Hogyan vásároljunk bútort az interneten?

Manapság nem lepődünk meg, ha egy bútort, vagy kiegészítőket árusító cég a világhálón kínálja termékeit. Változatos és erre a célra szolgáló profi webshopok állnak rendelkezésre, melyeket nem csupán kényelmi szempontok miatt érdemes kipróbálni.

Vajon az interneten való vásárlás mennyiben kell, hogy megváltoztassa vételi szokásainkat, milyen tanácsokat kaphatunk és mi az amire fontos különösen figyelnünk?

Az internetes vásárlás előnyei

Gyors, kényelmes, otthonról végezhető, házhoz szállítják. Csak ülünk egy monitor előtt, az egérrel és a billentyűkkel könnyedén megtalálunk szinte bármilyen megvásárolható terméket, amire szükségünk lehet. Hatalmas áruházakban való személyes és sokszor fárasztó bolyongás helyett villámgyorsan rátalálhatunk a keresett árucikkre.

Ne kapkodjunk, gondoljuk át!

Pontosan gondoljuk át, mire is van szükségünk! Ez még fontosabb akkor, amikor egyszerre több dolgot is beszereznénk. Jó ha van saját, határozott elképzelésünk, de kikérhetjük a kérdésben lakberendezőnk tanácsát, így rengeteg időd spórolhatunk meg.

Bútorvásárlás az interneten

Kulcs a kulcsszó

Az internetes keresés alapvető módja, hogy a keresőbe beírjuk a keresendő kulcsszót. Azonban a különböző webshop áruházak, esetlegesen más szavakkal, eltérően csoportosíthatják, kategorizálhatják holmijaikat. Például ugyanazt az ülőbútort az egyik helyen „szófa” a másikon pedig „kanapé” kulcsszóval találjuk meg, tehát érdemes különféle kulcsszavakkal keresgélni.

Mindent a szemnek - vizuális keresés

Agyunk a vizuális információkat sokkal gyorsabban és közvetlenebbül dolgozza fel, mint a leírt szóbelieket. A beírt kulcsszó találatai után érdemes rögtön képekre átváltani a böngészőt, mert ott azonnal láthatjuk, áttekinthetjük, van-e igényeinknek megfelelő termék. Ha van, akkor a fotónál bemehetünk a webshop oldalra, ahol a termékkel kapcsolatos részleteket, árakat, egyéb mellékleteket is láthatjuk, elolvashatjuk.

Bútorvásárlás az interneten

Mennyi pénz áll rendelkezésre?

Érdemes a bútorvásárlás előtt egy kis kutató munkát végezni, néhány napot, hetet is ráfordítani, hogy megtaláljuk az optimális terméket, a pénztárcánknak megfelelő árral.
Ne zárjuk ki a nagyon kedvező árú használt bútorok vásárlását sem, bőven vannak ilyenek a világhálón. A ráfordított pénz összege nem mindig dönti el a termék minőségét, viszont egy külföldi márkás, vagy hazai kisipari, kézműves bútor hosszú évtizedekig kiválóan szolgálhat.

Mire figyeljünk?

Fizetési mód

  • Magyarországon a webshop vásárlók körében legelterjedtebb az utánvétes fizetési mód. Ez azt jelenti, hogy a terméket kiszállító futárnak kell fizetni, az átadást követően. Ha a webshop biztosítja az utánvét lehetőségét, akkor csak a bútor átvételét követően kell fizetnünk, ha egyébként a termék az, amit választottunk. Vannak más veszélytelen, ugyanakkor egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldások is, mint pl. a virtuális kártya és a PayPal is.

Szállítás


  • Az áruházak egymástól eltérően szállítanak. Van, aki saját szállítókkal, egyesek csomagküldő partnerrel, vagy mások a Magyar Posta szolgálatait használják. Egy jó webáruház átvállalja a kiszállítás díját. A termékek kiválasztása mellett vizsgáljuk meg a szállítási feltételeket is, például emeletre fehozzák-e a bútort?

A webshop üzemeltető adatai


  • Kezeljük fenntartással azokat a webáruházakat, ahol nem adják meg az üzemeltető cég adatait! A hagyományos, fizikai jelenléttel rendelkező boltok esetén pontosan tudod, hova menj vissza, ha gond van a megvásárolt termékkel.

Webshop üzletszabályzat


  • Ezeket érdemes figyelmesen elolvasni, mielőtt megrendelünk valamit a webáruház kínálatából.

Származási ország


  • Érdemes figyelni a bútor származási országára. Bár már egyre kevésbé jellemző, hogy a távol‑keleti termékek rossz minőségűek, de a hagyományos európai, olasz, spanyol, német, dán gyártók látatlanban is nagyobb minőségi garanciát jelentenek.

Gyártói garancia


  • A bútorokra is alapesetben 1 év garancia jár, de a gyártó adhat jóval hosszabb garanciát. Figyeljünk, hogy kiszállításnál megkapjuk a kitöltött garanciajegyet! Ha a vásárlás előtt nincs lehetőség személyesen kipróbálni a terméket, az átvétel után 14 napon belül visszaküldhetjük azt. A webshop üzemeltetőjének kötelessége visszavenni és a teljes árat visszaadni.

Használati útmutató


  • Az igazán profi termékek gyártói és forgalmazói is minél részletesebb tájékoztató anyagot mellékelnek az internetes bemutatáskor is. Ebben lehetnek nagyítható fotók több oldalról, korrekt méretrajzok, részletekbe menő, szöveges leírások.

