Hirdetés

Okosház rendszerek kiépítése a SmartHome-mal

Amikor 2001 szeptemberében elindultam az első Okos ház tréningre Belgiumba, még nem gondoltam, hogy 20 év múlva is lesz olyan ház az országban, ami a mi rendszereinkkel működik.

Igen, az első 2002 tavaszán átadott TELETASK rendszer (több hasonló korú társához hasonlóan) a mai napig működik! A gyártó egyébként 1984 óta van a piacon, azaz már 37 éve üzemelnek rendszerei szerte Európában és a világon.

A TELETASK nem KNX alapú, hanem saját buszkommunikációval rendelkező csillagpontos, központi intelligenciás rendszereket gyárt, melyek magukba integrálják :

 • a világítás (kapcsolás, dimmerelés) vezérlését, élettani világítás szabályozást
 • az árnyékolók (redőnyök, függönyök, zsaluziák, pergolák) mozgatását a nap erőssége alapján
 • a hűtés / fűtés / szellőzés szabályozását
 • a motoros kapuk, ablakok vezérlését
 • a szórakoztató elektronika vezérlését (multiroom, házimozi)
 • a riasztóval, kaputelefonnal való együttműködést
 • a biztonsági kamerák képeinek megjelenítését.

Teszik mindezt szép- és praktikus üveg érintő panelek, hagyományos nyomógombok és természetesen mobil eszközök (európai cloud, vagy helyi hálózaton keresztül), fali érintő PC-k útján, illetve előre megírt algoritmusok, időzítések segítségével. És zavartalanul működnek 365 nap 24 órájában akár 20-30 éven keresztül.

SmartHome rendszer

A fiatalosabb, modernebb technika híveinek is van ajánlatunk. A 2014 óta létező német LARNITECH cég termékei szintén tudják az összes fent is említett, ma már természetesnek tekintett okosház funkciót és e mellett a ma divatos :

 • Siri, Alexa, Google (sőt az orosz nyelvű Alice) hangvezérléssel is együttműködnek
 • IFTTT megoldásokat kínálva vezérelhetjük velük a háztartási eszközeinket (okos porszívó, konyhagépek, hűtőszekrények )
 • könnyen csatlakoztathatjuk IKEA vagy Philips HUE lámpáinkat
 • modbuszos és KNX-es illesztők segítségével gyakorlatilag az összes gépészeti rendszerrel szót tudunk érteni, ezeken a felületeken keresztül bármilyen designú fali kezelő is rendszerbe köthető
 • sokoldalú és kedvező áru érzékelővel a ház / lakás összes elemét szabályozni, vezérelni tudjuk.

Természetesen ezekről a rendszerekről nem tudjuk elmondani, hogy 30 éve működnének bárhol, vagy 19 éve idehaza, de a német minőséget ismerve, erre azért megvan a reményünk!

Mivel egyre gyakrabb igény a KNX-es fali kezelők használata ezért már erre is válaszunk, a VIMAR és EKINEX minden igényt kielégítő kezelőit tudjuk illeszteni a LARNITECH rendszerhez, vagy van mód teljesen KNX-es rendszerek telepítésére is.

SmartHome rendszer

Bel-budai bemutatótermünkben nagyon sok termék élőben is megtekinthető, nézzen be hozzánk, várjuk!

Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Vírus veszély! Az intelligens otthonokat vezérlő szoftverek is célponttá válhatnak

Néhány hete egy újonnan felbukkanó zsaroló vírus tartotta rettegésben világot, nem ok nélkül. Több ország egészségügyi vagy kormányzati rendszerét támadta és bénította meg napokra. Sajnos az okos otthonok sem immunisak az eféle vírusokra, előbb-utóbb a támadások célpontjaivá válhatnak.

Magyarországon is elérhető a Wiser okosotthon-megoldás

Magyarországon is elérhetővé tette Wiser okosotthon-megoldását a Schneider Electric. A modulárisan bővíthető rendszer azon túl, hogy még nagyobb kényelmet biztosít, fenntarthatóbbá is teszi az otthonainkat.

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

A Hörmann Homee aplikációjával biztonságossá és kényelmesen vezérelhetővé tehetjük otthonunkat.