvétel után 14 napon belül visszaküldhetjük azt. A webshop üzemeltetőjének kötelessége visszavenni és a teljes árat visszaadni.

Használati útmutató


  • Az igazán profi termékek gyártói és forgalmazói is minél részletesebb tájékoztató anyagot mellékelnek az internetes bemutatáskor is. Ebben lehetnek nagyítható fotók több oldalról, korrekt méretrajzok, részletekbe menő, szöveges leírások.

Bútorvásárlás az interneten

A méret a lényeg

Még mielőtt elkezdenénk böngészni az internetes kínálatot, mérjük le mekkora helyünk van, milyen nagy lehet a keresett bútor? A szélesség, mélység, magasság méretek, hogyan fognak érvényesülni az adott térben?

A színek is fontosak

Találjuk meg az enteriőrnek legjobban megfelelő színt. Sok kvalitásos internetes bútor áruház, többféle választható anyagmintát – fa, kárpit és fémalkatrészek – is kínál. Persze ez elsősorban a beszállító gyártók opciója, de nagyon megemeli a termék és a vásárlás minőségét, és lehetőségeit.

Bútorvásárlás az interneten

Mi az, amit érdemes a valóságban is kipróbálni?

Az internetes kiválasztásnál nemigen tudjuk érzékelni az ülő és fekvő bútorok kényelmét, a kanapék ülőrészének és a matracok megfelelő keménységét. Vannak lakberendezési áruházak, ahol kifejezetten kínálják a személyes kipróbálás lehetőségét. Azok a kisebb, minőségi bútorokat forgalmazó áruházak, melyek kifejezetten márkás európai termékeket forgalmaznak, de a kínálatot nem tudják tartani raktáron, időpont egyeztetéssel szívesen adnak lehetőséget személyes konzultációra és a termék kipróbálására.

Népszerűek a témában

Természetes hatású zöldfal, problémák nélkül

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok

Ez is érdekelhet

Tervezd meg tetődet egyszerűen, 6 lépésben!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Ezeket érdemes mérlegelni, ha napelem telepítésén gondolkozunk

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Ha új zuhanykabin, legyen Eos!

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai - kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Esztétikus és praktikus – használatban a bútorredőnyök

Okos tárolással tágasabb lesz a fürdőszoba – Mit kínál ehhez a Geberit?

REHAU RAUVISIO noir: a szépség érintése

A matt újradefiniálása a bútorfelületeken - REHAU nemes matt kollekció

Gyönyörű bútorfelületek fényes és matt kivitelben

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

Mitől lesz egy bútor valóban minőségi? Teszteltük a Lamello termékeit

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Pfiffer Bútor – Örök érték

Tömörfa bútorok – Amikor a magas szintű kiszolgálás, a minőségi alapanyag és a professzionális gyártás az érték

Ilyen a számodra tökéletes kerti bútor!

Újraszervezett terek és különleges részletek - 55 négyzetméteres lakás felújítása

Konyhatervezés előtt állsz? Ezt a cikket feltétlen olvasd el!