Töltse hatékonyan a munkanapját tetőtéri dolgozószobájában nyáron is!

Ha úgy indul egy home office-ban vagy kivételesen otthon töltött munkanap, hogy a nap sugarai játszanak a falon és az asztalon, sokkal nagyobb kedvet érzünk a számtalan aznapi teendő megvalósításához, és hatékonyabbak is vagyunk. Nincs ebben semmi ördöngösség, a természetes fény egyszerű, élettani hatását tapasztaljuk meg. Viszont a nyári hónapokban kevésbé értékeljük, ha a fénnyel együtt a hőség is bekúszik a tetőtéri ablakokon, és egy-két óra múlva már elviselhetetlenné válik a forróság. Legszívesebben elmenekülnénk egy kellemesen klimatizált irodába.

Pedig van más megoldás, ha a tetőtéri dolgozószobájában régi tetőablakok vannak. Ez pedig az ablakcsere. Talán nem járunk messze az igazságtól, hogy a régi tetőablak üvege minden nyáron átforrósodik, hozzá sem lehet érni. A beáramló hőség átmelegíti a bútorokat és a levegőt, ami egy idő után elviselhetetlenné válik. Talán a dolgozót már felszerelték légkondicionáló berendezéssel, de ugyanúgy, ahogy egy vállalati irodában, az otthoni helyiségekben sem ez a legbölcsebb döntés egész napra. A mesterségesen lehűtött levegő csak ideig-óráig kellemes, néhány óra múlva rossz közérzetet okoz, nem beszélve a megfázás veszélyeiről.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

Cserélje inkább régi tetőablakát korszerű megoldásokra, melyekkel több fokot is csökkenthet a helyiség levegőjének hőmérsékletén. Egy tetőablak cseréje sokkal egyszerűbb, mint gondolná. Ha ugyanolyan méretűre cseréli az ablakot, mint amilyen a régi volt, néhány óra múlva már élvezheti is a sokkal kellemesebb légállapotokat.

De nézzük is, miből áll egy tetőablak-csere! A legegyszerűbb, ha felveszi a kapcsolatot egy tetőtéri ablakbeépítő szakemberrel – ajánljuk figyelmébe a VELUX Ajánlott beépítőket. A szakember felméri a tetőtéri ablak állapotát, a kibontási és cserelehetőségeket, és a legmegfelelőbb megoldást ajánlja majd Önnek.

Érdemes az ablakcserével hosszú távra gondolkodnia. Ha eddig nem érezte megfelelőnek a beáramló fénymennyiséget, akkor a csere lehetőséget nyújt, hogy szélesebb vagy hosszabb ablakot válasszon, netalán többet. Ekkor számítania kell rá, hogy a munkálatok tovább tartanak majd, de így sem lesz egy-két napnál hosszabb. Ha az eredeti ablakméretnél és darabszámnál marad, akkor a beépítő szakemberrel közösen válasszák ki a kilincs-elhelyezkedésben, működtetésben, üvegezésben legmegfelelőbb tetőtéri ablakot. A VELUX márka kínálata minden igényre és pénztárcára nyújt megoldást.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

A beépítés menete az egyik legfontosabb lépés, mert valószínűleg a régi tetőablakok nem voltak még elegendően körbeszigetelve, körbefóliázva. Ma már az ablakok méretére gyártott hőszigetelő kerettel, alátétfóliával hosszú távon biztos lehet benne, hogy az ablak és a tetőszerkezet kapcsolata hőhíd- és páramentes lesz.

Még az ablakok megrendelése előtt ne feledkezzen meg az árnyékolókról sem! Ha szeretné akár 5 fokkal csökkenteni a dolgozószoba hőmérsékletét, külső hővédő rolóra mindenképpen szüksége lesz. A nyári hőség akár 73 százalékát is megfékezi, mielőtt az elérné az üvegfelületet. Emellett szűrt fény lesz a szobában, mely ideális körülmény a monitornézéshez.
A VELUX tetőtéri ablakokra szerelt, szintén eredeti VELUX árnyékolók fontos tulajdonsága, hogy az ablakszárny akkor is nyitható marad, ha az árnyékolók le vannak húzva. Így a hajnali levegőcsere vagy a nappali szellőzés folyamatosan és kényelmesen biztosított, a mesterséges levegő helyett.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

Váltson most új, korszerű tetőtéri ablakokra, és nyáron éppen olyan hatékonyan és gördülékenyen tud majd dolgozni otthon is, mint az év többi időszakában.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

forrás: Velux

Kapcsolódó cikkek

Klímaváltozás ellen felújítás

A klímaváltozást a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével fékezhetnénk csak meg. Európában a felhasznált energia 40 százalékáért épületeink a felelősek. Az épületek energiahatékony felújításával: szigeteléssel, ablakcserével, fűtéskorszerűsítéssel, napelem, napkollektor, szélkerék és hőszivattyú alkalmazásával csökkenthetjük a szén-dioxid-kibocsátást.

Tanácsok építkezőknek 5. – Hőháztartás

Tetőtér-beépítés után a házban élők legfontosabb igénye a tetőtérben, hogy télen ne fázzanak, nyáron ne legyen melegük, elég világos legyen az otthonuk és ne ázzon be.

Fontos tudnivalók a tetőterek kialakításáról

A magastetők alatti terület, a padlástér a bővíthetőség ígéretét hordozza magában a lakóházak, de akár a középületek esetében is. Mindez azonban számos, statikai, gépészeti és belsőépítészeti kérdést vet fel, melyeket még a tervezés szakaszában kell alaposan átgondolnunk.

Családi ház felújítása 2. rész - Falazás és nyílászáró beépítés, előkészítési munkák

Korábbi cikkünkben egy családi ház felújítási munkáinak személyes tapasztalatait mutattuk be. A cikksorozat nem a szakembereknek szánt műszaki megoldásokkal teletűzdelt írás, hanem azoknak szól, akik felújításra szánják el magukat és képesek azt végigvinni, akár saját kezűleg is.

Ablak problémák és megoldások – Miért fontos a megfelelő beépítés?

Legyen szó új lakás, ház építéséről vagy egy régi felújításáról, az ablak beépítése a kivitelezés egyik legfontosabb momentuma. A helytelen beépítés ugyanis olyan problémák forrása lehet, melyek a későbbiek során csak igen költségesen vagy egyáltalán nem orvosolhatók.

Édes élet a tető alatt: a hőszigetelés a kulcs

A megfelelő hőszigetelés a tetőtér-beépítés talán leginkább hangsúlyos eleme, hiszen a „padlást” eredetileg nem szobának tervezték, és a komfortérzetet a tető nem megfelelő szigetelése nagyban tudja csökkenteni. Mit ajánl a szakértő?

Hogyan válasszunk minőségi nyílászárót?

A külső nyílászárók kiválasztása az építkezések, felújítások egyik legfontosabb momentuma, hiszen évtizedekre szóló döntést kell ilyenkor meghoznunk.

Otthonunk intelligens nyílászárói

Digitális világunk okos megoldásai átszövik életünk szinte minden területét. Komfortot, biztonságot, vagy éppen védelmet nyújtanak otthonunk szinte minden pontján. De mitől lehet egy terasztajtó vagy egy tetőablak intelligens és milyen kényelmi funkciókat kínálhatnak számunkra?

Tolóajtó, az esztétikus, helytakarékos és könnyen kezelhető nyílászáró

A tolóajtók legújabb generációja egyszerű és elegáns, stílustól és mérettől függetlenül tökéletesen illeszkedik bármelyik otthonba.