Bútorvásárlás az interneten

A méret a lényeg

Még mielőtt elkezdenénk böngészni az internetes kínálatot, mérjük le mekkora helyünk van, milyen nagy lehet a keresett bútor? A szélesség, mélység, magasság méretek, hogyan fognak érvényesülni az adott térben?

A színek is fontosak

Találjuk meg az enteriőrnek legjobban megfelelő színt. Sok kvalitásos internetes bútor áruház, többféle választható anyagmintát – fa, kárpit és fémalkatrészek – is kínál. Persze ez elsősorban a beszállító gyártók opciója, de nagyon megemeli a termék és a vásárlás minőségét, és lehetőségeit.

Bútorvásárlás az interneten

Mi az, amit érdemes a valóságban is kipróbálni?

Az internetes kiválasztásnál nemigen tudjuk érzékelni az ülő és fekvő bútorok kényelmét, a kanapék ülőrészének és a matracok megfelelő keménységét. Vannak lakberendezési áruházak, ahol kifejezetten kínálják a személyes kipróbálás lehetőségét. Azok a kisebb, minőségi bútorokat forgalmazó áruházak, melyek kifejezetten márkás európai termékeket forgalmaznak, de a kínálatot nem tudják tartani raktáron, időpont egyeztetéssel szívesen adnak lehetőséget személyes konzultációra és a termék kipróbálására.

A lakberendezői szakma összetettségében megtaláltam mindazt ami külön-külön is érdekel és foglalkoztat. Az esztétika, a harmónia keresése, a színek, a bútorok, a fa, a textilek, a fémek, az üveg csillogó felületének szépsége, a világítás hangulatteremtő ereje, és a különleges háztartási és konyhagépek technikai újdonságai, lenyűgöző működése. A kilencvenes évek végén irányult a figyelmem a lakberendezői szakma felé, és születtek meg első terveim. 2004‑ben a Lakberendezők Országos Szövetségébe felvételt nyertem, és annak tervező tagja vagyok ma is. Különösen kedvelem a XX. század elejének, a 20-40-es évek Art Deco dekoratív kultúráját és a Bauhaus praktikus emberléptékű formavilágát. Ezeket szívesen vegyítem a posztmodern és a korszerű kortárs design elemivel, élhető stílusos terek létrehozására. A skandináv praktikusság mellett, nem idegen tőlem a glamour és a Hollywood-Regency stílus, fényűzés érzetét keltő elemeinek alkalmazása sem. A képzőművész szemléletemet is felhasználom a lakberendezési tervezésben, a kompozíciók, színek és kontrasztok kialakításában.

Kapcsolódó cikkek

Fürdőszoba és otthoni wellness kiállítás: Budapest, január 17-19.

Ne csak a kádját töltse fel vízzel, hanem önmagát is ötletekkel! Új vagy régi, kicsi vagy nagy, költséghatékony vagy luxus – mindegy, mi mindent megmutatunk önnek. Több mint 100 márka és egyedi kedvezmények egy helyen!

Otthon őszi hangulatban

Évszak váltáskor érdemes újrahangolni otthonunkat az adott évszak színei, jellemző formái segítségével. Íme, néhány tipp a hangulat teremtéshez.

A cipőtárolás mesterei

A legtöbb nő szereti a cipőket vagy már-már cipőmániás. Elsősorban rájuk gondolva szeretnénk ötleteket adni a számtalan lábbeli igényes tárolásához.

A nyugalom szigete, avagy mit nyújthat egy különleges ülőbútor

Elég egyszer kipróbálni, jó eséllyel függőséget okoz a puha fészekként ölelő relax-sziget, ez a flexibilis anyagú, a formák és színek kavalkádjában pompázó, multifunkciós családi pihenőhely.

Zöldövezet az otthonunkban

Talán még soha ekkora népszerűségnek nem örvendett a lakáson belüli növény dekoráció: fikuszok, pálmák és pozsgások borítják el az enteriőrök bizonyos részeit. Lessük el a fogásokat, a kellékekhez pedig mutatjuk a lelőhelyeket.

A növényektől lesz igazán otthonos a lakás

A növények annyira elválaszthatatlan tartozékai otthonunknak, hogy nélkülük – legyen bármilyen gondosan berendezett az enteriőr – üresnek, szinte halottnak tűnik a tér. Megfelelő tárolásuk, a jól megválasztott kaspók pedig lényeges elemei a helyiségeknek és fontosak a növények egészsége szempontjából.

Lazítson stílusos környezetben! A MobilaDalin modern kanapéi minden teret elegánssá varázsolnak!

Lehet egy kanapé egyszerre stílusos és kényelmes? A MobilaDalin modern kanapéi a lazítás magasabb dimenzióit jelentik.

Chesterfield modern csavarral - ezek a MobilaDalin kanapék elegánsabbá varázsolják otthonát!

Gondolkozott már azon, hogy szeretne egy Chesterfield-stílusú ülőgarnitúrát, de nem talált olyan egyedi megoldást, amely kielégítette volna minden igényét? Akkor ismerkedjen meg a Galla kanapékkal és ülőbútorokkal – szerintünk éppen ezt kereste!

Egyszerre játékos és klasszikus - ezek a MobilaDalin kanapék minden lakásban jól mutatnak!

Megbízhatóan játékos? Nonkonformista klasszikus? Egymásnak ellentmondó, értelmetlen szókapcsolatoknak tűnhetnek, egészen addig amíg nem látta ezeket a kanapékat!

Önnek ajánljuk