Hirdetés

Rögzítő elem ragasztó – nélkülözhetetlen kellék az építkezésnél

Egy minőségi építési ragasztó legalább annyira feltétele a rögzítendő elemek stabilitásának, mint a jó ételnek a megfelelő alapanyag. Röviden: nélkülözhetetlen.

A rögzítő elem ragasztó kiválasztása legalább olyan sarkalatos kérdés, mint az, hogy mit, milyen felületre és milyen céllal kell beszerelni. Legyen szó kerítéskapu, korlát, vagy egy előtető rögzítéséről, a Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó fontos segítség lesz a munkában; a felület lehet beton, vasbeton, kő, tégla.

Kapu rögzítése a tégla oszlopba Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztóval
Kapu rögzítése a tégla oszlopba Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztóval

Hol és hogyan alkalmazzuk a rögzítő elem ragasztót?

A rögzítéstechnika alapszabályai között kiemelt figyelmet érdemel az alapanyagok minőségének pontos ismerete. Az alapfelület diagnosztizálása után választhatjuk ki a rögzítőelemet, a döntésben pedig nemcsak a kiváló anyagteljesítmény, hanem a szakemberek egészségmegőrzése és a komfortérzet növelése is szerepet kell, hogy kapjon.

Egy erősen szakemberhiányos szektorban nagyon fontos, hogy:

 • egészségbarát,
 • szagmentes, vagy csekély szaghatású,
 • standard eszközökkel alkalmazható,
 • felhasználóbarát termékek segítsék a professzionális munkát.

A Sika AnchorFix-1 előnyei:

 • oldószermentes,
 • sztirolmentes,
 • kétkomponensű,
 • gyorskötésű
 • hagyományos kinyomó pisztollyal feldolgozható
 • alacsony hőmérsékleten is bedolgozható.

Nem véletlen tehát, hogy a hazai piacon ez az egyik leggyakoribb választás a rögzítőelem ragasztóanyagok között.

Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása beltéren
Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása beltéren
Parabola antenna rögzítése a homlokzatra Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó segítségével
Parabola antenna rögzítése a homlokzatra Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó segítségével

A Sika széles rögzítési területre, szinte a teljes alapfelület palettára kínál négyévszakos ragasztót. A két komponens keveréke szürke színű, a hagyományos kinyomópisztoly alkalmazásával használt kartus többször felhasználható a keverőcsőr cseréjével. A gazdaságos felhasználás ugyancsak a termék mellett szól, továbbá nem elhanyagolható, hogy csekély hulladékkal számolhatunk.

Nagyobb súlyt hordó akasztók rögzítése beltéri falba Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztóval
Nagyobb súlyt hordó akasztók rögzítése beltéri falba Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztóval

Ha valóban gyors, professzionális megoldás szükséges, válasszuk a Sika AnchorFix-1 építési-szerelési rögzítőelem ragasztót, mely bármilyen időjárási viszonyok között is tökéletes az alábbi rögzítési területekre:

 • betonacélok,
 • csavarmentes acélbetétek,
 • csapszegek,
 • különleges, speciális rögzítési, lehorgonyzási elemek
 • beton
 • kemény természetes kő
 • tömör és üreges falazat.

A Sika mindig rendszerben gondolkodik és high-tech megoldásokat kínál, legyen szó beton, vasbeton, tégla, kő vagy műkő szerkezetekben történő ragasztásról.

Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása beton felületbe
Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása beton felületbe
Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása kültéri burkolatba
Sika AnchorFix-1 gyorskötő tőcsavar-ragasztó alkalmazása kültéri burkolatba

A Sika a ragasztáshoz ragaszkodik, mi pedig ahhoz, hogy Önt mindig kiszolgáljuk a Sika termékeivel. Keresse szakembereinket, akik segítenek a megfelelő Sika termék kiválasztásában a Stavmat értékesítési pontokon!

Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

Vízszigetelés a fürdőszobában - Hogyan építsünk vizes helyiségeket?

Ahogyan a lakásban is megszereljük a csöpögő csapot, úgy a fürdőszobában a burkolt felületek alatti felületeken is meg kell szüntetnünk a szivárgást. A fürdőszobai vízszigetelésről döntően egy rendszer részeként csempe- és járólapragasztás során beszélünk.

A terasz és az erkély vízszigetelése – Problémák és megoldások

Tél végén sok otthonban fény derül a nem megfelelő szigetelésekre, főleg a hézagoknál és áttöréseknél, melyekre mindenki a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb, ugyanakkor tartós megoldást szeretné megtalálni. Itt az ideje végiggondolnunk, hogyan újítanánk fel régi teraszunkat, erkélyünket. Mielőtt kőműves kanalat ragadnánk, nézzünk át néhány fontos információt a kültéri burkolással kapcsolatban!

A vízszigetelés fontossága - Zárjuk ki otthonunkból a vizet!

Egy családi ház építésekor a vízszigetelésből származik a költségeknek nagyjából az 5%-a és a reklamációknak mintegy a 90%-a. Ezért is kormányrendelet mondja ki, hogy az építményt és a részeit védeni kell a víz, a nedvesség (talajvíz, talajnedvesség, talajpára, csapadékvíz, üzemi víz, pára, stb.) káros hatásaival szemben.

Hézagok és repedések megszüntetése - tartós ragasztás és tömítés a legszélsőségesebb körülmények között is

A ablakok és a falazat találkozásánál, vagy a különféle burkolatok érintkező pontjain megjelenő hézagok, a mozgásból adódó repedések a legbosszantóbb problémák közé tartoznak. Ezek megszüntetése mindenképpen ajánlott, hiszen idővel még több baj okozói lehetnek.

Vízszigetelési problémák megelőzése teraszokon, erkélyeken, vizes helyiségekben - egy komponensű, rugalmas vízszigetelő habarccsal

A vízszigetelés hiánya, vagy a helytelen kivitelezés következményeként számos kellemetlen problémával kell szembenéznünk. A helyzet azonban nem reménytelen! Megfelelő anyagok felhasználásával ezek a gondok orvosolhatók.

Falszigetelés saját kezűleg

A falazat nedvesedése, a talajból beszivárgó nedvesség sokak előtt ismert probléma. A védekezés nem halogatható sokáig, hiszen a falazat károsodása az épület szerkezetet sem kíméli. Megfelelő anyagok felhasználásával magunk is nekiláthatunk a kárelhárításnak.