Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Rögzítő elem ragasztó – nélkülözhetetlen kellék az építkezésnél

Egy minőségi építési ragasztó legalább annyira feltétele a rögzítendő elemek stabilitásának, mint a jó ételnek a megfelelő alapanyag. Röviden: nélkülözhetetlen.

A rögzítő elem ragasztó kiválasztása legalább olyan sarkalatos kérdés, mint az, hogy mit, milyen felületre és milyen céllal kell beszerelni. Legyen szó kerítéskapu, korlát, vagy egy előtető rögzítéséről, a Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó fontos segítség lesz a munkában; a felület lehet beton, vasbeton, kő, tégla.

Kapu rögzítése a tégla oszlopba Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztóval
Kapu rögzítése a tégla oszlopba Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztóval

Hol és hogyan alkalmazzuk a rögzítő elem ragasztót?

A rögzítéstechnika alapszabályai között kiemelt figyelmet érdemel az alapanyagok minőségének pontos ismerete. Az alapfelület diagnosztizálása után választhatjuk ki a rögzítőelemet, a döntésben pedig nemcsak a kiváló anyagteljesítmény, hanem a szakemberek egészségmegőrzése és a komfortérzet növelése is szerepet kell, hogy kapjon.

Egy erősen szakemberhiányos szektorban nagyon fontos, hogy:

 • egészségbarát,
 • szagmentes, vagy csekély szaghatású,
 • standard eszközökkel alkalmazható,
 • felhasználóbarát termékek segítsék a professzionális munkát.

A Sika AnchorFix-1 előnyei:

 • oldószermentes,
 • sztirolmentes,
 • kétkomponensű,
 • gyorskötésű
 • hagyományos kinyomó pisztollyal feldolgozható
 • alacsony hőmérsékleten is bedolgozható.

Nem véletlen tehát, hogy a hazai piacon ez az egyik leggyakoribb választás a rögzítőelem ragasztóanyagok között.

Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása beltéren
Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása beltéren
Parabola antenna rögzítése a homlokzatra Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó segítségével
Parabola antenna rögzítése a homlokzatra Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó segítségével

A Sika széles rögzítési területre, szinte a teljes alapfelület palettára kínál négyévszakos ragasztót. A két komponens keveréke szürke színű, a hagyományos kinyomópisztoly alkalmazásával használt kartus többször felhasználható a keverőcsőr cseréjével. A gazdaságos felhasználás ugyancsak a termék mellett szól, továbbá nem elhanyagolható, hogy csekély hulladékkal számolhatunk.

Nagyobb súlyt hordó akasztók rögzítése beltéri falba Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztóval
Nagyobb súlyt hordó akasztók rögzítése beltéri falba Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztóval

Ha valóban gyors, professzionális megoldás szükséges, válasszuk a Sika AnchorFix-1 építési-szerelési rögzítőelem ragasztót, mely bármilyen időjárási viszonyok között is tökéletes az alábbi rögzítési területekre:

 • betonacélok,
 • csavarmentes acélbetétek,
 • csapszegek,
 • különleges, speciális rögzítési, lehorgonyzási elemek
 • beton
 • kemény természetes kő
 • tömör és üreges falazat.

A Sika mindig rendszerben gondolkodik és high-tech megoldásokat kínál, legyen szó beton, vasbeton, tégla, kő vagy műkő szerkezetekben történő ragasztásról.

Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása beton felületbe
Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása beton felületbe
Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása kültéri burkolatba
Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása kültéri burkolatba

A Sika a ragasztáshoz ragaszkodik, mi pedig ahhoz, hogy Önt mindig kiszolgáljuk a Sika termékeivel. Keresse szakembereinket, akik segítenek a megfelelő Sika termék kiválasztásában a Stavmat értékesítési pontokon!

Kapcsolódó cikkek

Mire jó a klinkertégla?

Majd’ 5000 éve ismerjük és használjuk a különféle agyagtéglákat, mígnem a technika fejlődésével, a magas hőfokon égetéssel megszülethetett a nagy keménységű klinkertégla. A lényeges különbségeket az eltérő égetési hőmérséklet adja, melynek számos előnyét megtapasztalhatjuk az alkalmazás során.

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Falszigetelés saját kezűleg

A falazat nedvesedése, a talajból beszivárgó nedvesség sokak előtt ismert probléma. A védekezés nem halogatható sokáig, hiszen a falazat károsodása az épület szerkezetet sem kíméli. Megfelelő anyagok felhasználásával magunk is nekiláthatunk a kárelhárításnak.

Vízszigetelési problémák megelőzése teraszokon, erkélyeken, vizes helyiségekben - egy komponensű, rugalmas vízszigetelő habarccsal

A vízszigetelés hiánya, vagy a helytelen kivitelezés következményeként számos kellemetlen problémával kell szembenéznünk. A helyzet azonban nem reménytelen! Megfelelő anyagok felhasználásával ezek a gondok orvosolhatók.

Hézagok és repedések megszüntetése - tartós ragasztás és tömítés a legszélsőségesebb körülmények között is

A ablakok és a falazat találkozásánál, vagy a különféle burkolatok érintkező pontjain megjelenő hézagok, a mozgásból adódó repedések a legbosszantóbb problémák közé tartoznak. Ezek megszüntetése mindenképpen ajánlott, hiszen idővel még több baj okozói lehetnek.

Vízszigetelés a fürdőszobában - Hogyan építsünk vizes helyiségeket?

Ahogyan a lakásban is megszereljük a csöpögő csapot, úgy a fürdőszobában a burkolt felületek alatti felületeken is meg kell szüntetnünk a szivárgást. A fürdőszobai vízszigetelésről döntően egy rendszer részeként csempe- és járólapragasztás során beszélünk.

A terasz és az erkély vízszigetelése – Problémák és megoldások

Tél végén sok otthonban fény derül a nem megfelelő szigetelésekre, főleg a hézagoknál és áttöréseknél, melyekre mindenki a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb, ugyanakkor tartós megoldást szeretné megtalálni. Itt az ideje végiggondolnunk, hogyan újítanánk fel régi teraszunkat, erkélyünket. Mielőtt kőműves kanalat ragadnánk, nézzünk át néhány fontos információt a kültéri burkolással kapcsolatban!

A vízszigetelés fontossága - Zárjuk ki otthonunkból a vizet!

Egy családi ház építésekor a vízszigetelésből származik a költségeknek nagyjából az 5%-a és a reklamációknak mintegy a 90%-a. Ezért is kormányrendelet mondja ki, hogy az építményt és a részeit védeni kell a víz, a nedvesség (talajvíz, talajnedvesség, talajpára, csapadékvíz, üzemi víz, pára, stb.) káros hatásaival szemben.

Praktikus és dekoratív: díszlécek a falon

A díszlécek felhelyezése a legvégső fázis lehet egy burkolás, vagy festés után, de dekorációs célt is szolgálhat. A ragasztást akár saját kezűleg is elvégezhetjük.

Önnek ajánljuk