Hirdetés

Töltse hatékonyan a munkanapját tetőtéri dolgozószobájában nyáron is!

Ha úgy indul egy home office-ban vagy kivételesen otthon töltött munkanap, hogy a nap sugarai játszanak a falon és az asztalon, sokkal nagyobb kedvet érzünk a számtalan aznapi teendő megvalósításához, és hatékonyabbak is vagyunk. Nincs ebben semmi ördöngösség, a természetes fény egyszerű, élettani hatását tapasztaljuk meg. Viszont a nyári hónapokban kevésbé értékeljük, ha a fénnyel együtt a hőség is bekúszik a tetőtéri ablakokon, és egy-két óra múlva már elviselhetetlenné válik a forróság. Legszívesebben elmenekülnénk egy kellemesen klimatizált irodába.

Pedig van más megoldás, ha a tetőtéri dolgozószobájában régi tetőablakok vannak. Ez pedig az ablakcsere. Talán nem járunk messze az igazságtól, hogy a régi tetőablak üvege minden nyáron átforrósodik, hozzá sem lehet érni. A beáramló hőség átmelegíti a bútorokat és a levegőt, ami egy idő után elviselhetetlenné válik. Talán a dolgozót már felszerelték légkondicionáló berendezéssel, de ugyanúgy, ahogy egy vállalati irodában, az otthoni helyiségekben sem ez a legbölcsebb döntés egész napra. A mesterségesen lehűtött levegő csak ideig-óráig kellemes, néhány óra múlva rossz közérzetet okoz, nem beszélve a megfázás veszélyeiről.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

Cserélje inkább régi tetőablakát korszerű megoldásokra, melyekkel több fokot is csökkenthet a helyiség levegőjének hőmérsékletén. Egy tetőablak cseréje sokkal egyszerűbb, mint gondolná. Ha ugyanolyan méretűre cseréli az ablakot, mint amilyen a régi volt, néhány óra múlva már élvezheti is a sokkal kellemesebb légállapotokat.

De nézzük is, miből áll egy tetőablak-csere! A legegyszerűbb, ha felveszi a kapcsolatot egy tetőtéri ablakbeépítő szakemberrel – ajánljuk figyelmébe a VELUX Ajánlott beépítőket. A szakember felméri a tetőtéri ablak állapotát, a kibontási és cserelehetőségeket, és a legmegfelelőbb megoldást ajánlja majd Önnek.

Érdemes az ablakcserével hosszú távra gondolkodnia. Ha eddig nem érezte megfelelőnek a beáramló fénymennyiséget, akkor a csere lehetőséget nyújt, hogy szélesebb vagy hosszabb ablakot válasszon, netalán többet. Ekkor számítania kell rá, hogy a munkálatok tovább tartanak majd, de így sem lesz egy-két napnál hosszabb. Ha az eredeti ablakméretnél és darabszámnál marad, akkor a beépítő szakemberrel közösen válasszák ki a kilincs-elhelyezkedésben, működtetésben, üvegezésben legmegfelelőbb tetőtéri ablakot. A VELUX márka kínálata minden igényre és pénztárcára nyújt megoldást.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

A beépítés menete az egyik legfontosabb lépés, mert valószínűleg a régi tetőablakok nem voltak még elegendően körbeszigetelve, körbefóliázva. Ma már az ablakok méretére gyártott hőszigetelő kerettel, alátétfóliával hosszú távon biztos lehet benne, hogy az ablak és a tetőszerkezet kapcsolata hőhíd- és páramentes lesz.

Még az ablakok megrendelése előtt ne feledkezzen meg az árnyékolókról sem! Ha szeretné akár 5 fokkal csökkenteni a dolgozószoba hőmérsékletét, külső hővédő rolóra mindenképpen szüksége lesz. A nyári hőség akár 73 százalékát is megfékezi, mielőtt az elérné az üvegfelületet. Emellett szűrt fény lesz a szobában, mely ideális körülmény a monitornézéshez.
A VELUX tetőtéri ablakokra szerelt, szintén eredeti VELUX árnyékolók fontos tulajdonsága, hogy az ablakszárny akkor is nyitható marad, ha az árnyékolók le vannak húzva. Így a hajnali levegőcsere vagy a nappali szellőzés folyamatosan és kényelmesen biztosított, a mesterséges levegő helyett.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

Váltson most új, korszerű tetőtéri ablakokra, és nyáron éppen olyan hatékonyan és gördülékenyen tud majd dolgozni otthon is, mint az év többi időszakában.

Velux tetőtéri ablak a dolgozószobában

forrás: Velux

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

A makacs kórokozók könnyen rátelepedhetnek az általunk leggyakrabban használt felületekre, például az ajtókilincsekre. A betegségek terjedésének elkerülése érdekében javasolt érintésmentes ajtók felszerelése.

Igényes munkakörnyezet az egészségmegőrzésért

Ipari környezetben nem csak a biztonság és a kényelmesen kialakított gépi berendezés játszik központi szerepet, az igényes munkakörnyezet megteremtése is legalább annyira fontos a munkavállalók számára.

Miért válasszunk tolóajtót?

Röviden összefoglalva azért, mert ez az egyik leginkább helytakarékos és könnyen kezelhető, emellett pedig esztétikus nyílászáró. De tekintsük át ezt a témát kicsit bővebben!

Stíluskalauz beltéri ajtókhoz

A beltéri ajtó a helyiségek egyik meghatározó belsőépítészeti eleme, ezért kiválasztása kiemelt figyelmet érdemel.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Védelem otthonunk minden szegletében

Ha betörésbiztosság, akkor elsősorban a bejárati ajtók, az erkély- és teraszajtók kerülnek górcső alá. Csakhogy nem feledkezhetünk meg a tetőtéri ablakokról sem, hisz azok is hozzájárulnak szeretteink és értékeink megóvásához – bár máshogyan. Vegyük sorra, pontosan hogyan!

Betörésbiztos otthon – Praktikus rendőrségi tanácsok az ingatlanok biztonságáért

A nyár elmúltával egészen szeptember végéig nem csökken az utazási kedv. Ebben az időszakban érdemes kiemelt figyelmet fordítani otthonunk biztonságára, hiszen könnyen a betörők célpontjává válhat a hetekig őrizetlenül hagyott ingatlan.