Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Töltse hatékonyan a munkanapját tetőtéri dolgozószobájában nyáron is!

Ha úgy indul egy home office-ban vagy kivételesen otthon töltött munkanap, hogy a nap sugarai játszanak a falon és az asztalon, sokkal nagyobb kedvet érzünk a számtalan aznapi teendő megvalósításához, és hatékonyabbak is vagyunk. Nincs ebben semmi ördöngösség, a természetes fény egyszerű, élettani hatását tapasztaljuk meg. Viszont a nyári hónapokban kevésbé értékeljük, ha a fénnyel együtt a hőség is bekúszik a tetőtéri ablakokon, és egy-két óra múlva már elviselhetetlenné válik a forróság. Legszívesebben elmenekülnénk egy kellemesen klimatizált irodába.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Pedig van más megoldás, ha a tetőtéri dolgozószobájában régi tetőablakok vannak. Ez pedig az ablakcsere. Talán nem járunk messze az igazságtól, hogy a régi tetőablak üvege minden nyáron átforrósodik, hozzá sem lehet érni. A beáramló hőség átmelegíti a bútorokat és a levegőt, ami egy idő után elviselhetetlenné válik. Talán a dolgozót már felszerelték légkondicionáló berendezéssel, de ugyanúgy, ahogy egy vállalati irodában, az otthoni helyiségekben sem ez a legbölcsebb döntés egész napra. A mesterségesen lehűtött levegő csak ideig-óráig kellemes, néhány óra múlva rossz közérzetet okoz, nem beszélve a megfázás veszélyeiről.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

Cserélje inkább régi tetőablakát korszerű megoldásokra, melyekkel több fokot is csökkenthet a helyiség levegőjének hőmérsékletén. Egy tetőablak cseréje sokkal egyszerűbb, mint gondolná. Ha ugyanolyan méretűre cseréli az ablakot, mint amilyen a régi volt, néhány óra múlva már élvezheti is a sokkal kellemesebb légállapotokat.

De nézzük is, miből áll egy tetőablak-csere! A legegyszerűbb, ha felveszi a kapcsolatot egy tetőtéri ablakbeépítő szakemberrel – ajánljuk figyelmébe a VELUX Ajánlott beépítőket. A szakember felméri a tetőtéri ablak állapotát, a kibontási és cserelehetőségeket, és a legmegfelelőbb megoldást ajánlja majd Önnek.

Érdemes az ablakcserével hosszú távra gondolkodnia. Ha eddig nem érezte megfelelőnek a beáramló fénymennyiséget, akkor a csere lehetőséget nyújt, hogy szélesebb vagy hosszabb ablakot válasszon, netalán többet. Ekkor számítania kell rá, hogy a munkálatok tovább tartanak majd, de így sem lesz egy-két napnál hosszabb. Ha az eredeti ablakméretnél és darabszámnál marad, akkor a beépítő szakemberrel közösen válasszák ki a kilincs-elhelyezkedésben, működtetésben, üvegezésben legmegfelelőbb tetőtéri ablakot. A VELUX márka kínálata minden igényre és pénztárcára nyújt megoldást.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

A beépítés menete az egyik legfontosabb lépés, mert valószínűleg a régi tetőablakok nem voltak még elegendően körbeszigetelve, körbefóliázva. Ma már az ablakok méretére gyártott hőszigetelő kerettel, alátétfóliával hosszú távon biztos lehet benne, hogy az ablak és a tetőszerkezet kapcsolata hőhíd- és páramentes lesz.

Még az ablakok megrendelése előtt ne feledkezzen meg az árnyékolókról sem! Ha szeretné akár 5 fokkal csökkenteni a dolgozószoba hőmérsékletét, külső hővédő rolóra mindenképpen szüksége lesz. A nyári hőség akár 73 százalékát is megfékezi, mielőtt az elérné az üvegfelületet. Emellett szűrt fény lesz a szobában, mely ideális körülmény a monitornézéshez.
A VELUX tetőtéri ablakokra szerelt, szintén eredeti VELUX árnyékolók fontos tulajdonsága, hogy az ablakszárny akkor is nyitható marad, ha az árnyékolók le vannak húzva. Így a hajnali levegőcsere vagy a nappali szellőzés folyamatosan és kényelmesen biztosított, a mesterséges levegő helyett.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

Váltson most új, korszerű tetőtéri ablakokra, és nyáron éppen olyan hatékonyan és gördülékenyen tud majd dolgozni otthon is, mint az év többi időszakában.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

forrás: Velux

Népszerűek a témában

Tetőfedés A-tól Z-ig, a tervezéstől a kivitelezésig. Kérdezzünk a szakértőtől!

7 érv a beton tetőcserép mellett

Esztétika és környezettudatosság – arany középút a megújuló energiaforrások terén

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Kád is, zuhany is - melyik az idális fürdőkád számomra

Atenád redőnyök: zsákbamacska helyett hosszú távú megoldás

Erre figyeljünk, ha zsaluziát vásárolunk! - válaszol a szakértő

Mitől különleges a Tornado Ultracsendes WC ?

Már 100 éve bizonyít a pórusbeton

Ablaktrend: látni vagy nem látszani

Nyissuk meg a tetőteret!

Okos házhoz okos nyílászáró!

Így válasszunk bejárati ajtót! Design, biztonság, tartósság – és még számos fontos szempont

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Összekötve a természettel - Prémium nyílászáró megoldások

Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!