Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Jelenlétszimuláció a biztonságos okosotthonért

Az Elektro-Kamleithner Kft. kínálatában elérhető LUXORliving okosotthon rendszer valós igényekre ad olyan átgondolt, megtérülő és energiahatékony megoldást, amely nélkülözhetetlen támogatást nyújt a lehető legkényelmesebben használható otthon eléréséhez. A német Theben által gyártott okosotthon rendszer számos funkcióval teszi komfortosabbá életünket. Ezek rövid bemutatása mellett ezúttal a fókuszt a személyes biztonságunkat, illetve értékeink védelmét erősítő jelenlét szimulációra helyezzük.

Fényártól a hangulatvilágításig

A nagyobb belső terek megvilágításához sok lámpára van szükség, melyeket a helyiségben végzett tevékenységnek megfelelően különböző hangulatok szerint érdemes beállítani. Hagyományos villanyszerelési megoldások mellett ehhez sok lámpára és sok kapcsolóra, valamint rengeteg vezetékre van szükség, mindennek kiváltására és egyszerűsítésére ad tökéletes vezérlési megoldást a LUXORliving.

LUXORliving okosotthon rendszer

Testreszabott árnyékolás

A redőnyök egyesével történő fel-lehúzása körülményes és időigényes, ennél sokkal kényelmesebb megoldás az egy gombbal irányítható rendszer. A LUXORlivinggel időre is beprogramozhatjuk az árnyékolókat, akár több csoportot is meghatározva, hiszen a gyerekek és a szülők jellemzően nem egy időben kelnek. Az abszolút komfortot ebben a funkcióban az jelenti, amikor az időjárás-állomással összekapcsolva alkonyatkor automatikusan lemennek a redőnyök, behúzódnak az árnyékolók.

LUXORliving okosotthon rendszer

Az otthon melege máshogy

A ház eltérő funkciójú helyiségeit általában különböző napszakokban használjuk, ezért alapvető igény, hogy külön fűtési körön legyenek és a hőmérsékletüket más-más értékekre tudjuk beállítani. Jelentős mennyiségű energiát takarítunk meg, ha az éppen nem használt szobák hőmérsékletét visszavesszük.

Mindent ki, és mindent be

A „Mindent ki” funkcióval a szobát vagy az épületszintet elhagyva minden lámpát egyetlen gombnyomással lekapcsolhatunk, továbbá az is megoldható, hogy a riasztórendszer élesítésével a házból kilépve minden fény és kiválasztott áramforrás lekapcsolódjon.

LUXORliving okosotthon rendszer

Rendelkezésre áll a „Mindent be” funkció is, amivel miután hazaérkezéskor kiriasztottunk, a rendszer üdvözlőfénnyel fogad minket, felkapcsolja a lámpákat azokban a helyiségekben, ahová először lépünk be.

LUXORLIVING KOMPAKT OKOSOTTHON RENDSZEREK

A LUXORliving megnyugtató biztonsági funkciói

Értékeinket nagyobb biztonságban tudhatjuk a jelenlétszimuláció használatával, ami távol tarthatja az illetékteleneket, ha nem vagyunk otthon. Távollétünkben a redőnyök automatikus mozgatása és a lámpák kapcsolása olyan képzetet kelt, mintha lenne otthon valaki, ez pedig éppen elegendő lehet ahhoz, hogy távol tartsa a potenciális illetéktelen behatolókat.

A LUXORliving biztonsági megoldásával beállítható, hogy amikor mozgást érzékel a kertben, felkapcsolja a kültéri világítást, így a fényárban úszó épület elriaszthatja a hívatlan vendéget.

LUXORliving okosotthon rendszer

De tegyük fel, valaki mégis bejutott az ingatlanunkba – ilyenkor erősíti biztonságunkat a pánik gomb. Amennyiben a ház egy adott pontján, például a hálószobában élesítjük a pánik funkciót, akkor minden más szobában, valamint a kertben is felkapcsolja a világítást. (Ez a funkció összekapcsolható a riasztóval is.) A rendszer felhúzza az összes redőnyt, így akár a biztonsági szolgálat, akár mi éppen hazaérve, vagy a jószemű szomszéd megláthatja, ha olyan tartózkodik a házban, akinek semmi helye nem lenne ott. Ebben az üzemmódban a lámpákat csak onnan lehet lekapcsolni, ahonnan élesítették a pánik funkciót, ezzel is ösztönözve az illetéktelen behatolót, hogy mielőbb elhagyja a számára veszélyesen világos helyszínt.

MÉG TÖBB INFORMÁCIÓ A LUXORLIVING INTELLIGENS OTTHON RENDSZERRŐL

Népszerűek a témában

Alternatívák okosotthonokhoz: vezérlések, kompatibilitás, lehetőségek a bővítésre

Energiahatékonyság nélkül nincs kényelmes otthon – Hogyan segít ebben a LUXORliving okosotthon rendszer?

Különleges design és technológiai sokoldalúság – kapcsolók és vezérlők nem csak okosotthonokhoz

Ez is érdekelhet

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

A fény, ami alkalmazkodik az életünkhöz: EGLO Access

Exkluzív termékek a kärcher online áruház kínálatában!

Tervezz ötcsillagos tetőt a gasztronómiából inspirálódva

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Könnyű cserepek az időtálló tetőért

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Szabad mozgás a fürdőben, avagy minden, amit tudnia kell az akadálymentesített fürdőszobákról

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

„Okosotthon, okos fűtés” – fenntarthatóság és környezettudatosság

Okosotthon trendek – Mi várható a közeljövőben?

Erre figyeljünk, ha Fixscreen árnyékolót vásárolunk! - válaszol a szakértő

Okosotthon egyszerűen

Erre figyeljünk oda, ha redőnyt vásárolunk! – válaszol a szakértő

Pergola: tervezd magadnak!

Zsalugáter: klasszikus árnyékoló új formában

Erre figyelj oda, ha pliszé szúnyoghálót veszel! – válaszol a szakértő

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Finomhangolások az okosotthon vezérlésben – Fókuszban a világítás

Megfelelő világítással az egészséges környezetért

A villanykapcsolók csúcsmodellje

Okosotthon: egy szinttel feljebb az energiatakarékosságban

A Hörmann tippjei az otthoni energiatakarékossághoz