Töltse hatékonyan a munkanapját tetőtéri dolgozószobájában nyáron is!

Ha úgy indul egy home office-ban vagy kivételesen otthon töltött munkanap, hogy a nap sugarai játszanak a falon és az asztalon, sokkal nagyobb kedvet érzünk a számtalan aznapi teendő megvalósításához, és hatékonyabbak is vagyunk. Nincs ebben semmi ördöngösség, a természetes fény egyszerű, élettani hatását tapasztaljuk meg. Viszont a nyári hónapokban kevésbé értékeljük, ha a fénnyel együtt a hőség is bekúszik a tetőtéri ablakokon, és egy-két óra múlva már elviselhetetlenné válik a forróság. Legszívesebben elmenekülnénk egy kellemesen klimatizált irodába.

Pedig van más megoldás, ha a tetőtéri dolgozószobájában régi tetőablakok vannak. Ez pedig az ablakcsere. Talán nem járunk messze az igazságtól, hogy a régi tetőablak üvege minden nyáron átforrósodik, hozzá sem lehet érni. A beáramló hőség átmelegíti a bútorokat és a levegőt, ami egy idő után elviselhetetlenné válik. Talán a dolgozót már felszerelték légkondicionáló berendezéssel, de ugyanúgy, ahogy egy vállalati irodában, az otthoni helyiségekben sem ez a legbölcsebb döntés egész napra. A mesterségesen lehűtött levegő csak ideig-óráig kellemes, néhány óra múlva rossz közérzetet okoz, nem beszélve a megfázás veszélyeiről.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

Cserélje inkább régi tetőablakát korszerű megoldásokra, melyekkel több fokot is csökkenthet a helyiség levegőjének hőmérsékletén. Egy tetőablak cseréje sokkal egyszerűbb, mint gondolná. Ha ugyanolyan méretűre cseréli az ablakot, mint amilyen a régi volt, néhány óra múlva már élvezheti is a sokkal kellemesebb légállapotokat.

De nézzük is, miből áll egy tetőablak-csere! A legegyszerűbb, ha felveszi a kapcsolatot egy tetőtéri ablakbeépítő szakemberrel – ajánljuk figyelmébe a VELUX Ajánlott beépítőket. A szakember felméri a tetőtéri ablak állapotát, a kibontási és cserelehetőségeket, és a legmegfelelőbb megoldást ajánlja majd Önnek.

Érdemes az ablakcserével hosszú távra gondolkodnia. Ha eddig nem érezte megfelelőnek a beáramló fénymennyiséget, akkor a csere lehetőséget nyújt, hogy szélesebb vagy hosszabb ablakot válasszon, netalán többet. Ekkor számítania kell rá, hogy a munkálatok tovább tartanak majd, de így sem lesz egy-két napnál hosszabb. Ha az eredeti ablakméretnél és darabszámnál marad, akkor a beépítő szakemberrel közösen válasszák ki a kilincs-elhelyezkedésben, működtetésben, üvegezésben legmegfelelőbb tetőtéri ablakot. A VELUX márka kínálata minden igényre és pénztárcára nyújt megoldást.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

A beépítés menete az egyik legfontosabb lépés, mert valószínűleg a régi tetőablakok nem voltak még elegendően körbeszigetelve, körbefóliázva. Ma már az ablakok méretére gyártott hőszigetelő kerettel, alátétfóliával hosszú távon biztos lehet benne, hogy az ablak és a tetőszerkezet kapcsolata hőhíd- és páramentes lesz.

Még az ablakok megrendelése előtt ne feledkezzen meg az árnyékolókról sem! Ha szeretné akár 5 fokkal csökkenteni a dolgozószoba hőmérsékletét, külső hővédő rolóra mindenképpen szüksége lesz. A nyári hőség akár 73 százalékát is megfékezi, mielőtt az elérné az üvegfelületet. Emellett szűrt fény lesz a szobában, mely ideális körülmény a monitornézéshez.
A VELUX tetőtéri ablakokra szerelt, szintén eredeti VELUX árnyékolók fontos tulajdonsága, hogy az ablakszárny akkor is nyitható marad, ha az árnyékolók le vannak húzva. Így a hajnali levegőcsere vagy a nappali szellőzés folyamatosan és kényelmesen biztosított, a mesterséges levegő helyett.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

Váltson most új, korszerű tetőtéri ablakokra, és nyáron éppen olyan hatékonyan és gördülékenyen tud majd dolgozni otthon is, mint az év többi időszakában.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

forrás: Velux

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Megnéztem, kipróbáltam, megértettem – GABO ablakok testközelből: így készülnek a prémium minőségű nyílászárók

Az ablak nem gyerekjáték - Hogyan válasszunk nyílászárót a gyerekszobába?

A nyílászáró-beépítés aranyszabályai

Otthonfelújítási tippek a Hörmanntól

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Cseregyanús tetőtéri ablakok – ROTO akció

„Na, ez jó vétel volt!” – Amikor a nyílászáró hosszú távú befektetés

Beltéri ajtó trendek – üveg- és tolóajtók, minimalista megjelenés

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Napfényes penthouse lakás – Fókuszban a különleges beltéri ajtó

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Összekötve a természettel - Prémium nyílászáró megoldások

Vásárlási listák
További vásárlási listák